Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החזר מס בגין תרומה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3362 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

שאלה לגבי תרומה והחזרי מס:

זה נכון שאם מישהו תורם סכום - בואו נאמר מספר עגול של 10K, כמה הוא זכאי לקבל החזרי מס ?

אני מדבר על תרומה למוסד שנותן קבלה עם הסעיף הזה שכתוב בו סעיף 46

אשמח אם תאירו את עיניי גם איך לעשות זאת (במקרה שהתורם שכיר במשכורת חודשית קבועה)

תודה

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

מעל תרומה כוללת של 180 ש''ח זכאים להחזר.

ההחזר הינו 35%,מגישים את הקבלה וטופס 106 למס הכנסה על שנה קודמת.

פורסם

הוא זכאי ל35% זיכוי -3500 שח בדוגמה שלך

מה לעשות: ללכת לפקיד השומה שאתה משויך אליו עם תלוש משכורת והקבלה המקורית, למלא טופס בקשה, להכין הרבה חומר קריאה. אתה נכנס אליו והוא לוקח את כל המסמכים ושולח אליך הביתה אישור מתאים

את האישור אתה נותן להנהלת החשבונות והם ישלמו לך את הכסף במשכורת הבאה.

אם נגמרה השנה או העבודה אתה יכול להגיש דוח שנתי ולבקש החזר.

פורסם (נערך)

הבנתי - תודה.

שאלת הבנה כללית:

כשהגוף הנתרם מקבל את התרומה והוא מגיש קבלה - האם הוא משלם מס על התרומה שקיבל?

שאלה נוספת:

אם מישהו תורם במשך שנים כל חודש סכום קטן בהו"ק בנקאית ובנוסף תורם סכום חד פעמי, האם כבר אפשר לבקש על הכל?

ארמגדון - איך אפשר לאתר את פקיד השומה שלי? האם בעיר מגוריי?

עריכה אחרונה על ידי rafi_vk
התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שלום,

יצאתי כבר מבולבל,

מישהו יכול להסביר לי בבקשה אודות התהליך? אני ממש לא מבין בתחום הזה.

האם אני מקבל את ההחזר עם הגשת הדו"ח? או בסוף שנה?

האם חייב לגשת פיסית למ"ה או שאפשר באינטרנט?

ומה להביא? כל אחד אומר לי משהו אחר.

יש את הקבלה על התרומה, מה עוד צריך?

פורסם

אני יכול לתאר את התהליך במקום עבודה שלי, מקווה שיעזור.

1. אתה תורם.

2. ממלא הצהרה שתרמת, ומגיש קבלה מקורית של התרומה לחשבת שכר.

3. מדפיס אישור עמותה לפי סעיף 46 מאתר מס הכנסה.

4. אם אני זוכר נכון, בתלוש הבא מקבלים החזר מס.

כל זה נכון עבור תרומה מאותה שנת מס. עבור תרומות משנים קודמות הבקשת החזר היא למס הכנסה. בנוסף, בכדי לקבל החזרי מס צריך מינימום תרומות של 180 ש"ח בשנה.

פורסם

תבדיל בין 2 מקרים:

- אם אתה נמצא באמצע שנה, אתה תקבל את ההחזר במשכורת הבאה אחרי שיש לך אישור ביד ונתת אותו למחלקת שכר.

- אם נגמרה השנה אתה מגיש דוח שנתי מקוצר ותוך חודשיים עד שנתיים יחזירו לך את הכסף ישירות לבנק

אתה צריך לתת את הקבלה פיסית למס הכנסה, אז אי אפשר לעשות את זה באינטרנט (מסתבר שיש מקומות עבודה שאם תתן להם את הקבלה והטופס המתאים זה מספיק להם, אצלי אמרו להביא אישור ממס הכנסה)

מה להביא למס הכנסה כדי לקבל זיכוי על תרומה באמצע שנה:

קבלה פיסית

תלוש משכורת

טופס 116

פורסם (נערך)
אני יכול לתאר את התהליך במקום עבודה שלי, מקווה שיעזור.

1. אתה תורם.

2. ממלא הצהרה שתרמת, ומגיש קבלה מקורית של התרומה לחשבת שכר.

3. מדפיס אישור עמותה לפי סעיף 46 מאתר מס הכנסה.

4. אם אני זוכר נכון, בתלוש הבא מקבלים החזר מס.

כל זה נכון עבור תרומה מאותה שנת מס. עבור תרומות משנים קודמות הבקשת החזר היא למס הכנסה. בנוסף, בכדי לקבל החזרי מס צריך מינימום תרומות של 180 ש"ח בשנה.

מבירור עם מקום העבודה לא ניתן לעשות דרכם אלא ישירות מול מ"ה.

ארמגדון, תודה.

מה לגבי הגשת דו"ח לתרומות משנים קודמות?

האם זה דו"ח בנפרד ?

אגב, צריך טופס 116 בגין שנת 2016?,נכון?

תודה

עריכה אחרונה על ידי rafi_vk

פורסם

לשנים קודמות - דוח מקוצר 0135 (אם אינך חייב להגיש דוח מלא) לכל שנה בנפרד

ביחד עם כל הזבל שמצורף אליו, למשל 106 שנתי מהמעסיק והקבלה המקורית

• תוכן חדש...