Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3281 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מביא את הטקסט המלא, לטובת ניאנדרטאלים, אנטי סוציאלים וחובבי תיאוריות קונספירציה, שאין להם פייסבוק:

ארוך, אבל אולי הפוסט הכי חשוב שאני יכולה לכתוב:אם עברתם גם אתם אתמול בשבת בצהריים בצומת אלישמע וראיתם את הרכב המרוסק שמרוח הפוך על עמוד רמזורים- בטח חשבתם שאין מצב שמישהו יצא משם בחיים.

גם אני הייתי שם ולא חשבתי שמישהו יצא משם בחיים. חשבתי את זה במהלך 5 השניות שעברו לפני שהבנתי שהרכב המרוח הזה הוא הרכב של בן הזוג שלי, שנסע בו עם הילדה הקטנה שלנו.אבל הם שניהם בחיים, שניהם מרגישים טוב, שוחררו תוך כמה שעות מהמיון וכרגע ישנים מחובקים במיטה ובבית. לשמחתי גם הנהגת הפוגעת יצא בחבלה יחסית קלה בלבד (וכאן גם המקום לומר שעוד לא ממש ברור איך התאונה הזו קרתה בדיוק, ואני לא עסוקה בלהאשים. בעיקר שמחה שאף אחד לא איבד את החיים שלו כאן).נהוג לומר על אירועים כאלו ש"הם יצאו בנס". ש"היה כאן מזל גדול", או ש"מישהו שמר עליהם מלמעלה".אבל האמת לאמיתה היא שהיו כאן כמה דברים חשובים בהרבה שבזכותם המשפחה הקטנה שלי בחיים וביחד

.1. הרכב:

כשחיפשנו רכב לקנייה לפני כמה שנים, כשהייתי בהריון וידענו שעוד מעט נהיה אחראים לחיים של מישהו אחר- יכלנו לקנות רכבים זולים יותר, מפנקים יותר, מגניבים יותר. אבל הקריטריון הראשון שהוביל אותנו היה בטיחות. וליתר דיוק- רכב שיש לו חמישה כוכבים במבחני ריסוק בינלאומיים.

מסתבר שזה אחד הקריטריונים שהכי פחות נכנסים לשיקול בקרב רוכשי רכבים בישראל. תזכרו את זה בכל פעם שאתם שומעים על עוד תאונה קטלנית.בסוף בחרנו בטויוטה יאריס מודל 2013.

הטויוטה שנפרדנו ממנה היום מילאה את תפקידה במלואו כשהשילדה שלה שמרה על פנים הרכב בפגיעה צידית עוצמתית, וכשכריות האוויר הצידיות שלה נפתחו ומנעו מהגולגולת של אהוב ליבי להתפזר על החלון. תודה לטויוטה. אני אוהבת אתכם לנצח.

2. כיסא הבטיחות לילדה:

כמו צמד תולעי האינטרנט החרדתיים שאנחנו, את כיסא הבטיחות לרכב קנינו אחרי שחפרנו ברשת לרוחב ולאורך. גילינו שגם אם כל הכיסאות שנמכרים עוברים תהליך של תו תקן ומבחני בטיחות, קיימים ביניהם הבדלים תהומיים מבחינת ציוני המבחנים וסוגי תווי התקן. הלכה למעשה, אם אתם לא בודקים טוב איזה תו תקן הכיסא קיבל ומה הדירוג שלו במבחני ריסוק, אתם יכולים לקנות כיסא שברגע האמת פשוט לא יתפקד.הכיסאות שקנינו (אחד לכל רכב) היו יקרים. מאוד. כמעט ולא קנינו אותם בגלל זה. אבל הם עמדו בתקן האירופאי המחמיר ביותר, ונבדקו גם לתאונות צד, ולא רק לפגיעה חזיתית (וחשוב לבדוק גם את המידע הזה). אז חרקנו שיניים, נעזרנו בסבא וסבתא בהשתתפות, וקנינו אותם.הנה למה זה היה שווה כל שקל:הבת שלי יצאה ללא פגע מפגיעה צידית ישירה, פלוס סיבוב מטורלל ב-360 מעלות, פלוס התהפכות והעפה של הרכב, פלוס התקפלות על עמוד. הכיסא החזיק אותה בשתי נקודות עגינה על הגוף, הגן על הראש הקטן שלה מכל צדדיו בכל הטלטלות האלו בעזרת שילדת הברזל הכבדה שלו והריפוד המאסיבי שעוטף אותו, ועמד בגבורה בקרקס הצנטריפוגלי שעבר על הרכב, בלי לזוז מילימטר.

