Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3673 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם נשים בצד את העיוות ההיסטורי של מתן בלעדיות לייבוא מותגי רכב ליבואן אחד בלבד.

אני מסכים עם הטענה שיבואן לא צריך להתמודד עם הנטל של טיפול ושירות דגמים שמיובאים באופן פרטי על ידי לקוחות.

מצד שני, אני בהחלט חושב שהמדינה צריכה להציב ליבואנים תנאי אחד - ״אתם רשאים לשמור על בלעדיות היבוא - אבל תחויבו לשווק כאן כל דגם של היצרן שהלקוח יזמין״.

נכון, הם בהתחלה יתקעו מחיר, אבל מהר מאוד יבינו שעדיף להם להרוויח פחות על כל פיאסטה ST או סוויפט ספורט אבל למכור. כי להביא הם יהיו צריכים.

Sent from my iPhone using Tapatalk

קרמבו - היבואן יתקע מחיר כיון שיבוא רכב בודד יחייב אותו להחזיק מלאי חלפים, ואין ליבואן סיבה לממן מלאי כזה. יוצאים מכלל זה אולי רכב יוקרה, שמחירם בהתאם ואולי יכול לממן החזקת מלאי חלפים או הסדר לאספקה מהירה ממחסני היצרן.

אני רק הצעה.

כיום למשל מחשבים ניידים מקבלים אחריות בינלאומית, מעבדת השירות בארץ חייבת לטפל במחשב נייד שנרכש בחו"ל גם אם הייבואן הרשמי לא מוכר אותו בארץ.

למה? כי יש הפרדה בין הייבואן לבין המעבדות שירות.

לדעתי ככה כדאי שיהיה בשוק הרכב בישראל, דילר שיוכל לייבא כל מותג בהתאם לחוק ומוסכים שיעמדו בסטנדרטים של יצרניות הרכב וכך יהיו חייבים לטפל בכל רכב שהדילרים הביאו לארץ.

איציק - ראשית - לא כל אחריות בין לאומית מכובדת בישראל. שנית כמה זמן לוקח לתקן מחשב שאינו משווק בישראל? המחשב יכול לשכב במעבדה מספר שבועות עד הגעת חלפים.

אם אני יצרן רכב מיד עם קבלת החוק אני מפסיק למכור רכב לישראל. החוק החדש יחייב אותי לספק שירות לרכב גם אם הדגם אינו מתאים לישראל (והדוגמאות שהובאו קודם, כגון מערכות קירור שאינן מתאימותלאקלים הישראלי בהחלט מוכרות), ואולי גם לוגיסטיקה מורכבת מבחינת אספקת חלפים ואפילו אנשי שירות. שלא לדבר על הסכמי הבלעדיות שיחייבו אותי לשלם ליבואם עמלות גם על מכוניות שא נמכרו על ידם (זוכרים את פרשת מרצדס?).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שרשור הזוי

אם היצרן מכסה את הוצאות היבואן על תקלות בעת תקופת האחריות , מה זה משנה מהיכן נרכש הרכב.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מה הזוי ישה?

שיבואן יטפל ברכב שאין לו חלפים לגביו? שהמכונאים שלו לא עברו הדרכה טכנית לגביו?

שייקח אחריות על נזקים שייגרמו בעקבות חוסר הידע הנ"ל?

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
שרשור הזוי

אם היצרן מכסה את הוצאות היבואן על תקלות בעת תקופת האחריות , מה זה משנה מהיכן נרכש הרכב.

ישה, יכול להיות דגם רכב שנושא בגאווה שם של דגם שמשווק בארץ ואפילו ניראה חיצונית זהה לדגם המקומי - ובכל זאת הוא יהיה שונה ממנו לגמרי, מחשבי רכב שונים (שהיבואן אפילו לא יכול להתחבר אליהם), מערכות קירור ובקרה שונות, מנוע שונה, בלמים שונים - ובקיצור פרט לחלקי הפח החיצוניים זה רכב אחר לגמרי.

מי יטפל ברכב הזה? בנון?

פורסם

נפשט

בא תייר עם רכבו החדש ונתקע

מי יתקן?

היום עם אמצעי התקשורת המעולים עם אפשרות לשלוח "חצי" אוטו באויר ותוך יומיים שלושה הוא כאן.

יצרן שמכבד את עצמו לא בורח מאחריות על מוצריו.

הוא גם משפה את היבואן בכל הקשור בעלויות של האחריות

אז לא להזיל דמעה על היבואנים שמנסים בכל הכוח לטרפד את החוק כדי לסגור עוד אפשרות שהיא בלאו הכי די קלושה של יבוא מקביל / אישי כזה או אחר.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ישה,

תפסתי ועודני תופס ממך אדם חכם ובעל נסיון.

לא ענית לשאלותיי ולא נתת להם פיתרון.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
נפשט

בא תייר עם רכבו החדש ונתקע

מי יתקן?

היום עם אמצעי התקשורת המעולים עם אפשרות לשלוח "חצי" אוטו באויר ותוך יומיים שלושה הוא כאן.

אתה מבלבל בין 'רצון טוב' לבין 'חובה'.

לא תמיד הידע קיים אפילו שיש רצון טוב ואפילו שהשירות בתשלום.

• תוכן חדש...