Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3185 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

מצטער שיצא לי קצת ארוך, הייתי רוצה לשמוע התייחסות מאנשים במצב דומה לשלי פחות או יותר:

מאז שהשתחררתי מהצבא, משהו בתוכי אומר לי שאני לא אוהב את מה שאני עושה באמת, שאני פשוט לא במקצוע הנכון.

יש לי מקום עבודה נחמד ואני אוהב את מקום העבודה, מאוד אוהב את האנשים, כייף לי לבוא לעבודה, באמת.

החיסרון הוא שהמשכורת, שאמנם עלתה קצת ועולה קצת עם הוותק, לא מספיקה.

אני עובד במקום 8 שנים. יש לי אחלה תנאים כמו שעות עבודה קבועות ללא ימי שישי שבת וחגים, כולל חול המועד, המון ימי חופש, קרן השתלמות, פנסיה מוגדלת ועוד.

אבל דיי. אני רוצה לשנות כיוון כי אני מרגיש שהזמן בורח לי ויש תקרת זכוכית שאני לא מצליח לעבור.

אני רואה את חברים שלי שלמדו הנדסה ואני פשוט כועס על עצמי. אמנם היה להם קשה בהתחלה למצוא עבודה אבל אחרי שנה +/- כולם בלי יוצא מן הכלל הסתדרו יפה, ואני שמח בשבילם.

אני כועס על עצמי כי אני מרגיש שעשיתי לעצמי הנחות, שלא האמנתי בעצמי, שלא השתדלתי מספיק.

למדתי תואר BA בהדגשת חינוך באוניברסיטה הפתוחה ואני ממש לקראת סיום התואר. רציתי לעשות הסבה להוראה (ואני עדיין רוצה) אבל חלקכם הפחדתם אותי ולא רק אתם, אלא עוד אנשים מהתחום ואני מאוד חושש ללכת על זה.

החלטתי שאני מוותר לעצמי רק השנה הזו, ושנה הבאה אני חייב להתחיל למצוא לעצמי כיוון.

הבעיה שאני עכשיו מפחד. יש לי אישה ושני ילדים קטנים ב"ה. אנחנו מאוד מחושבים בהוצאות ומחשבים כל שקל.

אז אופציה אחת היא, באמת ללכת לכיוון של לימודי הנדסה, אבל זה אומר שלפחות 3 שנים אני אצטרך לעבוד במשרות סטודנט. הבעיה ששוב, אני מפחד שלא יהיה לי איך לממן את הלימודים כי בכל זאת יש בית והוצאות.

חשבתי גם על הסבה לאח מוסמך, זה גם ניראה לי משהו שאני יכול להתחבר אליו וראיתי שאפשר לקבל מימון עד 80%.

אז האם יש כאן אנשים שנמצאים/היו במצב שלי ועשו את הצעד הזה? אם כן, איך עושים זאת נכון מבלי לקרוס?.

תודה רבה, ובהצלחה לכל הסטודנטים והסטודנטיות שהתחילו היום את הסמסטר ;) .

עריכה אחרונה על ידי itamarg
  • תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא יודע למה הפחידו אותך מהוראה, האם מהמשכורת? מהתנאים? מהעבודה עצמה? מהשחיקה?

בסה"כ, מדובר בעבודה טובה וארוכת טווח שמעבר למשוכה ראשונית של כמה שנים עם משכורות סבירות בלבד, לאורך השנים עם הוותק ועם ההשתלמויות המקצועיות ועם קבלת תפקידים יותר מ"סתם" מורה (מחנך, רכז לענייני שקר כלשהוא וכו') מגיעים לשכר יפה מאוד.

מחפשים עכשיו בנרות מורים לאנגלית במייזם שנקרא GIVE ME FIVE (יחידות לימוד), אם אתה דובר אנגלית ברמה גבוהה, אתה יכול לגשת למבחנים, ההכשרה כרוכה בשנת לימודים אחת שמממומנת ע"י המדינה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

תשמע קודם כול אתה צריך לשאול את עצמך את השאלות הבאות:

1. האם כסף זה הדבר היחיד החשוב בשבילי? כי בהוראה יש הרבה דברים- תנאים, נוחות, עבודה קבועה. אבל משכורת הייטקיסטית- אין שם.

2. האם אני מוכן ללימודי הנדסת חשמל ואלקטרוניקה/תוכנה/ מדעי המחשב? כי אלו בערך המקצועות היחידים שמרוויחים סכומים יפים( סביבות ה-20 אלף ומעלה). ואני לא מדבר רק על הקושי בלימודים, אלא בכלל לעסוק בתפקידים הללו. זה בכלל מדבר אליך ?

