Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3487 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם,

אני מעוניין להחליף את הרמקולים שאני מקבל ברכב החדש שלי מסוג נירו.

חשבתי לקנות זוג קומפוננט(כולל בידוד) ומגבר עד אשר התקציב יגדל להוספה של עוד זוג קומפוננט, סאב ומגבר לסאב.

*חשוב לציין, אני לא רוצה לבצע שינוי במערכת הקיימת (head unit) כי פעולה זו תצריך שינויים גדולים יותר בהמשך.

מה חשוב לי:

1.חשוב לי שמיד באס ישמע ממש ממש טוב, צליל חם.

2.חשוב לי שהאיכות תהיה טובה! (האם זה אומר שעלי לקנות גם פרוססור ?? )

ונתון אחרון יש באפשרותי לבצע את קניה של הציוד באוסטריה או ארהב בתקופה הקרובה, האם לדעתכם זה עשוי להוזיל עלויות?

האם שווה להכנס לסאגה הזו ?

תודה מראש,

אסף

פורסם

חלוקת התקציב לכמה חלקים היא צעד נכון, אם כי צריך לחשוב מה רוצים בסוף. לדוגמא- סט אחורי זה רכיב שנוי במחלוקת. אני באופן אישי סבור שלא צריך להשקיע בו, אם מדובר בטובת הנהג.

בידוד הוא חלק נכון וחשוב, גם ברכב חדש, ואם נוריד את עלות ההתקנה והבידוד (חומרים + עבודה), בהינתן הם נעשים ע"י מתקין וברמה טובה, הם יקצצו כ 2000-2500 ש"ח. מה שמשאיר אותך עם 3500-4000 ש"ח לשאר הרכיבים.

קומפוננט- זהו החלק החשוב ביותר (לדעתי ומניסיוני), קל וחומר במערכת בה לא הולכים לשנות את יחידת הראש (אגב, אני יודע שבספורטאז' GT מגיעה יחידת ראש מקורית לא רעה, אולי אתם חולקים את אותה יחידה).בקומפוננט הייתי משקיע את חלק הארי של התקציב.

מגבר- כדאי לעשות חשיבה קדימה ולחשוב על מה אתה רוצה מהמגבר. אם בסטאפ סופי רוצים להוסיף מונובלוק ייעודי לסאב- יכול להיות שיותר נכון לבחור במגבר 2 ערוצים שיפיק מהקומפוננט את המרב, אולי אתה תשאף לעבוד אקטיבי בסוף התהליך, ואז נבחר ב 4 ערוצים.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

אני חושב שצריך להבין קודם האם קיבלת כלל את הרכב?

האם יצא לך לשמוע את המערכת באופן רציף ועם סגנונות מוזיקה שונים להם אתה מאזין בדר"כ (וממקורות איכותיים)?

האם אתה יודע להסביר מה חסר לך במערכת הקיימת?

וכולי.

פורסם (נערך)

היי Srool

תודה על התשובה המהירה!

עד כמה שידוע לי בספורטאז' מותקן יחידת ראש על ידי א.ד מערכות שעובדת יחד עם היבואן אבל לי נאמר שהמערכת המדוברת בנירו היא מערכת שמגיע ישר מ KIA עצמה ללא כל שינוי מצד היבואן. (אני ממש מקווה שיחידת הראש טובה מספיק)

לגבי שאלתך, בסטאפ הסופי אני מעוניין להוסיף מונובלוק יעודי לסאב.

ככה שהמגבר הנוסף אמור להזיז לי את הקומפוננט המדובר + קומפוננט נוסף שאני יקנה בשלב מאוחר יותר.

לגבי עבודה אקטיבית, אני לא יודע מה המשמעות של מגבר אקטיבי 4 ערוצים מול מגבר 2 ערוצים "רגיל".(אני חדש לתחום)

מה לגבי פרוססור, האם יש צורך במוצר זה?

אשמח לקבל המלצות לקומפוננטים ומגברים.

