Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

מרצדס E קלאס פלאג-אין - מבחן דרך


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3094 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש פה לדעתי קומדיה של טעויות...

 

הרכב הוא פלאג-אין היבריד - כלומר מי שרוכש אותו יש לו שקע טעינה בחניה בבית, (ולמי שיש E-קלאס) סביר להניח שיש שקע כזה גם בחניה בעבודה.

 

 

לי, נכון לעכשיו, אין שקע טעינה בבית. מי שגר בבית לא בהכרח יהיה לו.

זה מצחיק שאתה אומר שכל מי שיש לו E class, יש לו גם עמוד טעינה בבית. גם אני הסקתי ככה כשרכשתי ובמעמד קבלת הרכב אמרתי לבחור שעבר איתי על הרכב שאני לא לקוח E class טיפוסי כי אני לא איש עסקים ואין לי משרד משלי להתקין בו את עמוד הטעינה הנוסף (שאמור להיגבות מכיסו הפרטי של בעל הרכב) אז הוא אמר לי שההשערה שלי לגבי לקוח ה E class הטיפוסי שגויה לחלוטין.

  • תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מכתבות בחו"ל ,לפי מפרט היצרן הסוללה אמורה להספיק ל-33 ק"מ בלי שימוש במנוע בנזין בנסיעה עירונית, בפועל השיגו טווח של כ-25 ק"מ, שזה קצת יותר מ-6... אז לא ברור מה הסיפור באמת.

 

Supporting its claimed overall fuel economy of 134.5mpg, urban drivers may find that the E350e’s 21-mile claimed all-electric range is sufficient that the petrol engine is rarely called into action. A full charge takes around three hours from a standard domestic mains socket, and an optional fast-charger can reduce this time by half. However, we found 15 miles to be a more realistic all-electric range and once out of town and above 60mph or so, you’re more likely to see fuel economy akin to any other 2.0-litre petrol engine.

 

 

 

אכן הנתון הרשמי הוא 33 ק"מ אבל כמו נתוני הדלק, הם רלוונטים רק בתנאי מעבדה. בפועל דווקא שמעתי על איזור ה 20-22.

אני מניח שבמצב E mode בלחיצה מקסימלית על דוושת ההאצה אפשר גם לרדת ל 6

פורסם
חשבתי שהסברתי מקודם אבל אם לא הייתי ברור מספיק, אחזור על זה שוב בשמחה.

יש שלושה דרכים להטעין את המנוע החשמלי:

1) כשמו כן הוא, פלאגין או בחיבור לעמוד טעינה יעודי

2) בחירת מצב charge בין בוררי מצבי היחס בין החשמל לבנזין

3) בכל מצב שהוא לא E - mode, מנוע החשמל נטען בכל בלימה של הרכב. בין אם בלימה עם הבלמים ובין אם בלימת מנוע בעזרת הורדת הילוך או סתם כשהנהג הוריד את הרגל מדוושת ההאצה.

 

רוני, לא ברור לי איך לא עלית על נקודה 3 במהלך המבחן אבל עכשיו אתה יודע :-D

 

אז זאת בדיוק הנקודה. בתור בוגר שתי מכוניות היברידיות ובוחן של עוד כמה, הטענה שלי שאלגוריתם טעינה של מרצדס לוקה בחסר.

המבחן שלי היה לצאת מפתח תקווה לעכו וחזרה במצב היברידי אוטומטי. הרכב התחיל נסיעה חשמלית לחלוטין לאחר מכן, כאשר הסוללה נגמרה המשכנו על דלק. במהלך שעה וחצי של נסיעה, הבלימה הרגנרטיבית יצרה כ4% סוללה. כל זה תוך מעקב בתרשימי זרימה של חשמל. היא לא מנסה להטעין ומהבלימה זה "בובא מעייסא" כמו שסבתה שלי הייתה אומרת.

מאידך הלקסוס שלי דואגת לבד להפעיל טעינה מאולצת כאשר יורדים מ20% כדי שיהיה לי חשמל כשצריך. כך גם קיה אופטמה היברידית שבחנתי לאחרונה.

