Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לגמרי. לפעמים אני גולל כל הדרך למעלה כדי לראות משהו בסרגל של פייסבוק, ואז לוחץ back בשביל לצאת מהאפליקציה (אנדרואיד) בדיוק בשנייה שהפיד מתעדכן למשהו שנראה לי מעניין, אבל האפליקציה כבר נסגרה. אז אני פותח אותה שוב ו... מה שעלה בפיד הוחלף במשהו אחר ופשוט אין למצוא אותו יותר.

אפשר לסדר את הפיד שיציג most recent, ואז הוא מסודר כרונוגלית. בשלב מסויים, כשהם התחילו עם הפיד הזה, הייתי עושה את זה כל הזמן, אבל מתישהו הפסיק להיות לי אכפת ונעלם לי הרצון לעשות את זה. אולי זה עדיין אפשרי, אולי לא.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה אפשרי, אבל קופץ חזרה ל-Top stories.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הסיבה לדעתי הרבה יותר פשוטה. ובכלל, אני לא חושב שפיייסבוק טמטם אנשים בכלל. הוא פשוט נותן דרור לטפשות הכבר קיימת של אנשים. אני לא יודע באילו סביבות חברתיות הסתובבתם, אבל יצא לי להתקל בחיים שלי בהרבה מאוד סיטואציות שלא האמנתי שאנשים יכולים להיות כל כך מטומטמים, וזה היה הרבה לפני פייסבוק.

פייסבוק לא מטמטם את האנשים, הוא פשוט פלטפורמה מצויינת להצגת הטימטום הקיים שלהם. נניח שטיפש רוצה לדעת משהו, הוא שואל פיזית כמה אנשים ושם הטימטום בד"כ נגמר. לעומת זאת בפייסבוק השאלה המטומטמת מוצגת לנצח ואנשים (בד"כ מטומטמים אחרים) ממשיכים לנופף בה מול העולם ע"י כתיבת תגובות וניהול דיונים בנושא.

לגמרי. בזכותם דף הפייסבוק הכי מצחיק היום ("כשאבא ואמא בני דודים") לא מפסיק לפרוח.

הם תמיד היו שם, רק שהיום הם מוצגים לראווה בפני כולם והטמטום שלהם נשאר לנצח ברחבי הרשת.

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם
פייסבוק לא מטמטם את האנשים, הוא פשוט פלטפורמה מצויינת להצגת הטימטום הקיים שלהם. נניח שטיפש רוצה לדעת משהו, הוא שואל פיזית כמה אנשים ושם הטימטום בד"כ נגמר. לעומת זאת בפייסבוק השאלה המטומטמת מוצגת לנצח ואנשים (בד"כ מטומטמים אחרים) ממשיכים לנופף בה מול העולם ע"י כתיבת תגובות וניהול דיונים בנושא.

מיצג הטמטום בפייסבוק מתרחש גם כשהשאלות עצמן לגיטימיות. לדוגמא, יש קבוצה שנקראת "פורום אספנות" בפייסבוק. מדי פעם מישהו מעלה תמונה של רכב שהוא לא מכיר ושואל מה זה. לא משהו שאפשר לחפש בגוגל, כי אם תעשה חיפוש לפי תמונה ככל הנראה התוצאה שתקבל תהיה "car". התשובות המפגרות והויכוחים נמשכים הרבה אחרי שמישהו ענה את התשובה הנכונה וצירף קישור להוכחה, בד"כ ב 3 - 4 תגובות הראשונות.

אם אהבת את זה חפש את האנשים עם תקלות ברכב בקבוצות המכירה. שאלה בסגנון של "למה הרכב לא מניע" (אין עוד מידע) נענית ב:

-פקונג ראש

-מצבר בדוק אני עובד במוסך

-הלך מנוע הרכב הזה לא אמין

וכו'. מאוד מבדר

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני מרגיש דביל כשאני נכנס לקבוצות האלה וזה מבאס כי זה מראה מה הרמה של העוסקים בתחביב הזה. תאר לך שהפורום היה מלא באנשים שכותבים ככה וזה היה תקין. דיכאון.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הרבה מאוד עבודה מושקעת בכדי שהפורום לא יראה ככה.

יום של הפסקה בניטור ואני מבטיח לך שחצי פורום ייראה כמו הקבוצות פייסבוק האלה.

באופן כללי, כולנו עוטפים את עצמנו בחברים שהם בעלי חתך סוציואקונומי והשכלה דומה אז עד לפני כמה שנים לא היינו פוגשים את כל האהבלים האלה, היום, הפייסבוק נותן להם במה ובמקום אנקדוטה של פעם בחיים על איזה טיפש שפגשת פעם, אתה מקבל את זה 24/7 ישר לפרצוף.

