Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2921 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

מדובר ביונדאי גטס 1600 שנת 2006.

אני משתמש בשמנים איכותיים של LM. בפעם הבאה אשים את MOS2.

נכון לעכשיו יש לי כנראה בוצה במנוע, אני פותח את המכסה ורואה סימנים שחורים.

איך מנקים? במוסך אמרו לי שזה יעלה 1200 ש"ח כולל פלאשינג שנוסעים איתו בערך 200 קילומטר (לא נשמע לי הגיוני) ולאחר מכן פותחים את המנוע ושוטפים את כולו כחדש. מרגיש לי מסוכן מדי.

יש דרך אחרת? שמעתי וראיתי סרטונים על מכונות שמבצעות את השטיפה הזאת, שיטת EDT וכו'. האם באמת יעיל?

הבנתי שלגטס יש רגישות לשטיפה וזה יכול לקרוע את הגומיות או משהו מסגנון.

אמשח לעוד הסברים והמלצות כיצד לבצע ואיפה.

עדיפות לאיזור ירושלים.

יום טוב

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שימוש בתכשיר פלאשינג במנוע עם עדויות לבוצה, הזנחה או עבר לא ידוע עלול להסתיים בהרבה מאוד כסף.

דווקא מה שהמוסך הציע לך היא המלצה טובה ונכונה, יש בשוק תכשיר פלאשינג טוב של ליקווי מולי (הוא טוב כי הוא עובד, ואת זה מישהי מהעבודה שלי למדה בדרך הקשה והכואבת בכיס) שאכן מומלץ לשימוש כמה מאות קילומטרים ק"מ לפני החלפת השמן הבאה.

המוסך שלך צודק שאחרי השימוש בתוסף יש לפרק את הקרטר ולנקות את כל משקעי השמן הישן, אחרת הדרך להחלפת מנוע קצרה מאוד אם אכן הייתה קיימת בוצה במנוע.

אוסיף עוד אזהרה שבמידה ושמת את התוסף ולאחר פרק זמן (דקות, שעות, ימים) מתחילים רעשים מוזרים מהמנוע - עצור בצד, כבה מיד את המנוע וגרור את הרכב למוסך לניקוי הבוצה.

כמו שאתה מבין בוצה זה לא דבר נחמד אבל צריך להיפטר ממנה אם רוצים לשמור על המנוע לאורך שנים.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בגטס מתחת למכסה מילוי שמו יש פחית. הפחית הזאת צוברת לכלוך, כמעט בכל גטס תראה על הפחית הזאת סימנים של משקעים.

מעבר לפחית אי אפשר לראות כלום ואני לא בטוח שמצב הפחית הוא סימן מספיק וודאי למצב ניקיון המנוע.

לא הייתי משתמש בשום חומר פלאשינג לפני פתיחת מכסה שסתומים ובדיקת המצב בפועל.

פורסם

מחזק את בוקי. כאחד עם לא מעט ניסיון עם הגטסים והאקסנטים לדורותיהם הבוצה שמצטברת במנועים אלה דורשת התייחסות רצינית ולא על ידי שימוש בחומרי פלאש. אם קיימת לא מעט בוצה הפלאש יוריד לאגן השמן לא מעט מישקעים מהחלק העליון של המנוע ועלול לסתום את רשת משאבת השמן בלי שתרגיש ומשם הנזק בלתי הפיך. כמו כן גומיות השסתומים עלולות להתנפח ולהסדק בשל השימוש בתכשירי הפלאש. יש להרים מיכזה שסתומים ולפרק את הפחית המדוברת וייתכן שתמצא מתחתיה גם לא מעט אמולסיה בשל לחות שמצטברת דווקא שם ולהסיר אגן שמן ואז לנקות את כל הבוצה. הייתי שוקל גם הסרת גל הזיזים וניקוי שלו והחלפה של גומיות השסתומים.

פורסם
מחזק את בוקי. כאחד עם לא מעט ניסיון עם הגטסים והאקסנטים לדורותיהם הבוצה שמצטברת במנועים אלה דורשת התייחסות רצינית ולא על ידי שימוש בחומרי פלאש. אם קיימת לא מעט בוצה הפלאש יוריד לאגן השמן לא מעט מישקעים מהחלק העליון של המנוע ועלול לסתום את רשת משאבת השמן בלי שתרגיש ומשם הנזק בלתי הפיך. כמו כן גומיות השסתומים עלולות להתנפח ולהסדק בשל השימוש בתכשירי הפלאש. יש להרים מיכזה שסתומים ולפרק את הפחית המדוברת וייתכן שתמצא מתחתיה גם לא מעט אמולסיה בשל לחות שמצטברת דווקא שם ולהסיר אגן שמן ואז לנקות את כל הבוצה. הייתי שוקל גם הסרת גל הזיזים וניקוי שלו והחלפה של גומיות השסתומים.

