Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3596 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

יש לי שברולט אימפלה 2016 שנסע עד עכשיו 6000 קילומטר. מופיע לי על המסך שנותר 5% לפני שאצטרך להחליף שמן.

האם אני חייב להחליף עכשיו או אפשר להחליף כשאגיע ל 10000 קילומטר?

במידה וכן מישהוא יודע כמה עולה כל התהליך?

פורסם
תבדוק את צבע השמן אם הוא שחור אז יתכן שכן צריך להחליף.

לעולם ומעולם לא בודקים שמן לפי הצבע, שחור או ריחות כאלו ואחרים.

חלק מהשמנים בעולם, מגיעים בצבע שחור מראש, עם תוספות כאלו ואחרות (מוליבדן למשל), סתם בתור דוגמא.

שמן, תפקידו לספוח בין היתר ולכן, השמן יכול להשחיר כעבור כמה מאות ק"מ או כעבור כמה אלפי ק"מ תלוי בסוג השמן וברכב, זה לא אומר שהשמן איבד מהתכונות או נפגע או שצריך להחליפו.

*** אינדיקטור לצבע השמן וריח חריף של דלק ממנו, במידה והוחלף ונבדק לאחר סיבוב של כמה ק"מ או עשרות ק"מ, יכול להצביע על בעיות כאלו ואחרות, מלבד זה, אין אינדיקציה.

לסיכום = שמן נועד להיות שחור עם אופן העבודה שלו.

לגבי השאלה המקורית, מתי הרכב עלה לכביש? או יוצר?

כפי שאמרו ושאלו, מה אומר ספר הרכב?

כלל משותף לכלל היצרנים וכלל אצבע, שמן מחליפים או פעם בשנה או בק"מ הנדרש, או בהתאם למה שרשום בספר הרכב מבחינת עומסים, ישנם יצרנים הרושמים בספר הרכב, שרכבים תחת עומסים כאלו ואחרים (פקקים, גרירות, עירוני בעיקר וכו') נדרשים להקדים את החלפות השמן שלהם, שים לב לסעיף הזה במידה ומופיע בספר הרכב, קרא את כל החלק בספר המתייחס לטיפולים.

יכול מאוד להיות שהמערכת ברכב, עושה שימוש בחיישנים כאלו ואחרים או שיטה כזאת או אחרת לחישוב זמני או מרווחי הטיפול, שוב, במקרה הזה, ספר הרכב הוא הקובע.

פורסם

אם רוב נסיעותיך עירוניות - יכול להיות שהחיישן מזהה שהשמן צריך החלפה מוקדם יותר מהרגיל. זה מאוד הגיוני. כמו שרשמו לך מעלה - תבדוק בספר רכב סעיף לגבי תנאי נסיעה וקיצור מרווח טיפולים.

הזול עולה ביוקר

פורסם
או אפשר להחליף כשאגיע ל 10000 קילומטר?

הכל אפשר. אפשר גם להחליף רק ב-50k. לא כדאי.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• תוכן חדש...