Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3075 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא הייתי אומר מצוין כי הוא מעצבן מאד בפקקים, של רנו וקיה יותר מוצלחים מהבחינה הזאת.

אני עם איביזה 1.2 ואני לא שם לב למשהו מעצבן בפקקים. אולי הוא קצת ממהר להעלות הילוך אבל אני לא שם לב לזה.

אולי בנפחים יותר גדולים יש כבר משהו מעצבן?

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

היה לי איביזה 2014 עם המנוע 1.2tsi וגיר dsg, יש לה קטע ממש מרגיז בין שלישי-שני(בעיקר) בפקקים ובנסיעה עירונית איטית - מכה מציקה כזאת(גם אחרי התיקונים של הגיר שהרכב עבר).

מצד שני ללא קשר לזה, איך הגיר עצמו נהרס אם נשפך נוזלים לתוך הידית??(ולא רק המכלול של הידית) הרי מדובר ברכיבים נפרדים.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם (נערך)

אני איש תפעול בתפקידי והרוב המוחלט של הוואגיות שאני עולה הם 1.2 TSI אבל זה לא משנה כלל, אין אחת שלא מהססת או רועדת.

במקרה היום הוחלף לרומסטר 2013 עם 50 אלף ק''מ בלבד מוח גיר ומצמדים.

עריכה אחרונה על ידי CRuzer669

פורסם

ואצלנו בחברה ל-2 יונדאי i30 היו בעיות בגיר, באחת החליפו קלאצים ובשניה החליפו מצמד מיסב, גלגל תנופה, 2 מצמדים ועשו עדכון לתוכנת גיר, ציטטתי מהדוח טיפול שהמוסך ממלא, מה תגיד על זה?

והרעידות בפקקים קורות כמעט בכל רכב עם גיר רובוטי דו מצמדי, אי אפשר להאשים רק את ואג.

במקרה של פות"ש נשמע שהמוסך מנסה להתנער ממנו ולכן מומלץ לקבל חוות דעת נוספת אבל זריקת האשמות בכל שרשור של ואג/צמפיון לא מקדמת את השרשור

פורסם
יש הבדל גדול בין שפיכת קפה בתוך תא הנוסעים לבין תדלוק מים. מה שגם נראה לי מצחיק העניין שאיך גיר שלם הלך וגרם נזק למערכת שהיא אמורה להיות סגורה (ועדיין באחריות)

אין הבדל מבחינת ההסתכלות על מימוש אחריות. מדובר על נזק שנגרם ע"י בעל הרכב כתוצאה משימוש לקוי/לא נכון/רשלנות. תקרא לזה איך שבא לך.

שוב, מדובר בחלק שקשור לתיבת ההילוכים, ולא התיבה עצמה.

מציע לעשות קצת שעורי בית לפני שאתם מתלהמים פה. חלק אלקטרוני מקורי יקר בכל רכב, וסביר להניח שזה היה עולה לא מעט גם אם מישהו היה שופך כוס קפה במאזדה 3.

אליהו, לא דיברתי על ידית הילוכים בעלות של 7 אלף. תקרא שוב. לאט.

פורסם

ואם באמת נשפך נוזל שגרם לתקלה?

האם היבואן אחראי?

אם יש סימני קורוזיה כנראה שחדר נוזל (מים, קפה או מרק... זה חסר חשיבות)

ולכן אני יכול להבין את עמדת המוסך שבמקרה כזה אין אחריות וזה לא קשור לאמינות הגיר או לאיכות היבואן.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
וזה לא קשור לאמינות הגיר או לאיכות היבואן.

זה קשור בתכנון רשלני של החלק, מה שדי אופייני ליצרן הזה בעשור האחרון..

אם שמים קונקטור חשמלי ישר מתחת למחזיק כוסות, זה רשלנות לא להשקיע עוד כמה סנטים בקונקטור עם איטום לנוזלים.

יום טוב גם לך

פורסם

תאמין לי שאני האחרון שמפרגן או ממליץ על היצרן אבל אם אתה חושב שבטיוטה או מאזדה זה שונה, לדעתי אתה טועה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
זה קשור בתכנון רשלני של החלק, מה שדי אופייני ליצרן הזה בעשור האחרון..

אם שמים קונקטור חשמלי ישר מתחת למחזיק כוסות, זה רשלנות לא להשקיע עוד כמה סנטים בקונקטור עם איטום לנוזלים.

גם לשפוך קפה זו רשלנות.

הכי קל בעולם לחפש במה הם פיקששו. הפעם זה מקרה בו בעל הרכב אשם.

פורסם

עם זאת... לגבות 7000 ש"ח על מתג חשמלי... זאת כבר באמת חזירות.