אוקי תודה רבה.

הMOS2 אמור לנקות משהו? מה היתרון שלו? הוא מתאים לרכב שלי בכלל? (10 40)

פורסם

קרא שוב מה שרשמתי...תשתדל אפילו לקרוא פעם שלישית ואז תבין שהשאלה על תוספים כרגע היא דיי מיותרת. אלא אם תצליח להוציא מהמוסך התחייבות חתומה שלא ייגרם נזק כלשהו למנוע או למיכלוליו לאחר השימוש בתוסף.

פורסם

ה MOS2 זה שם לתוסף שמפחית חיכוך. ליקווי מולי עשו מיליונים מהדבר הזה.

השמן שאתה מדבר עליו לא נחשב "איכותי" בשום צורה, כל שמן סינטטי מלא 5W30 או 5W40 בתקן API SL ומעלה יעשה עבודה יותר טובה ממנו (ולו רק בגלל שמן בסיס טוב יותר) וכנראה שגם בפחות כסף.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אגב, בגטס שנוסעת לרוב בעיר, נסיעות קצרות, במהירות נמוכה צריך להחליף שמן כל 7500 ק"מ או חצי שנה כי זה נחשב "תנאי שימוש קשים". כולם מתעלמים בזה. אם לא היו מתעלמים, לא היינו מכירים את תופעת הבוצה.

פורסם
אגב, בגטס שנוסעת לרוב בעיר, נסיעות קצרות, במהירות נמוכה צריך להחליף שמן כל 7500 ק"מ או חצי שנה כי זה נחשב "תנאי שימוש קשים". כולם מתעלמים בזה. אם לא היו מתעלמים, לא היינו מכירים את תופעת הבוצה.

מעניין...יש לך מקור לתזה הזו? (בנימה רצינית)

Sent from my LG-H840 using Tapatalk

פורסם

תוסף ה MOS2 - לא מוריד בוצה, הוא יוצר שכבת הגנה נגד שחיקה, על דפנות המנוע.

עדיף כמו שרשמו בתשובות הקודמות - לבצע החלפות יותר קרובות.

ואם צריך - פלאשינג וניקיון מערכת השמן בחוכמה, כמו שהציע המוסך שלך.

איתמר

בעניין: שטיפת מנוע פנימית

שימוש בתכשיר פלאשינג במנוע עם עדויות לבוצה, הזנחה או עבר לא ידוע

עלול להסתיים בהרבה מאוד כסף.

דווקא מה שהמוסך הציע לך היא המלצה טובה ונכונה
,

יש בשוק תכשיר פלאשינג טוב של ליקווי מולי

(הוא טוב כי הוא עובד, ואת זה מישהי מהעבודה שלי למדה בדרך הקשה והכואבת בכיס)

שאכן מומלץ לשימוש כמה מאות קילומטרים ק"מ לפני החלפת השמן הבאה.

המוסך שלך צודק שאחרי השימוש בתוסף יש לפרק את הקרטר ולנקות את כל משקעי השמן הישן,

אחרת הדרך להחלפת מנוע קצרה מאוד אם אכן הייתה קיימת בוצה במנוע.

אוסיף עוד אזהרה שבמידה ושמת את התוסף ולאחר פרק זמן (דקות, שעות, ימים) מתחילים רעשים מוזרים מהמנוע - עצור בצד, כבה מיד את המנוע וגרור את הרכב למוסך לניקוי הבוצה.

כמו שאתה מבין בוצה זה לא דבר נחמד אבל צריך להיפטר ממנה אם רוצים לשמור על המנוע לאורך שנים.

ראה דיונים נוספים בנושא.

א - שמן מנוע לסיאט איביזה שנת 2000 מנוע 1.6

ב - איזה שמן 10/40 הכי מתוסף ?

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
קרא שוב מה שרשמתי...תשתדל אפילו לקרוא פעם שלישית ואז תבין שהשאלה על תוספים כרגע היא דיי מיותרת. אלא אם תצליח להוציא מהמוסך התחייבות חתומה שלא ייגרם נזק כלשהו למנוע או למיכלוליו לאחר השימוש בתוסף.

רשמת את הנ"ל בנוגע לתכשירי פלאשינג. למיטב הבנתי בMOS2 לא מדובר על פלאשינג. אני טועה?

בכל מקרה היום אעלה תמונה של הבוצה.

תודה יום טוב

• תוכן חדש...