Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מנוע טורבו קטן נפח יחזיק משהו כמו 150Kק"מ.

השקפה זה אחלה, אבל בשטח מסתובבים רכבים עם מנועי 1.2 טורבו שחצו מזמן את ה150K ועדיין נוסעים, שומו שמיים, על מנוע מקורי.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

מענין מה צריכת השמן שלהם?

מנוע שמתבלה זה לא בום וגמרנו. יש השלכות לבלאי אם לא נשבר משהו בדרך.

ספציפית לגבי אותם 1.2 שהגיעו לקילומטרז' כזה, המנועים מסדרה הזאת שלא הלך להם טיימינג, כמה החליפו את המנגנון?

זה לא שלא קיימים מנועים קטני נפח שלא מסוגלים להחזיק בתנאים מסויימים קילומטרז' מכובד. אבל ספציפית, ה1.2 הזה לא דוגמא טובה.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

החלפת מותחן הטיימינג נעשתה כחלק מRecall בק"מ נמוך בהרבה ואין קשר בינה לבין הנפח או הטורבו. מעבר לזה מדובר במנוע אמין יחסית. צריכת שמן גבוה נפוצה יותר במנועי 1.8 הגדולים יותר.

הרכב שלי עבר 115K ואין צריכת שמן כלל. גם ברכבים אחרים של מכרים אין צריכה בק"מ גבוה משמעותית.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

בסוף יוני נסענו לחגוג 120 שנים לסקודה. סיפרנו על זה בכתבה הזו:

http://www.carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/2561/חדשות/סקודה--120-שנות-ייחוד

במהלך הביקור עשיתי סיבוב קצר בגרסת ה-1.0 ליטר שלושה צילינדרים, זה ציטוט מתוך הכתבה הזו:

״הגרסה המעניינת יותר הייתה זו עם מנוע ה-1.0 ליטר עם תיבת הילוכים ידנית. אני אומר כבר מראש – נכון לעכשיו לא ברור בכלל אם הגרסה הזו תזכה להגיע לישראל. מה שכן, זוכרים איך פעם אנשים אמרו "מה, מנוע 1,400 סמ"ק במשפחתית? זה לא יסחב" ואחר כך אמרו "מה, מנוע 1,200 סמ"ק במשפחתית? זה לא יסחב" – אז תתכוננו לשמוע את זה שוב. אבל צריך לנהוג בה כדי להבין עד כמה הם שוב טועים. התזכורת היחידה לנפח היא שאת הקצב האמיתי הוא תופס רק מעל ל-2,200 סל"ד והתזכורת היחידה שאלו שלושה צילינדרים הם בצליל המנוע תחת עומס כבד. מלבד אלו מדובר ביחידת כוח שקטה, זריזה נעימה מאוד ואפילו די גמישה. 115 כ"ס היא מפיקה כאן לעומת 110 ב-1.2 ליטר ו-20.4 קג"מ (לעומת 17.8) – אם כי המספרים משקפים את התחושה – הרצועה היעילה שלו היא בין 2,000 ל-3,500 סל"ד. מלבד המנוע סיפרו לנו על עדכון רמות האבזור כולל טעינה אלחוטית לנייד ברמות הגימור סטייל ואמבישן, חישוקי 17 אינץ' ואת הבולמים האדפטיביים בגרסאות מעל ל-150 כ"ס. שוב, מהיבואנית נמסר כי לא ידוע על סיכוי ומועד הגעת הנ"ל לישראל״.

Sent from my iPhone using Tapatalk

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

עיצוב אף פעם לא היה הצד החזק של סקודה וגם מתיחת הפנים הזאת לא ממש משפרת את המצב.

מנגד ההוזלה במחיר רק מחזקת את מעמדה של האוקטביה כרכב המשפחתי הפרקטי והמשתלם ביותר, עם מרחב פנימי עצום, תא מטען שלא נגמר בפרקטיות מקסימלית ובנוסף, שילוב מעולה של גיר ומנוע שנותנים הרבה הנאה גם ברמת הכניסה.

אז אולי יש לה קצת פחות גימיקים וגאדגטים מחלק מהמתחרות, אבל ב-money time האמיתי קשה להתחרות בה ולא פלא שהפכה ללהיט החם של שוק הליסינג.

פורסם

מעניין אם פתרו בדגם הזה את מכסה תא מטען שלא מאפשר הרכבת מנשא אופניים. לא השאירו חריץ לתפוס עם הווים.

אני מכיר כאלה שויתרו על הרכב בגלל זה.

פורסם
לא הבנתי למה כולם חושבים שאין 1.8 בליסינג ? יש ולא רק שיש ,הביקוש מטורף !! אנשים עומדים בתור ומוכנים להתעכב עם הרכב הישן רק בשביל לקבל את ה 1.8 ....

יאללה שתגיע הליסינג שלי ... הזמנתי 1.8 ריפוד בהיר , משום מה הצבע היחיד שהיה זה כסף :evil:

בנתיים קיבלתי רכב זמני: הונדה אקורד היברידית ליסינג :lol:.

פורסם

מה יתרונות ה1.8 על ה1.4?

(צבע כסף דווקא הגיוני, לסמל את הכסף שהשיטה הזו של ליסינג שודדת מהאזרחים הפרטיים :-) )

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
מעניין אם פתרו בדגם הזה את מכסה תא מטען שלא מאפשר הרכבת מנשא אופניים. לא השאירו חריץ לתפוס עם הווים.

אני מכיר כאלה שויתרו על הרכב בגלל זה.

מה אני מפספס?

הרכבתי מתקן מספר פעמים...

Sent from my iPhone using Tapatalk

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם
מה יתרונות ה1.8 על ה1.4?

עשיתי נסיעת מבחן על שתיהן , אבל בהפרש של שבוע ...

אכן לא הרגשתי הבדל גדול בביצועים , אבל הנסיעה ב 1.8 הרבה יותר נינוחה ונעימה (אני נוסע ~48K בשנה), המנוע שקט יותר במעלה הסל"ד ונעים יותר.

ב 1.4 אתה מרגיש שהמנוע עובד קשה כשלוחצים עליו , יש לו גם צליל לא נעים בהמעלה הסל"ד .

לגבי המתלה הרב חיבורי , לא הצלחתי להבחין בהבדל כל שהוא שניתן להרגיש (בכל זאת, שבוע אחרי הנסיעה ב 1.4 ...)

ההבדל בליסינג ביניהן מסתכם ב 200 ש"ח נטו בחודש (שתי הגרסאות ברמת הגימור הגבוהה)

פורסם

פשוט מכוערת בעיני.

Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

• תוכן חדש...