Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1305 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תמיד יהיה מישהו עם זכות קדימה שיפריע למי שאין לו זכות הקדימה. אם מפשטים את המעגל לכביש ישר הרכב הנע בנתיב החיצוני יפריע לנע בפנימי ורוצה לצאת, אם זכות הקדימה היא ליוצא מהמעגל הוא יפריע לנע בנתיב החיצוני.

מרבית האירופים החליטו לתת עדיפות למי שיוצא מהמעגל, והנהגים נוהגים בהתאם. אצלנו לא החליטו, ונוצרים קונפליקטים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם היציאה משני נתיבים לשני נתיבים אין הפרעה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

חברים אתם טוחנים מים בשרשור בן 4.

בלי תצלום של תמרורי 801 על פני הכביש במעגל התנועה עצמו כל התשובות יכולות להיות נכונות.

קחו לדוגמה את הסרטונים שהעלה עמית קודם - ההיצמדות ל-801 על גבי הכביש היא זו שמאפשרת יציאה מהנתיב הפנימי (ואי המשך מהנתיב החיצוני בהתאמה).

שימו לב לדוגמה שכבר הבאתי כאן בעבר:

2020-09-02-10-56-26.png

תמרור 801 על גבי הכביש בבירור יוצא ביציאה, זה אומר:

1. נהג בנתיב החיצוני חייב לצאת ביציאה הזו, או לעבור לנתיב הפנימי תוך מתן ז"ק לרכב בנתיב הפנימי (כמו כל מעבר נתיב)

2. נהג בנתיב הפנימי יכול לצאת ביציאה או להמשיך במעגל, אם ממשיך במעגל במקרה הזה יש רק נתיב אחד (אם היו שניים היה צריך להמשיך לפי תמרור 801) אם יוצא עליו לצאת לנתיב השמאלי

ודוגמה אחרת:

2020-09-02-10-58-52.png

תמרור 801 ממשיך במעגל התנועה, זה אומר:

1. נהג בנתיב החיצוני יכול לצאת ביציאה הזו (אם ביציאה יש כמה נתיבים עליו לנהוג במקביל ל-801), או להמשיך במעגל התנועה. אם ממשיך במעגל עליו להישאר בנתיב החיצוני.

2. נהג בנתיב הפנימי חייב להמשיך במעגל התנועה בנתיב הפנימי, או לעבור לנתיב החיצוני תוך מתן ז"ק לרכב בנתיב החיצוני (כמו כל מעבר נתיב).

נהג בנתיב הפנימי יודע נניח שיוצא ביציאה שהיא 270 מעלות לכניסה שלו (שמאלה אם זה היה צומת), אז מיד לאחר היציאה של ה-180 מעלות (ישר אם היה צומת), ולפני הכניסה של ה-180 (כלומר צמוד לקטע שבו יש אי תנועה) הוא נותן ז"ק ועובר לנתיב החיצוני. כשיגיע ליציאה שלו שהיא הבאה, הוא כבר נמצא בנתיב החיצוני

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

ואם בכניסה של ה-90 נכנס מישהו לנתיב הימני ולא מאפשר לו לעבור? התקמה האירופית מחייבת אותו לצאת ב-180 או להכנס לפנימי, ואז אינו מפריע. העדר התקנה בישראל מונעת מהנהג שרוצה לצאת לעשות זאת.

אני כבר לא מדבר על חוסר התאמה בין תמרורים. יש בעכו מעגל בו בכניסה יש 815 ימינה וישר בנתיב הימני, ישר ושמאלה בשמאלי. כיון שאני צריך שמאלה (270 מעלות) אני נכנס בשמאלי, אבל אז 801/809 אינו מוביל ליציאה. איזה מהתמרורים עדיף?

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כמובן זה לא אומר שלא יהיה מישהו בנתיב החיצוני, אלא זה מצמצם למינימום את הסיכוי שיהיה שם מישהו.

לכן גם כתבתי ייתן ז"ק ויעבור לנתיב החיצוני, לא תורה מסיני ולא ניתוח לב פתוח.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

או ימשיך להקיף, כי נהגים שאמורים להיות בשמאלי ממשיכים בימני וחוסמים.

פורסם

אם ניקח לדוגמה את התמונה השנייה שלי, מבחינה חוקית אין שום מניעה להיכנס למעגל ולצאת ב-270 מעלות כשאת כל הדרך אתה עושה בחיצוני.

אבל מה הבעיה להאט טיפה כדי שהרכב בחיצוני יעבור ואז לעבור אליו?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

זו בדיוק הבעיה. רכב לא אמור לעשות 270 בחיצוני. אם הוא עושה זאת זה מחסל את הפואנטה של מעגל דו או רב נתיבי, כי למעשה כל מי שתופס עמדה בחיצוני ליותר מיציאה אחת מונע מהנוהג בפנימי לתמרן, ואז לא נותר אלכ לוותר על הנהיגה בפנימי.

