Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3170 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי שאלה, והיא לא השאלה בכותרת. אם הייתי רוצה תשובה לשאלה בכותרת, הייתי פאקינג שואל את גוגל.

השאלה שלי היא - למה אנשים שואלים אנשים אחרים שאלה כזאת, בפייסבוק?

אני עוקב אחר הקבוצה "יפן למטיילים" מאז שביקרתי ביפן, ומישהו בדיוק שאל את השאלה הזאת. התשובה הראשונה שענו לו הייתה בפשטות "גוגל", אז הוא כתב בחזרה "עשה לי משהו כמו 0.03659827 והתקשיתי לחשב מזה" והוסיף סמיילי, כנראה כדי שירחמו עליו.

אתם בטח חושבים עכשיו - אוקיי, בטח מדובר בבנאדם מבוגר. אז לא - מהתמונה זה בחור צעיר למדי שהוא במקצועו עו"ד (הדרך היחידה שזה היה יכול להיות יותר מגוחך הייתה אילו הוא היה רואה חשבון).

וכאן נשאלת השאלה - מה מביא אנשים לשאול שאלות כאלו ברשתות חברתיות? אני פשוט לא מצליח להבין את ההגיון המחשבתי שעומד מאחורי הדברים האלה. כמו למשל "מה מזג האוויר עכשיו ביפן" או אפילו "כמה זמן המתנה בקונקשן בדרך ליפן".

אגב, כתבתי את השאלה שלו במילים אלה בדיוק, "איך מחשבים ין יפני מול שקל?" בגוגל. ארבע התוצאות הראשונות הן של איזה אתר זבל בשם "המרה" שיש לו SEO מצוין ואמנם עונה על השאלה, אבל פותח פרסומות מעצבנות על הדרך. התוצאה החמישית עונה בדיוק על השאלה. אז לא צריך להיות איזה גאון גדול או לכתוב את השאלה באנגלית בשביל להגיע לפתרון מבלי לבזבז את זמנם של אנשים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הה! נתקלתי ברואי חשבון שלא מסוגלים לחשב כהלכה הכנסות והוצאות של ועד בית.

אמיתי לגמרי.

התופעה שאתה מתאר היא סוג של עצלנות/בטלנות שמאפיינת אנשים בעלי אופי מסוים,

שחייבים לקבל תמיד אישור מהסביבה על כל דבר שהם עושים או מוצאים,

ובחיים לא יתעמקו עוד צעד אחד פנימה (כגון, בדיקה של הלינק השני)

כדי למצוא דברים בעצמם בלי תלות בהליך החברתי שקשור לשאלות ותשובות.

לא קשור לטכנולוגיה או לנגישות המידע, אגב.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

לדעתי סוג של חוסר רצון להתמודד עם בעיות שונות או דברים שמצריכים קריאה או הרגל של האכלה בכפית מגיל צעיר.

המקבילה של עולם הרכב זה מה זה הנורה הזו (כולל כאן בפורום), ואיך מתקנים את התקלה (רק על סמך נורה אחת ).

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם

אני יכול להבין כשמדובר בשאלות שקצת יותר מסובך לשאול את גוגל, אבל אנחנו חיים בעולם שבו האינסטינקט הראשוני של כל בנאדם שמשתמש באמצעים טכנולוגיים (אפילו לא צריך להבין בהם במיוחד), צריך להיות "אולי אני אגגל את זה" ורק אח"כ "אולי אני אשאל זרים באינטרנט".

עצלנות זו תשובה אפשרית אחת, אם כי שוב - כמות ההשקעה בשאלה לגוגל לעומת שאלה לפייסבוק היא דומה. גוגל אפילו יותר פשוט - בפייסבוק צריך למצוא את הקבוצה המתאימה לשאול.

