Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ג'יפ כביש/שטח עד איזור 40K.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3568 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח להמלצות לג'יפ שרוב הייעוד שלו הוא נסיעה בכביש, אבל שיותאם גם לנסיעת שטח בינונית.

אין צורך בהרבה מקומות (5 מקומות מצויין).

שצריכת הדלק תהיה סבירה.

יש עדיפות לידני, אבל בהתאם לנסיבות, גם אוט' טוב.

עד איזור 40K אם אפשרות חריגה קטנה למעלה.

תודה רבה!

פונטו ספייס elx 2001 - מדהימה בלי עין הרע:-D

פורסם

טראנו ישן או טריוס חדש יותר הם קניות מעולות מבחינת תמורה למה שמקבלים והסיכוי למצוא משהו יפה שלא יעשה צרות יקרות במוסך.

ההחלטה בינהם תלויה בדרישות שלך בכביש ובשטח

פורסם
טראנו ישן או טריוס חדש יותר הם קניות מעולות מבחינת תמורה למה שמקבלים והסיכוי למצוא משהו יפה שלא יעשה צרות יקרות במוסך.

ההחלטה בינהם תלויה בדרישות שלך בכביש ובשטח

מי המומלצת מבין השתיים?

כפי שאמרתי, את רוב נסיעותיי אני עושה בכביש. חלק קטן מהנסיעות יהיו בשטח (לא ברמה גבוהה).

כך ששיקול של צריכת דלק ממוצעת, הוא שיקול קריטי פה. כמו גם שיקול של יציבות על הכביש.

פורסם

לי יש טריוס כבר קרוב לשנה.

לשלילה -

קח בחשבון שהמנוע רועש. הוא גם לא הכי חזק. שיוט ב 90-100 קמ"ש בכביש מהיר אין בעייה. מעל זה כבר יש הרבה רעש.

צריכת הדלק אצלי נעה בין 1 ל 8/9 כשרוב הנסיעה שלי היא עירונית עם המון רמזורים וגם הרבה נסיעות קצרות.

מבפנים אין הרגשה של "יוקרה" והכל פשוט.

אז למה כן טריוס?

כי הוא מאוד נוח בעיר. קל למצוא חניה וקל להשתחל איתו. הרכב מפגין אמינות גבוהה ושרידות טובה.

לא יקר לתחזוקה כמו טראנו ושאר הג'יפים האמיתיים הגדולים.

לשבילי קק"ל, דיונות, מסלולי טיולים קלים ובינוניים, פרדסים שדות ושאר טיולי נוף הוא מתאים. אין לו הילוך כח ואין אופציה לנעילות דיפרנציאל אז שטח טכני לא כדאי. יוצא לי לטייל בממוצע פעם בשבוע ונהנה מכל רגע.

אני ממליץ לעשות סיבוב על רכב כזה ולבדוק אם אתה יכול לחיות עם החסרונות. אפשר למצוא רכבים כאלה עם ק"מ שפוי ויד נמוכה.

אסף

פורסם
מי המומלצת מבין השתיים?

כפי שאמרתי, את רוב נסיעותיי אני עושה בכביש. חלק קטן מהנסיעות יהיו בשטח (לא ברמה גבוהה).

כך ששיקול של צריכת דלק ממוצעת, הוא שיקול קריטי פה. כמו גם שיקול של יציבות על הכביש.

הטריוס יהיה זול יותר באחזקה, בעיקר בגלל שבתקציב הנ"ל תמצא אחד הרבה יותר צעיר מטרנו.

צריכת דלק- טרנו דיזל בעל צריכה דומה לשל טריוס בנזין, טרנו בזין יצרוך יותר.

"יציבות על הכביש"- שניהם יחסית לפרייבט רכבים גבוהים עם סרן אחורי ומתלים ארוכים, כל עוד נוהגים בהתאם אין שום בעיה. הטריוס יותר מנומס בכביש- יותר שקט ופחות מקפצץ.

