Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2977 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני עומד לפני קניה די גדולה של מוצרי חשמל:

מקרר- שארפ

טלויזיה - סמסונג או סוני

מוצרים למטבח- בוש/סימנס

האם למוצרים הנ"ל עדיף לבחור ביבואן רשמי או שעדיף לחסוך וללכת על יבואן מקביל?

במה מתבטא ההבדל?

תודה,

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יבואן רישמי זה לא תמיד יתרון.

לא כל אחד יודע לתת שירות.

ניופאן לדוגמא הוא יבואן שהייתי משלם עוד כמה שקלים בשביל לקבל ממנו מוצר.

חשבו לשים לב שמדובר באותו מוצר בדיוק. לפעמים יש כמה אותיות שונות בדגם והבדלים טכניים במוצר.

לפעמים יש הבדלים באותיות אבל אי ן הבדל טכני משמעותי.

בגדול - הייתי עושה גוגל קצר על היבואן שמציעים לי. אם לא הייתי מוצא חוות דעת נוראיות הייתי הולך בשמחה על ייבוא מקביל תמורת הנחה. זה מה שאני עושה בד"כ.

פורסם

אחרי שנשרפתי קשות עם יבואן מקביל של מקרר סמסונג שנפנף אותי עם מוצר פגום - חוזר לרשמי.

כנ"ל לגבי סלולריים מיבוא מקביל שאינם מתעדכנים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תעשה סיבוב בין חנויות ותתמקח כמו בתאילנד .

הייתה הורדה במיסוי שלא השפיעה על המחירים, יש להם מקום להוריד מחיר

חיפשתי דגם של מקרר יבוא של ניופאן, טרקלין חשמל נתנו לי מחיר הרבה יותר נמוך ממחסני חשמל. אפילו שעל המדף הם היו יותר יקרים. תתן להם רשימה של פריטים הם יעשו לך מחיר

אייל

פורסם (נערך)
שלום,

אני עומד לפני קניה די גדולה של מוצרי חשמל:

מקרר- שארפ

טלויזיה - סמסונג או סוני

מוצרים למטבח- בוש/סימנס

האם למוצרים הנ"ל עדיף לבחור ביבואן רשמי או שעדיף לחסוך וללכת על יבואן מקביל?

במה מתבטא ההבדל?

תודה,

לפני חודשים רכשתי מכונת כביסה 7 קילו תוצרת בוש דגם WAK20260IL בייבוא מקביל ב-1540 שקלים כולל הובלה עם אחריות של חברת 'פיקס'. מחירה של אותה מכונה בדיוק אותו דגם בייבוא רשמי כ-2400-2100 שקלים כלומר הבדל ממומצע של 700 שקלים.

* בפועל קיבלתי מכונה תוצרת בוש של הייבואן הרשמי (קיימת מדבקה בגב המכונה). אין לי הסבר לעניין.

מנסיוני השירות במסגרת האחריות של מוצרי חשמל לבנים בייבוא מקביל לעומת ייבוא רשמי זה אותו שירות גרוע ברוב המקרים.

טכנאים חסרי ניסיון או טכנאים שרצים כול היום אחרי הזנב שלהם ואין להם זמן לבדיקה ותיקון רציני.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

אצל יבואנים מקבילים אתה בד"כ מקבל מוצר שבמקור יועד למדינה אחרת. ואז הבדל להיות החל מספר הוראות בשפות מוזרות, דרך כיול שונה של ספק כח (220V במקום 230, 60 הרץ במקום 50, תקע אירופאי ולא ישראלי) שיכול להשפיע על פעולה של המכשיר, עד מוצר שיוצר במפרט שונה לגמרי.

וכמובן שיש גם את העניין של יבואו שיכול לנפנף אותך במקרה שתזדקק לשירות (למרות שזה יכול לקרות גם אצל יבואן רשמי).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לפני שקונים בייבוא מקביל יש צורך לבדוק את הדברים הבאים:

1. ההוראות/הנחיות על גבי הציוד הם בשפה העברית.

2. יש ספר שירות בשפה העברית או האנגלית.

3. מבררים 3 פעמים מי נותן השירות ובודקים באינטרנט.

4. בודקים שהמוצר נמכר גם על-ידי הייבואן הרשמי.

