Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 3 פרימיום

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3596 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

לאור ההמלצות בפורום ,נכנסתי היום לסוכנות מאזדה .

עוד לפני שידעתי פרט כלשהו , ההאצ'בק האדומה מצאה חן בעיני.

לאחר מספר דקות בהן התרשמתי ממספר דגמי ה-3 (האצ'בק\סידאן ) ניגש אליי נציג המכירות.

איש נחמד מאוד ,לא טריוויאלי- כל אנשי המכירות מתחילים ב "מה שלומך..." אותי זה מאוד מעצבן .

השיחה החלה ב- "איזה רכב יותר נוח לך ..." .

לאחר כחצי דקה ,התברר שההאצ'בק האדומה ברמת גימור פרימיום :)

בעיצוב החיצוני לא כ"כ אהבתי את הניקל מקדימה מסביב לסמל הרכב -לדעתי ,בלי הניקל ,הרכב נראה יותר סולידי .

לטובה אפשר לציין משקל הדלתות-הן במשקל טוב לכיוון הכבד -מה שמאפשר לסגור אותן ללא מאמץ.

לרעה אציין שתא המטען פשוט מדי -אין וווים לשקיות,אין רשת מפרידה, אין שקע למקרר רכב .

גודל תא הטען גבולי.

הסלון בנוי בצורה די מוצקה -ניסיתי לטלטל את משענת היד או את מסך המולטימדיה-ללא הצלחה .זה מעיד על איכות הרכבה טובה.

תוספות העור בדלתות ובמשענת היד מוסיפות פרקטיות.

משענת יד עם כיסוי בד נוטה להתלכלך מאוד מהר , מוזר שרוב היצרנים מעדיפים כיסוי בד על עור (או דמוי עור ).

מושבי העור היו די נוחים ועוטפים במידה הנכונה .

אציין לטובה את העובדה שהם מצויידים במנגנון לתמיכה בגב תחתון .

תוספת נחמדה-כיוון חשמלי למושב הנהג , לא קריטי אבל נחמד.

צבע הקרם מאוד מוסיף לאווירה הטובה בפנים הרכב.

מעניין אילו כיסויים ניתן לשים על מנת מצד אחד ,לשמור על מושבי העור ומצד שני ,להינות מהם ומעיצובם ?

העור מגיע שחור או בהיר - איזה מהשניים יהיה יותר עמיד לשמש ?

האם מושבי עור בהירים עשויים להתחמם פחות ?

צבע הרכב הפרקטי ביותר והמעניין ביותר הוא הלבן הארקטי .

מצד אחד מדובר בצבע שצפוי להתחמם פחות ומצד שני יש בו גוון כחול בהיר יפה .

הצבע השני שיהיה פחות פרקטי הוא האפור כחול .

לוח המחוונים מעוצב יפה מאוד , אני מניח שהוא יהיה גם קריא וברור בנהיגה (נסיעת המבחן תעזור בסוגיה הזו ).

כפתור השליטה על המולטימדיה ממוקם במקום טוב.

פחות אהבתי את העובדה שאין יציאת מזגן למושבים האחוריים, העובדה שאין כיס במושב הנהג , אין שקע טעינה לפלאפון\ טאבלט -זה מעיד על זלזול מסוים על נוסעי הרכב במושב האחורי.

60% מהזמן להערכתי לא יהיה צורך במושב האחורי. חבל שבמאזדה לא חושבים על היושבים במושב האחורי באותה מידה כמו על היושבים מלפנים .

במה (אם בכלל) הסדאן שונה ועדיף על האצ'בק במקרה הנדון ?

האם מדובר בגודל תא מטען בלבד ?

עריכה אחרונה על ידי Tida-man
פורסם

הסאדן לא עדיף בשום צורה. נפח תא המטען גדול יותר, אבל הצורה לא פרקטית.