הרופא שקיבל אותנו במיון תפס אותי לשנייה אחרי שסיים את המשמרת:"את חייבת לרשום ולפרסם את הכיסא שהיא ישבה בו. הוא הציל לה את החיים".אז במקום לפרסם את הכיסא הזה ספציפית (שהוא כבר מודל ישן יחסית), אני מפנה אותכם לאתר של אבי ורון, שעושה עבודת קודש בכל מה שקשור להנגשת המידע החשוב הזה לציבור. תמצאו שם הסברים, קישורים, ודירוגי כיסאות עדכניים. שווה כל שנייה שתקדישו לקריאה:

http://varon.blogb.co.il/best/convertible_car_seat3.

הנה הסיבה השלישית.

הסיבה שבגללה אני מתכוונת לצעוד לחנות אחת בכפר סבא עם זר פרחים ולתת חיבוק ענק לאיש אחד שעובד שם:לפני כמה ימים בת הארבע הדעתנית שלי התלוננה שכבר לא נוח לה בכיסא הבטיחות. שהיא רוצה לשבת על בוסטר כמו גדולה, וכמו החברים שלה. חשבתי לעצמי שיש הגיון בזה, והרי בוסטרים זה דבר חוקי ולגיטימי לגמרי בגיל ובמשקל שלה.

ליתר ביטחון, נסעתי איתה ל"בייבי אאוטלט" בכפר סבא. אין לי שום בעיה לפרסם ולפאר כאן את שמם, כי כל רווח שלהם כתוצאה זה כאין וכאפס למתנה שאני קיבלתי מהם.החנות הזו לא קרובה אלי במיוחד, אבל נסעתי לשם כי זכרתי מישהו ספציפי שעובד בה. זכרתי שהוא פריק של בטיחות ואיך לימד אותי לפני כמה שנים התקנה נכונה של כיסא בטיחות (שבלעדיה הכיסא לא שווה כלום, ומסתבר שבערך 70% מכיסאות הבטיחות מותקנים לא נכון), וידע לומר לי בדיוק מה לחפש ולבדוק ברכישת כיסא.מצאתי אותו שם וביקשתי שימליץ לי על בוסטר טוב. איש אחר אולי היה עושה בדיוק את זה- ממליץ על משהו, מבצע את המכירה, ושולח אותי לדרכי.הוא עשה משהו אחר. הוא ביקש קודם כל לראות מה כיסא הבטיחות שמותקן לי ברכב. אחרי שראה אותו, אמר לי שהוא לא הולך למכור לי בוסטר, כי הכיסא המעולה שלנו יכול לשאת את הבת שלי עוד כמה שנים טובות ועד 30 ק"ג.

הוא הדגיש שהבוסטרים אולי חוקיים, אבל בטיחותיים הם ממש לא.הוא גם הראה לי איך סוויץ' קטן בכיסא שלנו שלא הייתי מודעת אליו הופך את הישיבה של הבת שלי במשקל ובגובה הנוכחי שלה לנוחה בהרבה ובטיחותית יותר, וליתר ביטחון גם בדק בדקדוק עם המושב מותקן כהלכה.הבת שלי התאכזבה מאוד כשלא חזרה באותו יום הביתה על בוסטר חדש כמו גדולה. גם אני קצת התאכזבתי בשבילה.האכזבה פינתה את מקומה היום להרגשה אחרת לגמרי. בלעדי הביקור בחנות, ואם הייתה יושבת על בוסטר שמישהו אחר כן היה מוכר לי- היא לא הייתה היום בחיים. חד וחלק.

זה עובד ככה, אנשים: אין שום מקום לטעויות בכל מה שקשור לבטיחות שלכם בכביש. החולייה החלשה ביותר שתאפשרו בכל במערך הבטיחות של הרכב והנהיגה שלכם- היא זו שיכולה לעלות בחיים של האהובים שלכם.תבדקו, תחקרו, תשאלו, ואל תחסכו שקל על הבטיחות של המשפחה שלכם. אל תסמכו על כישורי הנהיגה שלכם שיצילו אתכם מכל פגע. אל תוותרו על מושב בטיחות מעולה גם באוטו של הסבתא. לכו לאיש מקצוע שיקשור לכם נכון את הכיסא, וילמד איך קושרים נכון את הילד. תהפכו מבחני ריסוק לשיקול אמיתי ברכישת רכב. אל תתרגשו מהילד שלכם ששונא לשבת בכיסא בטיחות או מבקש רצועות משוחררות. אל תקנו בוסטרים - זו חתיכת קלקר עלובה שלא תגן על הילד שלכם בשום תאונה משמעותית. תהיו זהירים, תעיפו את הסלולרי המזורגג למושב האחורי, ותתרכזו רק בכביש.המשפחה שלי בחיים. זה היה יכול להיות אחרת לגמרי.

