Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ בקניית רכב עד 10K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2996 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
ה-c4 לא תעשה 1 ל-20 גם על גרר. זה רכב משפחתי עם מנוע 1.6 וגיר פלנטרי עם 4 הילוכים. אולי, רק אולי ה-c1 עשויה להתקרב לנתון הזה בשיוט בינעירוני מאוד רגוע.

סאן רוף אכן יכול להתקלקל, כמו כל מנגנון. הגומיות מתייבשות, המנוע נתקע, לא חסר. בתקציב שלך, ובשאיפה לאחזקה נמוכה - קנה את הרכב הכי חדש והכי פשוט שתוכל למצוא.

ה-206+ אמורה להיות 206 שעברה מודרניזציה קלה (בבטיחות ובעיצוב, בעיקר בפנים). היא לא פחות טובה מ-206 (למרות שבהתחלה היו לה כמה בעיות אמינות, אני מניח שהן נפתרו עם הזמן), היא פשוט הגיעה משמעותית מאוחר יותר, ותומחרה מול מתחרות מודרניות יותר (קליאו דור 3, פאביה, איביזה). מולן, בלי יתרון משמעותי בתמחור, לא היה לה הרבה סיכוי.

במחיר נמוך משמעותית מהקליאו היא עדיין יכולה להיות אופציה סבירה, בהנחה שאתה מבין שהיא קצת פחות בטוחה וקצת פחות חסכונית. וצריך גם לוודא שכל מחלות הילדות שלה באמת מאחורינו.

איך אפשר לוודא לגבי מחלות הילדות שדיברת עליהן?

אני מתלבט בין C1 2011 לבין 206+ 2011/2012 (יותר לכיוון של שנתון 2011)

או ה206 2002 שמפורסמת בפורום המכירה ב10,000 ע"י חבר פורום וותיק. אמנם זה יד 2002 והק"מ לא נמוך (אך ממוצע) - אבל אני מניח שהוחלפו שם המון דברים ואז אולי (?) אין חשיבות לשנתון ולק"מ?

מי מנצחת בצריכת דלק? אמינות? בטיחות? וכו'

עריכה אחרונה על ידי ho2
  • תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לגבי מחלות ילדות - נסה לדבר עם מוסך גבע או אורן שירותי רכב.

ה-c1 חסכונית וספרטנית יותר, אם כי גם ה-206+ לא מפוארת המיוחד. תנסה לראות לפחות רכב אחד מכל סוג, אני מניח שאחרי נסיעה קצה תהיה לך תשובה הרבה יותר ברורה.

ה-206 שמפורסמת בפורום מעניינת, אבל לא בטוח שמתאימה למה שאתה מחפש. היא הרבה יותר ישנה, פחות בטוחה, כנראה תהיה פחות אמינה מרכב חדש ומתוחזק יותר, ויש לה מנוע קצת גדול יותר ופחות חסכוני.

אם אתה כבר בכיוון של 206+, הייתי מנסה לבדוק גם קליאו דור 3, שהיא רכב מודרני יותר.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
לגבי מחלות ילדות - נסה לדבר עם מוסך גבע או אורן שירותי רכב.

ה-c1 חסכונית וספרטנית יותר, אם כי גם ה-206+ לא מפוארת המיוחד. תנסה לראות לפחות רכב אחד מכל סוג, אני מניח שאחרי נסיעה קצה תהיה לך תשובה הרבה יותר ברורה.

ה-206 שמפורסמת בפורום מעניינת, אבל לא בטוח שמתאימה למה שאתה מחפש. היא הרבה יותר ישנה, פחות בטוחה, כנראה תהיה פחות אמינה מרכב חדש ומתוחזק יותר, ויש לה מנוע קצת גדול יותר ופחות חסכוני.

אם אתה כבר בכיוון של 206+, הייתי מנסה לבדוק גם קליאו דור 3, שהיא רכב מודרני יותר.

באותו שנתון היה פחות איבזור כשזה נוגע לבטיחות?

לגבי זה שהיא ישנה יותר - אין לי מושג האם זה רלוונטי כי נראה שהיא טופלה כמו שצריך, אני לא יודע איזה חלקים הכי מושפעים משחיקה ונסיעה של רכב. מה שאני בא להגיד או לשאול זה האם אפשר להחליף חלקים מסוימים ואז הרכב יהיה במצב כאילו שנסע כמות נמוכה של ק"מ?

