Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב עד 20 אשח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3247 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני יודע שהפכת ליחצן של גיר רובוטי חד מצמדי, ואין לי בעיה עם הגיר הזה באופן עקרוני. רק שתהיה מודע - רוב המחפשים גיר אוטומטי, במידה ויקנו קורולה רובוטית 2008-2009 בלי התנסות משמעותית איתו בנהיגה בכל מיני מצבים ( בעיר, זינוק בעליה ועוד), יקללו את הרגע שהם קנו רכב כזה.

זאת גם הסיבה שמהר מאוד טויוטה הפסיקה עם הגיר הזה. והיבואן בזמנו לא היה מוכן לשחרר את הרכב בלי חתימת הקונה על כך שהוא נהג ברכב ואין לו תלונות על תפקוד הגיר.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לא אמרתי לה לקנות את הרכב, אמרתי לה עם מה אני הייתי מתחיל כאשר אני מתחשב בבקשות והתנאים שלה מהרכב ובסכום הקטן.

ועוד ציינתי שהייתי מתחיל בקורולה הרובוטית, בכוונה לא כתבתי רק קורולה ובכוונה לא הוספתי אוטומטית.

ואני חושב שאם אני אישית מכיר הרבה נשים כולל אמא שלי שנסעו ועדיין נוסעות על רכבים רובוטיים חד מצמצדיים אז מה בדיוק הבעיה?

אפשר להתרגל להכל, ובמקרה של פות"ש, אין ספק שבמחיר הזה ובתנאים שלה זה הרכב הכי טוב שהיא יכולה להרשות לעצמה, אם אתה חושב אחרת, והכי חשוב לך , וזה ש"אני טועה", מקובל עלי, אך במקום להחליט שאני יחצן ולזרוק אמירות שווא ללא מועיל, בוא תעזור לה למצוא רכב בתנאים האלה ותראה שאתה טוב ממני בסיוע כזה, תאמין לי שאהיה יותר ממרוצה לראות זאת.

פורסם

תבין, כאשר קונים רכב משומש, אין אפשרות לקחת אותו לנסיעת מבחן של שעה, לעליות, לפקקים. אולי, אולי יתנו לעשות סיבוב של שתי דקות. גיר רובוטי חד מצמדי זה לא גיר אוטומטי , גם אם יש רק שתי דוושות ומותר לנהוג בו לבעל רישיון לרכב אוטומטי בלבד. זה לא עניין של צודק או לא צודק - פשוט לפני העברת בעלות לא ברור, האם אפשר להסתדר עם הגיר הזה או לא.

ב 20 אלף עדיף למצוא רכב עם גיר אוטומטי "טיפש" של אקסנט, אימפרזה, לנסר, ליאנה, ולא להתחיל ניסוי "האם אפשר להתרגל".

במקרה הזה גם אין צורך ברכב משפחתי מרווח ל 5 נוסעים.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
תבין, כאשר קונים רכב משומש, אין אפשרות לקחת אותו לנסיעת מבחן של שעה, לעליות, לפקקים. אולי, אולי יתנו לעשות סיבוב של שתי דקות. גיר רובוטי חד מצמדי זה לא גיר אוטומטי , גם אם יש רק שתי דוושות ומותר לנהוג בו לבעל רישיון לרכב אוטומטי בלבד. זה לא עניין של צודק או לא צודק - פשוט לפני העברת בעלות לא ברור, האם אפשר להסתדר עם הגיר הזה או לא.

ב 20 אלף עדיף למצוא רכב עם גיר אוטומטי "טיפש" של אקסנט, אימפרזה, לנסר, ליאנה, ולא להתחיל ניסוי "האם אפשר להתרגל".

במקרה הזה גם אין צורך ברכב משפחתי מרווח ל 5 נוסעים.

לגבי נסיעת מבחן, נסיעה של 20 דקות פחות או יותר תספיק כדי להכיר את הגיר הזה, ועם הזמן כבר יהיה כמו כפפה,

מהתגובה שלך נראה שפשוט בחיים לא נהגת ברכב כזה, אתה נשמע כמו נהג שעובר התעללות תוך כדי נסיעה, בחיאת דינק די כבר עם ההמצאות האלה, אני נוסע כל יום ברכבים כאלה וזה מרגיש לי כמו רכב ידני שמעביר הילוכים אוטמוטית, לא קיבלתי מהרכב לא התקפי לב, לא בעיות בריאות, לא כאבי גב, אין לי אלטסהיימר מהרכב, ובטוח לא בחילות.

