Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ב.מ.וו 318

alonjp
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3063 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אז לאחר שחרשתי את השוק אחר ג׳יפון שיחליף את הקאמרי רק בכדי להתאכזב כל פעם מחדש (משום מה אף אחד לא ״עשה לי את זה״, אפילו לא ברמת מחירים של 170k) קפצה לפתע אופציה חדשה.

ב.מ.וו 318S שנת 2017 יד-1 0ק״מ ב-180,000₪ על הכביש.

האישה קצת סולדת מהרעיון של רכב ״שופוני״ אבל לי אין בעיה עם זה (שם קצוץ על מה שאנשים חושבים).

השאלה איך הרכב, האם מומלץ?

מבחינת אבזור חסר לו אבזור בטיחות.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

זה מחיר רצפה, וקשה מאוד להתווכח עם הVFM פה.

אם אתה נהנה לנהוג ומעריך ניהוג משובח אז היא בהחלט תתן לך את זה, כל עוד אתה לא מצפה לביצועי חורכי אספלט, כי את זה לא תקבל פה.

היא מרווחת יחסית לקבוצה, ואיכותית. המנוע אמנם לא חזק אבל גם לא נורא, והגיר פשוט מצוין.

החסרונות הן שדגם S זה דגם ליסינג לא מאובזר במיוחד, ואכן חסר לו אבזור בטיחות כמו שציינת.

עוד משהו לקחת בחשבון הוא שדגם חדש יוצג עוד השנה ויגיע לכבישים ברבעון הראשון של שנה הבאה כנראה. האם זה צריך להפריע לך או לא, זו גם פונקציה של כמה זמן אתה מתכוון להחזיק את הרכב.

בכל מקרה לא הייתי מצפה למחירים כאלה עם הדגם החדש, בטח לא בשנים הראשונות שלו.

Sent from my iPhone using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי robertf
פורסם

נתחיל בזה שהמחיר פשוט מדהים... VFM יוצא דופן לסגמנט הזה!

כמובן שאיני מערער על איכות הנהיגה והנסיעה שתקבל במחיר הזה, בכל זאת, מדובר ב-BMW (מהדור החדש אני מכיר בפועל רק את 330e שהוא לא פחות ממדהים).

אבל, כבר לאורך מספר חודשים אתה משתף בהתלבטויות על רכב חדש ברמת מחיר הזאת ופסלת רכבים טובים ורבים על איבזור בטיחות, ירידת ערך צפויה ומרווח פנים (בכל זאת, אתה מגיע מקאמרי) ועכשיו רכב נטול איבזור בטיחות מקיף, ירידת ערך לא מבוטלת (כנראה בגלל השקת הדור החדש בקרוב) ומרווח פנים סביר מנצח הכל?

האם בעיניך המותג BMW (על לא מעט מעלותיו) מנצח הכל?

אם כן, תתחדש בזכות המחיר המדהים!

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם

מחיר מעולה, רכב מעולה.

האיבזור לוקה בחסר וקצת מבאס לרכוש רכב פרמיום ללא האיבזור, אבל במחיר כזה אין לך יותר מדי מה להתלונן.

שים לב שבמחיר כזה אתה יכול לרכוש רכב יפני מאובזר לעילא ולעילא.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

תודה לכולם,

זה מחיר רצפה, וקשה מאוד להתווכח עם הVFM פה.

אם אתה נהנה לנהוג ומעריך ניהוג משובח אז היא בהחלט תתן לך את זה, כל עוד אתה לא מצפה לביצועי חורכי אספלט, כי את זה לא תקבל פה.

היא מרווחת יחסית לקבוצה, ואיכותית. המנוע אמנם לא חזק אבל גם לא נורא, והגיר פשוט מצוין.

החסרונות הן שדגם S זה דגם ליסינג לא מאובזר במיוחד, ואכן חסר לו אבזור בטיחות כמו שציינת.