פורסם

זו לא הבעיה, זה הופך את הרב-נתיביות של המעגל לפחות רלוונטי, אבל חוקי בהחלט.

אין מה לעשות כל עוד וועדות התמרור ומהנדסי התנועה ממשיכים לתמרר בצורה הזו הם מכווינים אותך להשתמש בנתיב החיצוני בלבד.

בשכונה שאני גר בה בראש העין יש ה-מ-ו-ן מעגלי תנועה כאלה וכולם מתומררים ככה.

מגדילים לעשות כאלה שנוהגים בנתיב הימני, נכנסים למעגל התנועה לנתיב הפנימי, ויוצאים ממנו ב-180 מעלות לנתיב החיצוני, ככה צריך פחות לסובב את ההגה 🙄

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 2 שעות, ישה כתב:

פישוט מעגל התנועה לכביש ישר הוא שובה לב אבל

ראשית הנכנס למעגל ייתן זכות קדימה לאלה שבמעגל

רק במידה ויש תמרור המורה כך. במידה ואין תמרור, זכות הקדימה לרכב הבא מימין

שנית יציאה מהמעגל הפנימי בהכרח יוצרת הפרעה למי שנע במעגל החיצוני ורוצה לצאת ביציאה הבאה אחריה.

היא תהיה נכונה בתנאי שבמעגל החיצוני יהיה חץ שמתיר רק לצאת ביציאה הקרובה

כל התפיסה שלי מתייחסת למקומות בהם אין תמרורים

ככה המעגל החיצוני ישמש רק לתנועה הרוצה לצאת ביציאה הקרובה זה מהמעגל הפנימי יוכל לצאת ללא הפרעה גם הוא ביציאה הקרובה וכל מי שירצה לצאת ביציאה הבאה יוכל לפנות בניחותא למסלול החיצוני ולצאת ממנו או מתוך המעגל הפנימי בקצת יותר וירטואוזיות.

ללא ספק, התמרורים עושים סדר בבלאגן. 

לפני כשעה, sperial כתב:

זו בדיוק הבעיה. רכב לא אמור לעשות 270 בחיצוני. אם הוא עושה זאת זה מחסל את הפואנטה של מעגל דו או רב נתיבי, כי למעשה כל מי שתופס עמדה בחיצוני ליותר מיציאה אחת מונע מהנוהג בפנימי לתמרן, ואז לא נותר אלכ לוותר על הנהיגה בפנימי.

הבעיה קיימת, רק אם יש תמרורים/חיצים, המנתבים את הרכב במעגל החיצוני ליציאה בלבד ממעגל התנועה. אם אין חיצים כאלו, זכותו להמשיך בנתיב החיצוני גם 360 מעלות, בעוד הרכב בנתיב הפנימי מחויב לתת לרכב בנתיב החיצוני לעבור, אם ברצונו לצאת ממעגל התנועה 

ארז רונן

פורסם

אחזור פעם נוספת: זו הבעיה בישראל. בעולם המסודר הוא חייב לצאת ביציאה הקרובה. למה? כי אלה התקנות, והן חלות על כולם.

פורסם

רחובות והאיזור שייכים לישראל פעם אחרונה שבדקתי 😂

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

אחזור פעם נוספת: זו הבעיה בישראל. בעולם המסודר הוא חייב לצאת ביציאה הקרובה. למה? כי אלה התקנות, והן חלות על כולם.

חפשתי בגוגל מפות "עולם מסודר". לא מצאתי. 

• מצחיק 1

ארז רונן

פורסם
לפני 8 שעות, Be roo כתב:

למיטב ידעתי אין תקנה שמחייבת זאת. ז״ק לרכב מימין מתייחסת לצומת בלבד.

להפך, הרכב מימין עבר עבירה נוספת של סטיה מנתיב.

הפוך בי-רו, הפוך.

הרכב במעגל הפנימי הוא זה שסוטה אל נתיבו של הרכב במעגל החיצוני.

הרכב במעגל החיצוני ממשיך בתנועתו בנתיבו החיצוני, כשהרכב שלשמאלו רוצה לצאת הוא סוטה אל הנתיב החיצוני וחוסם את תנועתו של הרכב בחיצוני.

• אהבתי 1

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם (נערך)

עכשיו הנבתי את כוונתך.

אבל גם זה תלוי בפרשנות, ניתן לטעון שאם יש שני נתיבים ליציאה הוא לא סוטה לתוך נתיבו של האחר, אלא שניהם אמורים היו לצאת במקביל (על פי הנהוג בכיכרות בעולם). אבל זה מחזיר אותנו לויכוח הישן ואין ממש סיבה לחזור עליו שוב ושוב. כיכרות בארץ זה ג׳ונגל.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • תוכן חדש...