Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3275 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מטפל במורשה טוב ואמין (לא של היבואן אלא מורשה יבואן). בדקתי בעבר גם הצעות מחיר ממוסכים אחרים וההפרשים לטיפול מקביל לא היו גבוהים. בבלמים משתמשים בתחליפיים טובים (בכל מקרה אני לכ משתמש ברפידות סיניות לא משנה באיזה אוטו ומי מתקין) וגם בשאר תמיד יש אופציה לתחליפי. התוצאה היא מגאן 2 שעשתה 180,000 קילומטר בלי שום תקלה משביתה (הלך בה נגד מהירויות של בקרת אקלים ועוד 2 תקלות שאני לא זוכר אבל הגעתי למוסך בנסיעה ובזמני החופשי בלי לחץ).

לי שווה לשלם קצת יותר למוסך הזה לא בגלל שהוא מורשה אלא בגלל שהוא מקצועי ומכיר את הרכב שלי על בוריו. לא מוכן לאלתורים ברכבים שלי במיוחד כשאנחנו מדברים על טיפול בשנה ועל הפרשים של מיכל דלק אחד או שניים שזה זניצ בעלויות האחזקה הכלליות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

זה גם הכל עניין של זמינות המידע וחלפים.

בסיטרואן אני יודע בדיוק איזה חלפים אני צריך ואיפה להשיג אותם.

לאומת זאת יש לי פחות גישה לחלפים של רנו או קיה. לכן בקיה אני החלפתי בלמים במורשה בעלות 3000 שקל בלי לחשוב.

בסיטרואן קניתי לבד ועלה לי קצת פחות, אבל הרבה פחות ממוסכי יבואן עם חלפים משופרים ברמה הרבה יותר גבוהה מהמקורי.

פורסם

ישנם כאן הרבה דעות לכאן ולכאן. כמי שטיפל ברכבים שהיו לו גם במורשה יבואן וגם במוסך כללי וגם אצל מכונאי מתחת לבית זו דעתי: המוסכים מורשה היבואן יקרים משמעותית מהאפשרויות האחרות. בטיפול האחרון שעשיתי לרכב רכשתי את החלפים לבד. דאגתי שהם יהיו מאיכות טובה , חלקם מקוריים והחלפתי פילטר אויר+מזגן+סולר לבד, שאר הדברים (שמנים+ רפידות) במוסך כללי. חסכתי כ 1500 שקל לעומת מצב בו הייתי עושה את הטיפול במוסך מורשה יבואן. כמו כן חסכתי כ 5 או 6 שעות של ייבוש בהמתנה במוסך המורשה, שלצערי מוצף באנשים שבאים לשם יום יום לבצע טיפולים שוטפים, או טיפול בתקלות ויוצאים בסוף היום עם חור גדול מאוד בכיס. בכל הקשור למקצועיות ואיכות הטיפול ברכב, הטיפול היותר טוב נעשה לדעתי ע"י אותם אנשים המטפלים ברכב לבד. אין הבדל מהותי באיכות טיפולים שוטפים בין מוסך מורשה למוסך כללי. בכל מה שקשור להשפעה על מחיר הרכב כשמוכרים אותו, זה מאוד תלוי אחרי כמה שנים מוכרים אותו. אם מוכרים אחרי שנתיים שלוש, מין הסתם לטיפול במוסך מורשה תהיה יותר השפעה על הקונה. אם מוכרים אחרי 10 שנים, אין לזה שום חשיבות וממילא מחיר הרכב לא יהיה כזה יקר ובדיקה לפני קניה תתן את התמונה לגבי הרכב והיא זו שתשפיע ותכריע את גורל המכירה.

פורסם (נערך)
אם מוכרים אחרי שנתיים שלוש, מין הסתם לטיפול במוסך מורשה תהיה יותר השפעה על הקונה. אם מוכרים אחרי 10 שנים, אין לזה שום חשיבות וממילא מחיר הרכב לא יהיה כזה יקר ובדיקה לפני קניה תתן את התמונה לגבי הרכב והיא זו שתשפיע ותכריע את גורל המכירה.

כאן אני מתקשה להסכים איתך.

קח דוגמא אמיתית, יש לנו בבית מאזדה 3 בת שבע שנים, יד ראשונה שטופלה רק במורשה עם ספר טיפולים מסודר.

אתה רוצה להגיד לי שאילו היית קונה פוטנציאלי לרכב, זה לא היה משנה לך? קשה לי להאמין.

עריכה אחרונה על ידי dorki
פורסם

כל מגרש ליסינג יציג לך היסטוריית טיפולים מסודרת אם רק תבקש. כקונה , לא חשוב לי טיפול במוסך היבואן. חשוב לי תדירות הטיפולים

פורסם
כאן אני מתקשה להסכים איתך.

קח דוגמא אמיתית, יש לנו בבית מאזדה 3 בת שבע שנים, יד ראשונה שטופלה רק במורשה עם ספר טיפולים מסודר.

אתה רוצה להגיד לי שאילו היית קונה פוטנציאלי לרכב, זה לא היה משנה לך? קשה לי להאמין.

אם אתה שואל אותי כקונה פוטנציאלי לשני רכבים שיש להם היסטורית טיפולים מסודרת, אחד במורשה ואחד במוסך כללי - זה לא ישנה לי. הרכב שלך בעוד 3 שנים יהיה שווה במחירון 23,000. בפועל זה וודאי פחות מ20,000. אם הרכב יוצא טוב בבדיקה זה אומר שטופל כראוי, אם לא אז או שלא יימכר או שהמחיר ייקח בחשבון תיקון הליקויים שיתגלו. במחירים כאלו היחיד שמפסיד הוא זה שטיפל ברכב כל השנים במוסך מורשה ושילם פי 2 מי שטיפל במוסך כללי.

פורסם
כל מגרש ליסינג יציג לך היסטוריית טיפולים מסודרת אם רק תבקש. כקונה , לא חשוב לי טיפול במוסך היבואן. חשוב לי תדירות הטיפולים

אל תאמין לכל נייר שמציגים לך, זה מה שיש לי להגיד.

פורסם (נערך)

מספרים: 1000 שח רכיבים במורשה, 500 בחלקי חילוף ועוד מע''מ שמעלה את ההפרש.

עבודה עוד כ300 ועוד מע''מ במורשה, במוסך כללי 150 ועוד מע''מ

גולף 2015, עם 45K ק"מ, החלפה ראשונה. הנה המספרים (כולל מע"מ) במוסך מורשה יבואן.

רפידות קדמיות - 580 ש"ח

עבודה - 218 ש"ח

סה"כ - 798 ש"ח

אני לא רואה למה כדאי לי להפסיד כ-3 שעות עבודה כדי ללכת להחליף רפידות במוסך נפרד.

brakes_champion.jpg

עריכה אחרונה על ידי pasat04

• תוכן חדש...