Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3216 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שואל כי יש רכב כזה שאני מתכנן לקנות. מבחינת הנתונים היבשים (יד, ק"מ וכו') הוא הכי טוב שמצאתי וכנראה גם שאוכל למצוא. הרכב נראה ונוסע מעולה, טיפולים בזמן במוסכי החברה וללא שיפורים כלל.

העניין הוא איך בכל זאת רכב שבן פחות מ6 שנים ושטופל היטב עובר שיפוץ לראש? מה הסיבה בכלל שרכב צריך שיפוץ ראש? ולדעתכם, מה עלולות להיות הבעיות ברכב טורבו מזדקן?

לגבי חיפוש אקזמפלר אחר, מדובר ברכב נדיר שאני מחפש המון זמן, ככה שאין ממש מצב ;-)

Volvo V40CC T3 Inscription 2019
Volvo S60 T5 R-Desing Plus 2015
Mazda 6 2.0L 2008
Mitsubishi Lancer Sportback 1.8L CVT 2011

פורסם

רכב בן 6 אינו רכב מזדקן.

יכול להיות מצב למשל,שבו נקרע צינור מים/התפוצץ רדיאטור והרכב התחמם ללא תשומת לב של הבעלים.אם יש חגורת טיימינג והיא נקרעה והתעקמו שסתומים גם זה יכול להוביל לנזק.

צריך להבין לעומק את הסיבה לביצוע התיקון לפני שבכלל חווים דעה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אם אתה רוצה עיצה רצינית, אתה צריך לספר באיזה רכב מדובר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לגבי חיפוש אקזמפלר אחר, מדובר ברכב נדיר שאני מחפש המון זמן, ככה שאין ממש מצב ;-)

לאור זאת התשובה היא כן. עצם כך שעבר שיפוץ ראש מנוע לא פוסלת אותו בצורה קטגורית. בטח אם מדובר ברכב נחשק ונדיר.

כמובן שצריך לקבל ביטוי במחיר ויש לעשות את המיטב להתחקות אחר הסיבה לתקלה וטיב התיקון.

כמו בכל רכב הייתי מתרחק מרכב שהמוכר החזיק אותו תקופה קצרה

פורסם
לאור זאת התשובה היא כן. עצם כך שעבר שיפוץ ראש מנוע לא פוסלת אותו בצורה קטגורית. בטח אם מדובר ברכב נחשק ונדיר.

כמובן שצריך לקבל ביטוי במחיר ויש לעשות את המיטב להתחקות אחר הסיבה לתקלה וטיב התיקון.

כמו בכל רכב הייתי מתרחק מרכב שהמוכר החזיק אותו תקופה קצרה

עוד נקודה. הבן אדם הוא הבעלים הראשון של הרכב, אבל את השיפוץ עשה 5,000 ק"מ לפני שפרסם למכירה.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Mazda 6 2.0L 2008

פורסם
האם שאלת למה נעשה שיפוץ ומה בדיוק שופץ?

לטענתו פשוט אמרו לו בטיפול האחרון שהוא יצטרך לעשות את השיפוץ, אם לא בטיפול אז עוד חצי שנה גג. בסוף הוא עשה עם הטיפול.

זאת הקבלה שהוא הראה לי:

d8922a150ded295be33ca5c281f515b7.jpg

Mazda 6 2.0L 2008

פורסם

אם זו בעיה סדרתית במנועים כאלה אז זה בהחלט אפשרי, השאלה היא מה הבעיה. נגיד במנועים של S3 בעיה בקפיצים של שסתומים, לכן הוחלפו לחזקים יותר.

מצד שני הוחלפו כל השסתומים ויש מצב שרצועת תזמון (או שרשרת תלוי מה יש) נקרעה ולכן נעשה שיפוץ אבל לא ברור מה עם בוכנות.

יש סיבה לכך למה אתה לא מפרסם איזה רכב זה?

פורסם
אם זו בעיה סדרתית במנועים כאלה אז זה בהחלט אפשרי, השאלה היא מה הבעיה. נגיד במנועים של S3 בעיה בקפיצים של שסתומים, לכן הוחלפו לחזקים יותר.

מצד שני הוחלפו כל השסתומים ויש מצב שרצועת תזמון (או שרשרת תלוי מה יש) נקרעה ולכן נעשה שיפוץ אבל לא ברור מה עם בוכנות.

יש סיבה לכך למה אתה לא מפרסם איזה רכב זה?

לא ממש, פשוט השאלה היא יותר כללית ולא ספציפית על הדגם. מדובר במיצובישי לנסר ראליארט 2011.

Mazda 6 2.0L 2008

פורסם
עוד נקודה. הבן אדם הוא הבעלים הראשון של הרכב, אבל את השיפוץ עשה 5,000 ק"מ לפני שפרסם למכירה.

יכול להיות שהוא שיפץ ראש מנוע, ראה שהביצועים ירדו (כי זה מה שקורה בד"כ אחרי ראש מנוע), ושם את האוטו למכירה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

הוא ענה, מדובר במיצובישי ראלי ארט.

אישית, הייתי מתרחק במצב הנ"ל.

יש רכבים שזה שטויות וראש חדש לא יקר, מה שאומר שבמידה והשיפוץ לא הצליח אז מקסימום הלכו 2500-3000 ש"ח ( מנוע 20VT לדוגמא)

במנוע של האיוו זה עסק יקר מאוד, ולא הייתי לוקח את הסיכון.

פורסם

אם הרכב מוצא חן בעניך ויש 8 אלפים בצד לכל מצב שיקרה,אז שקול וקח סיכון.

הרכב כן מעניין וכן אמין בדרך כלל,אם יש כסף בצד בלבד.

פורסם
יכול להיות שהוא שיפץ ראש מנוע, ראה שהביצועים ירדו (כי זה מה שקורה בד"כ אחרי ראש מנוע), ושם את האוטו למכירה.

לא בהכרח נכון.

תלוי בסוג המנוע ואופיו.(טורבו / אטמוספרי)

בעת שיפוץ ראש מנוע, מבצעים "גילוח" של ראש המנוע,(כמובן שמדובר על מ"מ) ולכן יחס הדחיסה עולה במקצת.

במנוע אטמוספרי, יורגש לעיתים שיפור במנוע. בטורבו תתכן "הרעה" כי ישנו הצורך לרוב, ביחס דחיסה נמוך.

ולרוב, לא מרגישים באף שינוי, מלבד פסיכולוגי

בנוסף לכל אלו, לכל יצרן רכב, ישנה טבלה המפרטת את הטווח המידות בו ניתן לבצע ישור ושיוף ראש המנוע.

לא מן ההכרח , שלאחר ביצוע עבודה מסוג זה, המנוע יהיה גרוע יותר. (במידה ובוצעה עבודה מקצועית ומסודרת)

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

• תוכן חדש...