Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3236 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

לאבא של אשתי יש רנו פלואנס פריוויליג' טורבו דיזל שנת 2014 עם קילומטרז' נמוך יחסית (72K). רכב מצוין ומפנק.

הבעיה שקשה למכור את הרכב ולכן הוא שאל אם ארצה למכור את הפיקנטו שלי (שנת 2014, עם קילומטרז אפסי של 12k) ולקחת את הפלואנס שלו (כמובן בתמורה לכסף מהמכירה).

אני מאוד מתלבט כי מצד אחד הפלואנס מהנה יותר לנהיגה, חזקה יותר, מאובזרת יותר ובטוחה יותר, אך מצד שני חושש מעודף העלויות שיש לרכבי דיזל ומחוסר יכולת למכור אותו בעתיד.

אני לא נוסע הרבה, רק הלוך חזור לעבודה (בערך 36 ק"מ ביום).

מה דעתכם?

תודה רבה.

פורסם

החלפה מיותרת,

אתה נוסע מעט ולבד, מה תעשה עם אונייה כמו פלואנס? למצוא עם פלואנס חניה? לקנות רכב שחוק יותר(נסע יותר) שלא תשתמש ביכולת הכי גדולה שלו(להסיע 3-4 נוסעים בנוחות למרחקים ארוכים).

מה שכן לפלואנס יד שניה דיי ער - באם הוא לא מצליח למכור כנראה הוא נוקב במחיר לא ריאלי לשוק.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

אכן נוקב במחיר לא ריאלי, אבל כנראה שהמחירון לא ריאלי.

אמר שאם הוא יכול להשיג עליה מחיר לא גבוה יחסית כבר מעדיף שיהיה לנו (לי ולבתו ולילד שבדרך) רכב גדול. אבל לאשתי יש רכב מהעבודה שעליו אנחנו עושים את רוב הנסיעות (i25)

היתרונות (עבורי) שיש לפלואנס הן כאמור נוחות, פינוק, חסכון בדלק ובטיחות. הגודל שלה לא מפריע לי. השאלה היא האם היא לא תעלה יותר (או הרבה יותר) בשקלול הכללי

פורסם

יש לך הערכה גסה להבדל בהוצאות הקבועות בין הרכבים? הבדל באגרות, טיפולים, דלק וכו'?

תודה על התגובה

פורסם

ביטוח - תלוי בנתונים שלך, תבדוק עצמאית.

אגרת רישוי - כ500 ש"ח בשנה.

דלק - הפרש של כמה עשרות שקלים בחודש לטובת הפלואנס.

טיפולים - הפרש של מאות שקלים בשנה לטובת הפיקנטו.

לדעתי בכלל לא בטוח שהחלפה כזאת תניב חסכון כלשהו - אם בכלל.

אם הפיקנטו מספיקה לצרכים שלך, אני לא רואה סיבה להחליף.

על פניו הרכב של חמך לא אמור להיות קשה למכירה, שיוריד טיפה את המחיר, וימכור.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

^+1

כבעלים של פלואנס דיזל שמשרתת אותי היטב - לא רואה שום סיבה להחלפה הזו בהינתן שהפיקנטו עושה את עבודתה. אחזקת הפלואנס תעלה יותר מכיוון שמדובר ברכב גדול יותר ומורכב יותר, ולאור הנסועה המתוארת החיסכון בדלק יהיה שולי ביותר. יתר על כן, ריבוי נסיעות קצרות/עירוניות/בפקקים למעשה לא בריא בכלל לרכב דיזל + רובוטי.

רכבי דיזל במצב טוב, בפרט פלואנס, מבוקשים למדי ולא אמורה להיות שום בעיה למכור אותם במחיר הנכון. מחירון לוי יצחק כבר מזמן התנתק מהמציאות. רכב בנתונים כאלה במצב טוב צריך להמכר בסביבות 80K.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם

בינתיים גם במחיר נמוך מ80K, בודדים מאוד (2-3 אנשים) בכלל התקשרו וכולם טענו כי המחיר גבוה מדי בצורה משמעותית.

הרכב במצב באמת טוב. שמרו עליו די בקנאות. לא נראה שיש ביקוש לרכבים כאלו...

פורסם

"לא נראה שיש ביקוש לרכבים כאלו..."

