Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יש אספני מצלמות בקהל?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3567 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פיניתי את הדירה של סבא שלי ומצאתי מצלמה סובייטית משנות ה70, zorki-4k

המצלמה ניראית במצב חדש לחלוטין, יחד עם קייס עור מקורי ומדריך למשתמש.

יש ערך לדבר הזה בימינו?

IMG_20160911_183210.jpgIMG_20160911_183221.jpgIMG_20160911_183330.jpg

יום טוב גם לך

פורסם

יש ערך לדבר הזה בימינו?

[ATTACH]471540[/ATTACH][ATTACH]471541[/ATTACH][ATTACH]471542[/ATTACH]

לא.

והסיבה העיקרית היא שכמעט ואי אפשר לעשות בה שימוש בימינו, בניגוד לשעוני יד, לדוגמא.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
חצי עוזר,

או במילים אחרות, עם מי מדברים על הנושא בארץ הקודש?

אין לי שמץ של מושג.

אבל המחירים באייבי לא גבוהים.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

אין ערך.

המצלמות הרוסיות מהסגנון הזה יוצרו בכמויות גדולות והן די נפוצות, בלי שום יתרון טכני/אופטי כלשהו על פני חברותיהן המערביות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

איזה קטע, בשבוע שעבר (!!!) עשינו סדר ומצאתי מצלמה כזו בארון. הכיתוב עליה היה ברוסית, כשעשיתי בגוגל תמונות old russian camera הבנתי שזו מצלמת זורקי, רק שכאמור הכיתוב עליה היה ברוסית ולא באנגלית. ככה היא נראתה:

ihzfaa9507.jpg

אני משער שזו הייתה מצלמה נפוצה למדי, יש עליה הרבה מידע ברשת.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

יש אספני מצלמות בקהל. אני ביניהם, אבל בדימוס. :)

יש לי זורקי 4 באוסף, בדיוק כמו זאת של איתמר. הדגם של יגאל הוא משופר 4K עם ידית דריכה במקום ידית שהיה צריך לסובב.

איתמר, אם תרצה לשחק עם המצלמה שלך, אל תשנה מהירויות חשיפה כאשר התריס לא דרוך - אחרת תשבור את הקפיץ. וגם אל תשאיר מצלמה דרוכה כי זה הורס את הקפיץ של התריס.

חן, אתה טועה, יש ערך למצלמות ישנות. יש גם קהילות שלמות של חובבי צילום שעדיין מצלמים על פילם, אפילו בארץ אפשר למצוא אנשים כאלה. דווקא אתה בתור חובב רכבי אספנות, מוזר לי לשמוע דבר כזה ממך כי אנשים אוספים כל דבר.

בכל אופן, ספציפית זורקי 4, מחירו כ100~150ש"ח.

זורקי 4 הייתה מצלמה רצינית מאוד לזמנו, זה העתק של לייקה.

ספציפית לגבי זורקי, היו כמה וכמה וריאציות, חלקן יותר נדירות. כאן אפשר לבדוק איזה בדיוק דגם יש לכם: http://www.sovietcams.com/index.php?1136145551

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

חן, אתה טועה, יש ערך למצלמות ישנות. יש גם קהילות שלמות של חובבי צילום שעדיין מצלמים על פילם, אפילו בארץ אפשר למצוא אנשים כאלה. דווקא אתה בתור חובב רכבי אספנות, מוזר לי לשמוע דבר כזה ממך כי אנשים אוספים כל דבר.

בכל אופן, ספציפית זורקי 4, מחירו כ100~150ש"ח.

בוודאי שישנן קהילות שעדיין מצלמות בפילמים, אבל זה יותר גימיק, מאחר וקשה מאד למצוא מי שיפתח את התמונות.

ברור שיש אספנים לכל דבר, אבל מצלמות פילמים אינו שימושיות, שלא כמו שעוני יד, לדוגמא.

זו הסיבה העיקרית לערכן הנמוך, יחסית.

אגב, הרוסים ייצרו מצלמות לא רעות בכלל לזמנן.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

בדרך כלל מי שמצלם על פילם, מפתח לבד. זה לא קשה, במיוחד ש/ל. זה לא גימיק. זה לא מיין סטרים כמובן, אבל זה גם לא גימיק, במיוחד פורמט בינוני או פורמט גדול.

יחד עם זאת יש מעבדות שמפתחות פילם אפילו בארץ.

מצלמות רוסיות היו טובות למדי בשנות ה40~60, בעיקר עותקים של לייקה. אחרי זה הופיע זניט שהייתה מצלמה נחותה מאוד בכל הפרמטרים לאומת המצלמות המערביות.