לגבי המנוע - כן הוא גדול יותר. 1.6 מול 1.0 בC1 או 1.3 ב206+

רנו קליאו 3 - יש ביד2 ב15,000 יד ראשונה עם 120,000 קילומטר. אבל פחות אהבתי את הצבע....(אל תצחק עליי, זה פקטור רציני אצלי)

פורסם

מעבר לאבזור בטיחות (ב-206 אין esp בוודאות, בחדשות יש, לא בטוח כמה כריות אוויר יש לכל אחת), יש גם עניין שקשה לכמת של איך הרכב בנוי. עם הזמן, לומדים לבנות רכבים יותר ויותר בטוחים.

ה-206 ישנה בכמעט עשור. זה המון. גם אם היא טופלה מעולה, יש המון חלקי פלסטיק וגומי שלא שורדים לתקופות כל כך ארוכות. מעבר לזה, היא גם נסעה לא מעט, וגם ברכב הכי מטופל בעולם נוצר בלאי תלוי נסיעה. מעל רבע מיליון ק"מ לא הולכים ברגל.

יכול להיות שמדובר ברכב מעולה, אני לא מכיר אותו. אבל אתה צריך להחליט מה יותר חשוב לך - צבע, קצת יותר כח ו(קצת) פוזה, או אמינות, בטיחות וחיסכון (יחסי).

גם אני קניתי רכב שלא אהבתי את הצבע שלו (ואני עדיין לא אוהב). צריך לזכור מה יותר חשוב לך בסוף, ולהחליט בהתאם.

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)
מעבר לאבזור בטיחות (ב-206 אין esp בוודאות, בחדשות יש, לא בטוח כמה כריות אוויר יש לכל אחת), יש גם עניין שקשה לכמת של איך הרכב בנוי. עם הזמן, לומדים לבנות רכבים יותר ויותר בטוחים.

ה-206 ישנה בכמעט עשור. זה המון. גם אם היא טופלה מעולה, יש המון חלקי פלסטיק וגומי שלא שורדים לתקופות כל כך ארוכות. מעבר לזה, היא גם נסעה לא מעט, וגם ברכב הכי מטופל בעולם נוצר בלאי תלוי נסיעה. מעל רבע מיליון ק"מ לא הולכים ברגל.

יכול להיות שמדובר ברכב מעולה, אני לא מכיר אותו. אבל אתה צריך להחליט מה יותר חשוב לך - צבע, קצת יותר כח ו(קצת) פוזה, או אמינות, בטיחות וחיסכון (יחסי).

גם אני קניתי רכב שלא אהבתי את הצבע שלו (ואני עדיין לא אוהב). צריך לזכור מה יותר חשוב לך בסוף, ולהחליט בהתאם.

תודה רבה.

דיברתי עם אורן שירותי רכב היום וקיבלתי הסבר מקסים וסופר סופר מקצועי של בערך 10 דקות. שאפו.

אמרו לי שבC1 לא יהיה נוח בכלל בנסיעה בינעירונית ואין מה להשוות אותה ל206+. ל206+ אין מחלות ילדות והוא נחשב מאוד מאוד מאוד אמין. הסביר לי שלC1 יש מספר תקלות ידועות אבל לא יקרות, ושבגדול 2 הרכבים זולים לאחזקה.

ההבדל בצריכת הדלק לא יהיה משמעותי.

ה206+ בטיחותית יותר לעומת הC1

יש 206+ שנת 2011, צבע שחור עם 158000 יד ראשונה שמוצעת ב12,500. המחירון לא משוכלל 20,000.

בהנחה שהוא תקין זה מחיר לא רע בכלל, אבל הצבע מבאס. וצביעה תהיה לא זולה ואני לא יודע אם זה אפשרי להגיע לצבע המדויק של היצרן (ממש אהבתי, אם כי הייתי מעדיף שיכלול סאנרוף)

חיפשתי אחר מודעות עם צבע כחול מטאלי:

יש מכונית יד 3 שנת 2011 עם 182,000 קילומטר ב180,000. אולי הוא יהיה מוכן לרדת למחיר יותר ריאלי (13-14). אם כי מבאס שזה עם ק"מ גבוה יותר ויד3.......

