Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2940 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עד אתמול, הכל כרגיל. מהבוקר, מפוח מאוורר עובד רק במהירות 4 ולא ב 1-3.

האם עקב נגד מהירויות? איפה נמצא הנ"ל? האם יש אפשרות לתקן כזה רכיב (כי להשיג חלק לכריזמה ישנה ונדירה יהיה קשה)? המפוח בעוצמה 4 רועש ומציק.

תודה!

:turn-l:
פורסם

הייתי חושד באחד או יותר:

נגד מהירויות

קונקטור נגד מהירויות

כפתור הפעלת מאוורר

לפי החלק המקולקל, הייתי מנסה לתקן:

למשל להלחים קונקטור.

אם הנגד מפוחם ואי אפשר למצוא תחליפי מתאים, הייתי מאלתר נגד מהירויות של רכב אחר.

פורסם

אצלי ב I20 זה היה כפתור ההפעלה של המזגן, שהתקלקל 3 פעמים.

הייתי מתחיל עם נגד מהירויות לנסות אפילו ללכת לפירוקיה לחפש נגד כזה להרכיב ולראות אם יש שינוי.

פורסם
עד אתמול, הכל כרגיל. מהבוקר, מפוח מאוורר עובד רק במהירות 4 ולא ב 1-3.

האם עקב נגד מהירויות? איפה נמצא הנ"ל? האם יש אפשרות לתקן כזה רכיב (כי להשיג חלק לכריזמה ישנה ונדירה יהיה קשה)? המפוח בעוצמה 4 רועש ומציק.

תודה!

ב-100 אחוז שהבעיה בנגד מהירויות תקול או בחיווט אליו לכן המאוורר עובד במהירויות מקסימלית קרי חיבור ישיר למצבר ולא דרך נגדים להורדת המתח.

לא ניתן לתקן את הנגד אלא רק במקרים מסויימים בתלות במבנה מודול המהירויות.

אינני יודע היכן ממוקם הנגד אצלך ברכב אבל לרוב הנגד מותקן קרוב למפוח האוויר באיזור סניקת האוויר של המפוח בכדי גם לקרר את הנגד.

* במידה ומצאת את הנגד ניתן בקלות לבדוק את תקינות על-ידי מדידת ההתנגדות של הנגד.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, אצלי ב I20 הבורר התפגר והיה עובד קבוע על מס' 4 במשך כמעט שנה עד ששבק חיים לחלוטין.

גם לי בהתחלה כולם רצו והחליפו נגד מהירויות בכל הפעמים שהבורר התפגר וזה לא עזר.

הלכתי בעצמי לפירוקיות אפילו בכפר אל עזי כדי לחפש נגד כזה ושחיברנו ראינו שאין שום שינוי בהתנהגות.

לכן אני לא הייתי שולל את האופציה שזה הבורר.

פורסם

אם כניסת האוויר מבחוץ לתא הנוסעים (בדוק בתא המנוע היכן הפתח של כניסת האוויר) היא בצד ימין אז לרוב המפוח נמצא מעל תא הכפפות ובהמשך של תעלת האיוורור מותקן הנגד.

פורסם

תודה שוב. ייבדק.

שאלה חאפרית: ה"נגדים" שראיתי ברשת הם בד"כ 3 נגדים בטור לפיוז תרמי, וארבעה חיבורים. בהנחה שלא יותר מדי אכפת לי מהערכים המדוייקים, ועם הקונקטור אסתדר, מה לגבי שימוש בנגד מהירויות של יצרן/דגם אחר?

פורסם

לא מומלץ מכיוון שערך הנגדים וההספק מותאם לצריכת החשמל של המפוח ברכבך. אל תשכח שמדובר על ערכי נגדים מעוד קטנים של 0.4 אוהם עד 2 אוהם והתקנה של נגד מהירויות שונה עלולה לגרום לצריכת זרם גבוהה או/גם מהירות גבוהה מידי או נמוכה מידי.

לדעתי לא תתקל בבעיה למצוא נגד מתאים או תחליפי.

אתה יכול לקמבן נגד הספק מתכתי של 25-50 וואט בערך של 1-1.5 אוהם בכדי להוריד את המהירות בערך בחצי עד שתקנה נגד מתאים.

אם תצטרך נגד כזה אוכל לתת לך חינם אין כסף או תוכל לקנות אצל אבן אלקטרוניקה בת"א.

פורסם

תודה על ההצעה.

לא מצאתי חלק מתאים במחיר סביר ואם יש, אז הוא משומש וישן, בערך כמו שלי. לעומת זאת בעליאקספרס יש חלקים חדשים. מתוך 3 התנגדויות אני מניח שלפחות אחת או שתיים יהיו בערך סביר, אפילו אם הגדולה ביותר אולי תהייה גדולה מדי, או הקטנה ביותר קרובה מדי לעוצמה המקסימלית (קצר).

פורסם

הנגד נמצא מתחת לתא כפפות פרק אותו החוצה ותראה בנגד פחית שהתנתקה מההלחמה .תלחים חזרה והכל יעבוד מניסיון ניניו

פורסם

כרגיל, אהרון המכונה חשמל ניניו, צדק בול.

הנגד, במקום שבו כתב, פורק והמקום. החיבור לפין הכניסה אכן מנותק. הלחמה קלה יחסית, הרכבה חזרה, והמפוח חזר לאיתנו.

תודה, צדיק!

IMG_20180629_175924_HDR.jpg

IMG_20180629_181131_HDR (2).jpg

• תוכן חדש...