עוד משהו לקחת בחשבון הוא שדגם חדש יוצג עוד השנה ויגיע לכבישים ברבעון הראשון של שנה הבאה כנראה. האם זה צריך להפריע לך או לא, זו גם פונקציה של כמה זמן אתה מתכוון להחזיק את הרכב.

בכל מקרה לא הייתי מצפה למחירים כאלה עם הדגם החדש, בטח לא בשנים הראשונות שלו.

המנוע דווקא נראה לי מספק, לא טיל בליסטי אבל 9.1ש׳ ל-100 זה סביר בהחלט.

חוץ מזה מדובר כל מנוע טורבו כך שנראה לי שלא תהיה בעיה גדולה להעלות לו הספק בעתיד (למרות שלא נראה לי שצריך).

לגבי דגם S, הבנתי שמה שחסר לעומת הדגם שנמכר אצל היבואן כרגע (לא זוכר את שמו) זה מערכות בטיחות ומושבי קומפורט.

לגבי המושבים זה לא קריטי, אם הם יהיו לי נוחים אז סבבה, אם לא אז הרכב ירד מהפרק.

לגבי מערכות הבטיחות זה אכן מבאס, אך אם הרכב ״יפיל אותי״ אני אהיה מוכן להחליק את זה.

מעבר לזה נראה לי קצת מוזר שאין פתחי מיזוג מאחור ואין בקרת שיוט, זה לא ״דיל ברייקר״ בשבילי אישית אבל עדיין...

חוץ מזה לא חושב שהרכב והאבזור מרגיש דל, יש מושבי עור חשמליים, יש מערכת מולטימדיה, יש דיפונים יפים, יש גג שמש, תאורת לד פנימית, פנסי לד מלאים ועוד, סה״כ סביר.

יש עוד דברים שאני מפספס בקשר לאבזור?

לגבי דגם חדש שיוצג ויגיע לכבישים בעוד שנה וקצת, זה יכול קצת לבאס אבל שמתי לב שב.מ.וו, כמו יצרני יוקרה נוספים כמו אאודי, משנים מעט מאוד את המראה בין הדורות, ככל הנראה בכדי לא לבאס יותר מידי את הלקוחות, כך שזה לא כל כך נורא.

בכל מקרה הרכב מאוד נאה לדעתי וישאר כך גם בעוד מספר שנים.

יש עוד משהו שכדאי לדעת, נניח אמינות, טיפולים וכדומה?

נתחיל בזה שהמחיר פשוט מדהים... VFM יוצא דופן לסגמנט הזה!

כמובן שאיני מערער על איכות הנהיגה והנסיעה שתקבל במחיר הזה, בכל זאת, מדובר ב-BMW (מהדור החדש אני מכיר בפועל רק את 330e שהוא לא פחות ממדהים).

אבל, כבר לאורך מספר חודשים אתה משתף בהתלבטויות על רכב חדש ברמת מחיר הזאת ופסלת רכבים טובים ורבים על איבזור בטיחות, ירידת ערך צפויה ומרווח פנים (בכל זאת, אתה מגיע מקאמרי) ועכשיו רכב נטול איבזור בטיחות מקיף, ירידת ערך לא מבוטלת (כנראה בגלל השקת הדור החדש בקרוב) ומרווח פנים סביר מנצח הכל?

האם בעיניך המותג BMW (על לא מעט מעלותיו) מנצח הכל?

אם כן, תתחדש בזכות המחיר המדהים!

אתה לגמרי צודק, באמת שאני לא סגור על כלום.

הקטע של אבזור מבחינתי בהרבה מקרים זה קוסמטיקה, נועד לתת הרגשה קצת יותר טובה ברכבים בינוניים (כמו כל הג׳יפונים למיניהם).

כלומר, אם גקח לדוגמה את הקשקאי, ללא אבזור הרכב יראה יפנומטית פשוטה והאבזור עוזר לטשטש את זה.

יש רכבים שבהם זה נחוץ יותר ויש כאלו שפחות, אך בעיקרון זו התחושה שלי.

