Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לגור עם ההורים VS לגור לבד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2051 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברה, לא צריך להגרר לסתם כינויי גנאי, עלוב, פאטתי וכו'. שימרו בבקשה על תרבות הדיון.

עניינית, אני חושב שמי שממשיך לגור אצל ההורים צריך להשתתף בהוצאות הבית.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אני דווקא חושב שלהיות בוגר זה לחשוב בצורה רציונלית על המצב הכלכלי שלך במדינה שלנו, ואיך אתה בונה את עצמך - וכן, על הדרך לא מקשיב למוסכמות חברתיות מוטעות. כי אם בבית של אמא יש 4 חדרי שינה ריקים כי כולם עזבו את הבית כבר, למה לכל הרוחות שאשלם 5K על איזו דירה מתפרקת ומתפוררת? אתה קורא לזה בגרות? אני קורא לזה טיפשות.

כן. זה בגרות.

אם אתה לא עוזב את הבית אתה נשאר ילדותי. אולי עם יותר כסף בבנק, אבל ילדותי, וזה פוגע ביכולת ההתמודדות שלך בחיים.

היכולת שלך לחיות לא ממוקדת במצב הכלכלי העכשווי שלך, אלא ביכולת שלך לתמודד בחיים בכלל, ואם אתה נשאר בבית ולא מתבגר לגמרי, אתה נשאר מוגבל.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
דני איפה דירה עולה לך 2500 שח?

זה נשמע כמו חיפה או עיר בדרום...

http://www.yad2.co.il/Nadlan/rent.php?City=%F0%FA%F0%E9%E4&Neighborhood=&HomeTypeID=&fromRooms=2&untilRooms=3&fromPrice=&untilPrice=2500&PriceType=1&FromFloor=&ToFloor=&EnterDate=&Info=

כמובן בנתניה יש מקומות שפחות נעימים ויותר נעימים ובהתאם המחיר.

אני דווקא חושב שלהיות בוגר זה לחשוב בצורה רציונלית על המצב הכלכלי שלך במדינה שלנו, ואיך אתה בונה את עצמך - וכן, על הדרך לא מקשיב למוסכמות חברתיות מוטעות. כי אם בבית של אמא יש 4 חדרי שינה ריקים כי כולם עזבו את הבית כבר, למה לכל הרוחות שאשלם 5K על איזו דירה מתפרקת ומתפוררת? אתה קורא לזה בגרות? אני קורא לזה טיפשות.

שלא נדבר על זה שלא כל ההורים בכלל ירצו שהילדים יעזבו! מהרגע שעזבתי אמא שלי היתה מתקשרת אלי פעמיים ביום שמשעמם לה והבית ריק. אז מה? גם היא, אשה בת 60+ צריכה "להתבגר"? צא מהסרט שלך. מה שנכון לך לא נכון לכל שאר האנשים.

שלא נדבר על המוני החברים שיש לי [בעיקר רוסים] שבכלל קונים בית יחד עם ההורים! ואז קונים בית חדש יותר וגדול יותר - שוב עם ההורים! הכל עניין של מוסכמות חברתיות, מטופשות לדעתי. כל אחד צריך לחשוב, להפעיל את השכל שניתן לו ולקבל החלטות על פי המצב האישי שלו [חברתי, כלכלי וכד'] ולא להתעקם לפי מה מוסכם בחברה באותו רגע [כי מוסכמות משתנות].

אף צעיר לא חושב שהוא יכול לקנות או להשכיר דירה 4 חדרים. האמת שגם אין לו צורך בזה.

כל האנשים שגרים מחוץ לבית בהשכרה בגיל שלי (26) גרים בדירות בגודל של 60 מ"מ ולא חדשות. האמת שאני לא ראיתי אוצם מתים מזה, וגם אני לא.

פורסם
דני איפה דירה עולה לך 2500 שח?

זה נשמע כמו חיפה או עיר בדרום...

מערב ראשל"צ

דירת גן.

חברים שלי משכירים דירת גן בחולון, באותו סכום. (ולא, לא בג'סי כהן למתבדחים)

אנשים כל כך התקבעו בדעתם כי השכרת דירה זה דבר יקר להחריד והתמורה היא דיר חזירים שהם אפילו לא מנסים לבדוק את שוק הדירות.

פורסם (נערך)

ואולי, בסיטואציה כזו, האמא למשל תמכור את הבית הגדול שאין לה צורך בו ותעבור לדירה יותר קטנה, נאמר במיקום יותר טוב ואפילו בסטנדרט יותר גבוה? ואולי היא תעשה עם הסכום שנשאר לה ביד מה שהיא חושבת לנכון, אם זה להשקיע קצת בעצמה ואם זה לעזור לילדים שלה להתחיל את דרכם?

(זה, אגב, מה שקרה אצל הרוב המוחלט של ההורים של החברים שלי, לפחות אלה שמצאו עצמם עם בית גדול וריק).

