Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניית רכב כעצמאי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3164 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכנסה שנתית - 200 זוזים. הכנסה של 5 שנים - 1000 זוזים.

שיעור מס 20%, כלומר כל שנה 40 זוזים - 200 זוזים ב5 שנים.

בסוף ה5 שנים נשארת אחרי קיזוז מס הכנסה עם 800 זוזים.

--

20% שולי, כלומר אם מדרגת המס מתחילה ב 100 זוזים, תשלמי 20% זוזים על 100 זוזים.

--

מוצר1 עולה 100 זוזים. כל שנה יש פחת של 15% ומזה אתה מקבל החזר של 45% (נניח כל שנה מקבל 7 זוזים, ובסוף ה5 שנים צברת 35 זוזים). בסוף ה5 שנים הוא שווה נגיד 20 זוזים.

--

כל שנה פחת של 15 זוזים, משלמים פחות מס שולי של 20% על 15 זוזים, כלומר קיבלת "החזר" של רק 3 זוזים.

נתון נוסף שלא לקחת בחשבון - ערך הרכב יורד, כלומר היום קיבלת פחת של 15 זוזים על מחיר 100

שנה הבאה תקבלי פחת של 12.75 זוזים על מחיר 85

נראה לי שחלק מהטעויות שלי זה הבנת הפחת.

נניח ערך הרכב 100.

שנה ראשונה הפחת הוא 15% מ100 (=נשאר 85, ערך שהתקזז 15)

שנה שנייה הפחת הוא 15% מ85 = (נשאר 72.25, ערך שהתקזז 12.5, ועד כה התקזז 27.5)

שנה שלישית הפחת הוא 15% מ72.25 (נשאר 61, ערך שהתקזז 11.25, ועד כה התקזז 38.75)

ככה עד מתי?

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ירידת הערך (האמיתית) היא ה"הוצאה" הגדולה ביותר.

שזה בדיוק כל הפואנטה לדעתי!

אם ההפסד הכי גדול זה ירידת הערך, הרי שמחזירים לי את זה בהדרגה...

(נכון שביום הקניה אני צריכה שיהיה לי ביד 100 אלף ולא רק 40 אלף, אבל במשך השנים זה יוחזר.

בוא נגיד שמחזירים לי אפילו רק 10% מהערך כל שנה (בשנה ראשונה זה 15%, בשנה שניה זה 12.75% וכו), אז ב5 שנים מחזירים לי 50%. אז יצא שרכב של 100 אלף כאילו עלה לי נטו 50 (ונשארתי ביד עם רכב בן 5 שווה נגיד 30), ורכב של 40 כאילו עלה לי נטו 20 (ונשארתי ביד עם רככב בן 10 ששווה אולי 10 אלף).

פורסם

haza, הטעות בקונספציה שלך היא שהתעלמת לחלוטין מדרך החישוב של מס הכנסה, והתייחסת כאילו זה החזר מע"מ שמקבלים כסף לכיס.

נלך לתרחיש מס' 1 שלך: בחמש שנים סה"כ הכנסה 1000, הוצאה 100, נניח (לפי התרחיש שלך) הכרה במס מצטברת לחמש שנים 35, סה"כ נשאר לך בכיס:

-1000

0.2*(1000-35)

100-

=

707

לסכום זה את יכולה להוסיף את 20 הזוזים ההיפותטיים ששווה הרכב לאחר 5 שנים.

חזיר דיזל

פורסם

לא מחזירים לך 10% מערך הרכב !

"מחזירים" לך 20% אחוז (אחוז המס השולי) מ 15% (הפחת) שזה יוצא 3% !

אז "קיבלת" חזרה לאחר 5 שנים רק 15%, אבל זה לא 15% מ 100,000, שהרי ה 15% השנתי הולך ויורד. אז קיבלת סה"כ אולי 11-12%

פורסם

אני אנסה לפשט:

אני יוצא מנקודת הנחה שאת בכל מקרה עצמאית, בכל מקרה חייבת לרכוש רכב.

ונניח שאת מכניסה ןמוציאה בשנה סכומים כאלו שמשאירים לך חבות מס של 10K ש"ח ומעלה לשנה (אחרי קיזוזי הוצאות עסק שונות אבל לפני שהכנסנו את הרכב לסיפור).

השורה התחתונה היא שאת מפעילה אותו שיקול כמו כל אדם אחר לגבי רכישה: עלות כוללת של רכב חדש גבוהה יותר מאשר עלות ישן, אבל בתמורה את מקבלת בד"כ יותר נוחות, בטיחות ושקט נפשי. זהו.