לעומת זאת ברכבי יוקרה לפעמים לא צריך את כל הקוסמטיקה הזו בכדי להרגיש את האיכות, ולכן אני מוכן לקבל חוסרים באבזור שבכל מקרה לא חשוב לי אישית (כמו גג פנורמי למשל, או מצלמות היקפיות, או בקרת שיוט וכדומה).

לגבי אבזור בטיחות זה בהחלט פאק רציני מבחינתי ועדיין לא החלטתי אם אני מוכן ״להחליק״ את זה או לא.

לגבי ירידת ערך, דווקא התרשמתי שהרכבים הללו ספציפית שומרים על ערכם ויש להם ביקוש טוב כמשומשים, בעיקר במיגזרים מסויימים... ;)

לגבי מרווח פנים, זה יבחן בקרוב אבל להבנתי הוא דיי מרווח (גם בסיס הגלגלים מכובד אך זה לא תמיד אומר את האמת).

האם המותג מנצח, ממש לא, אם היא לא תרגיש לי איכותית אז הם יכולים לדחוף את הפולפלור למקום בו השמש לא זורחת, מותג זה ממש לא מה שמעניין אותי.

אני כן מצפה שיהיה גיבוי למותג ואת זה אני אבדוק בסוכנות.

מחיר מעולה, רכב מעולה.

האיבזור לוקה בחסר וקצת מבאס לרכוש רכב פרמיום ללא האיבזור, אבל במחיר כזה אין לך יותר מדי מה להתלונן.

שים לב שבמחיר כזה אתה יכול לרכוש רכב יפני מאובזר לעילא ולעילא.

לגבי המחיר, הוא ריאלי לגמרי.

מדובר על רכב שעלה לכביש לפני שמונה חודשים (יש ירידת ערך) ורשום על חברה (סוכנות הרכב) ובנוסף זה הדגם הבסיסי.

אם משקללים את כל אלו במחירון יד-2 אז זה המחירון של הרכב פלוס מינוס.

לגבי האבזור, זה יכול לבאס חלק מהאנשים וזו זכותם, מבחינתי מלבד אבזור בטיחות לא חסר בו כלום.

לגבי רכב יפני במחיר כזה, על מה בדיוק חשבת?

הרכב היחידי שאני מוכן לשקול הוא הקאמרי החדשה שלדעתי לא פחות ממדהימה מבחינת עיצוב חיצוני ופנימי.

לצערי היא מיובאת רק דרך אוטומקס שדורשים עליה 190,000₪ לפני אגרות ושטויות נוספות, מניח שלפחות 195,000₪ על הכביש, וזה כבר קצת יותר מידי בשבילי.

מעבר לזה ה-6 לא עושה לי את זה וסתם ותומחרת יקר מידי (למרות שאפשר למצוא משומשות בזול), הונדה וסובארו ממש לא, ניסן גם כן לא גדול, פיספסתי מישהו?

ועכשיו לעוד התלבטויות,

ה-318 המדוברת או:

ב.מ.וו X1 שנת 2016

וולוו XC60 3L r-design

מאזדה CX5 חדשה (למרות שלדעתי יקרה מידי)

לקסוס NX 350h

לקסוס is או GS

החיים קשים...

פורסם

לדוגמא לי אישית מחסור בבקרת שיוט הוא דיל ברייקר, אני נוהג המון עם בקרת שיוט ומבחינתי הצורך ״לרכב״ עם הרגל על הגז הוא בלתי נסבל - רגיל לשייט עם הקרוז.

כל פעם שאני עולה על רכב ללא בקרת שיוט הנהיגה קשה לי משמעותית(לדוגמא לא מזמן בקפריסין היה לי אאודי a3 ברמת גימור סופר בסיסית בלי בקרת שיוט, הרגל שלי התחילה לכאוב מהישיבה על הדוושת גז).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
לדוגמא לי אישית מחסור בבקרת שיוט הוא דיל ברייקר, אני נוהג המון עם בקרת שיוט ומבחינתי הצורך ״לרכב״ עם הרגל על הגז הוא בלתי נסבל - רגיל לשייט עם הקרוז.

