Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7785 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום, אני קצת חדש בעינייני מכוניות ובפורום בפרט.

למרות שהבעיה נפוצה, לא הצלחתי למצוא שום דבר שעונה לשאלה שלי בחיפוש בפורום.

בקיצור, יש לי פונטו 97 עם נעילה מרכזית ואזעקה - האזעקה מנותקת כרגע. בזמן נסיעה, בלי חוקיות נראית לעין, כל הדלתות ננעלות, ולפעמים גם נפתחות, ולעיתים זה יכול להסגר ולהפתח ברצף.

לפעמים לא ניתן לפתוח את הדלת כי ברגע שפותחים את הדלת היא ננעלת שוב, אם אני "נלחם" עם הדלת הנעילה מרכזית מתייאשת ומנתקת את הנעילה מרכזית למשך כמה דקות.

מה לעשות? אני לא בטוח שהמוסכניק המקומי יידע מה לעשות, יש לי הרגשה שהוא רק יחמיר את המצב, שאגב אפשר לחיות איתו.

בתודה מראש לכל תגובה

פורסם

שתי אפשרויות שעולות לי בראש בשליפה :

1. האזעקה לא מנותקת לחלוטין , אלא רק הצופר.אחד המגעים שם השתגע ולכן המערכת מקבלת פיקוד שגוי כל הזמן.

2. אם אכן ניטרלו לגמרי את המערכת - כנראה שניתקו את החיבורים על צמת החשמל שהולכת אל מתגי חלונות החשמל. יכול להיות שבידדו את מקום החיבור בעזרת איזוליר בנד שזז ממקומו.

כעת יש מגע חשוף כלשהו במערכת שנוגע בגוף הרכב ומשגע את המערכת.

גש למתקין אזעקות נורמלי. מאיזה איזור אתה ? אולי ניתן להמליץ .

פורסם

גם לי זה קורה בפונטו 2002.

יש קטע בזווית של הדלת שהיא נסגרת אז האוטו ננעל וחוזר ונפתח (אני מדבר עם הכפתורים שיורדים ועולים).

וגם לפעמים באמצע נסיעה שהאוטו מתטלטל אז הכפתורים ננעלים , וגם שיוצאים מהאוטו אז הוא ננעל לבד לפעמים , פעם אחת זה קרה לי שהמפתחות היו בסוויץ ויצאתי שניה החוצה סגרתי את הדלת והאזעקה נעלה לי את האוטו ונשארתי בחוץ , למזלי היו לי מפתחות רזרבים בבית ונאלצתי להביא אותם מהבית .

בקיצור השאלה שלי היא האם יש לזה פיתרון ?

פורסם

דבר ראשון, תודה על התגובה המהירה.

בקשר לאזעקה - ניתקתי אותה עם המפתח הקטן של האזעקה, זה מספיק?

דבר שלישי, ירושלים.

משום מה נדמה לי שזה לא ממש קשור לאזעקה אלא דווקא למשהו בדלת, אבל זאת רק תחושת בטן, אני לא ממש מכונאי רכב, אבל אולי יכול להיות שאחד המגעים באיזה בקר שאחראי על אות של "נעילה" רופף.

ושוב, תודה

פורסם

המפתח מנטרל את הצופר , לא את האזעקה.

בהנחה שהאזעקה נועלת גם את הדלתות , הייתי חושד בה קודם כל , כי זוהי תוספת על המערכת המקורית , שמבוצעת באופן חובבני אצל הרבה מתקינים , וגורמת לתקלות רבות.

אם ההתקנה באחריות כלשהי - זה הזמן לחזור אל המתקין.

אם אתה מגיע לאיזור מודיעין , יש מתקין שאני ממליץ עליו (ה"פ) . אם לא - חכה לעוד המלצות.

פורסם

אני משער שמדובר הנעילת דלתות מקורית של פיאט.

במע' זאת 2 הדלתות הקדמיות משגרות פקודת הפעלה לפתיחה או סגירת כל הדלתות וזאת ע"י נועל הדלת הקד' שיש בו מתג קורא מצב.

אחד מנועלי הדלתות הקדמיות לא תקין ומשגר פקודה הפוכה לפעמים. כשנוצרת הפעלה מהירה ורצופה של נעילה/פתיחה יש ביחידת בקרת המע' כעין נתיך טרמי המנתק את המע' עד להתקררותה ואז היא פועלת שוב.

לצורכי אבחון ותקון, רצוי לגשת למוסך מורשה היבואן המכיר את המכונית ומערכותיה.

מאיזה ישוב אתה בארץ?.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

רפי - תודה על ההתייחסות, והמקצועיות. אם אני מבין אותך נכון, כל מוסך מורשה של פיאט יוכל לטפל בבעיה? כמה אתה מעריך שטיפול כזה צריך לעלות? אגב, כמו שהזכרתי, אני מירושלים

תודה

פורסם

בירושלים פנה למוסך "קולבי גלגל" (מורשה פיאט), דרך בית לחם 142,

טל' 02-6738641 ובקש את בני ברינה או שוטה.

לגבי מחיר איני יודע והבעיה היא לאתר איזה דלת קד' גורמת לתקלה.

נא עדכן תוצאות.

בברכה - רפי לין :-)

• תוכן חדש...