Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3640 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

אני מתלבט כבר חודש עם הסוגייה הזו.

רכשתי ביולי 2015 רכב חדש מהיבואן - סקודה פאביה style 1.2 TSI

בצורה של הלוואת בלון, כך שאני משלם במשך 5 שנים ( נשארו עוד 4 ) כ- 1,000 ש"ח בחודש.

העולם היה נחמד נסעתי איתו שוהם-פ"ת-שוהם כל יום ולא הייתי מגיע בחיים לק"מ שנתי של מעל 15-20K בשנה.

באפריל 2016 התחלתי לעבוד במקום עבודה חדש בירושלים.

מה שקרה הוא - מנסיעה של 40 ק"מ ביום לעבודה וחזור, עכשיו אני נוסע ~100 ק"מ ביום... וכמעט 3000 ק"מ בחודש. ותוך 3 חודשים הרכב כבר הגיע ל 24K ק"מ ובדיוק אני סוגר איתו שנה מלאה.

על פי חישוב ההוצאות רכב שלי בחודש-

הלוואת רכב- 1,000 ש"ח

ביטוחים - ~430 ש"ח

דלק - ~2,000 ש"ח

טיפולים - ~167 ש"ח בחודש ( לפי חישוב של 2000~ ש"ח בשנה - בערך 2 טיפולים )

רישיון רכב - 125 ש"ח בחודש ( לפי חישוב של 1500~ ש"ח בשנה - לפי האחרון שהגיע )

סה"כ = 3,770 ש"ח הוצאות נטו בחודש.

לפני חישוב של ירידת ערך ומחירון מחריגת ק"מ.

האלטרנטיבה שעומדת בפניי היא - רכב מהעבודה בליסינג תפעולי = פורד פוקוס טרנד 2016 \ i35

כאשר הירידה הצפוייה בשכר נטו שלי כתוצאה מכך היא של כ- 3,450 ש"ח בחודש.

חשוב לציין שמדובר גם על מגבלה של 32K ק"מ בשנה, וחריגה תעלה 80 אג' לק"מ.

אופצייה אחרת היא רכב קטן מהסוגים הבאים - i20 / kia Rio / Yaris / Fiesta

הבעיה שלי עם הרכבים האלה היא הנוחות והאבזור. אני סובל מבעיות גב ונוסע כ 2-2.5 שעות ביום רק לעבודה וחזור וקשה לי לראות את זה קורה ברכבים האלה ועוד בעליות של ירושלים.

היחידה שעוד קורצת היא אולי הפורד פיאסטה.

משמעויות כלכליות נטו מהמשכורת עם רכב קטן מהרשימה - ירידה של כ 2,800 ש"ח נטו בחודש.

מידע נוסף - אני נשויי טרי, ללא ילדים. לאישה אין כרגע רכב.

חשבתי להשאיר לאישה את הרכב הפרטית ( פאביה ) ולקחת רכב ליסינג מהעבודה.

האם נכון עבורי לקחת ליסינג תפעוולי ??

והאם יהיה נכון להתחייב ל- 3 שנים עם פורד פוקוס ולהתחשב בבריאות\נוחות\הנאה\חשיבה לעתיד (ילדים)

או להתחייב ל 3 שנים עם פורד פיאסטה ולעשות ויתורים בשביל לחסוך את הפרש הנטו (650 ש"ח) בשכר.

אשמח לייעוץ, אני אובד עצות.

פורסם

היי,

עשיתי את אותו הצעד של למכור רכב בן פחות משנתיים ולקחת רכב חברה,

הסיבה אצלי גם הייתה קילומטרז רב אבל אצלי החישוב של הרכב הוא שונה(לא משלם עליו ישירות אלא רק מס על שווי שימוש).

אבל לנסועה כזאת מומלץ לך לשקול לקחת רכב חברה , נסה לשבת במכוניות שהציעו לך בליסינג בקטגוריה הקטנה לראות מה מתאים(אולי תגלה שאחת בכל זאת נוחה לך).

בנוסף,

תתייעץ עם קצין הרכב שלך אולי יש רכב שבאמצע או סוף חוזה לעובד שרוצה להשתדרג\לעזוב ותוכל לקבל רכב לקראת סוף החוזה ולא להתחייב עליו ל3 שנים(חבר עשה דבר דומה בעבודה אחרת).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

בתיאוריה משתלם לך לקחת ליסינג על פי החישוב שלך, בפרקטיקה אני לא בטוח עד כמה החישובים שלך מדוייקים. תחילה,מעליך להוסיף עוד 250 ש״ח בחודש לעלות הליסינג שזה תוספת קילומטרז׳. שנית, ההחזר החודשי לא כל כך מעניין. מעניינת ירידת הערך והריבית. בעוד 1000 ש״ח בחודש יכול להיות הגיוני לשנה הראשונה, בשנים הבאות הסכום צריך להיות נמוך יותר.

