Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3672 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני מבין את מה שאתה אומר,

אבל השיטה שבה כשל אחד מחפה על עשרה כשלים אחרים זה מצב חולה,

אני לא חושב שיש אפשרות שנקום מחר בבוקר ונגלה עשרות אחוזים קוצצו מהמס, אלא הדרגתי, באחוזים בודדים כל שנה,

ולדחוף להתייעלות בנטל המס.

ואם נוציא את הממשלה לגמרי מהעניין של הנושא,

בוא נתייחס ליבואני הרכב הרשמיים, בואו ננטרל לרגע את זה שהם נבלות כשלעצמם,

אבל יבואן מחוייב להחזיק מוסכים בפריסה ולתת מענה, הוא יודע לעשות תחזית על פי כמות הייבוא שלו, פריסת המוסכים שלו

וכמות העובדים.

איך הוא אמור להערך לרכבים נוספים שיכנסו לארץ? להרחיב מוסכים? לגייס עוד עובדים? למה הוא אמור לספוג את כל זה?

אם לא טוב למדינה הרווח של היבואן, אז שיגבילו את אחוז הרווח, אבל להחיל עליו הוצאות שלא שלו, זה מגוחך.

ואם רוצים להשתמש בתשתית שהקים היבואן, אז שיתכבדו וישלמו על זה.

davemustaine87 - להזכירך, בזק זה לא גוף פרטי, והכסף לתשתיות לא יצא רק מהם, כנ״ל בנוגע גם לתבל גוונים וכדומה.

עריכה אחרונה על ידי AstoDriver
  • תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין צורך לרחם על היבואנים הבלעדיים שמוכרים כול רכב ב 120 אלף(למרבה הפלא כולם אותו מחיר!) ומוכר ב 20 אחוז הנחה לחברות הליסינג בדלת האחורית(ועדיין מרוויח!)

אני מרחם על הצרכן שיקנה רכב שלא מתאים לתנאים בארץ, שלא יהיה לו היכן לטפל ברכב הזה אם תיהיה תקלה, שלא יהיה מלאי חלפים אפילו לטיפול הבסיסי. מי שיספוג את זה לא יהיה היבואן, אלא הצרכן המסכן שניסה "לדפוק את המערכת".

נניח קנית רכב הייבריד למותג שבארץ אין רכבי הייבריד. מי לדעתך יטפל במערכת ההיברידית? היבואן? נניח הוא יטפל. אבל, אתה בטוח שאתה רוצה להיות שפן ניסיונות כאשר מכונאי שלא מכיר את הרכב מנסה לפתור לך את התקלה בשיטת מצליח?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

השיטה הכי טובה היא לעבוד עם דילרים כמו בארה"ב, כשכל אחד יכול לקנות מהיצרן ישירות ולמכור בארץ תיווצר תחרות אמיתית בשוק וכולנו נרוויח.

עד אז, "יבואן מקביל" שקונה מדילרים בחו"ל ומייבא לארץ הוא לא באמת תחרות.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
אני מרחם על הצרכן שיקנה רכב שלא מתאים לתנאים בארץ, שלא יהיה לו היכן לטפל ברכב הזה אם תיהיה תקלה, שלא יהיה מלאי חלפים אפילו לטיפול הבסיסי. מי שיספוג את זה לא יהיה היבואן, אלא הצרכן המסכן שניסה "לדפוק את המערכת".

נניח קנית רכב הייבריד למותג שבארץ אין רכבי הייבריד. מי לדעתך יטפל במערכת ההיברידית? היבואן? נניח הוא יטפל. אבל, אתה בטוח שאתה רוצה להיות שפן ניסיונות כאשר מכונאי שלא מכיר את הרכב מנסה לפתור לך את התקלה בשיטת מצליח?

קודם כול איזה רכב יש שלא מתאים לתנאים בארץ?

ודבר שני אסור לאפשר ליבואן מקביל להביא רכב בעל טכנולוגיות שלא קיימות כלל ברכבים מאותו סוג.

המטרה היא רק לאפשר תחרות אמיתית. שאם אני רוצה גולף אז שתהיה לי ברירה. לא להיות שפוט של צ'מפיון ומצבי הרוח שלה.

פורסם (נערך)

היבואנים המקבילים כבר מיבאים רכבים שכוללים טכנולוגיות שלא קיימות ברכבים מיבוא סדיר עבור אותו מותג. למשל הייבריד של פורד.

אתה רוצה לאפשר ליבואנים המקבילים ליבא רק את אותם הדגמים שמיבא היבואן הסדיר? מה עשינו בזה? איפה כאן תחרות? הרי היבואן הרשמי כבר מקבל את המחירים הנמוכים ביותר שרק אפשר עבור כל דגם ודגם.

