Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3708 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן קלאס AB לא קלאס AB - זה לא שהמגברים האלה מגיעים עם כיתוב עליהם שאומר משהו בסגנון כמו "תחוו את אדל כמו שלא תיארתם לעצמכם מעולם".

המאסיב מוצהר להפיק 120 וואט לערוץ ב4 אוהם בעוד הרוקפורד 50

גם אם המאסיב קצת יותר חלש והרקופורד קצת יותר חזק - המאסיב כנראה עדיין יזכה בתחום ההספק.

אבל הTHD של המאסיב לא נראה הדבר הכי לוהט אני חייב לאמר לעומת זאת נתון היעילות שלו טוב.

אם לחשוב בין זה לבין זה - אם כבר יש לך את הBX4 אין שום הצדקה להחליפו ברוקפורד הזה וגם אני לא רואה סיבה להעדיף כאן אחד על פני האחר למעט הסיבות הבאות:

אם הייתי מחפש לשמוע טוב ונקי בווליום "שפוי" - הרוקפורד כנראה היה זוכה בתשומת הלב שלי.

זו הסיבה היחידה בגללה כן הייתי מעדיף את הרקופרוד - כי הוא כנראה יעוות בשלב מאוחר יותר, כי הוא כנראה קצת יותר חזק ממה שהוא מוצהר.

אבל אם הייתי מחפש מגבר קטן מידות ומשקל שמסוגל בכל זאת לתת קצת הספק לפני שהוא נכנס לעיוות או רוויה - הייתי הולך על המאסיב.

וכן - עדיף להעביר את הסאב וופר שלך למגבר מונובלוק - גם בכדי להרוויח הפרדה בין ספקי כוח, גם בכדי להרוויח יותר הספק אפקטיבי לערוץ שנובע מכך שאתה יכול להרשות לעצמך כל מגבר קלאס D פשוט בכדי להרים פרימו בכבוד וגם תוך כדי להרוויח דאמפינג פקטור גבוה יותר אליו מגברי מונובלוק מתוכננים.

מילא היית מביא מגבר שני ערוצים או מגבר רב ערוצי שנותן בגישור המון הספק ואתה יודע שיש לו דאמפינג פקטור שגם נמדד בתדר 100 הרץ ומטה ולא 1K הרץ כמו ברוב המוחץ של מגברים רב ערוציים - במקרה של הרוקפורד והמאסיב - זה רוב הסיכויים לא הסיפור.

תעשה לעצמך חיים קלים יותר וטובים יותר ועל תגביר את הפרימו על מגבר רב ערוצי מיין סטרימי כזה או אחר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

דקה, לפי מה שאתה אומר אדי, להוסיף מונובלוק לסאב יעשה רק טוב, בנוגע למאסיב ולניצול ההספק?

כיצד אחבר את הקומפוננט וכיצד אשלוט על החיתוך תדרים?

אשמח להמלצה על מונו בלוק סביר שיתאים לפרימו.

פורסם

אתה מוסיף מונובלוק ומשאיר את הקומפוננט מחובר ל4 ערוצים איך שהוא כרגע.

אין ספק שמונובלוק יהיה עדיף מבחינת הגברה על 4 ערוצים.

אבל שוב לדעתי אתה פשוט מצפה ממנו ליותר מידי, אני לא חושב שזו בעיה של הגברה, לפני שאתה רץ להוסיף מגבר או להחליף סאב תעבור על ההמלצות שרשמתי לך מקודם.

Sent from my XT1575 using Tapatalk

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
אני מאתגר אותך, שם לך מגבר וסט קומפוננט לא משנה איזה, תגיד לי בבקשה איזה קלאס הוא.

וכן היום יש הרבה מאוד מגברי קלאס d שהם 4 ו5 ערוצים, בגלל שהם קטנים זה מתאים להרבה מאוד אנשים.