ועוד אחת קטנה לפני פיזור:אחרי התאונה יצאו מהרכבים שלהם המון אנשים שהגישו עזרה והיו שם עוד לפני שאני הגעתי לאזור והבנתי מה קרה, וגם אחרי.בתוך הכאוס המטורף שאני והמשפחה שלי הושלכנו אליו, היו שם אנשים זרים לחלוטין אחד לשני שעבדו ביחד כאילו הם יחידה ותיקה מובחרת בצבא.

כל אחד מילא תפקיד- אחד שלף את הקטנה מהרכב, שנייה טיפלה בה ונתנה מים ודאגה ליידע את ההורים שלי בטלפון שיגיעו, חבורה אחת הייתה עסוקה בחילוץ בן הזוג שלי, אחרים טיפלו בנהגת של האוטו השני, פראמדיק שהיה שם במקרה הגיש עזרה ראשונה, בחורה צעירה בדקה מה להביא לי מהרכב שלי לפני שעליתי לאמבולנס עם הקטנה, מישהו עזר להרגיע אותנו, אחד אחר התקשר למד"א ועוד המון אנשים שפשוט היו שם ועזרו בכל דבר קטן.

הכל ביעילות מופלאה, הכל בעדינות, והכל פשוט במטרה לעזור.לא יכולתי בתוך כל זה לעצור ולקחת שמות ולהודות לכל אחד באופן אישי, אבל אתם מדהימים- אני אוהבת אתכם, ואני מודה לכם שהייתם שם בשבילנו היום.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אני מביא את הטקסט המלא, לטובת ניאנדרטאלים, אנטי סוציאלים וחובבי תיאוריות קונספירציה, שאין להם פייסבוק

זה בדיוק אני :lol:

פורסם

פשוט נס שקורה לאלה שטורחים בערב שבת.

כל מילה בסלע.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

התגובות שם זה פרייסלס:

'לכי תגידי הגומל'

'לכי תשתטחי על צדיקים'

'הכל בגלל בורא עולם'

בחיאת רבאק, למה אף אחד לא אמר סחטיין שהשקעת בביטחות של הילדים? למה אף אחד לא אמר שגם אם יש ירוק בצומת כדאי להסתכל לצדדים?

העיקר בורא עולם...

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)

יש טקסט לניאנדרטלים כמוני שכן יש להם פייסבוק?

שלייקעס, אל תצפה להיגיון מאנשים כאלה. אל תשכח שאנחנו חיים במדינה שהרוב המוחלט אפילו בקרב חובבי הרכב יעדיף גרסה מאובזרת בקישוטים ואבזרי נוחות על פני גירסא ערומה עם כל מערכות הבטיחות הכי מתקדמות.

בכל תאונה קיים כמובן אלמנט המזל שמשחק תפקיד די מכריע אבל משום מה רוב האוכלוסייה חושבת שלא צריך לעזור למזל לעשות את עבודתו ושהוא מסתדר מספיק טוב מול דארווין גם בלי העזרה שלנו. זה ילדים לא חגורים, צמיגים גמורים כ"ממילא עוד 9 חודשים יש טסט אז נחליף לפני הטסט", כיסא בטיחות שעובר בירושה מאב לבן, ניתוק כריות אויר תקולות וכו'. הכל מתנקס בסופו של דבר לחינוך מצד אחד ואכיפה בלתי מתפשרת מהצד השני ואצלנו אין אף אחד משניהם.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כאחד שמאמין בורא עולם אכן לכו תגידו הגומל, אבל לפני זה, קנו כיסא בטיחות טוב כולל תמיכה צידית , לא בוסטר, תלמדו איך לקשור אותו, ואחרי זה במידה ויקרה משהו ותנצלו תגידו "הגומל".