כל פעם שאני עולה על רכב ללא בקרת שיוט הנהיגה קשה לי משמעותית(לדוגמא לא מזמן בקפריסין היה לי אאודי a3 ברמת גימור סופר בסיסית בלי בקרת שיוט, הרגל שלי התחילה לכאוב מהישיבה על הדוושת גז).

אחלה, טוב לדעת את ההעדפות שלך, רק שלא הבנתי איך זה קשור אלי או תורם לדיון.

אגב תטפל ברגל שלך, זה לא נשמע לי תקין.

פורסם

לגמרי בעד.

יש בב.מ.וו האלה מין תחושה שהכול "מהודק" ומחובר כמו שצריך, בצורה שקשה להסביר במילים. למי שמתחבר לתחושה הזאת לא יציק המחיר הגבוה או האבזור הלוקה פה ושם.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

חוץ מזה מדובר כל מנוע טורבו כך שנראה לי שלא תהיה בעיה גדולה להעלות לו הספק בעתיד (למרות שלא נראה לי שצריך).

לא הייתי נוגע במנוע, בטח לא בתקופת האחריות.

לגבי דגם S, הבנתי שמה שחסר לעומת הדגם שנמכר אצל היבואן כרגע (לא זוכר את שמו) זה מערכות בטיחות ומושבי קומפורט.

לגבי המושבים זה לא קריטי, אם הם יהיו לי נוחים אז סבבה, אם לא אז הרכב ירד מהפרק.

לגבי מערכות הבטיחות זה אכן מבאס, אך אם הרכב ״יפיל אותי״ אני אהיה מוכן להחליק את זה.

מעבר לזה נראה לי קצת מוזר שאין פתחי מיזוג מאחור ואין בקרת שיוט, זה לא ״דיל ברייקר״ בשבילי אישית אבל עדיין...

אין מושבי קומפורט ב3 גם אצל היבואן. מושבים רגילים או מושבי ספורט. פתחי מיזוג מאחור יש רק בדגמי 330 ומעלה משום מה (גם ב320 לקצ׳ורי אין) אבל אני מתפלא שאין בקרת שיוט.

ברכבי יוקרה לפעמים לא צריך את כל הקוסמטיקה הזו בכדי להרגיש את האיכות

אין קשר בין איבזור לאיכות.

לגבי ירידת ערך, דווקא התרשמתי שהרכבים הללו ספציפית שומרים על ערכם ויש להם ביקוש טוב כמשומשים, בעיקר במיגזרים מסויימים... [emoji6]

אכן. את הקודמת מכרתי תוך יום, מעל המחירון למישהו מהמגזר.

לגבי רכב יפני במחיר כזה, על מה בדיוק חשבת?

הרכב היחידי שאני מוכן לשקול הוא הקאמרי החדשה שלדעתי לא פחות ממדהימה מבחינת

עיצוב חיצוני ופנימי.

אני חייב להגיד לך בכל הכנות שאם אתה חושב שהקאמרי מדהימה (לא הגזמה בכלל לתיאור רכב משפחתי אמריקאי די ממוצע), אני כלל לא בטוח שהב.מ.וו בשבילך. היא מאוד מאופקת בהשוואה לקאמרי המצועצעת במיוחד בפנים.

פורסם
אכן מחיר מצוין.

לטעמי מעט צפופה.

תלוי למה אתה משווה. בניגוד גמור לעבר, ובהשוואה למתחרות שלה, הF30 לא סובלת מרגשי נחיתות בתחום זה.

פורסם
אחלה, טוב לדעת את ההעדפות שלך, רק שלא הבנתי איך זה קשור אלי או תורם לדיון.

אגב תטפל ברגל שלך, זה לא נשמע לי תקין.

הגזמת. ממש אין צורך בטון הזה.

כן מסכים אתך לגבי הרגל...

פורסם
הגזמת. ממש אין צורך בטון הזה.

כן מסכים אתך לגבי הרגל...

הכל ברוח טובה והרבה ציניות... :)

תודה על התשובות

• תוכן חדש...