לדעתי אם אתה מסתפק ביכולות השטח של הטריוס- זאת קניה מצוינת.

אם אתה צריך גם הילוך כוח קח את הטרנו.

פורסם

הטראנו מיושן מאוד ויעניש אותך בכביש, בשביל יכולת שטח שעל פניו לא נשמע שאתה מחפש. הטריוס הרבה יותר מתאים לדרישות ועדיין מציע יכולת שטח לא רעה ונימוסי כביש טובים בהרבה.

לדעתי אתה יכול גם לשקול קיה ספורטאז' / יונדאי טוסון עם הנעה כפולה - נעימים בכביש ביחס לרכב שטח אמיתי ויותר ממספיקים לשימוש השטח כפי שאתה מתאר אותו.

פורסם
לי יש טריוס כבר קרוב לשנה.

לשלילה -

קח בחשבון שהמנוע רועש. הוא גם לא הכי חזק. שיוט ב 90-100 קמ"ש בכביש מהיר אין בעייה. מעל זה כבר יש הרבה רעש.

צריכת הדלק אצלי נעה בין 1 ל 8/9 כשרוב הנסיעה שלי היא עירונית עם המון רמזורים וגם הרבה נסיעות קצרות.

מבפנים אין הרגשה של "יוקרה" והכל פשוט.

אז למה כן טריוס?

כי הוא מאוד נוח בעיר. קל למצוא חניה וקל להשתחל איתו. הרכב מפגין אמינות גבוהה ושרידות טובה.

לא יקר לתחזוקה כמו טראנו ושאר הג'יפים האמיתיים הגדולים.

לשבילי קק"ל, דיונות, מסלולי טיולים קלים ובינוניים, פרדסים שדות ושאר טיולי נוף הוא מתאים. אין לו הילוך כח ואין אופציה לנעילות דיפרנציאל אז שטח טכני לא כדאי. יוצא לי לטייל בממוצע פעם בשבוע ונהנה מכל רגע.

אני ממליץ לעשות סיבוב על רכב כזה ולבדוק אם אתה יכול לחיות עם החסרונות. אפשר למצוא רכבים כאלה עם ק"מ שפוי ויד נמוכה.

אסף

תודה!

פורסם

אני מציע לבדוק את האאוטלנדר מהדור הראשון.

בתקציב שלך יכנסו רכבים מ-2008.

יחסית לג'יפון ההתנהגות בסדר.

יש דגמים מאובזרים עם ריפודי עור וגגות נפתחים.

יש אפילו דגם טורבו עם מנוע 2 ליטר, סביבות 200 כ"ס וגיר ידני במרחק של סביב 10K מהתקציב שלך.

התנהגות הכביש דיי פושרת אבל יחסית לטוסון למשל הוא לא רע. הרבה יותר טוב מהטריוס בתחום הזה וגם בנוחות הנסיעה.

פורסם
הטראנו מיושן מאוד ויעניש אותך בכביש, בשביל יכולת שטח שעל פניו לא נשמע שאתה מחפש. הטריוס הרבה יותר מתאים לדרישות ועדיין מציע יכולת שטח לא רעה ונימוסי כביש טובים בהרבה.

לדעתי אתה יכול גם לשקול קיה ספורטאז' / יונדאי טוסון עם הנעה כפולה - נעימים בכביש ביחס לרכב שטח אמיתי ויותר ממספיקים לשימוש השטח כפי שאתה מתאר אותו.

מה מבין השלושה הכי מתאים גם לשטח - קיה/יונדאי/טריוס?

תודה!

פורסם
שלושתם מוכווני שבילי קק"ל ולא שטח טכני. ובכל זאת, אם הייתי חייב להיכנס לשטח אמיתי הייתי בוחר בטריוס - המידות הקטנות עוזרות ובכללי, מפתיע ביכולת ביחס לז'אנר.

מעולה! תודה!

• תוכן חדש...