Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיול - דנמרק + נורווגיה + שוודיה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3509 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כרטיסים כבר יש, זמן יש (3 שבועות), ועכשיו צריך המלצות.

אז יאללה חוכמת ההמונים וזה, אם יש לכם המלצות לנ"ל (נורווגיה: דרום בלבד, לא נראה לי שנספיק להגיע צפונה), בשמחה (:

התכנון בגדול: השכרת רכב בקופנהגן, מעבורת לנורווגיה, נסיעה על קו החוף בנורווגיה --> דרומה לשוודיה (אולי נגיע לסטוקהולם, טרם החלטנו) --> הגעה לדנמרק דרך מאלמו.

או לחלופין, אותו דבר בכיוון ההפוך.

זה התכנון בגדול, פתוחים לגמרי להצעות.

הא ושאלה אחרונה - מה אתם אומרים, לסגור רכב מעכשיו, או להמתין קרוב יותר למועד?

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לגבי דנמרק - חפש שרשור שלי מלפני כשנה (טיול של 8 ימים)

.קופנהגן מצריכה יומיים, והסביבה הקרובה - הלסינור ורוסקילדה - עוד יום כל אחת.

לגבי מעבורת - בעיה, עד כמה שאני מכיר חברות השכרת רכב הן אינן מאפשרות העלאת הרכב על מעבורת. בדוק זאת היטב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה מן הסתם מודע למרחקים העצומים. את דנמרק הקטנה (יחסית) לבדה לוקח ארבעה ימים צפופים לנסוע מקצה לקצה ובחזרה.

לאור המרחקים ולאור מה שספריאל כתב (אני לא משוכנע שזה נכון, לא זוכר כבר מה היה אצלנו) , מציע לשקול להשמיט את דנמרק מהתכנון.

איפה נוחתים?

מה רוצים לעשות בשאר הזמן שלא באוטו? טיולים בטבע או טיולים עירוניים? נופים פראיים או להזרק על שפת אגם?

לינה - BB למיניהם או אוהלים בקמפינגים?

חזיר דיזל

פורסם (נערך)

נושא המעבורת מצריך בדיקה רטנית.

קורן - אני נסעתי מ-Aarhus לקופנהגן בנהיגה רגועה כאשר יצאתי לפני הצהריים, עצרתי בדרך באתר או שניים והגעתי למלון (סמוך לנמה"ת) בערב. נסיעה מסקיין (הנקודה הצפונית ביותר) היתה מוסיפה עוד כשעה. מדובר במדינה בגודל דומה מאד להולנד, שגם אותה ניתן לחצות מפינה לפינה בפחות מיום של נהיגה לא יותר מדי מאומצת, וכולל חניות ביניים. ד"א - את ההלוך עשיתי ביומיים, כולל ביקור בהרבה אתרים בדרך.

אני רוצה להוסיף שהשבוע בו שהינו בדנמרק בהחלט לא הספיק - לא הגענו לצפון ולמערב חצי האי יוטלנד, לא הגענו לחלקו הדרומי של האי שלנד ולעוד לא מעט מקומות שמצדיקים ביקור נוסף.

שוודיה ונורבגיה הן סיפור שונה לגמרי, מדובר במדינות ענקיות. אישית לא ביקרתי בהן, אבל יש סיבה טובה לכך שהנורווגים הם העם הטס ביותר בעולם: מרחק הטיסה מאוסלו לצפון נורווגיה שווה למרחק מאוסלו למינכן או ציריך. הוסף לכך את הטופוגרפיה ההררית והכבישים הקשים וההסבר מדוע נורווגיה מצריכה התיחסות מיוחדת בתכנון המסלול מובן.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

1. נופים, טיולים רגליים נקודתיים, bb (airbnb when possible). לא טראקים. לא אוהלים.

2. ספרי אעבור על השרשור שלך, תודה על ההפניה.

3. נוחתים וטסים מקופנהגן

4. התכנון, בגדול, הוא לא לחצות את דנמרק אלא לסקור את קופנהגן ולהמשיך משם לנורבגיה, ואם נרצה ויתאפשר בסוף הטיול לסקור את דנמרק - אחלה. אבל אעבור על השרשור המוזכר ואולי אשנה / אתאים את דעתי.

5. נכון להיום ובהתחשב במה שראיתי עד כה בגוגל ושות', נורבגיה נראית ליגה אחת מעל שתי השכנות, מבחינת נופים וכו'. הכבישים ההרריים מאוד קוסמים לי ואני מקווה שלא להתבדות. רק מבאס שלא מצאתי מקום נורמלי להשכרת רכב... כל דבר שחורג מהסטנדרט יקר בצורה חריגה.