כנראה שהדעה הרווחת כאן בקרב חברי הפורום

לגבי הרכב רנו פלואנס טורבו דיזל שונה מהמציאות.

פורסם

זה? http://www.yad2.co.il/Cars/ViewImage.php?CatID=1&SubCatID=1&RecordID=4668621

לא אגיד שזו קורולה, אבל יש ביקוש ער. עם זאת לעובדה שהרכב נפוץ מאוד בליסינג יש השפעה. כדאי להפנים שזה המצב וזה רק יילך ויחמיר בשנים הקרובות - מכוניות הפכו להיות מוצר צריכה מתכלה בדיוק כמו טלפון נייד, מחשב, מקרר ומדיח כלים.

אני לא רואה סיבה להחלפה כל עוד הפיקנטו משרתת את צרכיך - כפי שאתה מתאר את המצב, הרצון לקחת את הפלואנס במקום הפיקנטו כדי "לא להפסיד" הוא פסיכולוגי ולא כלכלי.

חזיר דיזל

פורסם

כן, בדיוק.

לא מתקשרים ואם כבר מתקשרים מציעים לא יותר מ60-65.

לא נראה שיש ביקוש ער ובטח לא במחיר שכתבת.

אני מוכן להפסיד קצת כסף, הבעיה שקשה לכמת עד הסוף את כמה כסף אני הולך להפסיד מההחלפה (אני מנסה להכניס לשקלול גם מכירה עתידית של הפלואנס לעומת הפיקנטו).

פורסם

"לא נראה שיש ביקוש לרכבים כאלו..."

כנראה שהדעה הרווחת כאן בקרב חברי הפורום

לגבי הרכב רנו פלואנס טורבו דיזל שונה מהמציאות.

כרגע מהניסיון שלנו, אכן שונה. אשמח להתבדות...

פורסם

אני הייתי מחליף.

הפלואנס הרבה הרבה יותר נוחה, אחיזת כביש טובה יותר וחסכונית בדלק (למרות הנסועה הנמוכה)

אני חייב לומר שאינני חסיד של קיה פיקנטו באופן כללי.

אני גם חושב שדווקא בעתיד יהיה קל יותר למכור רכב דיזל מתבגר מאשר קיה פיקנטו מתבגרת...אבל זו רק דעתי.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לא מתקשרים ואם כבר מתקשרים מציעים לא יותר מ60-65.

לא נראה שיש ביקוש ער ובטח לא במחיר שכתבת.

הסכום שנקבתי בו מבוסס על מדגם קטן שערכתי לפני כשנתיים, שכלל מספר רכבים בנתונים דומים לשלך מבחינת רמת גימור, יד, גיל וקילומטרז', כשלבסוף רכשתי את אחד האקזמפלרים. הרי לך (וגם לי) הוכחה חיה מה שווה תחזית לעוד כמה שנים קדימה על בסיס נתונים מההווה. מה נשתנה? בינתיים זרמו לשוק עוד כמה אלפי אקזמפלרים מליסינג, ויש להשיג היום פלואנס דיזל פריווילג' מהניילונים ב-106K ביד 1 אפס ק"מ. בקיצור, מוטב לא לנסות להתנבא מה יהיה בעתיד.

חזיר דיזל

פורסם

אם אין צורך להשתדרג מבחינת הדרישות שלך מרכב, לא רואה סיבה להחליף

אוסיף את חצי השקל שלי, כאחד שעבר מגטס בת 12, ידנית על גפמ, לרכב בסדר גודל של הפלואנס, ידני דיזל ((קיה מגנטיס) שעבר חיים, עם 200 אלף קמ.

השדרוג ע לה 13 אלף שקל יותר, הביטוח יקר ב150 שקלים

החסכון בדלק שונה כי הגטס הייתה על גז, אם נשווה לבנזין, הדיזל חסכונית יותר.

עלויות חלקים יקרה יותר, אבל נוחות הנסיעה וכל מה שאני מקבל בחבילה הכוללת היה שווה לי, מצד שני, אני נוסע הרבה, וצריך בגאז גדול.

החסרון לפעמים למצוא חניה, הוא די זניח.. מאחר ולא קורה יותר מדי.

• תוכן חדש...