יש אחת יד ראשונה עם 170,000 שנראה כאילו זה גם הכחול מטאלי אם כי צילמו תמונות פחות טובות.

יש גם 2 אדומות יד1 שנת 2011 עם 41,000 ב17,500. או 43,000 ק"מ ב18,000.

עריכה אחרונה על ידי ho2
פורסם (נערך)

ושוב, הרבה יותר חשוב מהצבע זה איך טופל הרכב, ואיזה תאונות הוא עבר (אם בכלל). הרכבים עם הק"מ הנמוך נראים מצויין, בהנחה שהם טופלו כל שנה ולא לפי הק"מ בלבד. אם הרכב באזור המרכז, ממליץ לך לגשת למוסכים שהומלצו לבדיקה לפני קניה.

אאל"ט הוראות היצרן היו להחליף רצועת תזמון כל 10 שנים, והיו כמה מנועים שהוחלפו בגלל רצועה שנקרעה אחרי הרבה פחות מזה. קח בחשבון החלפה שלה אם היא עדיין לא הוחלפה.

אם עדיין לא אמרתי, תתמקח. זה לא רכב מבוקש. אתה יכול לגלח כמה אלפים בקלות מהמחיר.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

אני מסכים איתך

פורסם
ושוב, הרבה יותר חשוב מהצבע זה איך טופל הרכב, ואיזה תאונות הוא עבר (אם בכלל). הרכבים עם הק"מ הנמוך נראים מצויין, בהנחה שהם טופלו כל שנה ולא לפי הק"מ בלבד. אם הרכב באזור המרכז, ממליץ לך לגשת למוסכים שהומלצו לבדיקה לפני קניה.

אאל"ט הוראות היצרן היו להחליף רצועת תזמון כל 10 שנים, והיו כמה מנועים שהוחלפו בגלל רצויה שנקרעה אחרי הרבה פחות מזה. קח בחשבון החלפה שלה אם היא עדיין לא הוחלפה.

אם עדיין לא אמרתי, תתמקח. זה לא רכב מבוקש. אתה יכול לגלח כמה אלפים בקלות מהמחיר.

כמה עולה רצועת טיימינג?

איזה מוסכים מומלצים לפני בדיקה? אתה מדבר על הבדיקה שעולה 500?

לגבי להתמקח - אני מניח שהתכוונת למודעות היקרות יותר. ה12,500 נשמע אטרקטיבי מאוד אבל זה בשחור.

ואני גרוע במקח

תודה רבה

פורסם

לגבי בדיקה - במכוני בדיקה היא עולה לרוב 500₪ (לפעמים אפשר למצוא קופון). היא גם כוללת אחריות, אבל התוצאה לפעמים לא כל כך ברורה, ומכילה הרבה כסת"חים כדי להמנע מהאחריות.

גבע ואורן גם עושים בדיקות, יותר בזול ולדעתי בלי לקבל אחריות מלאה, אבל הם יתנו לך תשובה ברורה מה הבעיות האמיתיות ברכב (אם יש) ומה מצבו ולא כסת"ח.

אני לא יודע בדיוק כמה יעלה טיימינג ב-206+, אני מניח שבאזור 1,500₪. אם תיקח לבדיקה במוסך, תהיה לך הזדמנות מצויינת לשאול.

לנסות להתמקח אפשר תמיד. המצב בשוק היום קשה, לפעמים אנשים לא מקבלים טלפון אחד במשך שבועות. אל תשכח שמדובר ברכב צרפתי, ידני ולא ממש מודרני. להערכתי חלק מהמוכרים יהיו מוכנים להתפשר, בטח אלו עם הק"מ הגבוה.

אני מסכים איתך

פורסם

לגבי הבטיחות דווקא הסיטרואן c1 הגנה טוב יותר על הנוסעים לפי euroncap.

ה206+ הוא בעצם אותה 206 שהגיע ליצור ב 1999.

לי לא הייתה בעיה בנסיעות הארוכות ב 107 שזאת אחותה המקבילה, מציע בכול זאת לבדוק אותה, נוחות זה עניין אישי.

ממה זכור לי בהתחלה ל206+ הייתה בעיה עם המזגן שהיה מתנתק מעל 3 אלף סלד, היה תיקון מסודר לתקלה הזאת.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...