קבלת אישור מהסביבה היא תשובה טובה יותר לדעתי - העולם המודרני, זה של הרשתות החברתיות, מרגיל אנשים למחשבה שאם אנשים לא ראו את זה, אז זה לא באמת קרה (=אם קיבלתי מנה יפה במסעדה ולא העליתי תמונה לאינסטגרם, האם זה נחשב בצריכת הקלוריות היומית?). באותו האופן אם מישהו אמיתי ענה לו, הוא מרגיש בטחון שהשאלה שלו לגיטימית.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם (נערך)

אתה פשוט מבלה יותר מדי זמן באסטוניה. אתה אט אט הופך לאסטוני (שאני אנהל שיחה כדי לקבל אינפורמציה?? למה מי מת??). ;-)

למופנמים זה קשה, העניין הזה.

תחשוב רגע על אופי הפוך לחלוטין.

מוקצן שלא יכול לעשות כלום, אבל באמת שום דבר, בלי לערב בזה אינטרקציה אנושית, אפילו אם בן האנוש באות החדר רק מתפקד בתור ברווז גומי.

יש המון אנשים כאלה.

עבור אותם אנשים, השקט והשלווה שאני ואתה מוצאים בחיפוש אחר חיפוש בגוגל, מהווה דווקא מקור למתח ואי שקט. קשה להם להיות לבד. אמיתי לגמרי.

עכשיו, בתור אנשים בוגרים מצופה מהמופנמים שכן יבצעו אינטרקציה אנושית מדי פעם כשזה שימושי, כפי שמצופה מהמוחצנים הקיצוניים שישבו לפעמים בשקט כי זה הדבר הנכון לעשות, אבל זאת כבר אחריות אישית של כל בעל אופי לעבוד על עצמו.

וכאן סוגרים את המעגל עם החזרה לעצלנות. במקרה הזה, עצלנות להתגבר על הנטייה הטבעית לחפש את התשובה באזור נוחות חברתי. סליחה על הניסוח העקום משהו.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

סוג של עצלות שמאפיינת אנשים רבים בימינו.

תופעה מעניינת אחרת בה אני נתקל בפורומים: נשאלת שאלה, אחרי תגובה או שתיים מישהו נותן תשובה ממצה ולמעשה מסכם את כל העניין - נכנה תגובה זו בשם "התשובה האולטמטיבית". לכאורה, הדיון היה אמור להסתיים כאן - אך לא. מרגע זה, מגיעות תגובות רבות שלמעשה חוזרות כמעט מילה במילה על התגובה האולטימטיבית או תשובות שהן חלק ממנה. אני כמובן לא מתכוון למקרים בהם עולות דעות אחרות אלא למקרים בהם אנשים חוזרים שוב ושוב על אותה התשובה.

הסיבה שציינתי את התופעה הזו היא שגם היא, לדעתי, נובעת מעצלות של אנשים - במקרה הזה לטרוח ולקרוא שרשורים.

אין ספק שהעידן הדיגיטלי הפך רבים מאיתנו לעצלים.

עריכה אחרונה על ידי shugiflex

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אנשים הפכו להיות מכורים לתשומת לב וללייקים (סוג של תשומת לב), גוגל זה מכונה, הוא יתן לך את התשובה הנכונה מייד, אבל אתה לא תקבל את הסיפוק שלך, כי בסופו של דבר, לא קיבלת תשומת לב אנושית.

אנשים יודעים לחפש בגוגל, אבל התשובה היא לא המטרה של השאלה, המטרה היא לחלץ תשומת לב מאנשים אחרים.

פורסם (נערך)

יודע מה - בימים האחרונים אני משתתף באיזה ויכוח סוער בפייסבוק, לגבי עלויות שימוש בכרטיס אשראי בחו"ל. מתברר כי אנשים עדיין חיים ב-2012, מביאים מאמרים מאותם ימים, ואינם מודעים לשינויים שבנק ישראל הכניס בתקנות החיוב בכרטיסי אשראי. מה זה מדגים? "תשובות ממצות" שכלל אינן רלוונטיות.

