Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3343 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הבחור מעלי דיבר על אבזור, להעדיף את הלאון רק כי היא מאובזרת יותר על פני נוחות נסיעה,מרווח פנים ותא מטען לדעתי זה אבסורד.

אני רחוק כרגע מלהיות אבא, אבל בא לי רכב שאוכל לשים את המושבים לילדים מבלי להתאמץ יותר מדי,שיהיה מקום גם ליושבים גדולים יותר וגם שהקניות ביחד עם העגלה תכנס ללא כל בעיה ועדיין ישאר לי ים מקום (590 ליטר כן?).

ואל תהיה קטנוני תכנס איתי למקום החנייה אצלך בעבודה. אני הייתי כללי בדברי, ואם אתה רוצה לבחור בליאון שיבושם לך.

אני לא בוחר בשום דבר, רק אמרתי שבחירה שונה ממנה שנראה לך, ממקומ המרוחק לפי מה שכתבת בעצמך, היא לאו דווקא מטופשת. ואגב, עם שני ילדים אין בעיה בלאון/גולף ודומיהן. גם כשנוסעים לסופ"ש.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אפוי כמו שצריך, אבל הנהגים מטגנים אותו עם שמן זית וזעתר, שמים גם חומוס, זה מה שגורם לריחות לואי מהמצמדים :lol:.

המשקל של הרכב הזה קל יחסית לגודל, היא לא הרבה יותר כבדה מאוקטביה MK1. המשקל בסביבות 1230ק"ג+- תלוי מדגם. להזכירך MK1 על משקל הזה עבדה גם עם מנוע 1.4 כ75 סוסים.

אתה רק מחזק את מה שאני טוען (115 כ"ס זה אחלה ובהחלט מספיק ליום יום).

"חבל שאי אפשר לעשות ריקול לבני אדם. יש כמה אנשים שהייתי מחזיר לכ**שלאמאשלהם". GB

פורסם
לא אמרתי שיש יותר מקום - אמרתי שיותר קל לנשום שם. אני אשמח לראות כיצד נראה תא המטען שלך כשאתה מסיר את המגש האחורי, בהתחשב בשפוע של דלת תא המטען, שכידוע אינה אנכית כמו ברכבי חמש דלתות. זה הכל.

סבבה, אצלם לך מחר.

פורסם
אתה רק מחזק את מה שאני טוען (115 כ"ס זה אחלה ובהחלט מספיק ליום יום).

אני לא רשמתי אם זה מספיק או לא מספיק.

בלי קשר לדיון של אוהדי מנועי טורבו קטנים, אני אישית לא מאמין בדאון סייזינג של מנוע ולא הייתי קונה טורבו קטן נפח (זה מקל עם שני קצוות), אבל זה רק אני ויש לי שיקולים אחרים בבחירת רכב. והייתה לי אוקטביה מדור האחרון.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אני לא בוחר בשום דבר, רק אמרתי שבחירה שונה ממנה שנראה לך, ממקומ המרוחק לפי מה שכתבת בעצמך, היא לאו דווקא מטופשת. ואגב, עם שני ילדים אין בעיה בלאון/גולף ודומיהן. גם כשנוסעים לסופ"ש.

ייתכן והדברים שאמרתי הוא מכללים מדי, על כך אני מצטער.

לכל אחד ההעדפות והדרישות שלו מהרכב.

פורסם
אני לא רשמתי אם זה מספיק או לא מספיק.

בלי קשר לדיון של אוהדי מנועי טורבו קטנים, אני אישית לא מאמין בדאון סייזינג של מנוע ולא הייתי קונה טורבו קטן נפח (זה מקל עם שני קצוות), אבל זה רק אני ויש לי שיקולים אחרים בבחירת רכב. והייתה לי אוקטביה מדור האחרון.

תוכל להסביר בבקשה למה התכוונת? למה מנוע קטן עם טורבו הוא לא טוב?

פורסם (נערך)

לפי ההשקפה שלי:

מנוע טורבו קטן נפח או מנוע טורבו שהוציאו ממנו הרבה מאוד כוח או בכלל מנוע שיחסית הוציאו הרבה כוח, זה בא על חשבון אריכות החיים (אלא אם כן מדובר על מנוע מחוזק במיוחד, שזה לא תמיד המצב במיין סטרים). אם מנוע אטמוספרי פשוט עם הזרקה רב נקודתית מחזיק בממוצע משהו כמו 300Kק"מ, מנוע טורבו קטן נפח יחזיק משהו כמו 150Kק"מ.

האם זה בעיה? למי שקונה רכב חדש ומחליף כל שנתיים~שלוש, כניראה זה לא בעיה, אלא אם כן הוא נוסע הרבה מאוד.

האם המנוע יהיה הדבר הראשון שיתקלקל ברכב משומש? לא בטוח, יש סיכוי שילכו מכלולים יקרים אחרים שכבר לא יהיה כלכלי לתקן.