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

מדינות סקנדינביה יקרות.

מבחינתי נורווגיה נמצאת גבוה מאד ב-wish list, אבל כנסיעה נפרדת, לא בתוספת למדינות אחרות. ברור לי שמצריכה הרבה זמן וכסף, ואשתי מחפשת איזה גיוון אחרי שהיינו פעם בדנמרק ופעמיים בפינלנד, עדיין לא השתכנעה להוציא את ההוצאה הגדולה הזו.

הנסיעה לדנמרק נגזרה מכך שבאופן די מקרי מצאתי את כרטיסי הטיסה הזולים, ואני חייב לומר שהופתעתי מאד מהעושר המדינה: מבחינת נופים היא די משעממת, אבל מבחינה תרבותית היא מדהימה, כראוי לאימפריה גדולה בעבר. נורווגיה, כמו גם המדינה הסקנדינבית הרביעית (איסלנד) אמורה להיות בדיוק הפוכה: טבע מדהים.

פורסם

לא לשכוח לשלוח לי תאריכים כדי שאוכל לבדוק איזה אירועים מוטוריים יש [emoji6]

Skickat från min LG-D855 via Tapatalk

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

נורבגיה אכן ליגה אחרת. טיילתי בה לפני כ15 שנים. לא הייתי בדרום, אלא במשולש אוסלו, ברגן, טרונדהיים. קח בחשבון שהכבישים צרים. אפשר לנסוע עשרות קילומטרים בכביש ברוחב מכונית וחצי. נסיעה לאורך קו החוף מחייבת שימוש במעבורות.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

הסתכלתי שוב על המסלול שלך. לדעתי אתה מפספס את נורבגיה בגדול. הנופים המדהימים של הפיורדים הם בעיקר בקו החוף המערבי. לדעתי, וותר על שבדיה במידת האפשר. להיות בנורבגיה ולא לראות את הפיורדים זה פספוס ענק.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

פינדר - לא ברור לי על איזה מסלול הסתכלת כי לא פרסמתי איזה maps link או משהו בסגנון, אבל כשרשמתי '

נסיעה על קו החוף בנורבגיה' התכוונתי לנסיעה על קו החוף המערבי, בדרום נורבגיה.

הנה הערכה, לא תכנון מסודר אלא הערכה בלבד (ABSTRACT) של המסלול, שלא כוללת כל מיני WAYPOINTS שאספנו. ההערכה הזו כמובן תעבור התאמה לפי נק' בהן באמת נרצה לעבור.

לא מצאתי דרך לעשות זאת בMAPS, אז אדגיש שהנסיעה מקופנהגן לאוסלו כנראה תתבצע על מעבורת לילה (ולא על קו החוף המערבי של שבדיה).

חוזר ומדגיש שזה לא המסלול שקבענו אלא סתם שערוך לאיך, בגדול, ייראה הטיול.

התכנון הוא להתחיל בנורבגיה בגלל שהיא נראית כמו המדינה עם הכי הרבה 'פוטנציאל יופי', לכן אם נראה שאנחנו מאוד נהנים שם ייתכן שנקצץ את שבדיה החוצה מהטיול.

אני רוצה לקרוא קצת יותר על דנמרק, ולשקול האם לשנות קצת את המסלול למשהו בסגנון הזה (עם שבדיה) או אולי משהו כזה (בלי שבדיה - כאמור מעבורת מקופנהגן לאוסלו)

יש לנו 19 ימים נטו של טיול (פלוס אחהצ-ערב ביום הנחיתה), כאשר נראה לנו שהחלוקה בגדול תהיה שני שליש (11-13 יום) לנורבגיה, שליש לשאר (8-6 בהתאמה).

וכפי שאמרתי קודם לכן שבדיה (סטוקהולם) בהחלט יכולה לעוף מהתוכניה.

פורסם

ספריאל - בשורה התחתונה מוסכם גם עלייך שלהגיע לסקיין ולחזור לוקח שלושה-ארבעה ימים במוד תיירותי, כשגם עוצרים מדי פעם לראות דברים ולא רק יושבים ברכב. לגבי המעבורות אני בספק אם יש איסור גורף לעלות, ולו מן הטעם הפשוט שבנורבגיה באזורים רבים אי אפשר להתנייד בכלל בלי לעלות על מעבורת.