אין שום סיכוי שבעולם שהיבואן המקביל דרך שרשרת דילרים לא רשמיים וחברות שקר כלשהו יצליח לקבל את המחירים נמוכים מהיבואן הרשמי (כל אחד בשרשרת צריך להרוויח). וגם לשלוח ארצה 5 רכבים ו1000 רכבים, עלות המשלוח פר רכב היא אחרת לחלוטין.

מה יוצא בסוף? כבר ראינו את התוצאה. הרכבים באותו מחיר כמו אצל היבואן הרשמי, אולי אבזור טיפה שונה (וזה עדיין לא אומר שהרכבים האלו מתאימים לפי אקלים).

ליבואן מקביל יש רק דרך אחת לקבל מחירים טובים: עבור מלאי רכבים שהדילר לא מצליח למכור (למשל רכבים שהדילר לא הצליח למכור במשך שנה ומנסה להפטר מהמלאי, דגמים לא פופולאריים).

וגם חווית הקניה היא לא מי יודע מה. אתה בא, מזמין רכב ואז מתחיל לקבל טלפונים על הצעות חלופיות (רכב בצבע אחר, גיר אחר, מרכב אחר, רמת איבזור אחרת שצריך להוסיף כסף - עך זה נמשך שבועות על גבי שבועות, טלפונים, עצבים וכד') כי לדילר שהיבואן המקביל עובד אין במחיר טוב באותו זמן את הרכב שהזמנת. אצל היבואן הרשמי אתה מקבל VIN כי הוא יודע איזה בדיוק רכב אתה הולך לקבל.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

סתם שאלה, עסקת פעם ביבוא ורצוי ביבוא רכב?

כי אתה אומר הרבה דברים ואני לא יודע אם הם מבוססים על משהו מלבד תחושה אישית... אפשר להגיד הרבה דברים, אבל רק בפועל נדע אם זה אמת או לא.

מה לא אמרו על גולן טלקום או על אקספון. הרבה דברים שחלקם הגדול היה קשקוש בלבוש.

לדעתי יש לאפשר את זה, ובמקרה הכי גרוע האנשים שעוסקים בתחום יראו שזה לא רווחי ואז הכול יחזור לקדמותו.

פורסם

לא, אבל רציתי לקנות רכב ביבוא מקביל. כמו כל דבר שאני נוגע בו, אני חוקר לעומק איך זה עובד. היו לא מאט כתבות על הנושא בזמנו. מוזמן לגלגל ולראות איך זה עובד. כאשר כל זה היה עוד חדש וחם, היו הרבה תקוות לזה. בפועל, רצו יותר טוב, יצא כמו תמיד.

פורסם

היה שרשור ארוך מאוד לפני זמן מה, על הפרש גדול מאוד במחיר של רנו פלואנס לצרכן הפרטי, ובין חברות הליסינג.

פה הבעיה, שהיבואן יכול למכור במחירים הרבה יותר נמוכים, אבל למה לו לעשות כך בעצם? הרי במילא אין תחרות (לאותו סוג רכב ספציפי), חוץ מהתחרות של איזו סוכנות תתן לך את ההנחה הכי גדולה..

אני כן מאמין שעדיפה דרך פתרון אחרת, אבל אי אפשר לעמוד במקום ולתת למצב הקיים להמשיך

פורסם

דוקא אני יכול לתת כמה דוגמאות על דגמים שכנראה הייבוא המקביל גרם להוזלה שלהם.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לא, אבל רציתי לקנות רכב ביבוא מקביל. כמו כל דבר שאני נוגע בו, אני חוקר לעומק איך זה עובד. היו לא מאט כתבות על הנושא בזמנו. מוזמן לגלגל ולראות איך זה עובד. כאשר כל זה היה עוד חדש וחם, היו הרבה תקוות לזה. בפועל, רצו יותר טוב, יצא כמו תמיד.

אתה לומד דברים לעומק לדבריך.

אז איך אתה קורא לזה ייבוא מקביל?

ייבוא מקביל? איזה מכבסת מילים.

איך יכול להיות דבר כזה ייבוא מקביל של פורד כשרק דלק מוטורס יכולים לקנות מהיצרן?

רק סמלת יכולים לקנות ישירות מפיאט.

ופיז'ו וסיטרואן רק לובינסקי.

וכו וכו.

שום מקביל ושום בטיח. אז בישביל שייראה כאילו עושים משהו בעניין יוקר המחייה בכלל והוזלת תחום הרכב בפרט, ממציאים לנו פטנטים.