אולי זה קטע של PHEV, מול (SCHV(Self Charging Hybrid אבל לדעתי בוולוו זה לא ככה. עוד מעט אני אקבל רכב PHEV משלי ואחזור לדווח.

לגבי המרחק

3 פעמים הטענתי את הסוללה עד הסוף ונסעתי עליה בתוך העיר מישורית ללא עליות. הכי טוב היה קצת יותר מ6 קילומטר של נסיעה עירונית רגועה שבה המערכת החשמלית אמורה לזרוח.

פורסם

נשמע לי כמו תקלה. מעולם לא הטענתי בעמוד טעינה ואולי פעמים הטענתי באמצעות ההטענה המאולצת ו הבטריה שלי באופן קבוע בין 75% ל 100%. כמובן שיש משמעות לאופן הנהיגה. כשלוחצים חזק על דוושת ההאצה או לחילופין נוסעים קבוע במהירויות של 180+, מנוע החשמל מתרוקן.

כל דבר אחר שחווית מבחינתי זה תקלה.

פורסם

1. לדעתי כדאי שיבואן מרצדס יבדוק את הסוללה ברכב ההדגמה, יש מצב שהיא לא תקינה.

2. מי שאין לו חניה פרטית ויכולת להתקין עמדה טעינה - הרכב לא נועד עבורו.

3. להבנתי יש אפשרות לטעון גם משקע רגיל של 16 אמפר, וסביר להניח שלפחות חלק מבעלי ה-E-Class יכולים לדאוג לעצמם לשקע גם בעבודה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

2. מי שאין לו חניה פרטית ויכולת להתקין עמדה טעינה - הרכב לא נועד עבורו.

 

אני רציתי E class. עכשיו בוא תעזור לי לבחור תת דגם.

אם תמליץ לי על ה E200, למשל, תסביר לי בבקשה למה?

פורסם

אתה תרכוש את הדגם ההברידי בגלל מחירו הנוח ולא בגלל שהוא הברידי מכיוון שלא תשתמש בפונקציה ההברידית שלו.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

גם בCX60 היברידי במשך 3 שעות נהיגה נמרצות הסוללה נטענה מאפס לטווח המדהים של 3 ק"מ.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
אני חייב לומר שאני תמיד מרים גבה כשבוחני רכב לוקחים כל רכב (לא משנה הסגמנט) לכביש מפותל כדי לבדוק את היכולות.

רוב אלו שרוצים רכב לכביש מפותל יקנו כזה ואלה שזה לא מעניין אותם יקנו רכב כמה שיותר מתאים להם לנהיגה יומיומית.

כאחד שהיו לו עד לרכב הזה 3 רכבי ספורט וכן פקד את נס הרים אחת ל.. אני חייב לומר שאין לי שום כוונה לקחת את הנוכחי לנס הרים.

קשה לי להסכים, אתה מקצין זאת לכיוון "אלו שרוצים רכב לכביש מפותל יקנו מיאטה" וזה לא נכון בעולם האמיתי. אני אוהב לההנות עם הרכב שלי אך בגלל דרישות נוספות (משפחה, עבודה, זמן פנוי ורצון לנסיעות כיף) אני לא מקצין ורוכש לעצמי רכב ספורט טהור. ה W211 הנוכחית שלי היא רכב מנהלים/פרמיום אך עדיין יכולה להנות בנסיעה מאתגרת. אני מאמין (מקווה?) שמרצדס עדיין מייעדת את ה E לנהגים שאוהבים לנהוג ולא לנהגי "שופוני" אחרת היא מפנה את המגרש מהר מאוד למתחרה הבאוורית.

 

 

מסכים שללא שימוש אינטנסיבי באופצית ההטענה החיצונית הרכב הזה לא חסכוני בכלל.

מאז ההרצה לא מדדתי אבל אני מניח שאני על איזור ה 8 מינוס. בהרצה נסעתי יום אחד לירושלים מבלי לעבור את קו ה 4000 סל"ד והנתון הראה 12. לא הבנתי, קו ה 4000 סל"ד אצלי הוא 200+ קמ"ש. אצלי בענתיקה בנסיעת שיוט לירושליים אני מגיע לתוצאות קרובות מאוד.

