Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 323 2004 מעשן עשן לבן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3188 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברכב שלי היה מדובר בגומיות שסתומים, בדרך כלל שזה גומיות שסתומים לרוב זה עשן בתחילת נסיעה ואז זה נעלם.

אצלי זה היה כל הזמן-מכות גז בעיקר, עד שסידרתי את הבעיה.

פורסם (נערך)

איך מחליפים גומיות שסתומים? כמה אמור לעלות במוסך החלפה של גומיות שסתומים/ רינגים?

עריכה אחרונה על ידי avi1122111
פורסם

גומיות שסתומים- עניין של כמה מאות שקלים (בין 600 -800,תלוי מה העבודה הנדרשת ,כמה גומיות יש שם .

אם מדובר במנוע מעשן בגלל רינגים (טבעות בוכנה שחוקות)- החלפת מנוע תעלה כמו חצי משווי הרכב במחירון.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

בהחלט שיש דרך לדעת! צריך להבחין תחילה באיזה מצבים מופיע העשן הלבן. אם מופיע במהלך הנסיעה בכל לחיצה של גז וכל עוד הגז לחוץ זה יכול להצביע על בעייה ברינגים. כמו כן ניתן לנתק את הנשם ולראות אם הוא מפוצץ במשקעי שמן כבדים ואם דרך פתח הנשם יוצאים גזים בצורת עשן גם זה יכול להעיד על מנוע מנפח משמע בעיה ברינגים שדרכם חודרים גזי פליטה למערכת השמן. ניתן לפרק פלאגים ולראות מה מצב האלקטרודה שלהם עם הם מלאים גם כן משקעי שמן. בדרך כלל כאשר הבעיה היא בגומיות השסתומים אז העשן יופיע באופן פחות סדיר - שהרכב עומד מונע ואז מכת גז תוציא עשן לבן. בהנעות לאחר שהרכב עמד זמן מה אז בשניות הראשונות להנעה יופיע גם כן עשן לבן סמיך.

בדיקת לחץ הפוך יכולה להעיד על בעיה ברינגים ובחוסר אטימות של המנוע...בקיצור לא חסרים דרכים לדעת!

בעניין טיפול בכל בעיה:

רינגים - שיפוץ מנוע שלם או חלקי תלוי מה מצב המייסבים עצמם (טלטלים, גל ארכובה) אך עדיין מצריך פירוק ראש מנוע ועבודה על הבלוק. יכול לנוע בעלויות של סביב 4000 שח.

גומיות שסתומים - בלאנטיסים לדורותיהם השסתומים הם שסתומים שקועים במובילים מה שעושה את תהליך ההחלפה של הגומיות למורכב הרבה יותר בגלל הגישה הקשה לכיווץ קפיצי השסתומים. ב 99 אחוז מהמוסכים לצורך ההחלפה ירימו ראש מנוע ואז ההחלפה תתבצע על הראש שהוא בחוץ וכמובן על הדרך ייצטרכו כבר לשלוח את הראש לחרט שייבדוק יישור ויבצע חריטה אם צריך כמובן שהעלות בהתאם תנוע בין 2000 ל 3000 ש"ח. השיטה השנייה להחלפת הגומיות הנל שזו השיטה שאיתה אני עושה כבר שנים את ההחלפות האלה זה באמצעות סט מיוחד שמתיישב במקום גלי הזיזים ומפעיל לחיצה על צלוחית השסתום וזה מאפשר את כיווץ קפיץ השסתום והוצאת הקסוות. עדיין מצריך פירוק של הטיימינג וגלי הזיזים אך לא צריך בשום אופן להרים ראש מנוע ולא נוגעים במנוע עצמו. גם עם הסט הזה העבודה מצריכה ידע ולא מעט סבלנות מכיוון שההתעסקות היא במכלולים עדינים מאוד.

פורסם
אם העישון הכבד מופיע גם בהנעה, ימיו של המנוע ספורים.

לא בטוח. בלאנטיס שהייתה לי בחורף כל הנעה שהמנוע קר היתה מאחורה מסכת ערפל...החזיק אצלי לפחות שלוש שנים עד שנמכר.

לגבי גומיות שסתומים - בדיקה די אמינה היא לראות אם אחרי בלימת מנוע (בירידה בהילוך הנמוך שהמנוע בטורים גבוהים ללא גז) וחידוש הגז יוצא עשן לבן זה מרמז על גומיות שסתומים.

• תוכן חדש...