לענייננו:

נורבגיה ללא ספק בעלת נופים דרמטיים ועוצרי נשימה בשני סדרי גודל מעל השכנות. הנופים בשבדיה (ודנמרק עוד יותר) רגועים ושלווים יותר, שזה גם נחמד, פשוט סטייט-אוף-מיינד אחר. הבעיה הגדולה של נורבגיה היא מז"א המחורבן, ואוגוסט בפרט הוא חודש גשום ומחורבן במיוחד. ודאי נתקלתם בגלויות הנוף הקלישאתיות מעל הגיירנגר פיורד עם שמים כחולים ללא ענן - הצלם כנראה היה צריך לרבוץ שם חודשיים כדי לתפוס תמונה כזו. בגלל מזג האויר, ספונטניות בארגון הטיול רצויה מאוד. אין טעם להתקע שלושה ימים במקום מסויים בגשם. פשוט ממשיכים הלאה.

בתור התחלה אפשר לעלות בקופנהגן על המעבורת הגדולה שיוצאת כל יום אחה"צ לאוסלו. משם לכיוון צפון-מערב דרך שמורת הטבע הענקית Hardangervidda, לכיוון ברגן והפיורדים. לאחר שמיציתם את העניין, צפונה לכיוון טרונדהיים. משם, אם עיתותיכם בידיכם, מאוד ממליץ לעשות מאמץ ולהגיע צפונה לאיי לופוטן, מבחינתי אחד המקומות המיוחדים ביותר. משם אפשר לחזור דרומה, ומדרום לטרונדהיים "לחתוך" מזרחה לתוך שבדיה דרך דלארנה אל סטוקהולם. אפשרות נוספת, במידה ואתם הרפתקנים ויש לכם זמן, היא לנסוע מאיי לופוטן מזרחה דרך נארביק אל קירונה (כבר בשבדיה), ומשם דרך המרחבים השוממים והמשעממים של לפלנד השבדית אל החוף השבדי, ומשם דרומה עד סטוקהולם.

זה מאוד בגדול.

הערות:

1. מז"א כבר אמרנו.

2. אזור הפיורדים מתוייר עד לזרא.

3. נסיעה באזור הפיורדים והחוף הנורבגי איטית מאוד, ובנוסף יש עשרות מעברי מעבורת הכרחיים.

4. מאמצע אוגוסט ואילך זה כבר סתיו, לא קיץ.

חזיר דיזל

פורסם

Oryo, במידה ואתה רוצה לתור קצת את דנמרק (שזה מומלץ בהחלט בפני עצמו), אפשר לתפור בשניים-שלושה ימים לכיוון צפון חצי האי יולנד. אפשר כל הדרך בכביש דרך הגשר הענק ואודנסה, או לקצר עם המעבורת שיוצאת מצפון האי שיילנד (עליו יושבת קופנהגן), נוסעת במהירות 30 קשר ונוחתת בקרבת ארהוס. מנמלי צפון יולנד (Frederikshavn, Hirtshals) יש מעבורות לנורבגיה.

חזיר דיזל

פורסם

אור, לא הסתכלתי על כל התכנון שלך, אז מצטער אם אני חוזר קצת.

אני מאוד אהבתי את דנמרק - אני חושב שישובים קטנים כמו ריבה ואבלטופט שם שווים ביקור בפני עצמם.

גם קונפהגן, שהמרכז שלה לא גדול במיוחד, זו עיר שנחמד להסתובב בה כמה ימים.

בשוודיה לצערי לא הצלחתי להגיע צפונה מדי מסטוקהולם, חוץ מכמה כפרים באזור.

מה שאני כן מאוד אהבתי וממליץ עליו, זו רצועת החוף שאני רואה שגם ככה אתה מתכנן לעבור בה, בדרך מנורבגיה לגטנבורג.

יש שם כמה איים קטנים שמחוברים בגשרים ליבשה. בעייני זה אחד מהמקומות הכי פסטורליים וקסומים שהייתי בהם, שווה את חצי היום - יום שלוקח לעבור שם.

מה שכן, הכל בשוודיה מרושת במצלמות מהירות, קח את זה בחשבון :)

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

מעבר להצעות הטובות שנרשמו כאן, מציע לך לבדוק אפשרות נסיעה מקופנהגן למאלמו על גשר אורסונד.

18 ק"מ של פלא ארכיטקטוני.

סלע

• תוכן חדש...