אני אומר לך שאצלי עם סט היי אנד, מגבר 4 ערוצים ab חזק, מוגבר אקטיבית, והחלפתי לקלאס d חלש יותר, והירידה באיכות לא גדולה ואני מייחס אותה בעיקר לכך שהמגבר חלש יותר.

ואה, המגבר הקלאס d עלה גם קצת פחות מחצי מהמגבר ab שיש לי.

אז אתה רוצה להגיד לי שעם ציוד ממוצע מינוס מישהו יכול לשים לב?

תרשה לי לגחך.

כדאי שתצאו מהקיבעון שלכם.

שים לב שאתה בידיוק מצדיק את מה שאני אומר. אתה זה שאמרת שמגברי קלאס d עדיפים במידבאס, אני לרגע לא אמרתי באופן גורף שקלאס ab יישמע טוב יותר אבל גם לומר באטפן גורף שקלאס d עדיף במידבאס כמו שאמרת זו שטות גמורה.

hu:eclipse 7200 MK II ,amp:image dynamics q450.4+boston gt28+mono rockford 1501bd,comp:duble hertz mlk165+midrange hl70, subwoofer:fi q15

:evil:

פורסם
היי,

יש ברשותי מגבר של מאסיב אודיו bx4 ויש לי אפשרות להחליף אותו במגבר רוקפורד P4004

רציתי לדעת אם ההחלפה כדאית(ללא שום הוספת כסף).

הסטאפ שלי הוא מורל וירטוס 402, מורל פרימו 104 ופיוניר deh-x4850bt.

מצד אחד המאסיב על הנייר יותר חזק, מצד שני רוקפורד זה רוקפורד וזה לא נכון להסתכל ולהסתמך רק על נתוני ההספק של המגברים, ולכן רציתי לקבל מכם חוות דעת האם ההחלפה כדאית.

[ATTACH=CONFIG]461623[/ATTACH]

מדובר במגבר הנ"ל

תודה מראש.

אל תבצע את ההחלפה אני לא מוצא את הרעיון הגיוני.

מה שגם לעבוד אקטיבי עם ה 402 לא ייתן לך יותר מידיי ,מיותר לטעמי.

המערכת שלך היא מערכת בסיסית בלי שינוי

רדיקלי אתה לא תקבל תוצאה טובה יותר ממה שיש לך כעת.

למען שפיותך עדיף שלא "תחפור" יותר מידיי בעניין.

פורסם
דקה, לפי מה שאתה אומר אדי, להוסיף מונובלוק לסאב יעשה רק טוב, בנוגע למאסיב ולניצול ההספק?

כיצד אחבר את הקומפוננט וכיצד אשלוט על החיתוך תדרים?

אשמח להמלצה על מונו בלוק סביר שיתאים לפרימו.

אם אתה ממש רוצה לעבוד אקטיבי בשקל ועשרים - תעשה כך.

הסאב וופר מורכב על גבי המונובלוק - כאן הקרוסאובר של המונובלוק, הקוטביות של הסאב וופר, המיקום והזווית שלו בתא המטען הם בעקרון כל מה שאתה כנראה תזדקק לו בכדי לתזמן אותו נכון מול הסט הקידמי.

את הטוויטרים אתה מחבר על הקרוס אובר שלהם כרגיל ואת הקרוס אובר הפסיביים לזוג הערוצים הראשון של המגבר.

את המידבאסים תחבר ישירות לזוג הערוצים השני של המגבר ותכוון את הקרוס של המידבאסים על HPF באזור ה80 הרץ לערך.

תן למידבאסים לעבוד בלי חיתוך בחלק העליון שלהם ומקסימום אם זה צורם או לא נעים - אפשר להרכיב על כל אחד מהם סליל ישירות ביציאה של המגבר ואתה תעשה להם חיתוך LPF עדין.

עיקר המשחק שלך יהיה ככה -

מרכיב את הסט הקידמי ולא מפעיל את הסאב.