זו גם בדיוק הסיבה שבעקבותיה התנתקתי מהפייסבוק, נמאס מטיפשים ומטומטמים (ומגיזענים מוטרפים).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
הרבה מאוד עבודה מושקעת בכדי שהפורום לא יראה ככה.

...

לא מספיק. יום אחד אתה תזמין אותי לקפה ואני אספר לך כמה עבודה היינו משקיעים בפורום פולגז הישן זצ"ל, שאני הייתי אחד ממנהליו. שרשורים עם פיסוק לא תקין, שלא לדבר על שגיעות קטיב היו ננעלים + אזהרה לפותח.

זה לכשלעצמו היה מנטרל החוצה מהפורום את כל זבי החוטם וחסרי החיים, ועל הדרך היית נפתר משרשורי שאלות כמו: "מישו יודע כמה עולה פולו גיטיאיי?" (השגיאות במקור, כמו שאומרים).

פורסם

זה כלל לא ההבדל בין פול גז לקארספורום אלא בין פעם להיום.

גם בקארס פורום היו זמנים כאלה, לא ניתן היום לנהל כך פורום.

פורסם

בוודאי שאפשר, רק צריך החלטה וכוח אדם. :wink:

מי כמוני יודע כמה זה חרא עבודה, לעבור על שרשורים, למחוק הודעות, לתת התראות, וגם למחוק שרשורים ישנים שאין בהם צורך (בשביל מה שיעלו בחיפוש?) וכן הלאה. זה לא משאיר לך זמן להשתתף בשרשורים כבעל דעה.

אבל סופו של דבר, את התוצאות אתה תראה בשטח. יכול להיות שתישאר עם כמות מופחתת של אנשים והטראפיק יקטן, אבל אתה תישאר עם איכות, עם כאלו שכיף לנהל איתם דיונים (להבדיל מוויכוחים). כל השאר יעופו לפייסבוק\FXP וכד'.

פורסם

אתה באמת מאמין ששגיאות כתיב וסימני פיסוק הם-הם מה שגורר רמת שיח נאותה?

זה לא תנאי הכרחי, ובטח ובטח שלא תנאי מספיק.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

נכון, יכול להיות שהכותב הוא אדם נהדר אבל גרוע בעברית. בכל זאת זה עוזר לשמור על רמה מסויימת שנעים לקרוא ולהגיב בה. לא כזה כיף לכתוב תגובה רצינית לאדם שמתנסח כמו ילד בן 8.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אתה באמת מאמין ששגיאות כתיב וסימני פיסוק הם-הם מה שגורר רמת שיח נאותה?

זה לא תנאי הכרחי, ובטח ובטח שלא תנאי מספיק.

לא, אבל זה חלק מהעניין.

ברגע שאתה כמנהל או בעלים של פורום קובע כללים, שאחד מהם הוא ההתחייבות של המשתתפים להתנסח כראוי (וזה כולל פיסוק תקין וכד'), הנכונות שלהם לעקוב אחרי הכללים מראה גם את המחויבות שלהם לקהילה שהם נמצאים בה, והרצון שלהם לשמור עליה- שלא לומר לטפח אותה.

אני זוכר כמה משתמשים כבדים בפולגז הישן שהיו דיסלקטיים בצורה מחרידה, אבל אני יודע את זה רק מהיכרות אישית. למה? כי כל הודעה שכתבו עברה דרך וורד לחיפוש ותיקון שגיאות. ההודעות שלהם היו ללא רבב, ומעבר למה שסלואורייד כתב על אי הנעימות שבקריאה של טקסט כזה, זה העיד על הרצון לשמור על המקום שהם נמצאים בו.

אני אתן דוגמא שנזכרתי בה; הנה שרשור משגע, שקרוב לוודאי שלא היה עובר אצלנו בזמנו, ולמה? רק בגלל הכותרת. זה נשמע קטנוני, אני יודע, אבל חלק מההקפדה על הכללים האלו היתה בגלל שבזמנו, אתר פולגז והפורום (שהיה המשך שלו), נוהל בידי עיתונאים (למשל, טל זוהר ואבי פרידמן), והיתה הקפדה על כותרות בכדי שחיפושים שונים יעלו תוצאות רלוונטיות ולא שמשתמש יצטרך להתחיל לעבור על עשרות תכנים של שרשורים במקום בכותרות. זאת היתה ההחלטה של בעלי הפורום.