3. אתה עכשיו עובד במקום עם שעות, קבועות, מלא חופשות וחגים. היית מוכן להקריב את זה בשביל משכורת גבוהה? יש לי חברים בהייטק, כולם עובדים הרבה שעות ביום -10-12 , וכול חג שהוא לא שבתון גם עובדים(כולל ערב חג)

4. האם אתה מודע שהמשכורות הגבוהות הם נשמעות הרבה יותר טוב בברוטו מאשר בנטו? 20 אלף ברוטו שווה אחרי ההורדות(כולל פנסיה וק.השתלמות)- בערך 13 אלף נטו.

פורסם

מכיוון שאני מכיר את זה מאוד מקרוב, אכתוב כך:

אם אחד מבני הזוג הוא מורה, השני צריך למצוא עבודה שתכניס גם כסף.

עבודה עם ילדים היא תובענית מאוד. אחרי יום הלימודים אתה מכין עבודות ושיעורים בבית. השתלמויות מוצצות לך יום ועוד יום ובנוסף גם יש ישיבות צוות ועוד.

המשכורת מגוחכת ועולה לאט לאט. אחרי 30 שנה תגיע למשכורת סבירה - לעולם לא תגיע למשכורת הממוצעת במשק.

להוראה אתה הולך רק אם אתה מרגיש שליחות, כי משהו חייב לאזן את השיט שתקבל ממשרד החינוך.

אח מוסמך נשמע לי הרבה יותר טוב.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

שמע, הוראה זו שליחות.

המקצוע שוחק, העבודה הקבועה עם ילדים לא קלה ויש לך מלמעלה כל הזמן את ההורים שמציקים.

מי שלא רואה בזה שליחות, מהר מאוד נשחק ו/או שנהפך לחרא מורה ו/או לאדם אומלל.

פורסם

למעט שרשמת שאתה שוקל ללמוד הנדסה או (בעבר) הוראה, לא ספרת על עצמך כ"כ הרבה.

באיזה אזור אתה גר? כי להנדסה יש גם לימודי ערב לאנשים מבוגרים. אף על פי שאני לא חושב שזה אפשרי לסיים לימודי הנדסה עם ילדים.

מה אתה אוהב לעשות?

מה אתה עושה עכשיו?

פורסם (נערך)
תשמע קודם כול אתה צריך לשאול את עצמך את השאלות הבאות:

1. האם כסף זה הדבר היחיד החשוב בשבילי? כי בהוראה יש הרבה דברים- תנאים, נוחות, עבודה קבועה. אבל משכורת הייטקיסטית- אין שם.

2. האם אני מוכן ללימודי הנדסת חשמל ואלקטרוניקה/תוכנה/ מדעי המחשב? כי אלו בערך המקצועות היחידים שמרוויחים סכומים יפים( סביבות ה-20 אלף ומעלה). ואני לא מדבר רק על הקושי בלימודים, אלא בכלל לעסוק בתפקידים הללו. זה בכלל מדבר אליך ?

3. אתה עכשיו עובד במקום עם שעות, קבועות, מלא חופשות וחגים. היית מוכן להקריב את זה בשביל משכורת גבוהה? יש לי חברים בהייטק, כולם עובדים הרבה שעות ביום -10-12 , וכול חג שהוא לא שבתון גם עובדים(כולל ערב חג)

4. האם אתה מודע שהמשכורות הגבוהות הם נשמעות הרבה יותר טוב בברוטו מאשר בנטו? 20 אלף ברוטו שווה אחרי ההורדות(כולל פנסיה וק.השתלמות)- בערך 13 אלף נטו.

תודה רבה על התשובה המושקעת. אכן, זו אחת הסיבות שאני לא ממהר לעזוב את מקום העבודה שלי כי גם בתחום שלי יכולתי להרוויח יותר במקומות פרטיים, אבל זה אומר שהייתי עובד הרבה יותר שעות ולא היה לי את כל ימי החופש שיש לי היום.

חשבתי על לימודי הנדסה כימית, למרות שזה קשה, זה נישמע לי מעניין.