לגבי ה"תשובות הממצות" - נכון, אבל במקרים רבים המשך השרשור כולל הרחבות וטויסטים שלא הופיעו במקור.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי זה לא קשור לעצלנות אלא לטיפשות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
סוג של עצלות שמאפיינת אנשים רבים בימינו.

תופעה מעניינת אחרת בה אני נתקל בפורומים: נשאלת שאלה, אחרי תגובה או שתיים מישהו נותן תשובה ממצה ולמעשה מסכם את כל העניין - נכנה תגובה זו בשם "התשובה האולטמטיבית". לכאורה, הדיון היה אמור להסתיים כאן - אך לא. מרגע זה, מגיעות תגובות רבות שלמעשה חוזרות כמעט מילה במילה על התגובה האולטימטיבית או תשובות שהן חלק ממנה. אני כמובן לא מתכוון למקרים בהם עולות דעות אחרות אלא למקרים בהם אנשים חוזרים שוב ושוב על אותה התשובה.

הסיבה שציינתי את התופעה הזו היא שגם היא, לדעתי, נובעת מעצלות של אנשים - במקרה הזה לטרוח ולקרוא שרשורים.

אין ספק שהעידן הדיגיטלי הפך רבים מאיתנו לעצלים.

חלק מהאנשים עונים כדי להפגין ידע, לפעמים מתנסחים יפה ומרחיבים

ובגדול תגובה לא נכונה,ולא רלוונטית אבל את המטרה הם השיגו.

כנ''ל לגבי פתרון חידה שכבר נפתרה הם יתנו שוב את הפתרון למרות

שהוא רשום שורה אחת ממעל ואין סיכוי שלא ראו את זה.

פורסם

היה תקופה שבמקום שעבדתי הייתי גבר יחיד עם עוד 10 בנות.

וחלק מהבנות במקום שעבדתי היו מאוד סולדות מכול מה שפיזי או טכנולוגי. היו פעמים שהן היו באות שאני אעזור להם בדברים כול כך פשוטים שבאמת, לחשוב שניה ולהבין איך זה עובד ולעשות את זה, היה ממש הרבה יותר פשוט מאשר לקום-לבוא אלי- שאני אבוא איתם-שאני אעשה את זה.

אני באמת חושב שזה פשוט אנשים שהתרגלו להיות כול כך תלותיים, שאין להם רצון כלל במקרים ספציפיים לעשות משהו לבד, אלא שיעשו את זה בשבילם.

פורסם

אני לא בטוח שהדוגמא שנתת נכונה. יש שאלות, בעיקר בפורום הזה, שמתקבלות עליהן תשובות לכאן ולכאן. אם אני נכנס לדיון כזה ויש לי מידע בדוק, ארשום אותו גם אם מישהו רשם אותו לפניי, כי אולי זה יחזק את המידע. יש סיכוי גבוה שתשובה שתירשם מספר רב של פעמים היא זו הנכונה - זה העיקרון של חוכמת ההמונים.

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

וחלק מהבנות במקום שעבדתי היו מאוד סולדות מכול מה שפיזי או טכנולוגי. היו פעמים שהן היו באות שאני אעזור להם בדברים כול כך פשוטים שבאמת, לחשוב שניה ולהבין איך זה עובד ולעשות את זה, היה ממש הרבה יותר פשוט מאשר לקום-לבוא אלי- שאני אבוא איתם-שאני אעשה את זה.

וואי, זה כל כך אני... :beerchug:

בנות במיתחם שלי שלא יפעילו אפילו תא מוח אחד כדי לתפעל מזגן או מדפסת או טלפון שלא עובדים זמנית, ישר פונות אליי. ואני רחוק מלהיות איש טכני, כן? אבל רבאק, דברים שהם בסיסיים גם לילד בן 10...

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

אל תתפסו תחת על בנות.

לא רחוק מכאן יש מגהשרשורפלצת על שלושה אנשים עצלנים שלא מוכנים להזיז את התחת מהמקום בו הם תקועים כי הרבה יותר קל להקליד באינטרנט מאשר באמת להוציא את האצבע מהתחת ולעשות מעשה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...