Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2907 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הלחץ בצמיגים זה כדי לחסוך בדלק.

אני מכיר את זה לפי פריוס, שיש לה בדיוק את אותה מידת צמיגים כמו של קורולה, אבל בקורולה הלחץ אוויר המומלץ זה 33 ובפריוס 36.

במקור פריוס גם באה עם צמיגים בעלי מקדם חיכוך שונה.

אבל לא באמת יקרה משהו אם תשים את אותם צמיגים על שתיהן.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 419
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מכיר את זה לפי פריוס, שיש לה בדיוק את אותה מידת צמיגים כמו של קורולה, אבל בקורולה הלחץ אוויר המומלץ זה 33 ובפריוס 36.

אבל לא באמת יקרה משהו אם תשים את אותם צמיגים על שתיהן.

לא נכון - הפריוס כבדה ב-170 ק"ג מהקורולה, ומכאן ההבדל בלחצי האוויר. יש לעקוב אחרי המלצת היצרן - לרב היצרן ממליץ על לחצי ניפוח שונים עבור רכב עמוס או ריק.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
תודה על הסקירה המפורטת.

תגיד, קיבלת את הנירו עם מיכל מלא?

יש לך מושג אם ניתן לקבל שובר להתקנת איתוראן? אני רוצה לשמור על הרכב נקי לעת עתה כי הביטוח לא דורש.

לא קיבלתי את הרכב עם מיכל דלק מלא, מייד לאחר קבלתו מילאתי את המיכל ב- 37 ליטר עד שהתמלא.

לגבי האיתוראן, בדיעבד הייתי מוותר על ההתקנה שלו ומבקש הנחה נוספת או הטבה אחרת.

לא הייתי לוקח שובר לאיתוראן כאשר אין מצב שתצטרך להשתמש בו בעתיד (כאשר אין דרישה כזאת לרכב חדש אין סיבה שתהיה דרישה כזאת לרכב משומש).

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
לא נכון - הפריוס כבדה ב-170 ק"ג מהקורולה, ומכאן ההבדל בלחצי האוויר. יש לעקוב אחרי המלצת היצרן - לרב היצרן ממליץ על לחצי ניפוח שונים עבור רכב עמוס או ריק.

ב- cx5 לחץ האוויר המומלץ היה 33 psi והוא שקל כ- 100 ק״ג לערך יותר מהנירו, שבו לחץ האוויר המומלץ הוא כאמור 36 psi. מידות הצמיגים בין הרכבים הללו שונות.

פורסם
תתחדש ותהנה. יש הבדל בעוצמת הקירור של המזגן בזמן נסיעה על מנוע חשמלי?

לא שמתי לב, אבל כן שמתי לב לשתי תופעות מרגיזות,

הראשונה היא שברירת המחדל לאחר הנעת הרכב, היא כניסת אוויר מבחוץ ולא סירקולציה.

השניה היא שברירת המחדל לאחר הנעת הרכב, היא שיציאת האוויר היא לא מהפתחים המרכזיים אלא מפתחים אחרים (כנראה הנמוכים, קשה להבין, יש כפתור אחד ששולט על פונקציית יציאות האוויר, כאשר כל לחיצה עליו מעבירה לפתחים אחרים, בניגוד לכמה לחצנים שכל אחד מהם מיועד לפתחים אחרים. נראה לי פחות נוח).

בהמשך אני אבדוק אם ניתן לשנות את ההגדרות.

מעבר לכך בהתרשמות ראשונית שלי נראה שבבטמפרטורה של 23 מעלות האוויר חם מדי ורק ב- 22 הוא קר.

פורסם
המדחס חשמלי ולוקח את המיץ לו הוא זקוק מהסוללה של המערכת ההיברידית (270 וולט). אני יכול לומר שבאיוניק לוקח לו זמן להגיע לתפוקה מלאה (אך כשמגיע, הוא מקפיא), בלי קשר לאם הרכב בתזוזה או לא ואם מנוע הבנזין פעיל או לא.

הויברציות והרעש של מנוע הבנזין מורגשות היטב במרכב (שוב, מדובר על האיוניק שאמורה להיות זהה מבחינת מכלולים), בלי קשר לטמפרטורת העבודה של המנוע. הוא פשוט רוטט ורועש וצריך ללמוד לחיות עם זה. סל"ד סרק כדרך קבע נע בין 1,100 ל 1,300, משער שבכדי לספק מיץ גם למצבר ה 12 וולט וגם לסוללה ההיברידית.

תתחדש פות"ש ושאלה לי אליך - האם גם אצלך כשאתה מלטף את דוושת הבלם במהירויות זחילה (בדגש על מלטף, ברמה של ללחוץ את הדוושה מילימטר, שניים פנימה) הדבר מניב תחושת בלימה "אגרסיבית"? בפקקים ובתמרוני חניה זה לא נעים ולא ממש מצאתי דרך להתמודד עם זה, מלבד להשאיר את הדוושה לחוצה במקצת ולא להרפות לחלוטין ולשוב ללחוץ. התופעה כאמור מתרחשת רק במהירויות נמוכות במיוחד. מקווה שזה משהו שיילך וישכך ככל שמטפסים הקילומטרים (כיום על 1,800).

באיוניק של ידידה שעברה כבר 10,000 ק"מ התופעה לא קיימת כלל, אך מנגד יש רעש מאוד חזק של חריקת בלמים.