אני חושב כי ברכבים שכאלה עלות הדלק בטלה בשישים בהשוואה לעלות הכללית. סתם דוגמה מקורבת עם רכב העושה 18K ק"מ לשנה, רכב "חסכוני" העושה 1 ל 12 יצרוך 1500 ליטר לשנה. לעומתו רכב "בזבזני" העושה 1 ל 8 יצרוך 2250 ליטר לשנה. כלומר הפרש של 750 ליטר לשנה. בש"ח מדובר בחסכון של 4,500. אלא מה, ירידת הערך+טסט+ביטוחים היא קרוב ל 60,000 ש"ח לשנה (בשנים הראשונות) כך שהחסכון לא ממש משמעותי.

 

 

 

יש לי את הרכב מה 25 לאוקטובר ולא זכורה לי אפילו פעם אחת שהיתה בעיה לצפות באחד המסכים בגלל השמש. אני שמח כי זה הכיוון אילו הולכת תעשיית הרכב ויש לי סיוטים מהמערכת האנדרואיד אצלי ברכב

אוי, כמה שנסיון להשוות W211 לדגם הנוכחי נראה תלוש מהמציאות ולא רלוונטי. זה בערך כמו להשוות סלט חצילים לקוויאר בלוגה. שניהם מורחים על לחם קרקר/צנים למיטב זיכרוני. בזה הדמיון נגמר. אנלוגיה קרובה יותר לטעמי היא סלט איקרה רומני מול סלט איקרה צמחוני...

מדוע? מדובר כאן על על אותו רעיון. רכב פאר בעל הנעה אחורית המיועד לנסיעה מהירה ומדוייקת ואין ה W211 שונה מה 3E בתפיסה הבסיסית. אני לא משווה כאן S או AMG ל 3E אלא E ל E. ניסיתי להדגיש כי אע"פ שעברו 10 שנים בין שתי המכוניות האלו הרכב ה"מתקדם" לא מציע התקדמות רבה מבחינת הספק/ביצועים. אם אתה מפקפק אז אתה מוזמן להשוות W210 מ 98 (נאמר E 320 עם 217 כ"ס) ל W211 (ונשווה כאן ל E350 עם 272 כ"ס) מבחינת ביצועים והתנהגות. יותר מזה, השווה E350 עם 272 כ"ס מ 2008 מול E430 עם 275 כ"ס מ 1998.

 

 

בתכלס, בשביל עוד טיפלה ביצועים (וטונות של קישקושים) לא שווה לי להוסיף עוד 300 אש"ח.

פורסם
גם בCX60 היברידי במשך 3 שעות נהיגה נמרצות הסוללה נטענה מאפס לטווח המדהים של 3 ק"מ.

שלשום נהיגה של כשעתיים הוסיפה לי 14 ק״מ ב330e.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם
מדוע? מדובר כאן על על אותו רעיון. רכב פאר בעל הנעה אחורית המיועד לנסיעה מהירה ומדוייקת ואין ה W211 שונה מה 3E בתפיסה הבסיסית. אני לא משווה כאן S או AMG ל 3E אלא E ל E. ניסיתי להדגיש כי אע"פ שעברו 10 שנים בין שתי המכוניות האלו הרכב ה"מתקדם" לא מציע התקדמות רבה מבחינת הספק/ביצועים. אם אתה מפקפק אז אתה מוזמן להשוות W210 מ 98 (נאמר E 320 עם 217 כ"ס) ל W211 (ונשווה כאן ל E350 עם 272 כ"ס) מבחינת ביצועים והתנהגות. יותר מזה, השווה E350 עם 272 כ"ס מ 2008 מול E430 עם 275 כ"ס מ 1998.

 

 

בתכלס, בשביל עוד טיפלה ביצועים (וטונות של קישקושים) לא שווה לי להוסיף עוד 300 אש"ח.

מדובר על רכב פאר מלפני עשור פלוס מול שיא הטכנולוגיה העכשווית. שניהם נוסעים ויש להם 4 גלגלים. באמת שהן לא ברות השוואה במונחים של חווית שימוש.

 

Sent from my SM-G950F using Tapatalk


×
×
  • תוכן חדש...