שקע 12v מאחורה זה לא טריוויאלי, ויש רכבים שיש להם ואחרים שאין. גם לי בסדרה 3 (ב.מ.וו לא מאזדה) אין, ואני יכול לומר לך כמישהו שיוצא לו לנהוג בלפחות רכב שכור אחד או שתיים בחודש בחו״ל, שזה רחוק מסטנדרט.

לגבי איכות ההרכבה, מה חשבת, שמסך המולטימדיה ישאר לך ביד אם תטלטל אותו? [emoji2]

לגבי המושבים, אין שום כיסוי שתוכל לשים שלא יכסה את הקיימים (אחרת לא עשית כלום בעצם). קח בחשבון שאם הם לא מאווררים (ואני בספק רב שהם כן), מושבי עור בארץ הם לא תענוג גדול (סיוט יותר נכון) אלא אם כן אתה באופן קבוע חונה בחניה מקורה. אני רואה אותם כחיסרון גדול מאוד. הם מחוררים לפחות?

פורסם
היי,

לאור ההמלצות בפורום ,נכנסתי היום לסוכנות מאזדה .

עוד לפני שידעתי פרט כלשהו , ההאצ'בק האדומה מצאה חן בעיני.

לאחר מספר דקות בהן התרשמתי ממספר דגמי ה-3 (האצ'בק\סידאן ) ניגש אליי נציג המכירות.

איש נחמד מאוד ,לא טריוויאלי- כל אנשי המכירות מתחילים ב "מה שלומך..." אותי זה מאוד מעצבן .

השיחה החלה ב- "איזה רכב יותר נוח לך ..." .

לאחר כחצי דקה ,התברר שההאצ'בק האדומה ברמת גימור פרימיום :)

בעיצוב החיצוני לא כ"כ אהבתי את הניקל מקדימה מסביב לסמל הרכב -לדעתי ,בלי הניקל ,הרכב נראה יותר סולידי .

לטובה אפשר לציין משקל הדלתות-הן במשקל טוב לכיוון הכבד -מה שמאפשר לסגור אותן ללא מאמץ.

לרעה אציין שתא המטען פשוט מדי -אין וווים לשקיות,אין רשת מפרידה, אין שקע למקרר רכב .

גודל תא הטען גבולי.

הסלון בנוי בצורה די מוצקה -ניסיתי לטלטל את משענת היד או את מסך המולטימדיה-ללא הצלחה .זה מעיד על איכות הרכבה טובה.

תוספות העור בדלתות ובמשענת היד מוסיפות פרקטיות.

משענת יד עם כיסוי בד נוטה להתלכלך מאוד מהר , מוזר שרוב היצרנים מעדיפים כיסוי בד על עור (או דמוי עור ).

מושבי העור היו די נוחים ועוטפים במידה הנכונה .

אציין לטובה את העובדה שהם מצויידים במנגנון לתמיכה בגב תחתון .

תוספת נחמדה-כיוון חשמלי למושב הנהג , לא קריטי אבל נחמד.

צבע הקרם מאוד מוסיף לאווירה הטובה בפנים הרכב.

מעניין אילו כיסויים ניתן לשים על מנת מצד אחד ,לשמור על מושבי העור ומצד שני ,להינות מהם ומעיצובם ? אם תכסה אז תהנה מהכיסוי בלבד אז מה עשית בזה? וגם שים לב ישנם כריות אוויר בכסאות!!!

העור מגיע שחור או בהיר - איזה מהשניים יהיה יותר עמיד לשמש? הלבן די רואים עליו את הכל

האם מושבי עור בהירים עשויים להתחמם פחות ? אכן כך

צבע הרכב הפרקטי ביותר והמעניין ביותר הוא הלבן הארקטי . אין ולא קיים הצבע הנ"ל בארץ והוא גם לא מטאלי

מצד אחד מדובר בצבע שצפוי להתחמם פחות ומצד שני יש בו גוון כחול בהיר יפה .

הצבע השני שיהיה פחות פרקטי הוא האפור כחול .