אולי פשוט כדאי למצוא מתג שכזה מפירוק ולהעזר ברון להחלפתו.

פורסם (נערך)

מתוך תקנות הגנת הצרכן, סעיף 2 ג':

"על אף האמור בתקנת משנה (א), הוכיח היצרן כי מקור הקלקול בנזק מכוון שגרם הצרכן, יהא פטור מחיוביו לפי תקנה זו."

מכך יוצא שהיצרן חייב להוכיח שהנזק נגרם ממך (ואפילו נתעלם מהמילה "במכוון", שכאן זה בטוח לא במקרה).

סעיף 8 לאותו מסמך מציין:

"על אף האמור בתקנות 2 ו-6(ג), רשאי יצרן לדרוש תמורה בעד תיקון שביצע בטובין לפי דרישת הצרכן, או בעד הובלתם או החלפתם, לפי הענין, אם הוכיח, לפני ביצוע התיקון, שהקלקול בהם נגרם כתוצאה מאחת הסיבות שלהלן:

(1) כוח עליון שהתרחש במועד מאוחר ממועד מסירת הטובין לצרכן;

(2) זדון או רשלנות של הצרכן, לרבות שימוש בטובין בניגוד להוראות השימוש ובלבד שהוראות השימוש סבירות בנסיבות הענין, והכל בכפוף להוראות כל דין;

(3) תיקון שנעשה בטובין בידי מי שלא הורשה לכך מטעם היצרן, בנסיבות שאינן נובעות מהפרת חיובי היצרן לפי תקנות אלה."

כל עוד היבואן לא הוכיח שהנזק נגרם כתוצאה מרשלנות שלך - הוא חייב לתקן ללא עלות במסגרת אחריות.

כל עוד היבואן מסרב לתקן ללא הוכחת זדון\רשלנות\שימוש כנגד ההוראות - הוא עובר על תקנות הגנת הצרכן ומכאן שהוא עובר על החוק ומתנהל בצורה עבריינית.

עריכה אחרונה על ידי tepic
פורסם
גם לשפוך קפה זו רשלנות.

הכי קל בעולם לחפש במה הם פיקששו. הפעם זה מקרה בו בעל הרכב אשם.

בכל דיזיין (design) יש דיון פילוסופי על כמה stupid proof הוא אמור להיות עבור המשתמש הסופי.

כמו בכל דיון פילוסופי, לכל אחד יש את הדעה שלו שלא ניתן לשנות.

דעתי היא שמחזיק כוסות הוא איזור שאמור להכיל כוסות עם נוזל. נוזל בכוס, ברכב נע, דינו להשפריץ קצת מסביב. לכן לא לתכנן אותו לסיטואציה שכזו היא רשלנות.

יום טוב גם לך

פורסם

להשפריץ קצת אבל כניראה התיכנון לא לכוס מלאה או מי יודע מהי הכמות שנשפכה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
בכל דיזיין (design) יש דיון פילוסופי על כמה stupid proof הוא אמור להיות עבור המשתמש הסופי.

כמו בכל דיון פילוסופי, לכל אחד יש את הדעה שלו שלא ניתן לשנות.

דעתי היא שמחזיק כוסות הוא איזור שאמור להכיל כוסות עם נוזל. נוזל בכוס, ברכב נע, דינו להשפריץ קצת מסביב. לכן לא לתכנן אותו לסיטואציה שכזו היא רשלנות.

נוזל בכוס, ברכב נע, דינו להשפך ולא להשפריץ. שווה ערך לריצה עם כוס מלאה מים. בשביל זה המציאו מכסים אגב. כמו בכל מוצר שדורש שיקול דעת מושכל על מנת להשתמש בו, גם במקרה הנ"ל זה תופס.

אצלי למשל אף פעם לא נשפך נוזל ברכב. רוצה לדעת למה? כי אני משתמש במכסה ולא נוהג עם כוס נוזל שעלולה להשפך. אני הופך את הסיטואציה ל-stupid proof, ולא משאיר את זה ליצרן.

פה בדיון האשמה הולכת ליצרן\יבואן כי לא תכנן את הרכב אטום לקפה, שלא היה צריך להשפך מלכתחילה, ועוד לצפות ממנו לטפל בזה במסגרת האחריות.

פורסם

איך הוא יודע שנשפך קפה ולא שוקו?

כלומר, תן לו להוכיח לך שאכן אתה אשם, קורוזיה היא סימן להמצאות נוזל, רק שאין הוכחה ישירה שזה נגרם באשמתך רק מעצם הקרבה למחזיקי הכוסות.

מילא העלות הייתה 200 ש"ח, אבל על סכום כזה לא הייתי מוותר ושולח מכתב ליצרן + העתק לפניות הציבור של היבואן בארץ.

• תוכן חדש...