רכישת רכב ב140K תמיד תהיה יקרה יותר מאשר רכב ב50K. אפילו אם משקללים פנימה בעיות ברכב ישן. לא נכנס לדקויות.

עכשיו קצת השערות וקירובים מאד מאד מאד גסים: האם הפרש של ( נניח ) 10K ש"ח לשנה ,שתשלמי יותר על רכישת ואחזקת רכב, שווה עבורך בטיחות, נוחות ושקט נפשי? אם כן, קני חדש. אם לא, נתקדם שלב אחד קדימה:

בתור עצמאי תכלס ההפרש שלך בין אחזקת רכב חדש לישן היא לא K10 לשנה , אלא היא בערך 5K ש"ח (ואני מאד מעגל ואופטימי בתסריט שלי). מקווה שזה עוזר לך.

לגבי בטיחות: אני באופן אישי (סתם רושם אישי בלבד, אל תפתחו פה ויכוח על זה- חכו שהגברת תפתח שרשור על יעוץ ברכישה ואז תתוכחו) לא הייתי קונה קאיה אם השיקול הוא בטיחות (כן הייתי קונה אם השיקול הוא מקסימום תמורה של "אוטו" בעד הכסף). הייתי קונה VW או אפילו פג'ו/ רנו. ואם את יכולה: אודי.

פורסם

אז "קיבלת" חזרה לאחר 5 שנים רק 15%, אבל זה לא 15% מ 100,000, שהרי ה 15% השנתי הולך ויורד. אז קיבלת סה"כ אולי 11-12%

אם אחוז המס הוא 20%

פחת 15%

הוצאות מוכרות למס 45% מהפחת

אז מחזירים 1.35%

פורסם

אהההההההההה יפה!!!

בקיצור, הרבה תלוי במדרגת המס שלך.

פורסם
haza, הטעות בקונספציה שלך היא שהתעלמת לחלוטין מדרך החישוב של מס הכנסה, והתייחסת כאילו זה החזר מע"מ שמקבלים כסף לכיס.

נלך לתרחיש מס' 1 שלך: בחמש שנים סה"כ הכנסה 1000, הוצאה 100, נניח (לפי התרחיש שלך) הכרה במס מצטברת לחמש שנים 35, סה"כ נשאר לך בכיס:

-1000

0.2*(1000-35)

100-

=

707

לסכום זה את יכולה להוסיף את 20 הזוזים ההיפותטיים ששווה הרכב לאחר 5 שנים.

תודה!

פורסם
אני אנסה לפשט:

אני יוצא מנקודת הנחה שאת בכל מקרה עצמאית, בכל מקרה חייבת לרכוש רכב.

ונניח שאת מכניסה ןמוציאה בשנה סכומים כאלו שמשאירים לך חבות מס של 10K ש"ח ומעלה לשנה (אחרי קיזוזי הוצאות עסק שונות אבל לפני שהכנסנו את הרכב לסיפור).

השורה התחתונה היא שאת מפעילה אותו שיקול כמו כל אדם אחר לגבי רכישה: עלות כוללת של רכב חדש גבוהה יותר מאשר עלות ישן, אבל בתמורה את מקבלת בד"כ יותר נוחות, בטיחות ושקט נפשי. זהו.

רכישת רכב ב140K תמיד תהיה יקרה יותר מאשר רכב ב50K. אפילו אם משקללים פנימה בעיות ברכב ישן. לא נכנס לדקויות.

עכשיו קצת השערות וקירובים מאד מאד מאד גסים: האם הפרש של ( נניח ) 10K ש"ח לשנה ,שתשלמי יותר על רכישת ואחזקת רכב, שווה עבורך בטיחות, נוחות ושקט נפשי? אם כן, קני חדש. אם לא, נתקדם שלב אחד קדימה:

בתור עצמאי תכלס ההפרש שלך בין אחזקת רכב חדש לישן היא לא K10 לשנה , אלא היא בערך 5K ש"ח (ואני מאד מעגל ואופטימי בתסריט שלי). מקווה שזה עוזר לך.

לגבי בטיחות: אני באופן אישי (סתם רושם אישי בלבד, אל תפתחו פה ויכוח על זה- חכו שהגברת תפתח שרשור על יעוץ ברכישה ואז תתוכחו) לא הייתי קונה קאיה אם השיקול הוא בטיחות (כן הייתי קונה אם השיקול הוא מקסימום תמורה של "אוטו" בעד הכסף). הייתי קונה VW או אפילו פג'ו/ רנו. ואם את יכולה: אודי.

למרות הציניות שלך לקראת הסוף, תודה!!