איך נראה ייבוא מקביל? חברה איקס קונה מב.מ.וו ישירות ומוכרת במנצ'סטר ובבולוטון, וחברה Y קונה ישירות מב.מ.וו ומוכרת בוורינגטון ובליברפול.

אתה כצרכן שרוצה מכונית יכול לקבל הצעות מחיר מכל סניף שתרצה. ולתת להם להתמודד אחד עם הצעתו של האחר.

המציאות הזו תגיע לארץ בדיוק כמו שכתב באגירה, כשחמורו של המשיח יאכל אבוס בקרית הממשלה.

אולי באגירה לא יופתע לדעת שיש לא מעט אנשים בישראל שבטוחים שרמת השחיתות הציבורית, הכסף השחור, וגזילות מהקופה הציבורית זהים באופן כללי למתרחש במדינות מערביות אחרות.

אפשר לחשוב כאילו מדובר בשליחת אדם למאדים. ממש משהו שלא בוצע אף פעם בשום מקום. תחרות בתחום ייבוא הרכב. וואו.

אילו רק אלברט איינשטיין היה בחיים היינו יכולים לשאול אותו איך עושים את זה.

אפשר מחר בבוקר לעשות קופי פייסט לנושא התחרותיות בתחום הרכב ממדינה קאפיטליסטית כלשהי (כל העולם מלא בהן).

באותה הזדמנות אפשר לעשות את אותו הדבר בתחום הספורט המוטורי, עולם שיפורי הרכב, ותחום המכוניות הקלאסיות.

NOT.

פורסם (נערך)
אתה לומד דברים לעומק לדבריך.

אז איך אתה קורא לזה ייבוא מקביל?

ייבוא מקביל? איזה מכבסת מילים.

כך זה נקרא באופן רשמי. איך אתה רוצה לקרוא לזה?

אני מסכים עם מה שרשמת והבעיה עם קופי פייסט זה שבמדינות קפיטליסטיות אחרות לרוב המיסים הרבה יותר נמוכים (מספיק לראות ארה"ב או גרמניה בתור מודל חיכוי, הרכב שקניתי עולה שם 27K יורו אחרי מיסים ורווח של הדילר המקומי, בארץ זה קרוב ל190K במקום 118K לפי השער הנוכחי -יוצא שקניתי עוד פיקנטו למדינה). אבל בגלל שמדובר בתרנגולת שמטילה ביצי זהב וכל שנה הרבה יותר ביצי זהב, למה לוותר על מקור רווח כזה נפלא? אבל בוא נמציא משהו פופוליסטי, נמציא כותרות שבקרוב תיהיה הוזלה של 20% מחירים, כאשר את כל ההוזלה כמובן צריכים לספוג היבואנים.

אולי באמת בדומה למכירה לחברות הליסינג, היבואנים (האמיתיים) יכולים להוזיל משמעותית רכבים מדגמים מסויימים גם ללקוחות פרטיים.

אבל הישועה של הוזלה - אני בספק שזה יבוא מיבוא "מקביל" כי יש להם עלויות הרבה יותר גבוהות כדי לספק את אותו רכב. זה אולי אפשרי רק ברכבי יוקרה איפה שולי הרווח של היבואן גדולים יותר. אבל זה לא ישפיע על בני תמותה הרגילים. מי שהיה לו, יהיה לו פשוט עכשיו יותר.

יותר מזה, היצרנים צודקים לגבי בעיתיות במתן שירות לרכבים מיבוא "מקביל". ושוב הצרכן המסכן, כמו תמיד יצטרך לספוג את זה, אם החוק באמת יאושר.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

פורסם

כשל השוק הקיים הוא התאמת מחירים אוליגופוליסטית הקשור לגורמים רבים כגון חסמי הכניסה לשוק ובעיקר הסכמי בלעדיות שדורשות היצרניות עקב אופי המוצר והוא אינו קיים רק בישראל אלא בכל העולם. עובדה, המחירים בישראל הם אותם מחירים של אירופה כאשר מוסיפים את המיסוי (מיסוי אינו כשל שוק אלא רגולציה נכונה או לא נכונה). ולראיה, מעטים החוכמולוגים שרוכשים רכב ביבוא המקביל כדי לחסוך 2.5 גרושים (10-20 אלף שח) שעשויים לממש במוקדם יותר או פחות את המשפט "מה שבזול עולה ביוקר", ובמיוחד שזה לא באמת "בזול". לגבי יבוא אישי, כדי לחסוך סכום משמעותי יש לרכוש רכב יקר מאוד (מליון ש"ח ומעלה) ויש לרכוש רכב משומש, כאשר רכב משומש דומה בישראל בוודאי יעלה אותו מחיר אך כאן הבעיה היא שונה- בעיה של היצע.

• תוכן חדש...