שומע שיר שאתה מכיר היטב עם זמר\ת שנמצאים היטב במרכז הבמה. - מזיז את הבאלאנס קליק או שניים ימינה עד שאתה מקבל תחושת מרכז

שומע את אותו השיר שוב, פעם אחת עם קטביות ישרה לשני המידבאסים ופעם אחת קטביות הפוכה.

תבחר בסטאפ שנשמע לך טוב יותר! (אני מהמר שקטביות הפוכה למידבאסים תהיה טובה יותר)

עכשיו תשחק קצת עם הקרוסאובר HPF למידבאסים ותמצא את הנקודה הנמוכה ביותר שהם לא מעוותים בה.

**אם בקרוס אובר יש לך אפשרות להנחית את הטוויטרים - תנחית רק את טוויטר שמאל ב2 או 3 דיבי (תלוי בקרוס אובר) ותבדוק על באלאנס בדיוק במרכז אם אתה מקבל תחושה טובה של מרכז אחרי השינוי בקרוס - אם לא תיעזר בבאלאנס גם כן.

ועכשיו תוסיף לחגיגה את הסאב וופר כאשר תקשיב כל פעם בקטביות ישרה או הפוכה מתי הוא מתחבר טוב יותר עם הסט הקידמי.

** טיפ נוסף - כשאתה בוחר מונובלוק - תברר אם הקרוס אובר שלו בסלופ 12 או בסלופ 24 - אני מעדיף סלופ תלול ככל הניתן לסאב וופר - אם יש במקרה בקרוס אפשרות לבחור בסלופ (נדיר מאוד) אז זה מעולה.

זה מאוד - מאוד! אולדסקול - אבל אתה אמור לקבל תוצאה סה"כ לא רעה בכלל וכן, אתה תעבוד אקטיבי.

בשקל ועשרים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
שים לב שאתה בידיוק מצדיק את מה שאני אומר. אתה זה שאמרת שמגברי קלאס d עדיפים במידבאס, אני לרגע לא אמרתי באופן גורף שקלאס ab יישמע טוב יותר אבל גם לומר באטפן גורף שקלאס d עדיף במידבאס כמו שאמרת זו שטות גמורה.

אפילו לרגע לא אמרתי שמגברי קלאס d עדיפים במידבאס.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

קלאס D היום זה מושג מעורפל הרבה יותר ממה שהיה בשנות ה90 ולמען האמת גם בעשור הראשון של המילניום הנוכחי.

כמות הקלאסים שרואים היום בשוק האודיו לרכב היא גדולה מאוד - חלקם משלבים D עם AB

חלקם בנויים על טכנולוגיית מיתוג מהירה

מבלבלים היום מגברים שעושים המרת AD ואז המרת DA (מגברים דיגיטליים כביכול) עם קלאס D

סלט אחד גדול.

אז זה תלוי איזה מגבר אתם משווים לאיזה מגבר - אני לא יודע בכלל מה הקלאס של הBX4 ואם זה D אז עוד איזו שיטה נמצאת שם בשימוש ממה שאני זוכר המגברים הרב ערוציים בסדרות הנאנו של מאסיב למעט מונובלוקים - הם בכלל AB למרות הגודל הפיזי הקטן שלהם - זה מה שהיה כל כך מיוחד בהם בתחילת הדרך.

Pioneer TS-X150

פורסם
אפילו לרגע לא אמרתי שמגברי קלאס d עדיפים במידבאס.

טעות שלי קראתי מה שכתבת שוב...כתבת ברמת המידיינג' מה שקצת בלבל אותי. לרוב אומרים מיינסטרים.

hu:eclipse 7200 MK II ,amp:image dynamics q450.4+boston gt28+mono rockford 1501bd,comp:duble hertz mlk165+midrange hl70, subwoofer:fi q15

:evil:

• תוכן חדש...