לוח המחוונים מעוצב יפה מאוד , אני מניח שהוא יהיה גם קריא וברור בנהיגה (נסיעת המבחן תעזור בסוגיה הזו ).

כפתור השליטה על המולטימדיה ממוקם במקום טוב.

פחות אהבתי את העובדה שאין יציאת מזגן למושבים האחוריים, העובדה שאין כיס במושב הנהג , אין שקע טעינה לפלאפון\ טאבלט -זה מעיד על זלזול מסוים על נוסעי הרכב במושב האחורי.

60% מהזמן להערכתי לא יהיה צורך במושב האחורי. חבל שבמאזדה לא חושבים על היושבים במושב האחורי באותה מידה כמו על היושבים מלפנים .

במה (אם בכלל) הסדאן שונה ועדיף על האצ'בק במקרה הנדון ? סדאן בנפח בגאז' של 100 ליטר יותר אבל פחות נוח להטענה.

האם מדובר בגודל תא מטען בלבד ?

התגובות באדום

מקס

<-- זה היעד :evil:

פורסם

לפני מספר ימים כשהייתי בסוכנות טויוטה וטלטלתי קלות את משענת היד הקדמית, חששתי שהיא תישאר אצלי ביד .

לגבי רמת גימור, מה שהכי אהבתי במושבי מאזדה =העובדה שהם לא רחבים מדי ומרגישים שהם "עוטפים" את הגב .

בנוסף, ישנו מנגנון לתמיכה בגב תחתון- מה שטוב בו שהוא ידני ז"א אפשר לשלוט עליו ולהפעילו בהתאם לתחושות בגב.

המנגנון קיים גם ברמת הגימור האמצעית (=comfort)

premium מוסיפה מושבי עור (שכנראה עדיף לוותר עליהם בשמש החזקה שלנו) ,חלון שמש- די מיותר וכניסה ללא מפתח-לא ברור מה מטרת אבזור זה .

על כיוון חשמלי אפשר לוותר .

אולי כל האבזור שציינתי יעניק לרכב יתרון כלשהו , יחד עם זאת , מושבי העור קצת מטרידים אותי .

רק עכשיו שממתי לב שמנגנון התמיכה בגב התחתון הוא סטנדרט בכל רמות הגימור .

פורסם (נערך)

משום מה חשבתי שנפח תא המטען בהאצ׳בק קצת גדול יותר, אבל מסתבר שמדובר ב314 ליטר מאוד לא מרשימים. לשם ההשוואה, לגולף/סיאט ליאון 380 ליטר, לפיז׳ו 308 420 ליטר, וישנם מספר סופר מיני בשוק עם נפח קטן רק ב10-15 ליטר.

עריכה אחרונה על ידי robertf
פורסם (נערך)

מר טידה, סלח לי על הבוטות אבל יותר מ 4 חודשים אתה כאן חוצב להבות אש, ולא נראה שאתה באמת רוצה לקנות, יותר אולי להשתעשע ברעיון. במיוחד כשמדובר ברכב חדש מהיבואן ולא לחפש מחט בערמת שחת של משומשות. יש לא מעט רכבים טובים שמתאימים למה שתיארת אך משום מה קצרה ידך מלגשת לארנק. אני לא מתכוון לפגוע אבל לא באמת נראה שאתה רציני ורוצה לקנות. מי שבאמת רוצה לקנות עובר אצל כל היבואנים תוך חודש, כולל נסיעות מבחן. גג חודשיים. לא 4.5. and thats all I have to say about that

עריכה אחרונה על ידי Achtung
פורסם

רכב בוחנים בנסיעה. זה בד"כ ייעודו העיקרי.

המאזדה 2.0 מצטיינת בביצועים והתנהגות כביש (כך אומרים לא ניסיתי). זה הבידול העיקרי שלה.

לטעמי היא גם נראית מצויין.

אם יש לך פריט אבזור כזה או אחר זה מעניין רק בהשוואה לאחרות בתקציב.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

גם לדעתי ,הרכב די יפה ונותן תחושה טובה כשנכנסים פנימה .