הרכבים מראש לא נועדו להחזיק הרבה זמן, אצל חלק מהיצרנים הרכב מיועד להחזיק שנתיים~שלוש (תקופת האחריות) ואז היצרן תכנן שיזרקו את הרכב לגריטה ויקנו חדש. בפועל, במדינות עניות כמו אצלנו, ממשיכים להשתמש במוצרים יותר זמן ממה שהם תוכננו במקור.

היצרנים מתכננים באופן מאוד מדויק אורך חיים של חלקים, יודעים מתי מה בדיוק ילך. המטרה, היא לקנוס את מי שמחזיק את הרכב לאחר תום שירות המתוכנן, עד לרמה כזאת שבמועד מסויים כבר לא יהיה כלכלי לתקן. ככל שהרכב מכיל טכנולוגיות יותר אופנתיות וטרנדיות, ככה המועד הזה עלול לבוא מוקדם יותר וכמה שהוא מסובך יותר, ככה הקנס יהיה כבד יותר.

בסופו של דבר, מה שרוצה הלקוח זה כמה שיותר אופנה בכמה שפחות מחיר קניה. יש לזה מחיר אח"כ.

האם זה בעיה? עבור איכות הסביבה זה בעיה קשה מאוד. מייצרים מוצרים שמכילים הרבה חומרים קשים לעיבוד כדי לזרוק לפח. תרבות צרכנים הזאת תעלה לכולנו בסופו של דבר. אבל זו לא הנקודה.

הנקודה היא שאני רוצה לקחת רכב שאני סומך אליו ומכיוון שאני בוחן זאת מבחינה טכנית, אני רוצה פתרונות טכנולוגיית שמשכנעים אותי. אולי זה פסיכולוגי, אולי לא. לא באמת משנה. כל אחד שיבחר מה טוב לו.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
הרכבים מראש לא נועדו להחזיק הרבה זמן, אצל חלק מהיצרנים הרכב מיועד להחזיק שנתיים~שלוש (תקופת האחריות) ואז היצרן תכנן שיזרקו את הרכב לגריטה ויקנו חדש.

קצת הגזמת, לא?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

ענק! אחלה שיעור, מעולם לא חשבתי על הנקודה הזאת.

לדעתך טיפול ואחזקה נכונה של הרכב, לא יאריכו את חיי הרכב כנגד מה שהיצרן מנסה לעשות עם החלקים שהוא מתכנן להם אורך חיים צפוי מראש?

פורסם

הולך להיות מעניין. אתם יודעים מה קורה לגיר ( dq200 ) כשמעלים מומנט ?

אבל כמו שאמרו אני בטוח שהמהנדסים תיקנו את הגיר השנה.

פורסם

אז למה לעלות.

היצרן לא חייב להיות אחראי לשיפורים.

פורסם (נערך)

שי, אומנם שנתיים זה קיצוני, אבל יש רכבים שזה אורך האחריות שלהם ואחרי זמן הזה מתחילות בעיות, החל מבעיות קטנות שכדאי לסדר ועד לבעיות יותר גדולות שפחות כדאי לסדר ככל שהזמן עובר.

ענק! אחלה שיעור, מעולם לא חשבתי על הנקודה הזאת.

לדעתך טיפול ואחזקה נכונה של הרכב, לא יאריכו את חיי הרכב כנגד מה שהיצרן מנסה לעשות עם החלקים שהוא מתכנן להם אורך חיים צפוי מראש?

טיפול ואחזקה נכונים בהחלט יכולים לסיע במידה מסויימת. אבל השאלה מה נכון - הוראות יצרן או משהו אחר? במקרה של יצרנים מסויימים למשל, מרווחי הטיפולים יותר מידי ארוכים (זה מספיק טוב כדי שהרכב יחזיק תקופת האחריות), גירים שנחשבים אטומים לכל החיים ובפועל החלפת שמן יזומה הייתה מאריכה את הימים שלהם ועוד (בחלק מהגירים האלו אין אפילו גישה לפילטר). אני למשל מקדים את הטיפולים, מקפיד על השמן האיכותי ביותר, 10K זה גם לא מעט לשמן, מקדים החלפה של פילטר אויר (זה חלק כל כך קריטי ולא יקר).

בגלל תקנות זיהום אויר וחיסכון בדלק, חלק מהיצרנים מעלים טמפרטורת עבודה, מ90 לכיוון 110+. התוצאה גומיות, צינורות, אטמים מחזיקים פחות. בחלק מהמקרים ניתן להוריד את הטמפרטורה על ידי טרמוסטט שנפתח מוקדם יותר או עדכון תוכנה במחשב (ברכבים עם טרמוסטט חשמלי ו/או משאבת מים חשמלית).

עריכה אחרונה על ידי tzvipper
שגיאות כתיב

פורסם
והייתה לי אוקטביה מדור האחרון.

בטוח ששיתפת ופיקששתי. אבל מתי נפרדתם ומה הנסיבות?

• תוכן חדש...