Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3345 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רק לי מפריע העניין של מנוע 1.0?

כן, אני יודע שמדובר בשלב הבא באבולוציה של המכוניות, אבל עדיין קשה לתפוס שרכב על מימדים כאלה מסתפק במנוע צנום...

.We apologise for the inconvenience

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

כנראה שכן.אם מיטב המהנדסים בסקודה חשבו שזה רעיון טוב לצוות את האוקטביה עם מנוע כזה, זה לא כי הם החליטו סתם ככה.

הייתה לי אוקטביה שנת 2012 עם המנוע 1.2ל' 105 כ"ס ואני יכול להגיד לך שזה מספיק בהחלט לשימושים יומיומיים של 95% מהאוכלוסיה, בטח ובטח עכשיו שהוא עם 10כ"ס יותר.

עריכה אחרונה על ידי mIkE_LiToRiS

"חבל שאי אפשר לעשות ריקול לבני אדם. יש כמה אנשים שהייתי מחזיר לכ**שלאמאשלהם". GB

פורסם
באוקטביה יש הרבה יותר מקום מאשר בלאון בתא המטען האחורי אחרי הורדת המגש... הפירנאי שלי יושב שם, ויש מקום לעוד אחד אם מאוד רוצים.

הייתי שמח אם תוכל להעלות תמונה כדי שאראה כיצד זה אפשרי. תודה!

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

זו האוקטביה:

bootspace-large.png

וזה הליאון:

seat-leon-hatchback-2014-boot-open-static.jpg?itok=TLv9gtll

אני לא מבין איך בכלל אפשר להשוות. זה הבדל עצום.

אם עדיין לא מובן, אני יכול להעלות את הכלב לרכב בערב ולצלם, אבל אני חושב שתמונות תא המטען מדברות בעד עצמן.

לאוקטביה תא המטען השימושי ביותר בקטגוריה.

פורסם

אם אתה מתעקש אנסה לארגן לך בערב או מחר בבוקר.

אבל לאור התמונות של תאי המטען אני לא מבין איך אפשר לחשוב שיש יותר מקום לכלבים בליאון מאשר באוקטביה.

פורסם
כנראה שכן.אם מיטב המהנדסים בסקודה חשבו שזה רעיון טוב לצוות את האוקטביה עם מנוע כזה, זה לא כי הם החליטו סתם ככה.

הייתה לי אוקטביה שנת 2012 עם המנוע 1.2ל' 105 כ"ס ואני יכול להגיד לך שזה מספיק בהחלט לשימושים יומיומיים של 95% מהאוכלוסיה, בטח ובטח עכשיו שהוא עם 10כ"ס יותר.

לגבי ה"מיטב המהנדסים בסקודה", אני חושב שקצת הגזמנת. את הרכבים האלו בונים על פלטפורמה מודולארית MQB שפיתח קונצרן פולקסווגן עבור כל הרכבים הפופולאריים שלהם (חוץ מהרכבים לפלח שוק עליון עם מנוע שמותקן לאורך). היתרון של הפלטפורמה הזאת, זה יכולת כמו מלגו לייצר דגמים חדשים עם זמני פיתוח מינימליים. פשוט לוקחים את המכלולים שרלוונטיים ומתקינים (כולל מנועים, גירים, מתלים, ושאר מערכות). כל המכלולים זמינים עבור כל הדגמים (עם מנוע לרוחב) של הקונצרן. הפלטפורמה מאפשרת רוחב שונה, בסיס גלגלים שונה, אורך שונה לפני ואחרי הסרנים. יש מספר מידות קבועות וזהו.

המנוע מספיק לא בגלל כוחות סוס, אלא בגלל מומנט וזמינות שלו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

נו באמת צביפר, אתה באמת חושב שקונצרן ענק כמו פולקסווגן, להזכירך - מקום ראשון בעולם - ישחרר רכיב הנעה משמעותי לא אפוי שלא יכול לעמוד בעומסים שיופעלו עליו באופי שימוש יומיומי והגיוני?