פורסם

לגבי הכיסא, כל מילה נכונה, לפני אי אלו שנים הייתי מעורב בתאונה לא קלה (עם המשפחה), בני הצעיר היה בכיסא בטיחות חדש ויקר מאוד במונחי אז (איזי בוב או אלפא אומגה לא זוכר כרגע) ובני השני ישב בכיסא פשוט שנקנה ב300 ש"ח כי המוכר אמר שבסופו של תהליך "כולם אותו דבר", התוצאה המדהימה, הצעיר ללא פגע וכיסא בטיחות שנראה שלם (יש מאחור כמו חלת דבש של פלסטיקים שסופגים את האנרגיה ושם היה "כנראה" נזק), והשני שישב בכיסא הפשוט שבר את הכתף + נזקים נוספים וכסא בטיחות שמתחת לריפוד נתגלה שבר לכל אורכו.

חברים תשקיעו ובתקווה שלא תצטרכו את זה לעולם.

פורסם

גם אני קניתי את מושבי הבטיחות שלנו (ארבעה במספר - זוג אצלי וזוג אצל אשתי) בבייבי אאוטלט (יש לחנות שם נוסף משום מה - טוילנד) בכפר סבא, היא מן הסתם מתכוונת לשגיא שילר (אני חושב שהוא בעל הבית), והמושבים ככל הנראה ברייטקס לפי התיאור שלה.

המלצתי בעבר לכל מי ששאל אותי ואני ממליץ שוב - זו החנות בהא הידיעה לבחור, למדוד, ולרכוש מושבי בטיחות.

חזיר דיזל

פורסם

אכן חשוב אבל בפועל, מושבי בטיחות זה תחום שקשה מאוד לעשות בו בחירה מושכלת בגלל הבדלי תקינה והרבה מקום לטעויות בהתקנה ובהתאמה לרכב.

פורסם

תגידי תודה לבורא עולם שנתן לך שכל. השכל שלך הציל את המשפחה שלך.

דייקנות היא הכישרון לנחש בכמה הצד השני יאחר

פורסם

למען האמת, מר פרפר, מה שכתבת נוגע במידה מסויימת גם לבטיחות כלי הרכב עצמם. מבחינה זו השירשור הזה מהווה הרמה להנחתה להמשך דיון. בפועל הדברים לא כל כך clear cut. סיטואציה מהחיים של כולנו, פחות או יותר: בהנתן תקציב קבוע, איך ניתן לבחור רכב באופן שיימקסם את הבטיחות? הרי ברור שיש טרייד אוף בין גודל הרכב, דגם, שנה, אבזור וכו'. כאן נפתחת תיבת פנדורה.

חזיר דיזל

פורסם
התגובות שם זה פרייסלס:

'לכי תגידי הגומל'

'לכי תשתטחי על צדיקים'

'הכל בגלל בורא עולם'

בחיאת רבאק, למה אף אחד לא אמר סחטיין שהשקעת בביטחות של הילדים? למה אף אחד לא אמר שגם אם יש ירוק בצומת כדאי להסתכל לצדדים?

העיקר בורא עולם...

אלה אותם האנשים שהיו אומרים "בורא עולם נתן, בורא עולם לקח" אם התוצאה היתה טראגית חלילה.

כנראה שבמקרה הזה בורא עולם הוא טויוטה :)

פורסם (נערך)

מנסיון אישי שלי אני מאוד מתחבר לפוסט הזה אבל אני הייתי מוסיף מסקנה נוספת למשפחות עם יותר מרכב אחד בבית.

פעמים רבות הרכב הראשון הוא הרכב החדש והבטיחותי והרכב השני ישן וקטן יותר.

מי שנוסע עם הילדים צריך לנסוע עם הרכב החדש והבטיחותי יותר.

אצלנו בעבודה מאוד מקובל שבעלי הרכב הצמוד מגיעים איתו לעבודה (בגלל המרחק) ולבן הזוג שנוסע מרחקים קצרים יחסית קונים רכב ישן וקטן יותר כדי לחסוך בעלויות, למרות שהוא

זה שנוסע עם הילדים.

ההחלטה שלי להשאיר לאשתי את רכב החברה הגדול, החדש והבטוח למרות שאני נוסע

מרחק של פי 4 ממנה כל יום, השתלמה מאוד בתאונה האחרונה שעברו אשתי והילדים.

עריכה אחרונה על ידי banji man

S60 Rdesign

פורסם

ההחלטה שלי להשאיר לאשתי את רכב החברה הגדול, החדש והבטוח למרות שאני נוסע

מרחק של פי 4 ממנה כל יום, השתלמה מאוד בתאונה האחרונה שעברו אשתי והילדים.

חכם נכון ומציל חיים.

• תוכן חדש...