Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7786 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההשקעה הכספית השנייה בגודלה בחיינו היא קניית רכב, לפי הלשכה לסטטיסטיקה.

עם מי אנחנו מתייעצים, מי ומה משפיע עלינו והאם זה אולי רק עניין של

" גיל ותרגיל"?

חלק א' – מאת פ. מריוס - 01.02.05

עורך האתר למכוניות ספורט בישראל

"בתחילת דרכי כנהג מתחיל וצעיר, רכשתי רכב עם נשמה, חיפושית". אומר שמעון בן 28, סטודנט בחוג לעיתונאות באוניברסיטת חיפה".

מה המיוחד בחיפושית?

"לפני כ10 שנים גרתי במושב בית לחם הגלילית שבגליל התחתון , מצפון לכביש חיפה-נצרת ולמי שהייתה לו חיפושית נחשב ל "IN" והיה מקובל בחברה".

תגיד, היא היית גם אמינה?

"פה אתה נוגע בנקודה רגישה...המנוע היה מקורר אוויר ולא פעם היה מתחמם יתר על המידה, זכור לי מקרה אחד שרציתי לקצר את הדרך ונסעתי דרך שדה, החיפושית לא רק שהתחממה אלא גם נתקעה וגם לאחר מאמצים רבים לא הצלחתי אפילו להתניע....רק לאחר 3 ימים חזרתי לחלץ אותה עם טנדר. בכל אופן כשעברתי להתגורר בנורבגיה דעתי השתנתה מקצה לקצה".

למה , מה היה לך לעשות בנורבגיה?

"הצטרפתי לחבר לטיול ומפה לשם המשכתי גם לעבוד בנורבגיה וגם בסקנדינביה במכירות. שם הוולוו מהווה סמל לאמינות וזה לא סתם, ראיתי שם מכוניות שגם אחרי עשרות שנים נוסעות על הכביש ללא תקלות. הייתי רוצה לקנות היום וולוו 940 ".

מה, רק בגלל האמינות ?

"לא, לדעתי כל אדם מרובע...כוונתי למיושב ושקול מבין שוולוו לא רק אמינה אלא משדרת כבוד ומעמד כלכלי"!

האם אתה יכול להרשות לעצמך כיום וולוו?

"תראה, כמו שאמרתי, הוולוו היא אמינה אבל כנראה שלא תהיה לי ברירה ואני יקנה פג'ו 205 ".

למה , אין לך אפשרות מבחינה כספית?

"גם וגם, היא צורכת פחות דלק, אפילו ביטוח מקיף אני לא יעשה, כדי שהוצאות לא יהיו מעבר ליכולת שלי".

אגב, מה ההוצאות השוטפות שלך עבור הרכב?

"בערך כ 1000 ¤".

האם התייעצת במישהו לפני קניית רכב ומה הוא הגורם שהשפיע עליך הכי הרבה בקנייה?

"לא , החלטה הייתה שלי בלבד וכמו שאמרתי לך אני רואה את עצמי כ"מרובע" וכוונתי שאני שקול, בכל אופן התקציב הוא המרכיב החשוב ביותר ".

כיום בישראל וגם בעולם יש נטייה לקנות רכב עם תיבת הילוכים אוטומטית המאפשרת לנהג הפחות מיומן מבחינת שליטה מוטורית , לנהוג בביטחון ובנוחות יתר, על אף הצריכה היותר גדולה של דלק ועלות קנייה יותר גבוהה.

יותר מ 50% מכלי הרכב בארץ ובעולם , עדיין מצוידות בתיבת הילוכים ידנית , כאשר בעתיד הנראה לעין מצב זה כנראה ישתנה.

ראוי לציין שחובבי הרכב האמיתיים אינם מוכנים לוותר על תיבת ההילוכים הידנית, שלפי דעתם מאפשרת שליטה יותר טובה יותר על התנהגות הרכב ברוב מצבי הנסיעה.

ויש כאלו הטוענים שהטכנולוגיה המוצאת את ביטוייה באוטומציה לא רק בכלי הרכב, אלא גם בתחומים אחרים תגרום להאטה ופיגור ב"אבולוציה" השכלית מוטורית של האדם.

מה עדיף לך, תיבת הילוכים ידנית או אוטומטית?

לשטח שהעבירות קשה אני מעדיף ידני, ליום יום אוטומטי".

אם לא היית מוגבל בתקציב , איזה רכב חלום היית קונה?

"פורשה".

ובמה אתה נוהג כיום ?

"ברנו אקספרס".

הכתבה היא חלק א' מכתבת המשך ב3 חלקים , שכתבתי ופרסמתי באתר שלי.

מריוס

פורסם

קוסם יקר,

כנראה שאינך מבין את מהות המושג "השקעה" ואת ההבדל בינו לבין המושג "הוצאה".

קנית רכב פירושה הוצאה, כמו גם קנית בית לצורך מגורים ושימוש עצמי.

השקעה מניבה כסף, הוצאה מוציאה כסף, וברוב המקרים גם גוררת הוצאות נוספות.

פורסם
קוסם יקר,

כנראה שאינך מבין את מהות המושג "השקעה" ואת ההבדל בינו לבין המושג "הוצאה".

קנית רכב פירושה הוצאה, כמו גם קנית בית לצורך מגורים ושימוש עצמי.

השקעה מניבה כסף, הוצאה מוציאה כסף, וברוב המקרים גם גוררת הוצעות נוספות.

אכן הערה ראויה.

כל הוצאה (ולא הוצעה) יכולה להיות השקעה בתנאי שאתה יודע מה שאתה עושה:wink: ולהיפך ...אגב גם קניית רכב יכולה להיות השקעה לשמה ולדוגמא ראה אספני רכב שלא היו מלתחילה כאלו ובדיעבד הפכו הוצאה להשקעה . בכל אופן הארתך נכונה ולקחתי לתשומת ליבי לדייק יותר:idea:

יש כאלו שאת התשואה מהשקעה\הוצאה רואים בהנאה והכיף שבנהיגה.

אגב אתה עוסק בניהול חשבונות?

מריוס

פורסם

למרות שכמו שנאמר זאת באמת הוצאה, עדיין אפשר להתיחס לזה כמו להשקעה, כיוון שקניית אוטו מאפשרת לנו להגיע בזמן לעבודה ולהרויח את הג'ובות שלנו

:loco:How can I be lost, If I've got nowhere to go?

:loco:

• תוכן חדש...