Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3187 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני לא מאמין שבהייטק הופכים למובטלים בגיל 45. פשוט לא מאמין.

לפי הגילאים של אנשים במקום העבודה שלי, אני גם רואה שזה לא נכון.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
חיפשתי בעבר גם, לא היה כלום. *אומרים* שצריכים מלא הנדסאים, עד הרגע שצריך לחפש עבודה.

אילו מקומות מוכנים להעסיק הנדסאי אלקטרוניקה שרק סיים את התואר?

באמת מתעניין, למרות שעכשיו זה כבר לא רלבנטי לגבי.

מאיפה אתה?

אינטל קרית גת מחפשים הנדסאים בטירוף. יש הסעות מרוב אזורי הארץ.

פורסם
חיפשתי בעבר גם, לא היה כלום. *אומרים* שצריכים מלא הנדסאים, עד הרגע שצריך לחפש עבודה.

אילו מקומות מוכנים להעסיק הנדסאי אלקטרוניקה שרק סיים את התואר?

באמת מתעניין, למרות שעכשיו זה כבר לא רלבנטי לגבי.

כמו שכבר הזכירו לך, יש לי חבר שעובד באינטל, כאשר לפני זה הוא עבד במפעל גדול בבאר שבע, את העבודה אגב הוא מצא שבועיים אחרי שהוא סיים את ההנדסאי כאשר הוא היה בערך ב-4 ראיונות בזמן הזה.

מה שכן, וזה הזכרתי עוד מקודם, במקום העבודה הקודם הוא עבד 12 שעות במשמרת, כאשר גם היה נדרש לעבוד בלילות. ובאינטל הוא עובד משמרות של 4 ימי עבודה , 4 ימי חופש שזה כולל מן הסתם עבודה בחגים ושבתות. וכולל גם לילות.

לטעמי זה עבדות מודרנית, אבל אם מישהו רוצה להרוויח משכורת די טובה מבלי לקרוע את התחת בלימודים ובלי לעבוד בעבודה פיזית, זאת אחת האופציות הטובות.

פורסם

לגבי הוראה - ובמגבלות של מה שאני יודע (אבל, אני יכול לשאול את אשתי. היא במקצועה זה כבר 35 שנה):

תחילת העבודה היא בשכר די נמוך, ובדתחילת הדרך יש מנגנון סינון לא פשוט. מצד שני, למי שמתאים יש מקום לקידום, ואם אתה מתאים גם לניהול - גם השכר משתפר מאד.

אבל - וזה אבל גדול - כדי להתקדם צריך להשלים תואר שני. זה כמעט תנאי לקידום. אפשר לשלב את לימודי התואר השני עם עבודה.

וכמובן, צריך להיות מוכן להתמודד עם התלמידים הישראליים הקשים, ועם ההורים הקשים עוד יותר. הצד השני הוא שלמי שנולד מורה יהיה סיפוק עצום בעבודה.

לגבי סיעוד - אני מכיר את הצד הכלכלי, אבל זה מקצוע עם עתיד די ורוד, ולא רק בארץ. הדרישה לאחים\אחיות גדולה בכל העולם המערבי. גם כאן תואר שני הוא נכס.

פות"ש - איזה תואר או תעודה יש לך?

והערה כללית - הנדסאי (וטכנאי) זו תעודה. לא מדובר בלימודים אקדמיים המקנים תואר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קורסים של תעודת הוראה עשית?

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הביקוש לאחים/אחיות גבוה וקבוע מהיום שבו נותר המקצוע, ולאור הביקוש העוד-יותר-גבוה לרופאים/רופאות, הרבה מהסמכויות שהיו בעבר רק לרופא הכל-יכול זלגו אליהן/ם. אחריות על מינונים, זיהוי בעיות מראש וכו', לא חסר עניין במחלקות המתאימות.

למי שמסתדר עם עבודה במשמרות לילה וכיו"ב גם השכר לא רע בכלל, אפילו טוב, בעיקר בנטו (ההפרשות לא מי יודע מה).

שוחק פיזית ובמחלקות מסוימות גם נפשית,

אבל בינינו, אין דבר כזה עבודה קלה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

במשפט הראשון בהודעת הפתיחה שלך ביקשת התייחסות מאנשים שהם במצב דומה פחות או יותר לשלך. אז חוץ מזה שיש לך שם מקסים, גם אני ממוקם כמה שנים מעל גיל שלושים וגם אני שאלתי את עצמי בשנתיים וחצי האחרונות, בעבודה "של גדולים" אחרי התואר השני, מה הייעוד שלי בעולם הזה.