למדתי בעבר הנדסאי חשמל ואלקטרוניקה, ואני לא אהבתי את זה בלימודים וגם אני לא מוצא בזה עבודה. חושב שזה לא מדבר אלי. כנ"ל תוכנה/מדעי המחשב. במהלך הלימודים שלי הייתי צריך לבנות קצת תכניות ופשוט שנאתי את זה.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

המשכורת מגוחכת ועולה לאט לאט. אחרי 30 שנה תגיע למשכורת סבירה - לעולם לא תגיע למשכורת הממוצעת במשק..

השכר הממוצע היום במשק הוא 9600 ש"ח ברוטו!

מורה לא מגיע למשכורת כזו? לעולם?

ברור שמורה לא מקבל משכורת הייטקיסט אבל קצת נסחפת...

פורסם
תודה רבה על התשובה המושקעת. אכן, זו אחת הסיבות שאני לא ממהר לעזוב את מקום העבודה שלי כי גם בתחום שלי יכולתי להרוויח יותר במקומות פרטיים, אבל זה אומר שהייתי עובד הרבה יותר שעות ולא היה לי את כל ימי החופש שיש לי היום.

חשבתי על לימודי הנדסה כימית, למרות שזה קשה, זה נישמע לי מעניין.

יש לי הנדסאי חשמל ואלקטרוניקה, ואני לא אהבתי את זה בלימודים וגם אני לא מוצא בזה עבודה. חושב שזה לא מדבר אלי. כנ"ל תוכנה/מדעי המחשב. במהלך הלימודים שלי הייתי צריך לבנות קצת תכניות ופשוט שנאתי את זה.

אני מכיר מקרוב את העבודות של מהנדסי כימיה(עבדתי איתם המון בעבודה הקודמת שלי) - משכורות -10-11 ברוטו. עבודה נוחה לרוב בלי יותר מדי שעות נוספות. קשה יחסית למצוא עבודה. אבל שוב, זה המשכורת, ומלבד עליות שנתיות(אם יש במקום העבודה) אין לאן יותר מדי להתקדם אם לא תתקדם לתפקיד ניהולי כלשהו(לרוב זה ע"פ תקנים וממש לא בטוח שתצליח לא משנה כמה טוב אתה).

יש לי חבר שעובד בתור הנדסאי אלקטרוניקה - משכורת בסיס 8 אלף, ומצליח להגיע גם ל-12 , אבל שוב, זה אחרי שעות נוספות, לילות, שבתות. בקיצור, צריך להקריב והרבה ולא לכולם זה מתאים.

פורסם

חשבתי על זה אז אבל לא הסברתי את עצמי :-)

יש מורים עם ותק רב מאוד שמרוויחים זאת או קצת יותר היום (אני מכיר אישית, והשכר הזה הגיע אחרי ותק של כ-35 שנים).

מורה שרק מתחיל - ומקבל משכורת מינימום בעיקר אם יש לו תוספות מחנך כיתה וכו' - קשה לי להאמין שידביק את השכר הממוצע. עוד 30 שנה הרי הממוצע יעלה עוד ועוד, אך אני לא רואה את משרד החינוך מוציא כל כך הרבה כסף שאין לו.

(כרפרנס השכר הממוצע עלה ב-20 שנה האחרונות מ-5700 ל-10,200 בערך)

מי שמוכן להתמיד יקבל בסוף משכורת סבירה פלוס. כמו שאמרת זו שליחות. את השעות שאשתי משקיעה במהלך היום אף אחד לא היה חושב כלל להשקיע בעבודה במקדונלדס, אבל על הוראה לא חושבים בצורה כזו.

איתמר, איזה מורה חשבת להיות? יסודי\תיכון\מקצועי\מחנך?

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

באיזה לימודי הנדסה אתה מתעניין?

האם שקלת אולי לעשות מסלול הסבה לתכנות (הייטק)? המסלול תובעני אבל בסופו מתחייבים לך למציאת עבודה בשכר של 12,000 ש"ח אם אני לא טועה.

פורסם

אני לא מתחבר לתכנות בכלל, כמו שרשמתי, אני חשבתי על הנדסה כימית.

איתמר, איזה מורה חשבת להיות? יסודי\תיכון\מקצועי\מחנך?

תיכון, ראיתי כל מיני מסלולים ובניהם הסבה להוראת כימיה, שזה גם, שלוש שנים של לימודים 3-4 פעמים בשבוע.

פורסם

איתמר תלך עם דרישות השוק , אם הייתי בנעלייך(ואני לא לא ככ רחוק משם) הייתי הולך ללמוד לימודי סביבה ,ג"ג, אגרונומיה , הנדסת מים שמאוד נדרש ויש מחסור גדול.

• תוכן חדש...