Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3693 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב מצויד בשני פתחי מיזוג קדמים בלבד, ולכן בשמש הישראלית הקופחת השאלה המתבקשת היא האם המזגןעומד במטלה ומקרר כפי הנדרש ?

אודה לעדכון מבעלי רכב .

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

שלושה פתחים קדמיים.

אין בעיה (והיה גם יותר של 40 מעלות).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לנהג יש שני פתחי מזגן. השמאלי ממוקם גבוה והימני נמוך.

לנוסע יש פתח מזגן כפול בגודלו מאשר לנהג ואף הוא ממוקם נמוך.

כוונון הפתחים מעלה-מטה ולצדדים מאפשר כוונון מדוייק לכל צורך.

עוצמת המזגן גבוהה מאד, מה שנקרא ״מקפיא״ וחלל הרכב מתקרר במהירות רבה גם ללא סחרור פנימי.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם

מזגן מצויין - אני בדקתי אותו גם שנהגתי וגם שישבתי כנוסע מאחורי הנוסע הקדמי עם עוד 4 ברכב - מזגן מקפיא.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

בוקר טוב ,

מודה לכולם על התגובות , נמשיך לנסיעת מבחן ונקבל החלטה בהתאם.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

נשמח לשמוע התרשמות מנסיעת המבחן ובעיקר ביחס לתפעול ידית ההילוכים והמצמד, שדה הראיה ושטח הראיה דרך החלון הקדמי והיכולת להתאים את תנוחת הישיבה (התרשמתי שאלה התלונות הנפוצות אצל מי שנהג ברכב).

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

^ היכן התרשמת מזה? יש כאן בפורום שרשורים רבים על הדגם ואני לא זוכר תלונות שכאלה. בנוסף יצא לי לנהוג בגרסה האטמוספרית ולא היתה לי בעיה להשיג תנוחת נהיגה טובה, לא עם שדה הראיה ולא תפעול ידית ההילוכים והמצמד. אגב, כן הייתי מעדיף ידית עם מהלך קצר יותר, אבל זו העדפה, לא בעיה.

פורסם

אני נסמך רק על דברים שקראתי...לא טענתי שמדובר בבעיה כזו או אחרת ועדיין לא נהגתי בקקטוס. הקריאה גם במקורות בעברית וגם באנגלית ולכן אני סקרן לשמוע עוד התרשמויות..

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
נשמח לשמוע התרשמות מנסיעת המבחן ובעיקר ביחס לתפעול ידית ההילוכים והמצמד, שדה הראיה ושטח הראיה דרך החלון הקדמי והיכולת להתאים את תנוחת הישיבה (התרשמתי שאלה התלונות הנפוצות אצל מי שנהג ברכב).

איכות החלפת ההילוכים בקקטוס רחוקה מלהרשים. המהלך ארוך והתחושה לא זורמת. גם השילוב להילוך אחורי מסורבל לעתים. לפחות המצמד קל ופרוגרסיבי. בטורבו, אגב, יש היל הולד שפעולתו נעימה מאוד.

בהערת אגב, מכוניות הנעה קדמית של PSA בשנות השמונים והתשעים הציעו החלפת הילוכים הרבה יותר מוצלחת.

תנוחת נהיגה? אכן, ההגה לא מתכוון למרחק, אבל זה לא נורא. כל אחד והפיזיולוגיה שלו, מבחינת אורך ידיים ורגליים.

שדה ראייה? אני מעדיף לראות מכסה מנוע לפני, לא אוהב תחושה של מיניואן. במובן זה, הקקטוס לא מאכזב. שדה הראייה לאחור פחות טוב; התקן לך מצלמה או חיישנים, אם אתה מעדיף.

ולנושא השרשור, אחרי חודש ומשהו עם הרכב(ועוד בצבע כהה) וכמה ימים חמים במיוחד, אף אחד מהיושבים ברכב לא התלונן על המזגן.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

עם שדה הראיה אין בעיה.

בהתרשמות מהרכב שכתבתי כאן (קיבלתי אותו פעמיים לחצי יום, גרסה אטמוספרית וטורבו דיזל ונסעתי באירוע לגולשי הפורום פעם שלישית בגרסת הטורבו בנזין) התיחסתי לכך שהגג משתפל יותר נמוך, בגלל כרית האויר של הנוסע שנמצאת בו והתחושה בהסתכלות דרך החלון הקידמי היא של חרך צר בהרבה ממה שאני רגיל.

אגב, היום תפסתי טרמפ עם קולגה לעבודה שיש לה פולו והמצב שם הוא דומה מאוד לקקטוס מבחינת ההרגשה של חלון צר (גובה החלון הקדמי). גם אצל אחותי ברומסטר המצב דומה.

כנראה שזה מאוד תלוי מאיזה רכב מגיעים ולמה רגילים. יש לי הרושם שרכבי VAG (לפחות הקטנים מבינהם) הם עם חלון צר לעומת רכבי PSA שאני מכיר.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם
איכות החלפת ההילוכים בקקטוס רחוקה מלהרשים. המהלך ארוך והתחושה לא זורמת.

כן, אבל... לא בעייתי. מצאתי לי תנוחה שאפילו עם היד על המשענת אני יכול להכניס לכל הילוך.

היו לי יותר גרועים (אונו של שנות ה-80', מישהו?! הילוך שני חורק של קליאו ספורט Mk1, מכירים?!).

אומרים שבטורבו התיבה הידנית משופרת. לא יודע, לא ניסיתי את האטמוספרית.

אם זו היתה מכונית ספורטיבית הייתי מסמן את התיבה כחיסרון. בקקטוס זה פחות חשוב.

בהערת אגב, מכוניות הנעה קדמית של PSA בשנות השמונים והתשעים הציעו החלפת הילוכים הרבה יותר מוצלחת.

גם BMW של אותן שנים, אבל היידע אבד לנצח, עם סיום תור הזהב8)

שדה הראייה לאחור פחות טוב; התקן לך מצלמה או חיישנים, אם אתה מעדיף.

בפינות הרכב מאחור (קורה C), יש עיוורון. אכן חיישני רוורס זה תמיד רעיון טוב.

ולנושא השרשור, אחרי חודש ומשהו עם הרכב(ועוד בצבע כהה) וכמה ימים חמים במיוחד, אף אחד מהיושבים ברכב לא התלונן על המזגן.

מסתמן בימים אלו דווקא כנקודת חוזק...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

באולם התצוגה דוושת המצמד אכן עשתה רושם של קשה בהשוואה ישירה לייטי שלי, אך בנהיגת המבחן היא הייתה בסדר.

מנגנון העברת ההילוכים פחות מלוטש מזה המצוי אצלי בייטי, אך הוא סביר בסך הכל. ממש לא דיל ברייקר.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• תוכן חדש...