Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3031 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, פגעו לי בטמבון מאחורה, ויש כמה קילופים ושיפשופים.

בשיחה עם הביטוח חובה שלי, הם אמרו שיש 2 אופציות

1: לתקן לבד עם שמאי ומוסך שאני בוחר, לשלם למוסך, לשלוח קבלה לביטוח שלי, והם ייפנו תביעה לצד ג' של התובע.

2: ללכת למוסך הסדר של צד ג' של הפוגע, והם מתקנים.

1) מה עדיף?

2) אם בוחרים באופציה 2, האם אני יכול לבקש שיחליפו את הטמבון למקורי, או שהם יישלחו אותי לפחח שיעשה תיקון מקומי?

נ.ב. אמרו לי בביטוח שלי שבאופציה 1 אם אני מתקן לבד והצד הפוגע לא לוקח אחריות, אני לא אקבל החזר מצד ג' שלהם, ואצטרך לתבוע אותו בבית משפט.

פורסם

שאלה לשמאים מביניכם.

האם על שפשופים ומכות בטמבון ובדלת הבגאז יכולה להיות ירידת ערך?

האם שמאי יודע לבחון אם יש נזק לשילדה או שרק מוסכניק שבוחן הייטב יידע?

אני חושש ששמאי של צד ג ימזער נזקים ויישאף שיהיה תיקון שטחי בלבד

פורסם

ממש לא שמאי, אבל:

1. שפשופים שטחיים שתוקנו כראוי אינם אמורים לגרום ירידת ערך.

2. זה מקצועו ותפקידו של השמאי. לעתים יש צורך לקרוא לו להערכות חוזרות של הנזק לאחר "קילוף" השכבות השונות.

3. טיב התיקון נגזר במידה רבה מטיב המוסך. עקרונית השמאי אמור לודא כי "המצב מושב לקדמותו", אבל צריך לודא שזה אכן קורה. לא פעם יש גם מו"מ בין השמאי לבין המוסכניק על התיקון, ככל שהמוסכניק מגלה נזקים שהשמאי לא ראה בבדיקה הראשונית (כאמור, לא פעם צריך לבדוק את הרכב מספר פעמים עד השלמת איחתור הנזקים). כמוכן נתקלתי בעבר במו"מ בין שמאים מטעם הצדדים השונים עד הסכמה על הנזק (אמנם זה היה בנזק לבניין, אבל העקרון דומה).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חברים, מעט דחוף.

מחר קבעתי במוסך הרגיל שלי עם שמאי של חברת הביטוח של הצד הפוגע.

אני מנחש שהוא יבקש לעשות עבודת פחחות וצבע.

האם אני רשאי להתעקש על החלפת פגוש למקורי, יעלה כמה שיעלה? אני מפחד מעבודות פחחות לא מקצועיות שבסוף הצבע מתחיל להתקלף...

השאלה אם יש לי צד בנושא בכלל או שהשמאי אומר את דברו והולך?

נניח וחחות הדעת שלו לא לטעמי, האם אני יכול לשלוח אותו לדרכו ולהזמין שמאי פרטי?

פורסם (נערך)

תקדים מחר והתייעץ עם הפחח שלך. הוא מכיר את המטריה וידריך אותך. סביר שיהיה גם מעורב בדיון.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הכלל הוא

שמאי שלך ופחח שלך.

האם הרכב שלך חדש ? ( עד שנתיים על הכביש )

אם לא , הסיכוי הוא תיקון או החלפת טמבון מפירוק או תחליפי, אם מדובר בשמאי של הצד הפוגע

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ישה צודק. התגובה שלי מביאה בחשבון שהטעות נעשתה ושאי אפשר לבטל את הפגישה עם שמאי הצד שכנגד, ולכן מי שיוכל אולי לצמצם את הנזק הוא הפחח, שמכיר את הרכב, את מלאי החלפים, וקרוב לודאי גם את השמאי. אם הפגישה אינה ב-8 בבוקר אולי אפשר להשיג שמאי מטעמך שיגיע לפני או יחד עם השמאי שכבר הוזמן.

פורסם

מעדכן -

אז לבסוף נשארתי עם שמאי של הצד הפוגע. רק על הגישה וטון הדיבור לא היה שווה להביא אותו, וכבר הייתי קרוב לשלוח אותו הבייתה ולהביא שמאי משלי. אבל כבר הייתי קצר בזמן אז נשארתי איתו.

סיכום - החליפו במוסך פגוש חליפי ומגן כולל השבת חיישני הרוורס לתפקוד. סידרו גם איזו מכת פח קלה שהייתה בדלת הבגאז' ועל הדרך כנראה צבעו את כל הדלת. סה"כ נזק לחברת הביטוח 5000 ש"ח (מחיר מופרז לדעתי, אבל לא אני משלם אז לא אכפת לי).

השמאי כמובן לא פסק ירידת ערך, כפי שהבנתי שמקובל במכות טמבון. מעניין אם שמאי פרטי היה פוסק אחרת...

פורסם

לא רק שהמחיר לא מופרז, דומה שהוא זול באופן חשוד. תלוי, כמובן, מה בדיוק הוחלף.

אני מקווה מאד שהמוסך עשה עבודה טובה, ושלא תצוץ חלודה בעוד חצי שנה.

פורסם

היי,

מדובר במוסך מרכזי של פורד (המוסך הקבוע שלי).

הוחלף טמבון (עלות 1100) ומגן אחורי (עלות 700) ותוקנו החיישנים (400), ותוקנה מכה קטנה בדלת בגאז' (פחחות וצבע 2500).

• תוכן חדש...