וחוסכים המון כסף על מוצרים לבנים. על מקרר+מכונת כביסה חסכתי כ-1200 שקלים שבהם אוכל לקנות מוצר נוסף.

פורסם
אצל יבואנים מקבילים אתה בד"כ מקבל מוצר שבמקור יועד למדינה אחרת. ואז הבדל להיות החל מספר הוראות בשפות מוזרות, דרך כיול שונה של ספק כח (220V במקום 230, 60 הרץ במקום 50, תקע אירופאי ולא ישראלי) שיכול להשפיע על פעולה של המכשיר, עד מוצר שיוצר במפרט שונה לגמרי.

וכמובן שיש גם את העניין של יבואו שיכול לנפנף אותך במקרה שתזדקק לשירות (למרות שזה יכול לקרות גם אצל יבואן רשמי).

ממש לא נכון.

זה יכול לקרות. אבל בטח שלא בד״כ

פורסם

בפועל קיבלתי מכונה תוצרת בוש של הייבואן הרשמי (קיימת מדבקה בגב המכונה). אין לי הסבר לעניין.

סיבה אפשרית:

עקב חוסר במלאי היבואן המקביל לא יכל לספק לך את ההזמנה בזמן שהתחייב ולכן הזמין עבורך את המוצר אצל היבואן הרשמי, הרוויח מעט מאוד או שלא הרוויח כלום או שאפילו הפסיד.

פורסם
סיבה אפשרית:

עקב חוסר במלאי היבואן המקביל לא יכל לספק לך את ההזמנה בזמן שהתחייב ולכן הזמין עבורך את המוצר אצל היבואן הרשמי, הרוויח מעט מאוד או שלא הרוויח כלום או שאפילו הפסיד.

Nyet.

שבוע או שבועיים לאחר שרכשתי לעצמי את המכונה המלצתי גם לאחותי על רכישה של אותה מכונה והיא קיבלה אותה באותו מחיר וגם של הייבואן הרשמי.

פורסם

יכול להיות שתוך שבוע לא הספיקו לחדש את המלאי. נתקלתי בסיטאציה זו בתור ספק כמה פעמים בעבודה שלי.

פורסם
כנ"ל לגבי סלולריים מיבוא מקביל שאינם מתעדכנים.

לא רלוונטי. יש לי סלולרי מייבוא מקביל, שמתעדכן.

מכונת כביסה, בינתיים, לא צריכה עדכוני תוכנה...

אחרי שנשרפתי קשות עם יבואן מקביל של מקרר סמסונג שנפנף אותי עם מוצר פגום - חוזר לרשמי.

אנקדוטאלי.

לקנות הכל מאותה חנות ולהשיג מחיר כמה שיותר טוב. מעבר לזה, לבדוק כמה אחריות ולחשוב אם ההפרש במחיר שווה, ביחס למחיר הקנייה של המוצר.

מעבר לזה, לחפש עדויות ברשת. אין סיבה לחשוב שיבואן "רשמי" יותר אמין מיבואן שאיננו "רשמי". זה לא שהרשמי מחזיק צוות טכנאי מכונות כביסה מיומן, שעבר הכשרה מקצועית אצל היצרן וכו'...

כדאי לוודא שקונים מיבואן שמוכר למס' גדול יותר של חנויות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

במקרה שלי ספיציפית, כל פעם שאני רכשתי חבילת מוצרים (קרה לי 3 פעמים) יצא לי זול יותר לקנות מוצרים בודדים מאשר חבילת מוצרים בחנות אחת.

פרט למבחר העדיף (לא כל חנות מחזיקה הכל) - יש עאלו שלא יכלו להתחרות במבצעים ספציפים ברשת/חנות אחרת.

רק אומר שכן שווה לקבל מחיר ל״עסקת חבילה״. אבל לא תמיד זה מגלם הנחה משתלמת.

פורסם

4. בודקים שהמוצר נמכר גם על-ידי הייבואן הרשמי.

זה נראה לי הכי חשוב.

לפעמים מדובר על מוצרים שונים, אם זה אותו המוצר - אז לא נראה לי שמשנה מי היבואן.

משכנתא זה קל

• תוכן חדש...