Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3452 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש לך ציניות מוזרה. אתה כותב: דוקטור, פרופסור לכלכלה. פונה לבן אדם אחד, הציטוט של בן אדם אחר ובתגובה ערבוב של תשובות.

אולי באמת יש סיבה לדאוג? :wink:

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אין מה לעשות. הפורום עיניני מאוד ודי ממכר.

ותוך כדי עבודה, אני מפנה זמן לזה, וזה קורה.

בקשר לנושא הנדון, יש מציאות ועובדות, שלא ניתן להתעלם מהם.

פורסם

יוסי,

Ad hominen, מהשרשור השכן זה בדיוק עליך, בין אם התייחסת לחבר צביפר ובין אם תגובתך יועדה אלי. במקום להכפיש, אתה יכול לענות לגופו של עניין. מציע לקחת דוגמא מחבר הפורום נטקו ואוריו, דעותיהם שונות ומנוגדות לקונזנזוס, אך הדיון מאד ענייני ומכובד.

תראה, קשה לי להגיב לך, כי עשית כזה סלט בתגובה שלא ממש הבנתי (ואני לא היחיד) מה אתה רוצה או לא רוצה. מטפלים, קיה, רנו, מחיר, מכירות יותר גבוהות באירופה מאשר בישראל, סיטרואן מליסינג וכד':shock:

אני רק הבנתי (בתקווה), שאתה לא מרוצה שבאירופה לא קונים קאיה, וכאן לא קונים רנו, או שבכלל קונים דאצ'יה. אם יש לך מניות באחת מהחברות הנ"ל, אז העניין ברור, אחרת מה זה משנה? כל אחד קונה מה שהוא רואה לנכון, ומייחס חשיבות לתכונות שונות ברכב. אם אתה מעוניין להמשיך בדיון, תבהיר את הנקודה.

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם

אם הבנת או לא זה לא בעיה. לא מאשים אותך. כל אחד והיכולות שלו. זה בסדר.

כל אחד פותח דיון על מה שנראה לו. אחד זה על גז פלפל, השני על אנטנת "סנפיר" וכדומה. אצלי זה היה על מכירות רכבים אירופאים, מול ההיצע מהמזרח.

אני השתדלתי לענות לך ולנסות להבין לפי התגובות שלך את הכיוון.{רכבים אמינים,או לא, מוסר עבודה, ידע, תקלות, מחיר וכדומה}.

לא הצלחתי להבין את הכיוון שאתה חותר עם התשובות הללו. העיקר שאתה מבין את נושא הפתיחה, או את הכוונות בתשובות שאתה נותן.

ואם לבסוף שאלת "מה אני רוצה או לא רוצה", ובכן, ממך, כבר לא כל כך הרבה...חבר.

פורסם

ב-2016 נמכרו למעלה מ435000 מכוניות מתוצרת קיה שהם כ-2.9% מהשוק - לא המון אבל גם לא מעט.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

יוסי אביאל,

זאת כבר תשובה הגיונית ומסודרת. אני לא רוצה כלום ולא חותר לאף מקום. אם יש שאלות שמעניינות, באמת שאשמח לענות. פשוט מהסלט בפוסטים הקודמים באמת שלא הבנתי צה מעניין אותך, ומדוע אינך מרוצה.

הכל ברוח טובה.

אלפא, מעלה את הדופק

פורסם

הכל בסדר. גם בחלק מהשרשורים הקודמים, שאינם שייכים לנושא הנדון. למה לא מרוצה?

מלבד דבר "מינורי" שנקרא: יוקר המחייה.

אין מה לעשות נגד זה, מרגיז מאוד הרבה אנשים, למדנו לחיות עם זה וזהו.

אני פשוט מוציא את זה החוצה יותר מדי, יחסית לאחרים.

לפעמים בהגזמה.

פורסם
יוסי,

Ad hominen, מהשרשור השכן זה בדיוק עליך, בין אם התייחסת לחבר צביפר ובין אם תגובתך יועדה אלי. במקום להכפיש, אתה יכול לענות לגופו של עניין. מציע לקחת דוגמא מחבר הפורום נטקו ואוריו, דעותיהם שונות ומנוגדות לקונזנזוס, אך הדיון מאד ענייני ומכובד.