חבל שהלבן הארקטי לא משווק בארץ, האפור כחול צבע יפה , שאר הצבעים ממש לא .

נסיעת מבחן בעוד כשבועיים .

עיקר ההתלבטות לגבי המושבים .

תא המטען קצת קטן מדי .

פורסם

מר Tida-man הנכבד,

האם קיימת סוכנות רכב שכף רגלך עדיין לא דרכה בו

מאחר ולא נראה שמטרתך זה לקנות רכב חדש.

מי שרציני ומעוניין באמת ברכישת רכב חדש

מתאם נסיעות מבחן במועדים סמוכים ככל שמתאפשר

בסוכנויות הרכבים שהוא מתלבט בינהם,

זאת בכדי שיוכל להשוואות בין הרכבים בהם ביצע נסיעת מבחן.

פורסם

לדעתי, החיסרון העקרי של הרכב ,במיוחד בגירסת ההאצבק, הוא מושב אחורי קלאסטרופובי, תא מטען קטן, שדה ראיה מוגבל לאחור, צמיגים במידה "גדולה מדי (ויקרים להחלפה) וחוסר תאי איחסון. מעבר לכך יש לו הרבה יתרונות, ולטעמי גירסאת ה 133,000 ש"ח מציעה VFM מיטבי, אבל זה גם החיסרון שלדעתי מרבית משתמשי הליסינג יכוונו לגירסא זו, וזה יפגע בבוא הזמן בלקוחות הפרטיים.

פורסם

הפופולריות של מאזדה כרכב חברה נלקחה בחשבון ולכן רמת גימור פרימיום זוכה ליתרון מסוים על פני שתי רמות הגימור הנוספות .

פורסם
מר טידה, סלח לי על הבוטות אבל יותר מ 4 חודשים אתה כאן חוצב להבות אש, ולא נראה שאתה באמת רוצה לקנות, יותר אולי להשתעשע ברעיון. במיוחד כשמדובר ברכב חדש מהיבואן ולא לחפש מחט בערמת שחת של משומשות. יש לא מעט רכבים טובים שמתאימים למה שתיארת אך משום מה קצרה ידך מלגשת לארנק. אני לא מתכוון לפגוע אבל לא באמת נראה שאתה רציני ורוצה לקנות. מי שבאמת רוצה לקנות עובר אצל כל היבואנים תוך חודש, כולל נסיעות מבחן. גג חודשיים. לא 4.5. and thats all I have to say about that

אני חיפשתי רכב, טיילתי בסוכנויות קיבלתי הצעות מחיר ועשיתי נסיעות מבחן לפחות 4 חודשים לפני שרכשתי (בסוף מאזדה 3 2.0 פרימיום).

אני חושב שזאת חלק מצרכנות נבונה ולמדתי הרבה מהכרת השוק לאורך פרק זמן. זה מה שנכון בשבילי ואולי גם בשביל פות״ש.

לא מבין מה פשר הביקורת.

פורסם

"לא מבין מה פשר הביקורת"

מה שעושה ידידנו הנכבד מר Tida-man מהווה - "טרול".

זה מונח המתאר גולש אשר מפיק הנאה מפעולות שלהוב בפורום.

פורסם

אני לא מבין בטרולים אבל נראה כמו התמהמהות לא מובנת. התחושה הסובייקטיבית שלי שמתקבלת מהקריאה היא זו שמשדרת "סקירת רכבים של וואנאבי כתב רכב" יותר מאשר - אני רוצה לקנות ובודק מה מתאים לי. שוב פעם, זו תחושתי האישית. במיוחד שבכלל לא הוזכרה הצעת מחיר, עלות ביטוח, מיקוח על טרייד אין או כל דבר שמזכיר כוונת רכישה. ההתעלמות המוחלטת של פות"ש מהביקורת עוד יותר מעלה חשד. לך הביתה ילד (:-

• תוכן חדש...