אז במקרה של השרשור הנ"ל, קרוב לוודאי שלא היה ננעל או נמחק כי באמת המידע שיש שם, שלא לדבר על הכתיבה, לא יסולאו בפז. אבל הכותרת היתה משתנה, תוך התראה למשתמש (בטוב, בטוב, לא בנזיפה. לא היינו כ-א-ל-ה רעים).

ונכון, יש משתמשים שהיה להם מה לתרום ואני משער שנעלמו כי לא יכלו או רצו לשמור על הכללים- מה לעשות. לא תוכל לרצות את כולם, והשאלה היא מה חשוב לך כבעלים של פורום ולאיזה כיוון אתה רוצה לקחת אותו (זה כבר עניין של דיונים והחלטות, וגם כאלו היו לנו בפורום המנהלים הפנימי).

פורסם (נערך)

תשמע, לא מסכים איתך בעליל.

מה שאתה מתאר זו התעסקות בתפל, דמוטיבציה פר אקסלנס. הדוגמא שהבאת רק מדגישה זאת...

אם אני הייתי יושב ומפיק תוכן, בעיקר תוכן אולטרה איכותי כמו השרשור אליו קישרת (אחד האהובים עלי, כאן, בכל הזמנים) - ואז איזה מנהל היה נותן לי 'התראה' כי הכותרת לא באה לו בטוב, זו פשוט יריקה בפנים.

תראה על מה אתה מדבר, שגיאות כתיב וסימני פיסוק... זו אינדיקציה לרמת שיח? תרומת תוכן? רמת דיון?

זו התרפקות ורומנטיזציה של עבר מפואר, לכאורה.

כבוד בסיסי בין אדם לחברו, אי מתן במה לטיעונים אישיים / אישיותיים, סנקציות על שקרים /הטרלות בוטות, אכיפה של *תרבות דיון* ולא פסיק כזה או אחר - אלו כלים שלשיטתי רלוונטיים לשינוי עליו אתה מדבר.

אדם שהתבלבל בכותרת? לא שכנעת אותי.

(ועל כל פנים, מה שאתה מתאר כאן מתאים לקלאב אליטיסטי, לא לאתר שמעוניין למקסם טראפיק תוך כדי שמירה על רמה מסוימת, ולכן מלכתחילה נדמה לי שאתה מציע מזגן לאסקימוסים)

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אור,

איזה מניפסט.

היית שולח את המניפסט הזה גם לדוקטורנט שלך אחרי שדחה את עבודת הBA שלך כי היא לא מפוסקת ומלאה שגיאות כתיב?

או ששם היית מקפיד לפני שהיית מוסר את העבודה?

לכל מטבע, שני צדדים, יריקה בעין וחוסר כבוד בין בני אדם (כמו שאתה אומר) זה לדעתי לבוא אלי הבייתה ולפרסם מודעה חוראנית מלאה שגיאות כתיב ובלי סימן פיסוק אחד.

וכמובן שלא הכל שחור ולבן, והאצבע לא קלה על ההדק, אולי אפילו ההפך, אבל צא מהסרט של "יריקה בעין וחוסר כבוד", לפורום יש כללים, מי שמחליט להרשם אליו צריך לעמוד בהם או שלא יהיה פה.

בהמשך לשרשור מקביל, זו יריקה בעין שמוציאים אותך מאולם הקולנוע באמצע סרט כי אתה מתעקש לדבר בטלפון?

זו יריקה בעין אם לא מזמנים אותך לראיון עבודה כי כל הקורות חיים שלך מבולגנים, לא בסדר כרונולוגי ומלאות שגיאות?

פורסם

היית שולח את המניפסט הזה גם לדוקטורנט שלך אחרי שדחה את עבודת הBA שלך כי היא לא מפוסקת ומלאה שגיאות כתיב?

אתה מתכוון למנחה ;)

בעבודה אקדמית אתה גם נדרש לכתוב ביבליוגרפיה לפי שיטה אחת - לפעמים אחת שבא לך, ולפעמים אחת שהחוג מחליט עליה. אבל אתה הרי לא מצפה מכל מי ששם כאן לינק לויקיפדיה, שיתעדכן בגרסה האחרונה של chicago manual, נכון?

אישית, לי יש בעיה קשה רק עם זה שלא מחלקים את הטקסט למשפטים ולא משתמשים בסימני פיסוק. וגם זה, זה לא שמי שמעיר על זה בהכרח בעצמו מקפיד לחלק את הטקסטים שלו by the book..

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.

• תוכן חדש...