המצב שבו אתה נשאר לגור בבית רק כי ״יש מקום״ הוא פשוט לא בריא. במיוחד בסיטואציה שאתה תארת באחד הפוסטים הקודמים (יש תמיד אוכל מוכן, הכביסה ״עושה את עצמה״).

לא בריא לך ולא בריא גם לאמא, שצריכה מתישהו לעבור את הפרידה (הקשה) ממך כמו כל אמא אחרת, ועדיף שתעשה זאת בגיל יחסית צעיר (כן, 60 זה צעיר) שבו היא עוד יכולה להנות מהחופש החדש שלה.

עריכה אחרונה על ידי malcishua
פורסם (נערך)

ב-3500₪ שוכרים דירת 3 חדרים 70 מטר במרכז ראשון לציון.

לא חורבה ולא נעליים.

עם שותף יוצא הוצאות של כ-2500₪ בחודש כולל החשבונות והקניות לבית (לרווקים).

התמורה שאתה מקבל מנגד, הבגרות, ההתמודדות וכל שאר הדברים שרשם דיסקו, שווה כל שקל.

עריכה אחרונה על ידי TurboMan
פורסם
מערב ראשל"צ

דירת גן.

חברים שלי משכירים דירת גן בחולון, באותו סכום. (ולא, לא בג'סי כהן למתבדחים)

אנשים כל כך התקבעו בדעתם כי השכרת דירה זה דבר יקר להחריד והתמורה היא דיר חזירים שהם אפילו לא מנסים לבדוק את שוק הדירות.

שמע, אנשים עוד יחשבו שניתן לשכור במערב ראשלצ דירות גן ב-2500 ש"ח...

במערב החדש, שכירות על 3 חדרים 72-74 מטר משלמים בערך 4500-4800 ש"ח. ללא גינה :lol:

על בונקרים (יחידות מתחת לאדמה בוילות) בגודל 50 מטר משלמים בערך 3300-3500 ש"ח. ללא גינה :wink:

האם אתה גר ברמת אליהו? כי אני מכיר את ה"דירות גן" שמה.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

קומת קרקע בשיכוני רכבת שהדייר השתלט על הגינה הציבורית של הבנין?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

חחח בדיוק, לא יכולתי לנסח את זה יותר טוב.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
ב-3500₪ שוכרים דירת 3 חדרים 70 מטר במרכז ראשון לציון.

לא חורבה ולא נעליים.

עם שותף יוצא הוצאות של כ-2500₪ בחודש כולל החשבונות והקניות לבית (לרווקים).

התמורה שאתה מקבל מנגד, הבגרות, ההתמודדות וכל שאר הדברים שרשם דיסקו, שווה כל שקל.

אם אתה צריך לשלם 2500 שקל בשביל להתבגר וללמוד להתמודד עם אנשים זרים ולהיות אדון לעצמך, הבעיה דורשת קצת יותר מ4 קירות וגג מעל הראש.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

אני מכיר מישהו שעלה לארץ לבד בגיל 17 מרוסיה.

אין אף קרוב משפחה אחד בארץ, ובלי שפה.

אחרי שנה בפנימיה התגייס לקרבי.

אחרי שלוש שנים בקרבי, למרות שהייתה לו בגרות מורחבת ברוסיה, עשה מכינה, תוך כדי עבודה כמאבטח.

אחרי זה עשה תואר באונ', כשהוא ממשיך לעבוד במוקד אבטחה (התואר שולם ממילגה לחיילים בודדים).

כל זה בלי גרוש מההורים, ורב הזמן חי בת"א (לפעמים בדרום).

ככה, לבד בארץ מגיל 17.

אז באמאש'כם... אף אחד לא חייב להשאר אצל ההורים.

פורסם
אני מכיר מישהו שעלה לארץ לבד בגיל 17 מרוסיה.

אין אף קרוב משפחה אחד בארץ, ובלי שפה.

אחרי שנה בפנימיה התגייס לקרבי.

אחרי שלוש שנים בקרבי, למרות שהייתה לו בגרות מורחבת ברוסיה, עשה מכינה, תוך כדי עבודה כמאבטח.

אחרי זה עשה תואר באונ', כשהוא ממשיך לעבוד במוקד אבטחה (התואר שולם ממילגה לחיילים בודדים).

כל זה בלי גרוש מההורים, ורב הזמן חי בת"א (לפעמים בדרום).

ככה, לבד בארץ מגיל 17.

אז באמאש'כם... אף אחד לא חייב להשאר אצל ההורים.

כמו שמנסים להצדיק עישון, אז נותנים לך תמיד את הדוגמא של הסבתא התימניה שהגיעה לגיל 100 למרות שעישנה 3 קופסאות ביום כבר מגיל 14.

