Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ספורטאז טורבו 4×4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3216 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
היי,

התלונות בעיקר הן על אופי הפעולה ה"מוזר" של התיבה, והבעיתיות שלה בפקקים.

ראיתי וידאו של בחור המסביר את אופי פעולת DCT של קיה\יונדאי, והוא אומר מפורשות, להימנע מזחילה בפקקים, התיבות האלה יבשות ומתחממות, מה שיכול להאיץ בלאי בקלאצ'ים,

ראה תגובה של מישהו מחו"ל שבבעלותו רכב כזה.

אלון.

להימנע מזחילה בפקקים?

מכיוון שתמיד קיימת סכנת פקקים, הרי שההמלצה הזו הופכת ל"אל תיסע בכלל", או בעצם ל"אל תקנה את הרכב"...

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

ב. אם אתה חושב שהסחירות של האדג' או האקספלורר "תחלחל" לשאר רכבי פורד אז אתה יכול להתעורר, זה לא קרה במהלך השנים האחרונות וכנראה שגם לא יקרה בעתיד. אלו רכבים שונים לגמרי מקבוצות שונות לגמרי.

ג. לא חושב שראיתי כאן תקציב בשרשור, אבל לדעתי ממש לא המלצתי על אופציות יקרות יותר. בפעם האחרונה שבדקתי הספורטז' טורבו תומחר קרוב ל-190K ש"ח, כך שלדעתי זה הרף העליון של התקציב. אם כבר אז בחרתי במכוניות זולות יותר..

זה נכון שהקוגה תהיה זולה יותר ביחס אבזור/שקל, אך אם תחשיב גם את ירידת הערך הצפויה (על פי המצב עד עכשיו) אזי הקוגה תהיה הרבה יותר יקרה בסופה שת תקופת האחזקה.

אם נדון לרגע על הקוגה כרכב, אז מההתרשמות שלי באולם התצוגה, היא מרגישה מיושנת ביחס לשאר המתחרים ולא סתם, היא אכן מיושנת ולא משנה כמה ימתחו את פניה. העיצוב הפנימי לא משהו (לדעתי) והמערכת נראית מאולצת (כאילו לא תכננו לה מקום מראש).

מבחינת מרווח היא זהה לחלוטין למאזדה, כולל תא המטען (הכל נמדד עם מטר).

בפועל זה רכב דיי משעמם ומרגיש מיושן, כאשר נקודת האור היחידה הוא המנוע אך גם זה מסתבר לא יותר מגימיק שיווקי מאחר ובמבחני רכב הוא התגלה כלא מהיר יותר ממאזדה XC5 מנוע 2L..

http://www.netcar.co.il/focus.php?ix=71

ובכלל כדאי לקרוא את המבחן, אני אישית מסכים אתו.

כיום יש הרבה ג'יפונים מודרניים יותר וטובים יותר מקוגה ואני אישית לא רואה סיבה לרכוש ג'יפון בינוני ובעיקר שנושא הסחירות מוטל בספק.

אני חייב להגיד שכתבת תשובה יפה, תודה על ההתייחסות.

כדי לא להסיט את נושא השרשור לגמרי רק אגיד שניסיון השוואתי שלי בין המאזדה 2.0 (רק מהדור הקודם לצערי) לקוגה (לפני מתיחת פנים), ההרגשה במהלך הנהיגה - כוח זמין, מתלים, תגובה טובה יותר בקוגה. מה שכן, כמו בהרבה דברים בעולם הרכב, ההרגשה סובייקטיבית.

יש מי שעיצוב פנים סולידי גורם לו להרגיש שהוא ברכב "פג תוקף" ויש את אלה שדווקא נרתעים מעודף הצעצועים והתאורה (ע"ע 3008).

אני טוען (אולי קצת בחירוף נפש) שהקוגה נותנת תמורה מצוינת לכסף.

האם היא טובה יותר מ-CX5 חדשה עם מנוע 2.5 בהשוואה קיצונית? לא. האם ההבדל שווה מעל 40K? זאת כבר שאלה אחרת.

בקשר לסחירות הפורד - הבעיה האמיתית בנושא מתרחשת בגלל גיר הפאוורשיפט והתנהלות היבואן. הגיר אינו רלוונטי לקוגה והדגם לאחר מתיחת הפנים (לשם שינוי) דווקא זוכה לעבודה שיווקית מהיבואן, אז בגלל זה איני פסימי כמוך לגבי הסחירות העתידית.

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם

תראה, יכול מאוד להיות שהגיר החדש מעולה (הוא כנראה כן) והרכב יראה אמינות גבוהה (אולי, לא בטוח אבל אולי), הבעיה היא שהמוניטין כבר נפגע קשות ובהתאם לוי יצחק (ויד-2 אחריו) מגיבים עם המחירונים וקורעים לרכבים הללו את הצורה (אתה יכול לבדוק בעצמך).

לאחר מכן בא הצרכן הישראלי ומחליט שאם לוי יצחק הרג את הרכב במחירון אז יש להוריד עוד 20% במעמד המכירה, וזה אם בכלל מישהו יתעניין ברכב..

כאשר יוצא לרכב שם רע (או במקרה זה לחברה כולה) אז השוק סביב המותג צונן ובדר"כ לוקח לא מעט זמן להבריא את השוק.

תבדוק את המצב של הפוקוסים או הקוגות לאחר מתיחת הפנים (כלומר עם גיר חדש ובמקרה של הפוקוס גם מנוע חדש), הן לא נהנות משוק חם, אפילו ביחס לצרפתיות.

אגב יש לי פיאסטה 2014 ולא מזמן ניסינו למכור את הרכב, קופצים לא היו (ומדובר על רכב סופר שמור עם ק"מ נמוך, טסט לשנה, 4 צמיגים חדשים של גודייר ומחירון מצחיק של 50K).

ואני מניח שהקונה הפוטנציאלי לא יודע דבר על בעיות גיר כאלו או אחרות, הוא פשוט שמע את החבר בעבודה אומר לו "עזוב אותך פורד, אין להם שוק"..

בכל מקרה יש אלטרנטיבות טובות אחרות שסביבן יש הרבה פחות סימני שאלה.

פורסם (נערך)

אני חושב שאתם מחמירים עם הרכב. זה מתחמם רק בעליות מפותלות. רוב הזמן הוא יסע בסדר. ההתראה באה להציל את הגיר.

זה מזכיר רנו מגאן משנות ה 90 שהיתה נתקעת בהילוך שני. הייתי עוצר בצד. מכבה 5 דקות והכל היה מסתדר . זו גם היתה העצה שקיבלתי ממרכז שירות של קרסו.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

עדיין, בשנת 2017 ברכב עם מחיר כמו של הרכב הזה, אתה לא מצפה לעצור בצד כדי לתת לגיר הנחמד להתקרר.

האם יש ברשותך כזה רכב?

Xpeng P7 LR - For me

Xpeng G6 LR For the wife ;)

• תוכן חדש...