Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2973 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני כרגע מתכנן מערכת להונדה סיוויק האצבק 2009, בתא המטען יש עוד "תא נסתר" שנפתח בעזרת דלתית.

גודל התא 85X60X18

התכנון הוא להתקין מגבר בצד התא, גודל המגבר 30X16X5, מה שמשאיר לי טווח מסויים לבניית תיבה לסאב.

מהבדיקה שביצאתי התכנון הוא לבנות תיבה בגודל 60X56X14 מה שיתן לי 47 ליטרים.

במידה ואני רוצה לחבר שם 2 סאבים קטנים, אני צריך למדוד נפח כפול או שהנפח תיבה מספיק כמו לסאב אחד?

(לדוגמא) אם סאב 10" צריך 25 ליטר כדי לעבוד באופן מיטבי, אני אצטרך לבנות תיבה של 50 ליטר או ש 25 ליטר יספיק לשני סאבים זהים?

עוד אשמח לדעת מה מומלץ בקונסטרוקציה כזאת, האם יש עדיפות להשאיר חור בתיבה ליציאת אוויר או להשאיר אותה אטומה? אני אישית מעדיף באס נקודתי ומדוייק ופחות נמרח, אך חושש שהמיקום העמוק ברכב יטשטש את הסאבים לחלוטין.

תודה מראש

עברתי לסקייטבורד

פורסם

רק לציין שהנפח שחישבת הוא זה החיצוני.

בקיזוז עובי העץ והנפח של כל סאב, תקבל פחות.

ראה מחשבון למשל כאן: https://www.diyaudioandvideo.com/Calculator/SpeakerBoxVolume/

למיטב ידיעתי כל סאב צריך את הנפח שלו.

תיבה פתוחה דורשת התחשבות ביותר פרמטרים שאולי לא תוכל לעמוד בהם (צורת התיבה והפורט).

התייעץ עם חוברת ההוראות של הסאב/ים הנבחר/ים.

פורסם

תודה תום, בדקתי בחוברות, מדובר ב2 סאבים "shallow mount" שצריכים 20 ליטר כל אחד ככה שהתיבה שאני מתכנן אמורה להספיק.

עברתי לסקייטבורד

פורסם

באתר שצירפתי, בשימוש במידות שנתת ושימוש בעץ בעובי 1/2 אינץ' מתקבל נפח של כ-35 ליטר בלבד. ללא התחשבות בנפח של הסאבים.

אז אתה בגבול התחתון בערך.

אתה מתכוון לשרשר אותם ביחד (מקביל/טור) או להגביר אותם עם ערוצים נפרדים?

אם האחרון, אתה חייב לבצע התאמה מדוייקת ביניהם, בכל המובנים.

פורסם

התכנון הוא שימוש במגבר 4 ערוצים, 2 לקומפוננט קדמי וערוץ לכל סאב, אחרי שבדקתי את מה שנדרש ממני כדי לבנות תיבה לבד שקלתי אולי לקנות כבר את הסאב הזה https://www.pioneerelectronics.com/PUSA/Car/Subwoofers/Shallow+Mount/TS-SWX3002

ולקחת את 2 הערוצים הנותרים יחד שיגבירו אותו, הסאב כולל משלוח לארץ יעלה בסביבות 700 ש"ח ומגבר כבר קיים (gladen audio rc 70c4). ה

חושש שהמגבר בכל מקרה לא יהיה חזק מידי כדי להרים 2 סאבים ויתכן והסאב הנ"ל עדיף, לא?

נתוני מגבר - https://www.gladen.com/GladenAmpPDFs/RC70c4.pdf

עברתי לסקייטבורד

פורסם

לא ציינת לאילו סאבים אתה מתייחס כרגע (הזוג).

בכל אופן, לא רואה יתרון משמעותי לחבר אותם לערוצים נפרדים במגבר (במידה ואתה נשאר עם הרעיון שלהם באופן כללי). עדיף לחבר אותם ביחד בגישור לדעתי. חיבור לערוצים נפרדים משאיר פתח להבדלי הגברה בין הערוצים (גם אם מקור האות הוא מונו), אם כי לא בטוח כמה זה משמעותי.

איני יודע להגיב לגבי הסאב השטוח המצורף.

• תוכן חדש...