אבל לא מזכירים שעל כל סבתא תימניה כזו, יש מאות אלפים אחרים שהסיגריות הרגו אותם בטרם עת.

אלו סיפורים שיוצאים מין הכלל ולא מעידים על הכלל.

“Mastering others is strength. Mastering oneself makes you fearless.”

Lao tzu

פורסם (נערך)

שלא נדבר על זה שלא כל ההורים בכלל ירצו שהילדים יעזבו! מהרגע שעזבתי אמא שלי היתה מתקשרת אלי פעמיים ביום שמשעמם לה והבית ריק. אז מה? גם היא, אשה בת 60+ צריכה "להתבגר"? צא מהסרט שלך. מה שנכון לך לא נכון לכל שאר האנשים.

שלא נדבר על המוני החברים שיש לי [בעיקר רוסים] שבכלל קונים בית יחד עם ההורים! ואז קונים בית חדש יותר וגדול יותר - שוב עם ההורים! הכל עניין של מוסכמות חברתיות, מטופשות לדעתי. כל אחד צריך לחשוב, להפעיל את השכל שניתן לו ולקבל החלטות על פי המצב האישי שלו [חברתי, כלכלי וכד'] ולא להתעקם לפי מה מוסכם בחברה באותו רגע [כי מוסכמות משתנות].

כן, אמא שלך צריכה לעבור סוג של גמילה. אני מזדהה כי גם הורים שלי כאלה. מבחינתם אני יכול לגור אצלם בבית עד שהם ילכו לעולמם. אבל בשלב מסוים זה פשוט מתחיל להרגיש לא בריא... במיוחד כאשר יש אחים/אחיות גדולים והם המתחילים להביא את הנכדים להורים ואז אני מרגיש כמו גבר בן 32 שגר בתוך פעוטון.

בנוגע לרכישת בית עם ההורים אז גם הורים שלי ניסו לגרור אותי לעסקת קומבינציה (זה כנראה קטע של רוסים...) מהסוג הזה, אבל פשוט אמרתי להם לא. זה לא בריא. זו דרך של ההורים לכלוא אותי אצלם בבית בתחפשות של "סיוע כלכלי".

כמו שמנסים להצדיק עישון, אז נותנים לך תמיד את הדוגמא של הסבתא התימניה שהגיעה לגיל 100 למרות שעישנה 3 קופסאות ביום כבר מגיל 14.

אבל לא מזכירים שעל כל סבתא תימניה כזו, יש מאות אלפים אחרים שהסיגריות הרגו אותם בטרם עת.

שטויות. ככה בשלוף מכיר לפחות שלושה כאלה. כולם הסתדרו בחיים. כולם רכשו דירות. חלקם עזבו את הבית אפילו בגיל 15 ועלו ארצה במסגרת "נוער עולה לפני הוריו". ההורים נשארו ברוסיה/אוקראינה עד עצם היום.

אתה באמת חושב שכל מי שיוצא מהבית לפני גיל 35 מוצא את עצמו ישן על ספסל בפארק?

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

מה יוצא מן הכלל?

מה היא, סופרוומן?

גדלה לבד בערבות סיביר וחיה מציד של דובים?

מה אתה לא מסוגל לעשות?

לעבוד כמאבטח?

פורסם (נערך)
מה יוצא מן הכלל?

מה היא, סופרוומן?

גדלה לבד בערבות סיביר וחיה מציד של דובים?

מה אתה לא מסוגל לעשות?

לעבוד כמאבטח?

שכחת רק לציין שמשרד הביטחון ומשרד העליה מימנו לו שכר דירה ותואר. ואפילו הוא קיבל סכום כספי מסויים בחודש ומאד מכובד לקניות בסופר.

יש לי חבר שהיה חייל בודד, אני יודע איך זה עובד.

אז תקביל את העזרה שהוא קיבל מהמשרדים האלה, לעזרה שאני מקבל בלגור אצל ההורים.

אני לא יקבל עזרה מהמדינה אם אעזוב את הבית עכשיו, כי אני לא חייל בודד ואני לא חרדי.

אני גם לא מבקש עזרה מהמדינה (כמו כמה אוכלוסיות פה בארץ), ולא מבקש עזרה מאף אחד.

אבל אם ההורים מוכנים לתמוך, למה לא? זה לא שאני נח על זרי הדפנה. אני מנצל את הזמן שאני גר אצלהם לבנות את העתיד שלי. וגם עוזר להם במטלות הבית. וגם עושה קניות בסופר על חשבוני כמה פעמים בחודש שצריך.

אני לא כופה את עצמי עליהם, שניהם מבסוטים שאני ואחי בבית. הם נהנים מהנוכחות שלנו ואנחנו נהנים משלהם.

עריכה אחרונה על ידי Tsachi89

“Mastering others is strength. Mastering oneself makes you fearless.”

Lao tzu

• תוכן חדש...