תודה :-)

שמתי לב בנסיעה שערכתי עכשיו כי רעש המנוע אכן קיים גם כשהמנוע חם (טמפרטורת העבודה המקסימלית שבה נתקלתי היא 85 מעלות) והוא נוכח בעיקר כאשר מזנקים מהמקום ונוסעים במהירות זחילה בהילוך ראשון כאשר הסל״ד עולה יחסית מהר עקב יחס ההעברה הקצר (ממש הרגשה דומה לנסיעה בהילוך ראשון בגיר ידני). בינתיים זה קרה יחסית מעט ובעיקר בעליה שבה מנוע הבנזין נדרש לפעולה, כי במקרים אחרים הנסיעה הייתה על מנוע החשמל במהירויות אלה.

לגבי הבלמים שכחתי להתייחס אליהם, לא שמתי לב לתופעה שציינת, אצלי ישנה תופעה הפוכה, נדרשת לחיצה חזקה מהמקובל על דוושת הבלם כדי לייצר בלימה, אני מרגיש שאני משתתף פיזית בפעולת הבלימה (כנראה עקב הבלימה הרגנרטיבית, אבל למה לא עשו מגבר בלם חזק יותר? אולי בגלל הבעיה שציינת? היו צריכים למצוא פתרון לכך. אולי בהמשך יחול שיפור).

לא הייתי מלטף את דוושת הבלם, הבנתי שהדבר גורם לשחיקה של המצמדים בגיר.

דרך אגב בנירו המעודכן ביטלו את המצבר שהיה בתא המטען (נראה שהתפנה כך גם קצת יותר מקום בתא המטען). נציגת הסוכנות הסבירה לי משהו על כפתור 12v בדש ורד, אני ל זוכר בדיוק מה, להניע את הרכב במקרים מסויימים או משהו כזה.

פורסם (נערך)

אכן צריך לתת לחיצה יותר בריאה בכדי לבלום כהלכה, אך זה רלוונטי למהירויות עירוניות ומעלה - זה תקין ומאפיין את כל העניין הרגנטיבי. משאבת הוואקום חשמלית, וניתן לפמפם את דוושת הבלם ללא הפסקה גם לאחר דימום מוחלט של הרכב. אם מקשיבים ממש טוב אפשר לשמוע אותה נכנסת לפעולה כל שתיים-שלוש לחיצות על הדוושה.

העניין אצלי הוא תגובה לא לינארית של הבלם כשאני מנסה לבלום במהירויות של עד 10-15 קמ"ש. רק נוגע בדוושה ומתקבלת תחושת בלימה של כאילו נתתי חצי מהלך של הדוושה.

באשר למצבר, נראה שלא שונה מה batchים החדשים של האיוניק, הוא עדיין בתא המטען רק מתחת לשכבת בידוד (שטיח) ולא מתחת לדלת פלסטיק חשופה. איך נגשים אליו, לא התעמקתי, מקווה שלא אצטרך לדאוג בנוגע לזה בזמן הקרוב. ;)

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם
באיזו חברת ביטוח הרכב מבוטח, שלא דורשת לפחות איתוראן או קודן ?

חברת מגדל (מדובר בביטוח קיבוצי ממקום העבודה שלי שגם משולם על ידי המעסיק שלי, ייתכן שהתנאים ללקוח פרטי הם אחרים).

פורסם

אני הצלחתי למצוא רק חברה אחת שלא התעקשה על כספת/איתוראנים אלא הסתפקה בקודן בלבד שהגיע עם האיוניק - ביטוחה ישיר/life direct.

עדיף כמה שפחות התעסקויות עם מערכות המחשוב/חשמל באיוניק/נירו ואם נדרשת כספת אז צריך שתיים (אחת למחשב ניהול ההיברידי, השניה לניהול הבנזין הסטנדרטי - לא תודה).

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

פורסם
גם בהראל לא נדרשנו לאיתוראן \ קודן.

אישתי דואגת שזה יפריע במכירת הרכב.

ננסה לקבל הנחה נוספת במקום.

אין בכלל מה לדאוג , כשתמכור כבר בכלל לא יהיה צורך במערכת הזאת וכולם מעדיפים כמה שפחות מערכת שמותקנות בארץ , ככה שעדיף בלי !

שאלה לאלה שכבר קיבלו את הרכב , יש לי חבר שאיך שקיבל את הרכב החליף את הצמיגים (לטענתו קרא על זה בפורומים בחו"ל) הוא רכש צמיגים ברמה מאוד גבוהה ומספר שהרכב יותר שקט ויותר נוח , האם גם אתם שקלתם דבר כזה ? או שזה ממש יפגע בקטע של הדלק ?

:fadein:
פורסם

לא יודע עם איזה צמיגים הגיעו (אני בכלל חשבתי שאלו צמיגים ירוקים לחיסכון בדלק ) אם אני לא טועה החליף לפירלי מסדרה גבוהה .

:fadein:
פורסם (נערך)

יהיה מעניין לדעת. האיוניק מגיעה עם ה Primacy 3 של מישלין וכל קשר ביניהם לשקט הינו מקרי בהחלט, אם כי יש תלות מאוד גבוהה בסוג האספלט. יש כבישים עליהם הם סבירים בהחלט. מתחיל לקרוץ לחלופות, אך מנגד תוהה אם לא יהיה חכם יותר להשקיע בבידוד קודם-לכן.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ

• תוכן חדש...