Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2921 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם אני ראיתי כמה גטסים ללא עדויות לבוצה אך ברובן המכריע אכן יש עדויות כאלו. משער שזו תוצאה שכמעט 100% מהגטסים בשוק התחילו את חייהן בחברות ליסינג והשכרה והמשיכו את חייהן עם תחזוקה מינימלית או תחזוקת שבר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בשלי לא הייתה בוצה, אך נתקלתי ב1400 שחבר קנה לפני מספר ימים

יום עבודה על הרכב, ניקוי מכסה השסתומים שסגור עם 14 ברגי 10 והקאמשאפט, אטימתו מחדש ומילוי שמן לנקות את הגיפה.

פתיחת בורג ריקון לריקון השמן והגיפה.

פתיחה של הקרטר על ידי 18 ברגי 10 ו3 ברגי 14

על מנת לשלוף את הקרטר צריך לפרק אגזוז מהממיר עם 2 ברגי 17 ולשלוף את הגומיות שמחזיקות אותו למעלה , קצת יותר מאחורה, מתחת לכסא נהג, ובנוסף לנתק חיישן חמצן.

אחרי ששולפים קרטר לנקות אותו טוב עם מסיר שומנים, לייבש, לנתק את צינורית השמן ולנקות טוב מאוד גם אותה, אותו דבר לגבי חיישן לחץ שמן.

אוטמים הכל בשכבה דקה של סיליקון ומבריגים חזרה ונותנים לו להתייבש.

מבצעים החלפה של שמן ופילטר ונוסעים, המנוע כמו חדש.

כמובן לשים לב לנזילות במהלך הימים הבאים.

אם העבודה נשמעת לך מורכבת וסינית, כנראה שאין לך מה לגעת בזה. החלפה כזו אמורה לעלות במוסך בין 700 לאלף שח, בדכ מוסכניקים יעדיפו לשפוך תוסף לפתח מילוי שמן ולתת למנוע לעבוד, כפי שאמרו זה יכןל לגרום נזק לגומיות, עבודה כזו צריכה להתבצע באופן מקיף, ידני, וסיזיפי.

IMG-20180402-WA0095.jpegIMG-20180402-WA0060.jpegIMG-20180403-WA0101.jpegIMG-20180403-WA0107.jpegIMG_20180403_183643.jpgIMG_20180403_191249.jpg

פורסם

תודה רבה על התשובות.

לא חושב שכדאי לי להשקיע את הכסף הזה נכון לעכשיו.

אמכור אותו למרבה במחיר :(

עצוב לי מאוד אבל אין לי ברירה

פורסם
חבל..רכב חזק מאוד בגירסא הזו שלך ואחד האמינים. מאיפה אתה אולי מישהו פה יוכל לעזור לך עם זה...

אני אשמח שמישהו יעזור לי... בינתיים אין מושיע :(

אני מירושלים.

פורסם
תודה רבה על התשובות.

לא חושב שכדאי לי להשקיע את הכסף הזה נכון לעכשיו.

אמכור אותו למרבה במחיר :(

עצוב לי מאוד אבל אין לי ברירה

כמו שכתבתי מקודם, רוב הגטסים בארץ עם אותה תמונה והן נוסעות ככה. זה לא מצב תקין אבל מפה ועד לרוץ למכור את הרכב...כמה ק"מ הוא עשה? האם טופל בזמן אצל הבעלים הקודמים?

פורסם
כמו שכתבתי מקודם, רוב הגטסים בארץ עם אותה תמונה והן נוסעות ככה. זה לא מצב תקין אבל מפה ועד לרוץ למכור את הרכב...כמה ק"מ הוא עשה? האם טופל בזמן אצל הבעלים הקודמים?

120k טופל טוב לפי מה שאני יודע

פורסם

רכב בתול ללא קילומטראז כמעט...באמת חבל למכור כי אתה עוד תיהנה ממנו לא מעט שנים. מקווה שהירושלמים שפה והפריפריה הקרובה יושיטו לך יד. אני אישית מחדרה אז כדי להושיט לך יד צריך להיות חוש חש הבלש...

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

צר לי לאכזב אותכם אבל לרוב הגטסים שהגיעו ל-100-120K כמות הבוצה במנועים האלה היא בלתי נתפסת. היום הייתי במוסך של אחד מחברי הפורום אשר מטפל במספר רב של גטסים כאשר מתוך 5 רכבים שהיו במוסך היו 3 גטסים עם בוצה שגרמה למנוע לדפוק כמו מקדחה רוטטת.

איזה כייף לי :)

פורסם
מעניין...יש לך מקור לתזה הזו? (בנימה רצינית)

Sent from my LG-H840 using Tapatalk

כן, קודם כל קרא את ספר הרכב בכל ספר רכב של מרבית הרכבים הקיימים בעולם.

ואם אתה רוצה הוכחות, קח את יונדאי טוסון למשל, קראת את ההודעה שלי מספר 17 ושם יש לך את כל התמונות מהספר רכב.

זה ספרון כזה שאף אחד לא טורח לקרוא ולהבין שבארץ, בנסיעות קצרות/חום/פקקים יש להחליף שמנים מדי חצי שנה או בחצי מהק"מ הנדרש.

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?656784-%D7%94%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%94-%D7%90%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%93-2007-%D7%94%D7%90%D7%9D-%D7%94%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2-%D7%94%D7%AA%D7%97%D7%9E%D7%9D/page2

פורסם
צר לי לאכזב אותכם אבל לרוב הגטסים שהגיעו ל-100-120K כמות הבוצה במנועים האלה היא בלתי נתפסת. היום הייתי במוסך של אחד מחברי הפורום אשר מטפל במספר רב של גטסים כאשר מתוך 5 רכבים שהיו במוסך היו 3 גטסים עם בוצה שגרמה למנוע לדפוק כמו מקדחה רוטטת.
זה מוכר, אם מתעלמים מהוראות יצרן לשגרת טיפולים לתנאי שימוש קשים, ואם כבר מטפלים אז משתמשים בשמן מינראלי זול ופילטרים תחליפיים זולים, זה מה שמקבלים.

גטס זה רכב זול שמגיע לידיים של אנשים שאין להם הרבה כסף להשקיע בתחזוקה.

אם מטפלים בזמן (כמו שאמרתי, תנאי שימוש קשים - טיפול כל 7500 ק"מ או חצי שנה) ובשמן נורמאלי, לא תהיה התופעה הזאת.

פורסם

אני בכלל לא בטוח שזו הסיבה היחידה להיווצרות הבוצה. בזמנו גם טויוטה טענה שבמנועי 3ZZ-FE הבוצה נוצרה כתוצאה משימוש בפילטרים לא מקוריים ובשמן לא מתאים ועוד...

כולנו יודעים מה בסופו של דבר באמת גרם לבוצה במנועי 3ZZ-FE.

איזה כייף לי :)

פורסם

אין דין לבעיות של מנוע מסוג אחד, למנוע מסוג אחר, גם כשמדובר באותו יצרן בדיוק של המנוע.

יכול להיות מנוע בלי שום פגם יצור אבל שרגיש יותר מהיווצרות בוצה מאשר מנוע אחר, בכזה מנוע, אם לא ממש מפקידים על חלקים איכותיים וטיפלים בזמן נקבל בוצה כאשר מנוע אחר שלא רגיש יהיה יותר "סלחני".

לגטס לא ידוע על שום פגם יצור שגורם לבוצה כמו לטויוטה שמרק הזכיר, אם כי בכללי המנועים ידועים כרגישים להיווצרות בוצה.

• תוכן חדש...