Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3131 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

כמו שרשמתי יש לי הונדה סיוויק 2004 אוטומט עם 275 אלף ק"מ . יש לי החלקה קטנה בגיר בהעברה בין שני לשלישי וקצת יותר חזקה בין שלישי לרביעי. הבעייה קיימת כבר כ-90,000 ק"מ וברוך השם לא מחמירה כבר כמעט 3 שנים . הוחלף שמן כבר כמה פעמים כתוצאה מטיפול(כל 60,000 אלף). ההחלקה קורית בצורה מורגשת כאשר ההעברה מתבצעת בין 3000-4000 טורים. אם להאיץ נורא לאט או לתת קיק, ההחלקה לא מורגשת.

המוסכניק שלי אומר שכנראה זו לא בעייה מכנית אלה קשורה באיזשהם מעגלים חשמליים שלהיכנס לזה לא כדאי מבחינת שיפוץ עקב המורכבות . הוא אמר לי להמשיך לנסוע עד שימות הגיר ואז לקחת מפירוק. הוא אמר שלא כדאי לשפץ כי ישימו לי חלקים סיניים וזה לא יחזיק מעמד הרבה זמן.

השאלות שלי הן:

1. קודם כל אם למישהו הייתה בעייה דומה והוא בודאות יודע מה הפתרון אשמח לדעת.

2. האם מישהו כבר עשה פעם שיפוץ גיר וזה מחזיק לו כבר כמה שנים?

תודה מראש לעוזרים.

פורסם

יש לי רכב בדיוק כמו שלך רק עם 100K פחות..

אם הייתי במצבך הייתי הולך על שיפוץ. אני לא קונה את הסיפור הזה על "חלקים סיניים", נשמע לי כמו קלישאה שחוקה.

סתם עשיתי חיפוש ברשת ומצאתי למשל חברה בשם car-gears אשר מבצעת שיפוץ כולל התקנה של הגיר במחירים שנראים לי הוגנים.

אני הייתי עושה בדיקה אצלם, בטוח יש עוד מקומות כאלו.

פורסם

מנסיון

בשום אופן לא שיפוץ ,הרמה פה בארץ שואפת לאפס! כולל אלו המומלצים ,ואל תתפתה מהאחריות כי תמיד ידעו להגיד שזה כלול באחריות ,וזה תקלה שלא קשורה לשיפוץ ,כמו חיישנים ,מוח ,מחשב ,חיווט בעייתי

הגיר הזה ידוע כעדין ובעייתי ,לכן חשוב מאד החלפת שמן בזמן ,כנראה שאצלך הזניחו תקופה וזה התוצאה

לדעתי תמשוך כל עוד זה נסבל ,גיר תקנה מיבוא עם אחריות 3 חודשים ,ומבחינתי מספיק שבוע לדעת שהוא במצב טוב ,תטפל בו כמו שצריך ויחזיק המון

בהצלחה

רמי

פורסם

הייתי עם הונדה 2002 ותקלת גיר לפני הרבה מאוד שנים - המוסך המורשה (איילנד סנטר בת"א) המליץ לי על שיפוץ גיר במכון גירים בחולון (לא זוכר אפילו את שמו, אבל בטח יידעו שם להמליץ שוב) - עלות של פחות מחצי להחלפה ובזמנו אמרו לי במכון כשפטפטתי איתם שתמיד עדיף שיפוץ - לקחו אותי לאזור שבו פורק גיר לכל החלקים הכי קטנים שלו בצורה מסודרת - הסבירו לי שעוברים על כל המכלולים, מנקים, בודקים ואם צריך מחליפים כל רכיב שצריך (לא התעמקתי במקוריות ההחלפה) - אמרו לי גם שבהחלפה של גיר אני עלול תמיד לקבל גיר שגם עתיד להתקלקל, בעוד השיפוץ הוא פעולה וודאית להשבת הגיר לתקינותו. כמובן שהייתה גם אחריות לכמה חודשים. תגידו שסיפרו לי סיפורים, אבל בשורה התחתונה - הגיר המשופץ שירת אותי נאמנה כל השנים שהמשכתי להחזיק ברכב (לפחות חמש-שש שנים לאחר השיפוץ, אולי יותר). גם בסיום העבודה ליוו אותי לנסיעת מבחן שאתרשם - בהחלט התרשמתי מהם כבר אז שהם אוהבים מאוד את העבודה שלהם ומתייחסים ממש ברצינות לכל פרוייקט שיפוץ שכזה. כבר אז הייתי מרוצה - היום, ככל שאני נזכר בזה, אני מבין שזו הייתה בחירה באמת מוצלחת בראי הזמן - זה הנסיון *שלי*. שיהיה בהצלחה!

פורסם

נמנע מכל הסיפורים כי זה ממש פשוט:

1. כמה זמן אתה מתכנן להחזיק עוד את הרכב? ברור לך שהרכב תכף בן 18 שנים?

2. אם אינך מתכנן להחזיק את הרכב זמן רב - בצע פעולות אשר יחסכו לך את מירב הכספים

3. למכור כמו שהוא, אם עלות השיפוץ או עלות גיר מרכב אחר, שווה עשרות אחוזים משווי הרכב

• תוכן חדש...