תראה, קשה לי להגיב לך, כי עשית כזה סלט בתגובה שלא ממש הבנתי (ואני לא היחיד) מה אתה רוצה או לא רוצה. מטפלים, קיה, רנו, מחיר, מכירות יותר גבוהות באירופה מאשר בישראל, סיטרואן מליסינג וכד':shock:

אני רק הבנתי (בתקווה), שאתה לא מרוצה שבאירופה לא קונים קאיה, וכאן לא קונים רנו, או שבכלל קונים דאצ'יה. אם יש לך מניות באחת מהחברות הנ"ל, אז העניין ברור, אחרת מה זה משנה? כל אחד קונה מה שהוא רואה לנכון, ומייחס חשיבות לתכונות שונות ברכב. אם אתה מעוניין להמשיך בדיון, תבהיר את הנקודה.

הענין הזה מאוד פשוט, או שהאירופאים משוחררים משום מה מהסטיגמות שלנו ואין להם בעיה "להסתפק" ברכב אירופאי, לא מהסיבות של איכות מוסכים ותחזוקה ו/או "פשטות ובסיסיות" של רכב יפני, כפי שטענת קודם, אלא מהסיבה הפרוזאית שאין באמת הבדל בין מכונית אירופאית לכזו מהמזרח, לא במורכבות של האוטו ומכלליו ובנובע גם לא באמינותו, או שהם טמבלים.

פורסם

אני לא חושב שהאירופאים טיפשים, ואין פה עניין של הסתפקות, רק לצורך ההשוואה, בגרמניה, סדרה 1, עולה בערך כמו גולף, שעולה קצת יותר ממגאן, ושלושתן עולות הרבה יותר מטויוטה אוריס, ועדיין בביקוריי האחרונים בגרמניה לא נתקלתי כמעט במותגים יפניים

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אין דין מדינה שבה יש תעשיית רכב (גרמניה, צרפת, איטליה וכו׳) למדינה שאין בה תעשיית רכב (פינלנד, דנמרק וכו׳).

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
אני לא חושב שהאירופאים טיפשים, ואין פה עניין של הסתפקות, רק לצורך ההשוואה, בגרמניה, סדרה 1, עולה בערך כמו גולף, שעולה קצת יותר ממגאן, ושלושתן עולות הרבה יותר מטויוטה אוריס, ועדיין בביקוריי האחרונים בגרמניה לא נתקלתי כמעט במותגים יפניים

נו אז אנחנו באותה סירה, גם לטעמי לאירופאים יש חושים צרכניים בריאים והשאלה אצלי בקצה הפוסט הקודם היתה יותר רטורית מכל דבר אחר. מסתבר שאנשים שם מעדיפים מכוניות על פי סולם עדיפויות שהמינוחים הידועים אצלנו כמו "יפני/קוריאני זה הכי אחי" ( בהשאלה כמובן, מקווה שהאנאלוגיה ברורה ), אינם בין שלביו.

פורסם

ביקרתי גם במדינות בהן אין ייצור של מכוניות, עדיין די דומה למה שהטבלה מספרת.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

רועי5,

האירופאים אנשים די מקובעים. כל דבר חדש לוקח לו זמן לתפוס שם. אני האדם האחרון שיגיד שקוריאני זה הכי אחי, אבל האמת, אני לא מבין את ההדיוט שקונה במחיר יותר גבוה טיגואן עם אמינות מאד מפוקפקת (אלא אם הוא מוכר ברגע שנגמרת האחריות) במקום קיה ספורטאג' לדוגמא, שמציעה בעצם אותו הדבר עם מכלולים מסורתיים ואמינים. יש גם את עניין העיתונות המוטה, לא זכור לי שמחוץ לפורומים היו דיבורים על האמינות הנמוכה של חלק מהיצרנים האירופאים. ככה שקונים שהם לא חובבי רכב, פשוט לא מודעים איזה מוצר בוסר דוחפים להם.

אלפא, מעלה את הדופק

פורסם

עוד פעם - קונים טיגואן TDI וגיר ידני. השילוב הזה נותן אמינות גבוהה וחיסכון בהוצאות דלק. אפילו טויוטה ורסו נמכרת באירופה עם מנוע דיזל של ב.מ.וו וגיר ידני כדי להיכנס לשוק האירופאי. אילו היה אפשר לקנות אותה בארץ, לא הייתי אפילו חושב על דגם אוטומטי בנזין .

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...