אני מניח שקנית את הדגם הקודם במחיר נמוך יותר, נניח כ 80 אלף כולל הכל. תאבד כ 40 אחוז מערכה, מדובר בכ 900 ש״ח בחודש בממוצע, אך בשנה הראשונה שכבר עברת, יותר. 2000 ש״ח דלק עבור 3000 קילומטר בחודש בין עירוניים נשמע לי מוגזם ביותר. צריך להיות כ 1500 ש״ח עם צריכה של 1:12, וזה צריך להיות יותר טוב מזה. עם האוקטביה אני לא יורד מ 1:14 גם כשאני נוסע הרבה בעיר. ביטוח וטיפולים לדעתי אפשר להוריד, 100 ש״ח בחודש לדעתי בקלות. לדעתי ההוצאות שלך לא צריכות לעלות על 3000 בחודש, ולדעתי פחות בהתחשב שכך שירידת הערך קטנה יותר השנה לעומת שנה שעברה.

פורסם

. 2000 ש״ח דלק עבור 3000 קילומטר בחודש בין עירוניים נשמע לי מוגזם ביותר. צריך להיות כ 1500 ש״ח עם צריכה של 1:12, וזה צריך להיות יותר טוב מזה. עם האוקטביה אני לא יורד מ 1:14 גם כשאני נוסע הרבה בעיר.

החישוב של הדלק עשיתי ככה כי מיכל דלק עולה לי 250 ש"ח, ואני מתדלק בממוצע כל 4-3 ימים. במילים אחרות פעמיים בשבוע.

פעמיים בשבוע X 4 שבועות בחודש = 250x4 = 2,000 ... אז לפעמים זה 200 ש"ח לכאן או לכאן כי לא תמיד יש לך 4 שבועות מלאים בחודש.

( לא לשכוח שמדובר בנסיעות לירושלים.. עליות ופקקים... לכן הצריכת דלק בימים טובים 16:1, בימים פחות טובים 12:1. וזה עוד בנהיגה בסגנון סבתא תוך התחשבות בצריכת הדלק חחח.

ביטוחים - 4600 ש"ח לחובה + מקיף. כל מה שמצאתי חוץ מזה היה הבדל של 100-150 ש"ח סה"כ, והעדפתי התחייבות לחלקי חילוף מקוריים.

השאלה אם נכון יהיה ללכת על רכב כמו פיאסטה למרחקים האלה או פוקוס למרות ההבדל במחיר.

פורסם

לדעתי רכב סופר מיני אם אתה נוסע לבד אמור להספיק - תעשה נסיעת מבחן על כל אחד מהאופציות לפני ההחלטה אני הייתי עם קיה ריו לפני האיביזה שקיבלתי מהחברה עכשיו והריו נוחה יותר אינדווידואלית לי, נוחות זה משהו אינדווידואלי לכן אני חושב ששווה לך לנסות בעצמך את האופציות אולי תגלה שאחת מהן נוחה יותר.

ממליץ לברר שוב על רכב שבאמצע חוזה וככה תחסוך התחייבות של 3 שנים לליסינג.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
החישוב של הדלק עשיתי ככה כי מיכל דלק עולה לי 250 ש"ח, ואני מתדלק בממוצע כל 4-3 ימים. במילים אחרות פעמיים בשבוע.

פעמיים בשבוע X 4 שבועות בחודש = 250x4 = 2,000 ... אז לפעמים זה 200 ש"ח לכאן או לכאן כי לא תמיד יש לך 4 שבועות מלאים בחודש.

( לא לשכוח שמדובר בנסיעות לירושלים.. עליות ופקקים... לכן הצריכת דלק בימים טובים 16:1, בימים פחות טובים 12:1. וזה עוד בנהיגה בסגנון סבתא תוך התחשבות בצריכת הדלק חחח.

ביטוחים - 4600 ש"ח לחובה + מקיף. כל מה שמצאתי חוץ מזה היה הבדל של 100-150 ש"ח סה"כ, והעדפתי התחייבות לחלקי חילוף מקוריים.

השאלה אם נכון יהיה ללכת על רכב כמו פיאסטה למרחקים האלה או פוקוס למרות ההבדל במחיר.

אז זה חישוב לא מדוייק, עדיף לדייק בחישוב. אני חישבתי לפי יום "גרוע" של 1:12 בעוד שהממוצע צריך להיות יותר מכך. לגבי ביטוח, מה זה משנה חלקי חילוף מקוריים או לא? הליסינג לא יתן לך חלקי חילוף מקוריים. צריך להשוות אופצייה כלכלית א' לאופצייה כלכלית ב' בתנאים כמה שיותר דומים.