המצלמות היו טובות בעיקר בגלל שהיו אלה עותקים של מצלמות מוצלחות, כמו לייקה (FED וZORKI) או קונטקס (KIEV). הגימור היה טוב מאוד, בהחלט ברמה המערבית. אחרי זה הם התמקדו בכמות ולא איכות - יצרו מיליונים של מצלמות באיכות ירודה עם פרמטרים נמוכים, כמו למשל זניט שהיו לו נתונים עלובים ובעינית היה אפשר לראות רק 67% מהתמונה (כאשר במצלמות נורמאליות היה אפשר לראות 90~100%). במצלמות מהשנים האיכותיות כל הסימונים חרוטים וצבועים, אחרי זה למען הפשטות הם עברו לצביעה בלבד. למשל זורקי 4K הוא תוצאה של זה והייתה בנויה הרבה פחות איכותי מזורקי 4 הישנה.

המצלמה הראשונה שלי הייתה זניט, בהתחלה לא הבנתי למה בתמונה אני מקבל קומפוזיציה לא טובה שכוללת דברים שלא היו אמורים להופיע בתמונה, עד שהבנתי שאני רואה בעינית רק 67%. כאשר עברתי לניקון F, זה כמו לעבור ממופד (קטנוע עם פדליות) למרצדס - למרות שהיו אלה מצלמות מכניות, המצלמה היפנית הייתה כל כך שנות אור קדימה מבחינת איכות, חוויה, דיוק. בזניט למשל היה צריך להשקיע כוח רב כדי ללחוץ על כפתור הצילום וזה היה משאיר סימנים על האצבע ( הכפתור היה גם עם שיניים חדות משום מה). בניקון נגיעה קלה וזה היה עובד, מהלך של דריכת תריס וקלות שימוש - פשוט מדהים ההבדל במכניקה בין יפנית לרוסים שאצלם כל סטיה ממקורות של לייקה הביאה רק ירידה ברמה.

אבל מה, זניט הבודי שלו היה עשוי מחתיכה אחת, היה אפשר לשבור איתו קיר ואחרי זה לצלם :lol:

היה להם ניסיון לייצר מצלמה מקצועית ברמה של ניקון F, קראו לה ALMAZ. זה היה עותק של ניקון, אבל הם לא הצליחו בדגמים הראשונים להעתיק ברמת דיוק של היפנים והתריס היה מתפרק. כתוצאה מזה, הם שמו תריס פשוט יותר.

אצל היפנים זה היה ברור מאליו, אם הם מייצרים חלק, הוא יתאים 100%. אצל הרוסים זה לא היה טריויאלי בכלל וכל מצלמה הייתה צריכה לעבור התאמות ידניות כדי לעבוד (אגב, גם קלצ'ניקובים היו יוצאים לא עובדים, והיו קשישים שהיו עושים התאמות בכל אקסמפלר כדי שזה יעבוד :shock:, כאשר הקשישים יצאו לפנסיה, היו להם בעיות במפעל).

זה מצחיק שהם יצרו זניט עד שנת 2004 - אותו זניט ישן רק במארז פלסטיק לא איכותי (לא רק שזה הרגיש מגעיל למגע, אפילו היציקות היו לא איכותיות עם בריחות בשוליים). הייתה לי מצלמה מפלסטיק מאחת הסדרות האלו - זניט 122. כל מה שהיה עוד טוב בזניט הם ויתרו אליו בדגם הזה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בברה"מ השקיעו בעיקר בצבא ובאליטה פוליטית. כל השאר היה באיכות ירודה למדי ובפיגור 20 שנה מהמערב לפחות.

פה ושם היה להם ציוד צבאי ברמה יותר גבוהה מהמערב, כולל דברים שלא היו מקבילים למערב (למשל מיג 25 היה מטוס יירוט לגובה רב, הוא יכל לטוס מהר יותר וגבוה יותר מכל הפייטרים המערביים, אבל כאשר ירד לגובה הרגיל, מטוסים מערביים היו מפילים אותו בגלל אלקטרוניקה משוכללת יותר ותמרון עדיף, עבור יעוד של מיג 25 לא היו לו "מטרות" שם והוא כמובן לא יכל להשיג את SR-71 שהיה אמור להיות מסוגל להפיל אותו כי המנועים שלו היו מתפרקים במהירויות מעל 3 מאך :lol:). אבל כאשר הגיע אלקטרוניקה, התעשיה של ברה"מ לא הייתה ברמה מערבית, לכן האויוניקה במטוסים הייתה פחות משוכללת.

יחס עם זאת מטוסי סוחוי מעולים, אבל זה בעיקר מתבטא בתקופה הפוסט סבייטית, בגלל שבתקופה הסובייטית כמעט ולא קידמו פרויקטים של סוחוי כי הוא לא היה חבר המפלגה הקומוניסטית (שם מי שלא היה חבר המפלגה לא יכל להתקדם בתחום המקצועי). זה היה יותר חשוב ממקצועיות, מוצרים מתקדמים, כישרון.

בהתחלה, האלקטרוניקה התקרבה לרמה המערבית, כי הסובייטים פיתחו מסור מיוחד שיכל לגלח שכבת המארז מהצ'יפ ואז היה אפשר להעתיק. בהמשך זה כבר לא עבד כי הצ'יפים היו רב שכבתיים :lol:.

• תוכן חדש...