Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למי שמבין בחשמל רכב!!!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7793 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

רציתי לשים באוטו שיפטלייט אבל זה יקר לאללה

אז יש לי רעיון רק אני לא יודע איך ליישם אותו!!

אז אני רוצה לדעת האם ישנה אפשרות לבנות איזה שהוא מעגל חשמלי ולחבר אותו למד טורים (שמקבל + אחרי סוויץ ומינוס מהאלטרנטור-למיטב הבנתי) ולבנות איזה שהוא מעגל חשמלי שבזמן שהרכב מגיע נניח ל6.5 טורים תדלק מנורה , האם זה אפשרי???

פורסם

ברור שזה אפשרי כי בעצם אתה בונה שיפט לייט המד טורים בעצם מקבל פולסים מהמנוע אז אתה צריך משהו שיספור את הפולסים וברגע שזה יגיע לגבול ידלק הלד (ד"א סיכויים קלושים שזה יראה יפה)

אם אתה ממש מומחה באלקטרוניקה לא אמורה להיות לך בעיה אבלעצם זה שאתה שואל אני לא יודע אם כדאי לך להתעסק בזה..

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

פורסם

לא יכול להמליץ לך על מעגל מפורט אבל כמו שכתב הקודם לי, יש צורך במונה פולסים (קאונטר) ובמעגל הגברה שידליק נורית או לד. עקרונית אתה יכול לא רק להשתמש בפולסים למד-סל"ד אלא לבנות מעגל שיחוש בשדה החשמלי של אחד מחוטי ההצתה בדומה למנגנון ההדלקה של סטרובוסקופ לכוון טיימינג. אם כבר אתה משקיע, תוכל לבנות מעגל שימליץ גם על העלאת הילוך וגם על הורדתו (בסיבובי מנוע נמוכים מדי). הדבר יחייב לוגיקה כי הרי בסרק לא תרצה המלצה להורדת הילוך - יתכן שידרש מעגל זיכרון כך שהנחייה להורדת סל"ד תתקבל רק אם היתה קודם עליית סל"ד מתאימה, יתכן שידרשו נתונים לגבי ההילוך המשולב, מצב דוושת הדלק ועוד. בשלב הבא ניתן לחשוב על שינוי פרמטרים למעגל החיווי - נהיגה ספורטיבית, נהיגה חסכונית וכדומה.

בקיצור, פרוייקט מעניין ולא טריוויאלי - אולי רעיון לפרוייקט גמר להנדסאי?.

יוסי

פורסם

טוב ,כול מה שאתה צריך זה מעגל דיי פשוט לאלקטרונאי מיתקדם והוא בנוי על עיקרון הטיימר ,כלומר מעגל שניזון מפולסים של מתח אשר יגיעו מהכוהל (כמובן אחרי הנחתה מתאימה) ויספור את כמות הפולסים המיתקבלים בפרק זמן מוקצב. כלומר אם נניח שאני מגדיר את הטיימר שיספור לי את כמות הפולסים בפרק זמן של שניה אז כאשר הרכב נניח יהיה על טורים של 1000סל"ד הלד לא ידלק מבחינה לוגית =0 וכאשר לדוגמה הסל"ד יגיע ל3500 אני מגדיר אותו כ-1 לוגי .

מעגלים פשוטים של טיימר ניתן לבנות בעזרת ג'וק -LM555/556 ואני מצרף לך קישור לדוגמאות של מעגלים כאלה. http://home.cogeco.ca/~rpaisley4/LM555.html#17

בהצלחה.

פורסם

קודם כל תודה לכולם על העזרה

shai_oziel אני רואה שאתה מבין בתחום

תראה למרות שאני הנדסאי מכונות עד היום התעסקתי רק עם מכוניות ומנועים אני עדיין לא התעסקתי עם מעגלים חשמליים מורכבים ועדיין לא בניתי מעגל חשמלי באופן כזה או אחר.

עכשיו ראיתי את הקישור שנתת לי וגם ראיתי את השרטוטים אבל אני רוצה לבקש ממך בקשה ומקווה שהיא לא תחשב כמוגזמת מידי אני רוצה שתבנה לי את המערכת הזאת או שנבנה אותה ביחד אתה תנחה ואני אבצע, אם אתה מסכים ויש לך את הזמן והסבלנות תחזיר לי תשובה ונוכל להתחיל לעבוד על הפרוייקט הזה.

תודה מראש

אריק

• תוכן חדש...