אני מעריך שהמשך החזקת הרכב שלך יעלה לך אולי טיפטיפה פחות מליסינג של סופר מיני. לגבי הנוחות קשה לומר. אתה סובל היום עם האיביזה? אם לא, לא צריכה להיות סיבה משמעותית בגינה תסבול עם סופרמיני אחר, אבל כל רכב הוא שונה ועדיף לעשות נסיעת מבחן.

פורסם

החזקת שתי מכוניות זה דבר נוח מאד, כמובן שעליך לבחון את יכולתך לעשות זאת במסגרת רחבה ביותר, כולל עלויות דיור, מחיה ותוכניות לעתיד (ילדים בשנים הקרובות? צורך בחסכון לקראת דירה?). העליה מרכב אחד לשניים תעלה לך לפחות 2000 ש"ח בחודש (חישוב גס של 1000 ש"ח ירידת ערך, 500 ש"ח רישוי וביטוח, 500 ש"ח דלק ותחזוקה שוטפת (רבותי אנימדבר על סדרי גודל, אל תתחשבנו אתי עם פלטס\מינוס כמה מאות ש"ח). כמובן שמזה צריך להחסיר את עלות התחבורה של האשה באמצעים אחרים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עצה בחינם - תסחוב כמה שאפשר עם רכב אחד, ותנסה לחסוך. לי ולאישצי היה רכב די עתיק עד לא מזמן ויש כבר ילד אחד ורק עכשיו קנינו איזה יוצא ליסינג שמור.

לעניינינו, מה עם ההפסדים של ההפרשות לפנסיה, שלך ושל המעביד? אתה לא רק מקבל שורת נטו נמוכה יותר, אתה חוסך פחות לפנסיה !

תבין שזה יוצא יותר יקר, תחשב יותר טוב כמה יותר יקר, ותחליט כמה השירות הזה שווה לך (שווה ערכי/נפשי).

ותחשוב טוב טוב מה אתה עם הרכב הישן, כי יהיה קל מאוד להתפתות להשאיר אותו (זה סיוט למכור, אתה אוהב אותו, חבל להפסיד במכירה וכו) וזה עוד אלפי שקלים בשנה. גם אם אישתך צריכה פעם בחצי שנה נסיעת חירום ארוכה, מונית ספיישל תשתלם יותר.

פורסם

מסכים לגמרי לגבי רכב אחד לזוג.

להחזיק שני רכבים זה רק אם ממש שניכם מוכרחים כל יום להתנייד ברכב ואין אופציה אחרת.

כשאני ואשתי רק הכרנו ועברנו לגור ביחד - היו לנו שני רכבים, אחרי זמן קצר מכרנו רכב אחד וכבר כמה שנים אנחנו עם רכב אחד, זה חוסך המון המון כסף בשנה.

פורסם

דברים שלא לקחת בחשבון:

1. עלות הליסינג בדר"כ יורדת ממשכורת הבסיס, כך שיש פגיעה משמעותית בהפרשות לתנאים סוציאלים (פנסיה וקרן השתלמות).

2. ירידת ערך של הרכב הפרטי. במקרה שלך, אם תמשיך לנסוע עם הפאביה, אף אחד לא יקנה אותה כמשומשת בגלל הקילומטראז'.

שקלול של שני סעיפים אלה כנראה יגדיל את הפער לטובת הליסינג.

במקומך, הייתי לוקח פיאסטה בליסינג. ההפרש גדול ואתה יכול להסתדר עם מכונית קטנה בינתיים. אם בא לך ויש לך את הכסף, לך על משפחתית.

בכל מקרה, 32K בשנה נראה לי קצת מעט. יש כ-250 ימי עבודה בשנה. כבר סגרת 25,000 ק"מ. 7000 ק"מ לת"ש זה מעט יחסית.

כשיש ליסינג נוסעים יותר. הייתי מבקש מהמעסיק 10-15K ק"מ לת"ש.

פורסם

לפות"ש, הנסיעה לירושלים היא מאוד מאומצת לרכב ולך, תחשוב פחות על הצד הכלכלי ויותר על הנוחות, לך על רכב גדול ונוח ככל האפשר.

אני כמוך נוסע לירושלים, מצאתי את האיזון בין נוחות לעלות כלכלית בטויוטה פריוס, התפשרתי על ק"מ גבוה.

גם פלואנס דיזל מומלצת עבורך, תבחן גם אותה תראה אם מתאימה לך.

כמו כן, אוקטביה מאוד מומלצת.

טוב הבנת את המסר, מומלץ לך רכב גדול נוח ואם אפשר גם חסכוני.

נוסע בפריוס 2008

• תוכן חדש...