תודה, אסף

עריכה אחרונה על ידי Asaf Alfandary
פורסם (נערך)

היי תום אני עדיין לא קבלתי את המכונית אבל מהנסיון שלי, כיום בעל מאזדה 3 2014 ובעל ניסן קשקאי 2013 בכולם יש חוסר של עומק.

ומעולם לא הייתי מרוצה ממש מהסאונד שלהם.

נכון להיום אני מקשיב להרבה R&D ודאנס וקצת רוק. (מגוון משהו...)

אני יכול להוסיף במידה וזה יכול לעזור שבבית אני מקשיב ל TANNOY ולהם יש חתימת צליל נהדרת !.

בנוגע לרכב אני צריך לקבל אותו בינואר, אבל מכיוון שאני טס לאוסטריה ולארהב קצת לפני שאני מקבל את האוטו חשבתי אולי לשאול כאן לפני שאני מבצע את הקניה.

אסף

פורסם

אתה צודק לגבי יחידת הראש- תצטרך לחכות ולראות.

שאלה: האם אתה יודע מראש שאתה צריך סט אחורי? מכיר את עצמך, שמעת סטאפים ברמה טובה ולא הספיק לך ללא סט אחורי?

המלצה: אתה לא צריך סט אחורי. אלא אם כן חשוב לך שהנוסעים מאחורה ישמעו טוב. במידה ומערכת נבנתה טוב ונכון- תוכל להגיע לתוצאות טובות ונכונות יותר ללא סט אחורי.

מגבר- בהינתן תקציב מוגבל- מגבר 2 ערוצים ייתן לך יותר מאשר מגבר 4 ערוצים באותו תקציב. אם אתה הולך על סט קדמי בלבד, ועובד איתו "רגיל" (פאסיבי) ולא "אקטיבי" (מבלי לסבך אותך יותר מדי- מאפשר יותר כיוונים והתאמה של התוצאה למה שאתה רוצה, איזון בין מידבאס לטוויטר, עם לסבך- קביעה עצמאית של נקודות חיתוך וחלוקות עוצמה בין הטוויטר למידבאס), אתה יכול לקחת 2 ערוצים, במידה ואתה מאוד מעוניין בסט אחורי מוגבר או אקטיבי- אז נלך על 4 ערוצים.

פרוססור: האם יש צורך במוצר הזה?

תגדיר צורך. יכול להיות שאדם אחר בכלל לא צריך להחליף את המערכת בקיה נירו, ואחד שצריך להשקיע פי 3--4 ממך אחרת הוא לא יגיע לאן שהוא רוצה.

במילים אחרות- זה די אינדיבידואלי, פרוססור הוא מכשיר מצוין, ארגז כלים ענק שמאפשר לך לקחת את הרכיבים שלך הרבה יותר רחוק. מצד שני- לא כל אחד חייב את זה כדי להיות מסופק, והעלות שלו היא די גבוהה.

דעתי האישית היא שבתקציב שציינת אין מקום להכניס פרוססור, הוא יכול להגיע כרכיב נוסף בעתיד, או לחילופין ניתן למתוח טיפה את התקציב על מנת להכניס פרוססור נפרד או מגבר משולב פרוססור.

לגבי המלצות לקומפוננטים ומגברים- פה המקום לציין שאני יבואן בתחום האודיו לרכב, אני יכול להמליץ לך על דגמים מסוימים, וכמובן שיומלצו לך פה עוד ועוד דגמים.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם (נערך)

Srool, הנוסעים מאחורה הם ילדיי :lol: אז לא בטוח עד כמה זה חשוב.(ולכן חשבתי להשקיע בשלב אחר אם בכלל)

מכיוון שחשוב לי איכות ואתה חושב ששתי ערוצים יתנו לי יותר אז, בבקשה.

לגבי התקציב יש באפשרותי להוסיף עוד כ 2000 שח לכל היותר במידה וצריך אבח רק אן זה יבצע שינוי משמעותי לסאונד.

המלצות על רמקולים\מגבר\בידוד תמיד אפשר לשמוע =) ככה הדיון נפתח ...

• תוכן חדש...