בכל מקרבף הבקשות של פות"ש זה רכב משפחתי ושיהיה חסכוני, איך בדיוק אוטומטי מהשנתון הזה יהיה חסכוני?!, אולי הטידה תהיה הכי חסכונית ביניהם.

פות"ש אל תקני רובוטי בלי נסיעת מבחן על רכב חדש כזה, לא חושב שזה בעייתי לבקש, אני זוכר גם כאשר מכרתי את הקורולה רובוטית שהיתה לי הבחור ביקש נסיעת מבחן וקבל כמובן, בעליות ירידות והכל, ורק אז הוא החליט.

בהצלחה.

פורסם

אני רואה שאתה גם פסיכולוג, רואה איזה נהג אני, במה נהגתי ובמה לא.

אז מתוך 600 אלף קילומטרים שנהגתי, 500 אלף היו על גיר ידני.

קורולה רובוטית היתה אצלי שבוע בתור רכב חלופי , סיטרואן סי אליזה ( זהה ל 301 שלך) היתה אצלי ל 3 ימים מהשכרה. בשני המקרים אמרתי לעצמי, מזל שאני נוהג קבוע על ידני ולא בא מרקע אוטומטי, אחרת לא הייתי מסוגל לעבור את הימים.

לא יודע מאיפה אתה מביא את הפנינים על מחלות קשות , התעללות נפשית - לא כתבתי שום דבר מזה, אפילו לא ברמז.

אבל בסוף אתה אומר את מה שאני אומר - לא לקנות רכב רובוטי בלי בדיקת התאמה.

פורסם (נערך)

boobleit, לך הגיר הזה לא מפריע.

אני חי עם הגיר הזה כבר מעל שנתיים ואני לא מחסידיו.

שהבאתי לאנשים לנהוג ברכבי, הם מייד הבחינו שמשהו משונה/מוזר בהתנהגות של הגיר.

מי שרגיל לאוטומט ולא מכיר את התנהגות הגיר - מייד נטה לחשוב שמשהו לא תקין בגיר.

לחלקם, הנסיעה כנוסעים הייתה לא נעימה.

אני יודע להשתמש בו, וכבר למדתי כל מיני טריקים בשב אך לא יעזור כלום בפקקים/נסיעה איטית/נסיעה הררית השימוש בו לא אידיאלי בכלל.

אני מחזק את המגיב הקודם 20 דק' זה לא מספיק בשביל להבין איך הגיר הזה מתנהג.

לנסוע איתו בבין עירוני זה בכלל לא נורא, אבל לנסוע איתו בפקק/בעיר בהחלט צריך להתרגל.

אני יודע שככל הנראה הרכב הבא שלי יהיה עם תיבה בעלת גיר רציף/כפול מצמדים/פלנטרי בעצם כל דבר שהוא לא חד-מצמדי.

מהי צריכת דלק של הטויוטה המדוברת? מבחינתי, אם זה בטווח ה- 1/12 קמ"ל אז זה פשוט לא שווה את זה.

המסקנה שלי:

לחיות איתו - בהחלט אפשר.

אידיאלי? תלוי את מי שואלים...

עריכה אחרונה על ידי Benor
פורסם

כבר 4.5 שנים נוהג על קורולה 2009 רובוטית. קנינו אותו כשנולדה בתי ורצינו רכב אמין בטוח חסכוני ומרווח. בגלל הגיר מחירו היה מאוד משתלם. צריך ללמוד לנהוג איתו וזה לוקח כמה ימים לשכוח נהיגה על רכב אוטומטי רגיל. היום יש לנו 90,000 קמ והרכב כמעט ללא תקלות, נכנס לטיפול כל 15,000 ויוצא בלי הפתעות. אם הנהג חוזר לאוטומט ושוב לרובוטי, זה לא הכי פשוט. אך אם זה רכב יחיד בו נוהגים, מתרגלים ונהנים מרכב טוב. המחיר שלו מצחיק (לי עצוב קצת) אבל בהחלט רכב שווה למשפחה.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

נסעתי 5 שנים ברובוטי חד מצמדי והתפעול היה מתסכל.

צודק מי שאמר שבנסיעת מבחן לא באמת אפשר לחוות דעה.

עם זאת, אם מדובר ברכב ראשון ועיקרי, מתרגלים וכמות ה JERKINESS יורדת.

רוב מי שאני מכיר (ואני בתוכם) שהגיע מהרובוטי חד מצמדי, החליף או לאוטומט אמיתי או לידני.

זה כמו פרכיות אורז, זה לא טעים, ולא, לא-טעים. זה באמצע כזה, פשש.

אם אוטומט זה MUST הייתי הולך על אוטומט פרופר, גם אם זה אומר לרדת בשנתון.

• תוכן חדש...