פורסם
אם אחוז המס הוא 20%

פחת 15%

אז מחזירים 1.35%

אם אתה צודק, החישובים של האחרים לא נכונים

פורסם
המיסוי לא צריך להיות שיקול ברכישת רכב

כסף שיוצא לך מהכיס, יוצא מהכיס שלך! גם אם חלקו יוחזר לך וזה מה שניסו להסביר לאורך הפוסט

אם את כל כך רוצה להרוויח על חשבון מס הכנסה, למה לבזבז על רכב?

תקני רכב באלף ש"ח וב-139,000 ש"ח הנותרים תקני דפי נייר זו תהיה לך הוצאה מוכרת 100%...

פורסם

לא כ"כ הבנתי את הסלט שתומר עשה עם האחוזים. אני חושב שהוא טועה. תתיעצי עם רו"ח.

פורסם
המיסוי לא צריך להיות שיקול ברכישת רכב

כסף שיוצא לך מהכיס, יוצא מהכיס שלך! גם אם חלקו יוחזר לך וזה מה שניסו להסביר לאורך הפוסט

אם את כל כך רוצה להרוויח על חשבון מס הכנסה, למה לבזבז על רכב?

תקני רכב באלף ש"ח וב-139,000 ש"ח הנותרים תקני דפי נייר זו תהיה לך הוצאה מוכרת 100%...

לא נכון.

"כסף שיוצא לך מהכיס, יוצא מהכיס שלך! גם אם חלקו יוחזר לך וזה מה שניסו להסביר לאורך הפוסט" - את זה קשה לי להבין, אבל אולי תהיה לי "אאוריקה" בהמשך". (ברור שכסף יוצא מהכיס שלי הוא כסף מהכיס שלי...המטרה זה לרכך את הפגיעה).

בנתיים החשיבה שלי היא שבהינתן שאני צריכה לקנות רכב, ובהינתן שרכב חדש עולה הרבה יותר מיד2, אם יהיה לי קצת החזר על ההוצאה, שתצמצם את הדלתא בין מחיר הרכב החדש לרכב יד2, זה ירככך מעט את הכאב הפולני שלי על הכסף, אפילו ששילמתי יותר על החדש, הרבה יותר כנראה.

אין לי שום רצון להרוויח על מס הכנסה ואין לי שום צרוך בדפים ב100 אלף שח. בסך הכל להפחית במעט/בקצת יותר ממעט את ההפרש בין רכב חדש לישן. זה הכל.

חוץ מזה, שמאוד נהנתי מהחישובים המתמטיים.

פורסם
אם אחוז המס הוא 20%

פחת 15%

אז מחזירים 1.35%

וואלה כנראה שאתה צודק, לא הכרתי את זה אבל לפי האינטרנט זה נכון.

לא נכון.

"כסף שיוצא לך מהכיס, יוצא מהכיס שלך! גם אם חלקו יוחזר לך וזה מה שניסו להסביר לאורך הפוסט" - את זה קשה לי להבין, אבל אולי תהיה לי "אאוריקה" בהמשך". (ברור שכסף יוצא מהכיס שלי הוא כסף מהכיס שלי...המטרה זה לרכך את הפגיעה).

בנתיים החשיבה שלי היא שבהינתן שאני צריכה לקנות רכב, ובהינתן שרכב חדש עולה הרבה יותר מיד2, אם יהיה לי קצת החזר על ההוצאה, שתצמצם את הדלתא בין מחיר הרכב החדש לרכב יד2, זה ירככך מעט את הכאב הפולני שלי על הכסף, אפילו ששילמתי יותר על החדש, הרבה יותר כנראה.

אין לי שום רצון להרוויח על מס הכנסה ואין לי שום צרוך בדפים ב100 אלף שח. בסך הכל להפחית במעט/בקצת יותר ממעט את ההפרש בין רכב חדש לישן. זה הכל.

חוץ מזה, שמאוד נהנתי מהחישובים המתמטיים.

הפואנטה היא,

הוצאת X

ככל הנראה תקבלי החזר של 0.0y (חשוב שתביני, לא נכון להתייחס לזה כאל החזר, מדובר על הקלה בתשלום מיסים), כלומר הצימצום בדלתא הוא בטל ב 60 ולא צריך להיות בכלל שיקול. בכל רכישה שלך.

כשאת מוציאה כסף, את צריכה לחשוב האם התועלת מספיק טובה כדי להצדיק את ההוצאה.

פורסם

אגב יש מצב שמוכרות יותר מ-45% מההוצאות כי התקנות אומרות הגבוה מבין 45% מההוצאות או שווי השימוש של הרכב כפי שנקבע בתקנות. דבר שנותן יתרון מסויים לרכב משומש שבו בהחלט יתכן שיוכרו קרוב ל-100% מההוצאות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...