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

כמו שאין סיכוי שקונצרן כזה ישים רכיב הנעה משמעותי כמו גיר לא אפוי שיכול לא לעמוד בעומסים שיופעלו עליו באופי שימוש יומיומי והגיוני. :lol:

פורסם

מה שתיקנו זה את התקלות לחודש פברואר. החודש יופיעו תקלות חדשות כבר :-P

"חבל שאי אפשר לעשות ריקול לבני אדם. יש כמה אנשים שהייתי מחזיר לכ**שלאמאשלהם". GB

פורסם
לגבי ה"מיטב המהנדסים בסקודה", אני חושב שקצת הגזמנת. את הרכבים האלו בונים על פלטפורמה מודולארית MQB שפיתח קונצרן פולקסווגן עבור כל הרכבים הפופולאריים שלהם (חוץ מהרכבים לפלח שוק עליון עם מנוע שמותקן לאורך). היתרון של הפלטפורמה הזאת, זה יכולת כמו מלגו לייצר דגמים חדשים עם זמני פיתוח מינימליים. פשוט לוקחים את המכלולים שרלוונטיים ומתקינים (כולל מנועים, גירים, מתלים, ושאר מערכות). כל המכלולים זמינים עבור כל הדגמים (עם מנוע לרוחב) של הקונצרן. הפלטפורמה מאפשרת רוחב שונה, בסיס גלגלים שונה, אורך שונה לפני ואחרי הסרנים. יש מספר מידות קבועות וזהו.

המנוע מספיק לא בגלל כוחות סוס, אלא בגלל מומנט וזמינות שלו.

בסדר נו, לא מיטב המהנדסים. המהנדסים שהיו אחראים על הרכב הזה קבעו שלמרות הגודל והמשקל של הסקודה, המנוע הזה יכול לספק צרכי ניוד בסיסיים של 95% מהאוכלוסיה, גם מבחינת כח גם מבחינת מומנט.

פורסם
לא שאני כרגע מתלבט בין הרכבים האלה, אבל אני כנראה טיפש. משלל סיבות: אני מעדיף רכב עם 5 דלתות, אני מעדיף רכב קומפקטי יותר, יש לי רק 2 ילדים, באוקטביה אין מקום מאחור (בתא המטען) לכלבה שלי אם אני רוצה שהיא תחיה עד סוף הנסיעה וסטיישן אני לא רוצה/צריך/חושב שנראית טוב (וואטאבר), אה - וגם החניה בבניין שבו אני עובד קצת צפופה למימדי הרכב. מספיק טיפש?

הבחור מעלי דיבר על אבזור, להעדיף את הלאון רק כי היא מאובזרת יותר על פני נוחות נסיעה,מרווח פנים ותא מטען לדעתי זה אבסורד.

אני רחוק כרגע מלהיות אבא, אבל בא לי רכב שאוכל לשים את המושבים לילדים מבלי להתאמץ יותר מדי,שיהיה מקום גם ליושבים גדולים יותר וגם שהקניות ביחד עם העגלה תכנס ללא כל בעיה ועדיין ישאר לי ים מקום (590 ליטר כן?).

ואל תהיה קטנוני תכנס איתי למקום החנייה אצלך בעבודה. אני הייתי כללי בדברי, ואם אתה רוצה לבחור בליאון שיבושם לך.

פורסם
נו באמת צביפר, אתה באמת חושב שקונצרן ענק כמו פולקסווגן, להזכירך - מקום ראשון בעולם - ישחרר רכיב הנעה משמעותי לא אפוי שלא יכול לעמוד בעומסים שיופעלו עליו באופי שימוש יומיומי והגיוני?

אפוי כמו שצריך, אבל הנהגים מטגנים אותו עם שמן זית וזעתר, שמים גם חומוס, זה מה שגורם לריחות לואי מהמצמדים :lol:.

המהנדסים שהיו אחראים על הרכב הזה קבעו שלמרות הגודל והמשקל של הסקודה, המנוע הזה יכול לספק צרכי ניוד בסיסיים של 95% מהאוכלוסיה, גם מבחינת כח גם מבחינת מומנט.

המשקל של הרכב הזה קל יחסית לגודל, היא לא הרבה יותר כבדה מאוקטביה MK1. המשקל בסביבות 1230ק"ג+- תלוי מדגם. להזכירך MK1 על משקל הזה עבדה גם עם מנוע 1.4 כ75 סוסים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אם אתה מתעקש אנסה לארגן לך בערב או מחר בבוקר.

אבל לאור התמונות של תאי המטען אני לא מבין איך אפשר לחשוב שיש יותר מקום לכלבים בליאון מאשר באוקטביה.

לא אמרתי שיש יותר מקום - אמרתי שיותר קל לנשום שם. אני אשמח לראות כיצד נראה תא המטען שלך כשאתה מסיר את המגש האחורי, בהתחשב בשפוע של דלת תא המטען, שכידוע אינה אנכית כמו ברכבי חמש דלתות. זה הכל.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...