Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3669 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

ברצוני לרכוש פטיש ללא רתע לעבודות מגוונות ולפרויקטים השונים.

בחלק מהמקומות המליצו על רכישה של מס' גדלים לכל שימוש ספציפי הגודל המתאים עבורו.

אך יחד עם זאת איני מעוניין לצבור כלים מיותרים שישכבו סתם, ולכן העדפה הינה להתחיל עם מידה שבטוח תהיינה שימושית לרוב השימושים ומשם להמשיך לאחר מכן במידת הצורך לגודל נוסף אחר.

הפטיש ישמש בעיקר לעבודות תיקונים סטנדרטיים בבית, תיקון כלי רכב, אופניים, אופנוע, החלפת קרמיקה וכדו' וכל זאת מבלי שראש הפטיש יפצע את פני השטח.

הייתי מעוניין להתחיל עם קוטר ראש אידיאלי שמצד אחד לא ירגיש קטן מידיי ומצד שני לא גדול מידיי לרוב העבודות.

איזה גודל וקוטר ראש מומלץ לרוב העבודות והשימושים הללו ולמגוון הרחב ביותר של העבודות והשימושים?

כל תשובה ודעה תתקבל בברכה

תודה מראש לעוזרים

פורסם (נערך)
פטיש אויר? פטיש קצה פלסטיק?

קצוות מסוג פוליאוריתן, Urethane וראש ניילון (פוליאמיד)

עריכה אחרונה על ידי tommybilt53
פורסם

יש לי כזה והוא מצויין.

uploadfromtaptalk1463756443310.jpg

אבל אני עובד איתו די מעט ולא יצא לי לנסות משהו אחר. הוא יותר עונה להגדרה "בינוני" מאשר "גדול".

קוטר ראש בערך 25 מ"מ, אורך כללי בערך 30 ס"מ.

פורסם

PB אמור לעלות יד ורגל, ולעיתים גם כלייה או שתיים. גם STAHLWILLE, וכך גם SNAP ON.

מחד, למה אתה מחפש דווקא פטיש ללא רתע? פטיש פלסטיק יעשה את אותה עבודה, ויעלה פחות. כנ"ל גם פטיש גומי.

מאידך, לפטיש ללא רתע יש יתרונות משלו...

המלצתי לך: קנה את הקטן ביותר הקיים. במקרה הגרוע, תוכל להשתמש בו כחלק הנייח ולהכות עליו (ישירות או על גבי חומר מתווך) עם פטיש ברזל כבד.

אפשרות נוספת היא לבנות פטיש לבד :lol:

בניתי פטיש שכזה מעץ, שמשמש אותי להרכבת רהיטים- איפה שלא צריך להפעיל יותר מדיי כח אבל לא בא לי בטוב לתת כאפות לחומר עם יד חשופה. את העץ ריפדתי עם בד דמוי עור, אגב.

אולי אעלה תמונות אם יבקשו יפה. :wink:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
PB אמור לעלות יד ורגל, ולעיתים גם כלייה או שתיים. גם STAHLWILLE, וכך גם SNAP ON.

כדי שיהיה לאנשים סדר גודל מחיר: פטיש כזה במידה הזו עולה כ 350 ש"ח אצל שוורץ בתל אביב. יש מידות יותר גדולות, עד 60 ס"מ אורך ועד מחיר 600-700 ש"ח.

פורסם

וואו, 350 לפטיש... לא קל (שוורץ הוא היבואן אגב).

פורסם

מחד, למה אתה מחפש דווקא פטיש ללא רתע? פטיש פלסטיק יעשה את אותה עבודה, ויעלה פחות. כנ"ל גם פטיש גומי.

מאידך, לפטיש ללא רתע יש יתרונות משלו...

המלצתי לך: קנה את הקטן ביותר הקיים. במקרה הגרוע, תוכל להשתמש בו כחלק הנייח ולהכות עליו (ישירות או על גבי חומר מתווך) עם פטיש ברזל כבד.

אפשרות נוספת היא לבנות פטיש לבד :lol:

בניתי פטיש שכזה מעץ, שמשמש אותי להרכבת רהיטים- איפה שלא צריך להפעיל יותר מדיי כח אבל לא בא לי בטוב לתת כאפות לחומר עם יד חשופה. את העץ ריפדתי עם בד דמוי עור, אגב.

אולי אעלה תמונות אם יבקשו יפה. :wink:

אני אישית מעדיף קרש עץ.

טוב גם לבניית סוכות

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

בדקתי היום בעבודה. פטיש ללא רתע STAHLWILLE, קוטר 25 ממ, 318 ש"ח ברוטו (לפני מע"מ אבל גם לפני הנחות).

פורסם

יש באמזון גרמניה של חברת Hazet ו-Wiha. המחירים סביב ה-120 ש"ח כולל משלוח לארץ. לדעתי אין סיבה מיוחדת להשקיע פי 2-3 ב-PB ו-Stahlwille

http://www.amazon.de/Hazet-1951-27-Kunststoff-Schon-Hammer-r%C3%BCckschlagarm/dp/B00UC1ROX8?ie=UTF8&keywords=hazet%20hammer&qid=1464031492&ref_=sr_1_3&sr=8-3#productDetails

http://www.amazon.de/Wiha-SAFETY-Schonhammer-Blau-Schwarz/dp/B001JGAS4W?ie=UTF8&psc=1&redirect=true&ref_=ox_sc_act_title_1&smid=A3JWKAKR8XB7XF

פורסם

אני לא בטוח שאלו פטישים ללא רתע של ממש.

פטיש ללא רתע מכיל בתוכו משקולת שזזה חופשי. כשאתה מוריד את היד לצורך המכה, המשקולת עולה למעלה. אחרי המכה המשקולת יורדת ומקזזת את הרתע.

בקישורים שצירפת, הראשון כנראה כולל קפיצים ולא משקולת, השני פטיש פלסטיק רגיל.

פורסם

רמז, הם לא. אם כבר, חפש ברחבי המירשתת DEAD BLOW HAMMER.

פורסם

פטיש ללא רתע מכיל בתוכו משקולת שזזה חופשי. כשאתה מוריד את היד לצורך המכה, המשקולת עולה למעלה. אחרי המכה המשקולת יורדת ומקזזת את הרתע.

תודה על ההסבר, נחמד ללמוד דברים חדשים

-

• תוכן חדש...