בנקודת הזמן הנוכחית אני מרשה לעצמי לשער שהייעוד האמיתי שלנו בחיים כנראה נמצא במה שאנחנו טובים בו או במה שמושך אותנו. אני מצר על כל דקה במלחמת האגו האידיוטית שניהלתי עם עצמי בשנתיים וחצי האלה על שלא השכלתי להבין את זה קודם. לא קל להודות שאתה נמצא במקצוע הלא מתאים אחרי שהשקעת פרק זמן לא מבוטל ברכישה שלו ועוד יותר קשה לקום וללכת.

שבוע שעבר התפטרתי מהעבודה וכעת אני לפני מסלול חדש שלא קשור למה שלמדתי או עשיתי.

לדעתי? אם אתה רואה את עצמך בענף ההוראה - מה גם שלמדת את זה מסיבה מסויימת - אין כאן בכלל שאלה. נכון, המשכורות של המורים יכלו להיות יותר טובות אבל בהחלט ניתן להתקיים מהם, מה גם שניתן לעשות עבודות נוספות בדמות שיעורי עזר והעשרה ששם הסכומים כבר הרבה יותר מכובדים.

בכל מסלול חיים שתבחר תמיד יהיה מישהו שימצא את הרע וינסה להוריד אותך מזה. היום אני מצטער שלא הקשבתי ל"אני" הפנימי שלי לפני 10 שנים כי אין לי ספק שהיום הייתי בנקודה הרבה יותר טובה מבחינה אישית וקרייריסטית בחיים שלי.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מה לגבי לשלב את השכלת ההנדסאי והוראה, לנסות תפקיד של מדריך בחברה טכנולוגית - להדריך (לא ילדים) אנשים איך לעשות מה לעשות וכו'?

בדרך כלל זה לא תפקיד נחשק ע"י רוב העובדים בחברה ויש ביקוש למדריכים, ניסית לחפש?

פורסם
תודה רבה,

לא שמעתי על התכנית הזו, אני אבדוק זאת. בכל אופן הפחידו אותי מהתנאים, מהעבודה הקשה עם ילדים ועוד.

היי, אני עוסק בהוראה כ 9 שנים, לאחר שבדקתי במקביל כמה כיוונים, אני יכול להעיד שהעבודה היא בין המשתלמות בתנאי שהיעדים שלך הם: משפחה, כלכלה סבירה ושוב משפחה.

אני אסביר, כמי שעבד במקביל בתחום הפיננסי אני יכול להעיד שכלכלית זה אולי משתלם אבל המשפחה... אוי המשפחה... איפה היא ואיפה אני, די התבאסתי שהמשפחה בבית ואני בעבודה, לא התאים לי, גם לא בעבור עוד x אלפים.

עשיתי את השיקולים שלי וביחד עם אישתי שנינו החלטנו מה טוב בשביל המשפחה,

אני אישתי נמצאים בעולם ההוראה, לא קל בכלל אבל סיפוק ענק שלא מגיע מייד בכלל, אלא הזמן מייצר אותו, בנוסף הדגישו פה דבר נכון מאוד.

אתה חייב להיחשף לתפקידים נוספים בתחום ההוראה ע"מ לשפר ולו במעט את משכורת הבסיס וכן ע"מ שתהיה רלוונטי לבית הספר הנידון.

תוסיף עוד נק' חשובה וזה לימוד מקצוע רלוונטי מבוקש מאוד,

פיזיקה, כימיה, מתמטיקה, אנגלית אלקטרוניקה ואתה על הגל.

בקשר למשכורות הם סבירות ואפשרי להתקיים מהם, תשתחרר מאגדות הדברים השתנו ומשתנים תמיד.

בקשר לתנאים שמסביב, יש הרבה ב"ה אבל שוב תזכור.

המשיכה הראשונית להוראה צריכה להיות ממך,

כשיבוא היום הזה או התק' הזאת שתגיד: מה, כל ה בעסה אני עושה כאן בהוראה ולא ב... וואט אבר.. תזכור שליחות לא נמדדת כאן ועכשיו המטרה שלה היא אין סופית, אתה שותל זרע קטן, לא תזכה לראות אותו תמיד גדל אבל שתלת.

בהצלחה בהמשך!

פורסם (נערך)
הביקוש לאחים/אחיות גבוה וקבוע מהיום שבו נותר המקצוע, ולאור הביקוש העוד-יותר-גבוה לרופאים/רופאות, הרבה מהסמכויות שהיו בעבר רק לרופא הכל-יכול זלגו אליהן/ם. אחריות על מינונים, זיהוי בעיות מראש וכו', לא חסר עניין במחלקות המתאימות.

