Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הייתם קונים צמיגים משומשים?

Muzic4Ever
שימו לב! השרשור הזה בן 3041 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

היי, עקב המסירות הרבות של הג'ימני החדשה ישנה "תופעה"

של פירוק הצמיגים החדשים סמוך לרגע המסירה והרכבת צמיגי שטח. (חוץ מהפרייארים שלוקחים את חבילת השטח ואז היבואן שומר את המקוריים לעצמו ומוכר את החדשים במחיר מופקע ללקוח)

במקרה, יש לי שכן כזה. נסע 1000 ק"מ והחליט שהצמיגים המקוריים לא מספקים אותו בשטח.

נניח והייתי רוצה לרכוש ממנו את הצמיגים המקוריים בשביל הג'ימני שלי:

א. יש למישהו מושג איזה דגם מותקן שם בדיוק? אני רק זוכר שהיצרן הוא בריג'סטון.

ב. כמה אחוז מהמחיר המדף לדעתכם כדאי לשלם על צמיגי יד שניה כמו אלו?

ג. מול מי מתבצעת האחריות על צמיגים אלו? בד"כ שקונים מפנצ'ריה ישנה אחריות כלשהי לא?

תודה,

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צמיגים משומשים יימכרו בכ 50% ממחיר של צמיג דומה חדש.

הצמיגים המקוריים בג'ימני הם צמיגי כביש.

אחריות על צמיגים - לא ממש תהיה לך. סיכוי וסיכון.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

א. הוא שכן שלך. גש אליו ובדוק בעצמך. לא תמיד מגיע אותו הדגם בכל הרכבים.

ב. כמה הוא רוצה עבורם? (אני לא מסכים לגמרי עם האמירה של ה-50% לעיל, משום שמדובר בצמיגים בגדר חדשים במקרה זה).

ג. האחריות הזו שווה לת*ת ברוב המקרים. בדר"כ נדרשת חשבונית עם פרטי הצמיגים כולל תאריך רכישה. במקרה של רכב חדש מהיצרן, מניח שההתנהלות גם כך תהיה מול המוסך יבואן שיתנהל מול יבואן הצמיגים. מניח שמשהו שיוכיח את הקשר הזה במקרה שלך יספק, אבל ראה את המשפט הראשון בסעיף.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המקוריים הם כמדומני ברידג'סטון H/T כלשהם

עריכה אחרונה על ידי NINJMNKY

היום: ג'ילי גיאומטרי C

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הוא מבקש כאלפייה על רביעיה.

העיניין הוא שהבחור עובד במשמרות אז לא כל כך יוצא לי לראות את הרכב אלא בסופי שבוע.

ב tire4u הבריג'סטון הכי זולים עולים 550 ליחידה והכי יקרים עולים 613. יש רק שלושה דגמים שמשווקים בארץ.

כולם "כביש".

האמת, הרכב אצלי כבר שנתיים עם צמיגי כביש. אני מטייל עם קבוצות ג'יפאים למינהן ועדיין לא הרגשתי במכשול שהם לא מתמודדים איתו. הפקטור היחיד הוא - כמה אויר להוריד.

לא יודע מה כולם רצים להחליף לצמיגי שטח כאילו מדובר בהאמר צבאי. אבל נראה שהפעם דווקא זה משחק לטובתי :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

במקרה כזה כשמשך הזמן שהצמיגים עבדו ידוע וקטן מאוד, הייתי קונה ממנו במחיר זול יותר.

השאלה היא- למה שתרצה צמיגי כביש על הג'ימני שלך?

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ראשית, השימוש ברכב הוא כ 70% כביש, והשאר שטח כשהרוב זה שבילי קק"ל וחול דיונות.

ואת זה כל צמיג עושה בקלות.

שנית, הרכב הזה גם ככה לא מתנהג משהו על אספלט בלשון המעטה. אז אם אפשר לשפר את מקדם האחיזה שלו אפילו במעט בעזרת צמיגי כביש - למה לא?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אלפייה לא הייתי נותן לו, זה קרוב מדי למחיר של מקסיס 771 שיתנו לך הרבה יותר ביצועים בשטח

אל תשכח שחוץ מה1000 שהוא רוצה אתה צריך לשלם על הרכבה, איזון וכו'. זה עוד איזה 50 שקל לצמיג

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1000 לרביעיה נשמע לי הוגן למדי אם אכן מדובר בצמיגים במצב טוב ולא זקנים מדי במועד ההחלפה (ובהתחשב שעברו רק 1000 ק"מ).

אני לא בטוח שצמיג כביש מתמודד באותה מידה עם הורדת ל"א בשטח כמו צמיג שטח ייעודי.

מציע בעת הפירוק לבדוק שדופן הצמיגים מבפנים לא גמורה ושאין אבקת גומי פזורה בתוכם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

₪1480 על מקסיס 771 A/T כולל הכל אצל צמיגי מלי

₪1000 לפני הרכבה על H/T משומשים

איפה בכלל ההתלבטות פה :|

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפי הצמיגים ביד2צמיגים, הדגם היחיד שעונה לקוד עומס ומהירות 96S (לפי הוראת הרישום שראיתי) הוא ה-D694, אבל זה דגם AT.

ולכן יכול להיות שמדובר בפועל בדגם D684 שהוא HT ולא מופיע שם. או שמדובר בדגם אחר לחלוטין.

אם זה הצמיג שהיה לך גם עד עכשיו, ואתה מרוצה ממנו, לא רואה סיבה למה לא לרכוש ממנו אותם.

קוף נינג'ה - צמיגים "משומשים" - חדשים מהסוכנות עם רק 1000 ק"מ עליהם. זה כלום. (אלא אם הנסיעה המועטה בשטח איתם, חירבנה אותם לגמרי).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה לא משנה שהם "משומשים" במרכאות עם 1000ק"מ

זה צמיגי כביש, מה להם ולג'ימני שנוסע בשטח? ועוד בהפרש של ₪300± אחרי הרכבה מצמיגי A/T שנועלים הרוב המוחלט של הג'ימנים בארץ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צמיגי שטח, טובים בשלושה מצבים:

א. אתה מגיע במהירות לשטח בוצי - המרווחים בין השוקלודות גדולים דיים כדי לירוק את הבוץ החוצה.

ב. מטפס סלעי גיר חלקלקים - החריצים מצליחים לאחוז טוב יותר את השטח.

ג. הדופן (ply) חזק משמעותית - טוב להורדת אויר דראסטית.

בכל המקרים האלו נתקלתי, ומצאתי את הדרך האלגנטית להתמודד. למה להכנס לשלולית בוץ ב 60 קמ"ש?!

הורדת אויר ל 12-15PSI תרמה באותה מידה כמעט תמיד.

וזה מנסיון של תקופה לא מבוטלת עם ג'ימנים שנראים כמו ביג-פוט בהתהוות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 3041 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...