Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יעוץ לשמן מנוע ב Citroen C1 2011

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3522 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים אני לקראת טיפול לסיטרואן שלי.

בטיפול האחרון השתמשתי בשמן מנוע 5w30 סינטטי מלא (לפי המלצת היצרן של האוטו) של קאסטרול Castrol Magnatec 5w30,והוא נעשה על ידי אחד מחברי כנופיית הטיפולים השותפים ועכשיו אני מעוניין להתחיל לטפל ברכב במוסך מורשה,דיברתי עם המוסך ואמרו לי שהם לא ממליצים על 5w30 ובטיפול הם שמים שמן חצי סיננטי 10w40 אז השאלה האם יש הבדל משמעותי בין השתיים והאם כדאי להתעקש שישמו 5w30

תודה !

פורסם

אין שום הגיון או סיבה להעדיף 10W40 על פני 5W30 שהוא השמן המתאים יותר לשימוש ברכבך. אני בהחלט חושב שכדאי להתעקש על שימוש בשמן סינטטי מלא שעומד בתקן ובצמיגות הנדרשים לרכבך.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

דבר ראשון, לכל דגם יש את המלצות היצרן לגבי השמן שמתאים. בקצרה וממש על קצה המזלג: שמן מנוע בא עם כמה מדדים: צמיגות, תרכובת, תקנים. דרגת הצמיגות של השמן קובעת בעיקר את מהירות ההגעה שלו לכל החלקים במנוע אך גם את עובי הפילם שנשאר על המתכת. תרכובת השמן- מינרלי, חצי סינטטי או סינטטי מלא - היצרן מגדיר מה מתאים לרכב ולדגם לפי תכנון משטר הטיפולים ותכנון המנוע. שמן סינטטי מלא מגן טוב יותר מהשניים שאחריו גם בעומסים קצרים וגם לאורך זמן ויש לו תכונות שימון ותוספים חדישים המגיינם על המנוע טוב יותר. תקנים: ACEA ו API הם הנפוצים ביותר אך יש יצרנים שיש להם תקנים משלהם כמו VW עם תקני ה 5XX וכדומה. גם כאן היצרן מגדיר איזה תקן מתאים ויש להתאים לספר הרכב.

5W30 הינו שמן סינטטי מלא ולכן יהיה עדיף על חצי סינטטי או מינרלי ברוב המנועים המודרניים בהסתייגות שזו הצמיגות המתאימה לדגם. שימוש בצמיגות נמוכה מהמותר (לרוב היצרן מגדיר כמה אופציות) יכולה לגרום נזק לטווח הארוך למנוע וכנ"ל שימוש בצמיגות גבוהה מדי. הצמיגות נממדדת בשני מספרים בשילוב עם אות W באנגלית.

בוא נפרק כדי להבין - W בעצם מסמל WINTER שזהו חורף ומצביע על צמיגות כאשר המן קר. ככל שהמספר לפני ה W נמוך יותר השמן יגיע מהר יותר כאשר המנוע קר ויגן טוב יותר בזמן הנעה קרה וזה חשוב מאוד במדינות קרות ששם הטמפ מגיעה גם למינוס שלושים מעלות. יש סקאלה נפרדת לצמיגות W וסקאלה נפרדת לצמיגות בטמ' עבודה. המספר שאחרי הW מסמל את הצמיגות בזמן הגעה לטמפ' עבודה כאשר השמן חם. ככל שהמספר גבוהה יותר צמיגות השמן תהיה גבוהה יותר.

אפשר להמשיך אבל זה עולם ומלואו ויש עוד המון מידע שתוכל לקרוא ברשת (עדיף אצל יצרנים וספרי PDF באנגלית ). מקווה שזה קצת יותר ברור עכשיו.

הזול עולה ביוקר

פורסם

פות"ש, יש לך צריכת שמן עם 5W30?

אם לא השאר בדרכך הנכונה ומצא מוסך שמוכן לעבוד לא לפי הגדרות היבואן.

בסך הכל מדובר במנוע של טיוטה וטיוטה כבר תקופה ארוכה עובדים עם שמנים סינמטטים מלאים בצמיגות שאתה שם.

• תוכן חדש...