Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1454 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום. התקלה היא כזו: יש מעט אוויר שיוצא מפתחי האוורור, אוויר קר, אבל הוא לא נדחף החוצה. מרגישים אוויר רק אם שמים יד על הפתחים.

הוחלפו פילטרים - לא עזר

הוחלף מפוח - לא עזר

הוחלף חיבור חשמלי של המפוח - לא עזר.

למוסך אין פתרון...

העניין הוא שזה בא והולך ברנדומליות מוחלטת.לפעמים יש מזגן, ולפעמים אין. לשחק עם כל מה שקשור למזגן גם לא עוזר. כלומר זה לא משנה אם זה על חלש או חזק, אם אני משנה לאוויר פנימי או חיצוני, דופק על המפוח או לא. יש לזה חיים משלו.

עוד עניין מוזר הוא שבקיץ, כשחם, יש ריח לא נעים שמגיע מהמזגן.

אני חושב שיש גוף מת כלשהו של משהו שחוסם את האוויר. זו הנחה מוצדקת?

יש עוד רעיונות?

תודה.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

לדעתי הבעיה שלך במדחס. אני הייתי הולך למוסך המתמחה במיזוג אוויר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לדעתי הבעיה שלך במדחס. אני הייתי הולך למוסך המתמחה במיזוג אוויר.

כיצד מדחס יכול להשפיע על ספיקת האויר?

האם המאייד קופא? יש גישה להסתכל עליו?

יום טוב גם לך

פורסם
כיצד מדחס יכול להשפיע על ספיקת האויר?

האם המאייד קופא? יש גישה להסתכל עליו?

מנסיוני בכמה מקרים כשהיו לי בעיות דומות במערכות מיזוג אוויר לרכב (לא בספארק) הבעיה בסופו של דבר היתה מדחס.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)
מנסיוני בכמה מקרים כשהיו לי בעיות דומות במערכות מיזוג אוויר לרכב (לא בספארק) הבעיה בסופו של דבר היתה מדחס.

עזוב רגע נסיון, אנחנו לא במוסך של מר ישראלי אלא בפורום הטכני. לא נתחיל להחליף חלקים רק ע״פ ״נסיון״ ללא שום בסיס מאחורי זה. מה גם שפות״ש כניראה כבר שבע מהגישה הזו.

מה ההסבר הטכני לתופעה? כיצד בפועל מדחס יכול להשפיע על ספיקת אויר בקבינה?

פותח השירשור, האם ספיקת האויר נמוכה גם כאשר המערכת במצב איוורור? (מדחס מכובה) מה לגבי מצב חימום?

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם

לפותח האשכול,

ספיקת האוויר הנפלטת מפתחי האיוורור אינה קשורה למצב המדחס.

האם ללא הפעלת מזגן נניח בחימום או רק איורור ספיקת האוויר מפתחי האיוורור תקינה ?

האם בשלב מסויים הוחלף נגד מהירויות של המפוח ?

* אופססס...רק אחרי פרסום ההודעה ראיתי שגם אתה כתבת דברים דומים למה שכתבתי.

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה על התשובות.

הבעיה מופיעה גם כשמעבירים למצב חימום (באמת חשבנו שאולי משהו שם קופא ולכן זרימת האוויר נפסקת, אבל חימום לא עוזר ולא ''מפשיר'' שום דבר).

להעביר למצב איוורור אי אפשר (בגלל בעיה טכנית שפשוט לפני כמה שנים הכפתור נתקע במצב מזגן... אז זה עובד תמיד).

ההשערה היא שמשהו בלתי מזוהה פשוט חוסם את זרימת האוויר מגיעה גם מזה שכשהבעיה מופיעה ומגבירים את עוצמת המיזוג לחזקה ביותר, צליל הנשיפה ששומעים הוא בלתי אחיד, רוח מגמגמת חנוקה כזו, כשלפתע באמצע הנסיעה, ללא שום סיבה נראית לעין זה פתאום עובד תקין מעצמו, עם צליל ''ששששששש'' אחיד, וחזק. וכמובן גם הריח הלא מזוהה שיש כשזה כן עובד כמו שצריך.

הבעיה תקפה לכל פתחי האוורור (נוסעים, רגליים, שמשה).

פורסם

לפי תיאור הבעיה הייתי בודק תחילה את נגד המהירויות ולאחר מכן בודק האם המדפים של מערכת האיוורור עובדים בצורה תקינה.

פורסם

המהירות הגבוהה ביותר של המפוח עוקפת את נגד המהירויות. לכן אם היא לא עובדת כראוי, אני חושב שאפשר לדלג על בדיקת הנגד..

יום טוב גם לך

פורסם

הכול יכול לקרות לכן לא הייתי פוסח על בדיקת הנגד והחיבורים שלו שעלולים לגרום לצרות צרורות בלי קשר אם מהירות 4 עובדת ישירות על-ידי קבלת מתח מהמצבר.

• תוכן חדש...