Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2965 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מישהו יודע כמה זמן/ק"מ מחזיקות רפידות בלם החניה? יש בדיקת עובי לרפידות בלם החניה כמו שיש לרפידות הבלמים/דיסקים? (יש לי קרניבל 2009 אבל השאלה היא כללית).

תודה.

פורסם

בלם חנייה לרוב משתמש באותן רפידות. בדרך כלל - האחוריות, אבל לא תמיד.

מנגנון ההפעלה שונה כמובן (מתיחת כבל, לעומת לחץ שמן).

לא יודע איזו קומבינציה בדיוק ברכב שלך.

פורסם (נערך)

עוד באותו עניין, התקשרתי למוסך כדי לשאול כמה עולה החלפת רפידות בלם חניה. הבחור אליו העבירה אותי המרכזנית אמר שאם מחליפים את הרפידות בלם חניה, צריך גם לחרוט את הדיסקים כדי להתאים אותם לרפידות החדשות. זה נכון?! גם אם הדיסקים הוחלפו אתמול?

עריכה אחרונה על ידי shha
פורסם

דיסקים תקינים לא חורטים ובמקרה שלך אם יש סנדלים אז אין דיסקים יש תופים ומה שכתבתי חל גם עליהם.

מדובר בברקסים האחוריים ברכבך, הברקסים גם בולמים את הרכב וגם נועלים את הגלגלים האחוריים כשאתה מרים את ההנדברקס.

פורסם
שלום,

מישהו יודע כמה זמן/ק"מ מחזיקות רפידות בלם החניה? יש בדיקת עובי לרפידות בלם החניה כמו שיש לרפידות הבלמים/דיסקים? (יש לי קרניבל 2009 אבל השאלה היא כללית).

תודה.

אם יש מבנה עם תוף בלם חניה שנמצא בתוך דיסק בלם אחורי אז אין כמעט שחיקה לרפידות אלו, הן בולמות רק במצב סטטי ולא נשחקות.

פורסם

בוקי, אתה צודק (כמובן למעט כאשר שוכחים לשחרר בלם יד בתחילת נסיעה, אבל זה זניח אני מניח). החלפתי רפידות פלוס דיסקים וגוזון אחד ואז היה לי קשה להרכיב את הדיסק החדש, לכן שיחקתי עם בורג הכיוון של בלם היד באחד הגלגלים. אחר כך כיוונתי שוב את הבורג, אבל אולי לא מספיק כי נראה לי שבלם היד לא חזק כמו שהיה לפני. כשהחלפתי דסקים לא שמתי לב כמה עובי נשאר ברפידת בלם היד, בכל מקרה רציתי לדעת האם יתכן שאחרי 200k ק"מ צריך כבר להחליף אותם?

פורסם

עדכון: היום בבוקר פרקתי את הגלגל האחורי וכיוונתי מחדש את בורג הכיוון (גלגל שיניים) של בלם החניה. (בעקרון צריך לסובב עד שהדיסק ננעל/לא מסתובב ואז לשחרר קצת בכיוון השני עד שהדיסק מסתובב). בדקתי את בלם החניה ועכשיו הוא פועל בצורה מושלמת. גם ההרגשה של דוושת בלם החניה (בקרניבל יש דוושת רגל לא יד) מוצקה יותר, מרגישים טוב יותר את מתיחת כבל הבלם.

בסרטונים ביוטיוב המראים כיצד להחליף דיסק אחורי אומרים שאם הדיסק לא יורד בקלות פשוט לשחרר מעט את בורג הכיוון של בלם החניה. בשום סרטון שראיתי לא מצוין להחזיר את הבורג למצב המקורי וזו בעיה, כי אם לא מחזירים אותו בלם החניה לא יתפקד היטב. מקווה שעזרתי למישהו.

• תוכן חדש...