למי שמסתדר עם עבודה במשמרות לילה וכיו"ב גם השכר לא רע בכלל, אפילו טוב, בעיקר בנטו (ההפרשות לא מי יודע מה).

שוחק פיזית ובמחלקות מסוימות גם נפשית,

אבל בינינו, אין דבר כזה עבודה קלה.

הביקוש לצוות סיעודי אינו גבוה כפי שאתה מתאר. זה נע בגלים.

לגבי רופאים - הביקוש הוא בעיקר למתמחים. בסיום ההתמחות - עשויה להיות בעיה למצוא תקן פנוי (תלוי מה תחום ההתמחות. בהרדמה למשל, יש מחסור רציני )

מאחר ופתחו את אסותא אשדוד - אז נוצר פיק בביקוש. אני מאמין שירגע תוך כחצי שנה.

הפעם הבאה שצפוי פיק ודרישה ענקית לאנשי צוות זה אם וכאשר יפתחו את הקריה הרפואית בקריית-אתא (אזור חיפה).

.

לגבי סיעוד - אני מכיר את הצד הכלכלי, אבל זה מקצוע עם עתיד די ורוד, ולא רק בארץ. הדרישה לאחים\אחיות גדולה בכל העולם המערבי. גם כאן תואר שני הוא נכס.

.

תסלח לי על הניסוח הבוטה, אך אתה חי בעבר.

עתיד ורוד בארץ - לא בהכרח (ראה את תגובתי למעלה).

דרישה גדולה לאחים/אחיות בחו"ל - היה נכון בעבר. כיום מקשים את הדרישות, לעיתים עד כדי דרישת חובה ללימוד החומר מחדש במוסד הכשרה בארץ בה אתה מבקש לעבוד (קנדה/ אוסטרליה שעבר היו יעד מועדף - כמעט ולא מוכנים לקבל אנשים מבחוץ. גם בארה"ב יש הקשחה רצינית בדרישות - לא רק בגלל השטויות של טראמפ).

למרות דבריי, אינני טוען שאין ביקוש בכלל. יש ביקוש, אך זה משהו לא קבוע.

באזור הצפון - ממש קשה למצוא עבודה.

אזור המרכז - הדרישה הצטמצמה מאוד.

אזור הדרום (למעט אזור אשדוד והסביבה) - לא ידוע לי מה המצב שם מבחינת ביקוש לעובדים.

גילוי נאות : אני סטודנט לסיעוד, ובהתחלה גם אני "ידעתי/ חשבתי" שיש ביקוש ענקי לאחים/אחיות. כיום אני מעט יותר מעורה בעניינים, ויודע שזה לא בדיוק המצב (אם אתה טוב, ומוכן להתגמש מבחינת מקום עבודה - יש לך סיכוי טוב למצוא עבודה)

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

גיא - לפחות לגבי הרופאים אתה טועה. כלומר - יש מחסור עצום ברופאים בארץ, וכנראה בעולם המערבי בכלל.

בעיית התקנים היא סיפור נפרד, כיון שהאוצר חונק את הרפואה הציבורית, או לפחות עשה כך עד לאחרונה. לאחרונה יש שינוי בגישה, אם כי אני לא בטוח שזה כבר מתבטא בתקנים. מכל מקום, אני מסופק אם יש רופא שנשאר מובטל. אולי יעבוד במקום שאינו הבחירה הראשונה שלו, אולי יצטרך להתפשר על משהו בהתמחות, אבל, בסופו של דבר, אנשים לא נותרים מובטלים.

פורסם

בתור אח אני יתייחס לסיעוד, מדובר באחלה מקצוע לא קל אבל מספק מאוד, השכר בבתי חולים יחסית גבוה ויש גם המון תנאים סוציאליים. עובדים בחודש באיזור ה 150-160 שעות כמובן שגם בסופי שבוע ובמשמרות אבל לא תגיע למצב של 200 שעות בחודש ולא תראה בית.

לגבי תקנים ועבודה אני מהדרום ולא חסר פה עבודה ויש מחסור גדול ודי כל מי שנושם ועבר את מבחן ההסמכה ימצא פה עבודה. דבר שהביא לכך שאיכות הצוות הסיעודי לדעתי בירידה גדולה. גם מבחינת רופאים יש פה מחסור גדול ובגלל זה גם די לוקחים כל מי שעבר את המבחן של הרופאים וגם פה אני יכול לראות פשוט סטז'רים עם רמה מקצועית בזיונית אבל זה כבר נושא אחר.

בקיצור סיעוד זה אחלה מקצוע עם אתה מחפש ביטחון כלכלי וגם שכר לא רע כל עוד תהיה מוכן לעבוד בבתי חולים

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

• תוכן חדש...